dinsdag, oktober 31, 2006

Jacobse & Van Es


Nog even de persconferentie van Lijst 14 op 20 oktober teruggekeken, waarvan de Partij voor de Waarheid deel uitmaakt. De video staat inmiddels online.

Welnu, het was een buitengewoon vreemde vertoning. Twee vertegenwoordigers van de lijst tegenover slechts 1 journalist/fotograaf en een handjevol lijstduwers. "Maar ja, dat verbaast ons niks," schamperde woordvoerder Robert Verlinden. "Dit kunnen de oren van de media natuurlijk niet aan."

Wereldfietser, zo noemt Verlinden zich. "Een uitstekende therapie voor mensen zijn boos zijn." De oplossing is dat je definitief het land uit gaat of toch iets in de politiek doet, aldus Verlinden die zeventien partijen bij elkaar bracht op een lijst.

Maar wat hadden de heren nou eigenlijk te vertellen, daar in Nieuwspoort, waar de poster van Lijst 14 telkens demonstratief scheef hing?

Helemaal niks. Nada. Uitleggen dat Lijst 14 geen partij is, maar een lijst en dat men voor meer informatie bij de afzonderlijke lijstduwers moest zijn. Lijstduwers van wie het gros niet op was komen dagen.

Zouden die de opzet van de lijst trouwens wel begrepen hebben? Want namens diezelfde Lijst 14 is een email kettingbrief rondgestuurd waarin staat dat "de verwarring die na 11 september is ontstaan, bewust wordt gecreëerd door politici die door het bedrijfsleven en de internationale banken aan de macht zijn geholpen." Namens wie is die brief gestuurd?

"Als Jacobse & Van Es zich bij ons hadden gemeld onder het motto Geen gezeik allemaal rijk, hadden we ze ook als partij geaccepteerd," vertelde een van de woordvoerders van de Lijst 14 in Nieuwpoort.

En inderdaad, dit moet haast wel een sketch uit de koker van Koot & Bie zijn geweest.

Labels:

maandag, oktober 30, 2006

Kapers


Een aantal maanden terug riepen complotdenkers nog dat de kapers van 9/11 'springlevend' zouden zijn. Ze verwezen dan steevast naar een artikel van de BBC dat op 23 september 2001 was verschenen, waarin dat toch maar mooi gemeld was. In het kort kwam het hierop neer dat volgens Arabische kranten de kapers na 9/11 in onder meer Casablanca waren gesignaleerd.

Opmerkelijk is dat complotdenkers de media maar al te graag citeren als het ze toevallig goed uitkomt, maar diezelfde media wantrouwen als ze worden tegengesproken.

Het bewuste artikel heeft de BBC na vijf jaar nu maar eens zelf van commentaar voorzien. Zo schrijft redacteur Steve Hermann dat het bericht al lang is ingehaald toen de BBC een officiële lijst van de kapers publiceerde. Onder de foto van Waleed al Shehri (een van de kapers van Vlucht 11) staat nu dat "een man genaamd Waleed al Shehri" al een jaar voor de aanslagen uit de VS zou zijn vertrokken. Daarmee wordt volgens Hermann duidelijk dat er verwarring bestond rond persoonsnamen.

Inderdaad, namen als al Shehri zijn in de Arabische wereld net zo ingeburgerd als Jan Jansen. Grote kans dat je meer Jansens vindt, en zelfs een Jansen die piloot is.

Labels: , ,

Voorspellen doe je zo


Op 11 september voorspelden we dat we minder frequent zouden gaan posten, en we moeten toegeven, daar is tot nu toe bitter weinig van terechtgekomen. Maar hoe staat het met de voorspellingen van de complotdenkers?

Op 15 augustus voorspelde radiomaker Alex Jones "a massive staged false flag terror attack, blamed on Hezbollah or Al-Qaeda, that will light the blue touch paper for World War Three...before the end of October unless a gargantuan effort to prevent it is launched." Het is zelfs door Wikipedia opgepikt. Toegegeven, we hebben nog twee dagen te gaan, maar de kans op het armageddon schatten we eerlijk gezegd niet zo hoog meer in.

Op 6 oktober zou er trouwens ook al iets vreselijks gebeuren. Een false flag operatie, een zoveelste terrorplot. Er zat immers flink wat beweging in de aandelenhandel, net als op 9/11. Maar wat gebeurde er werkelijk op 6/10? De aandelen kelderden inderdaad, maar door de geringe banengroei op de Amerikaanse markt, precies zoals beleggers hadden voorspeld.

En dan hadden we nog Karl Rove, de campagnestrateeg van George Bush, die een Oktober Verrassing in het vooruitzicht had gesteld waarmee de republikeinen het verkiezingen zouden winnen. Dat kon volgens de complotdenkers niets anders zijn dan een false flag operatie of geheime militaire operatie. Maar de Surprise Show van Karl Huisman moet nog komen en de omstreden terreurwet van Bush kan het toch echt niet geweest zijn.

Drie missers op een rij, maar daar zult u de complotdenkers niet meer over horen. Billy doet daarom een aantal realistische voorspellingen die wel gaan uitkomen: Lijst 14 krijgt geen zetel, Jan van Aken komt niet in de Tweede Kamer en Niburu wint de Frontier Award.

Labels: ,

zaterdag, oktober 28, 2006

Path to 9/11


De complotdenkers zullen er wel niet blij mee zijn: SBS 6 brengt vanaf zondag, wel een beetje als mosterd na de maaltijd, een exclusieve dramaserie gebaseerd op 9/11, The Path to 9/11. Het is een zes uur durende reconstructie van de gebeurtenissen voorafgaand aan de aanslagen op het WTC en het Pentagon en de dag zelf.

The Path to 9/11 riep in de Verenigde Staten veel controverse op. De serie brengt namelijk de aanloop op een harde manier in beeld inclusief het falende beleid van de Amerikaanse regering die deze aanslagen niet wist te voorkomen. Als basis voor de serie dienden de officiële rapporten van de '9/11 Commission', dus helaas voor de truthers geen complotten. Een aantal scènes is zelfs verwijderd omdat ze suggereerden dat oud-president Clinton de gebeurtenissen op 11 september 2001 had kunnen voorkomen.

Commentaar van de complotdenkers: "Wow, hoeveel geld krijgen ze voor het uitzenden van een propagandafilm?"

The Path to 9/11, vanaf zondag 29 oktober, 21.00 - 22.30 uur, SBS 6

Complot spreken doe je zo


Nederlandse complotdenkers nemen automatisch termen van Amerikaanse complotsites over, zodanig dat hun websites voor een buitenstaander nauwelijks te volgen zijn. Voor degenen die alleen Jip-en-Janneke taal verstaan daarom een verklarende woordenlijst. Het is niet meer dan een greep. In de VS kom je nog veel meer termen tegen. Aanvullingen en correcties zijn welkom.

AIVD'er: normaal iemand die voor de binnenlandse veiligheidsdienst werkt. Complotdenkers gebruiken die term echter steeds vaker voor een dissident of ongelovige. Het is immers uitgesloten dat er mensen bestaan die niet in het 9/11 bedrog geloven.

Al CIAda: Complotkoosnaampje voor de terroristenorganisatie Al Qaeda, in werkelijkheid natuurlijk niks anders dan een boemanverzinsel van de CIA.

Bilderberg: Elitair informeel Atlantisch overlegorgaan, alleen toegankelijk voor illumati. Zie daar.

Black-Ops: mannen in zwarte pakken. Meestal worden daarmee "criminele elementen" in de regering bedoeld.

Chemtrails: Hardnekkige concentratiestrepen van vliegtuigen die tot doel hebben om het zonlicht te blokkeren en onderdeel zijn van een geheim depopulatieplan.

Complotontkenner: Zie debunker.

Corporatisme: Alles dat een Raad van Bestuur heeft en ons onder de duim wil houden.

CD: Controlled Demolition. Gecontroleerde sloop.

CT: Conspiracy Theory, Conspiracy Theorist.

Debunker: Iemand die de onzin van het 9/11 bedrog probeert aan te tonen.

False flag: Een aanslag zoals 9/11 die compleet in scene is gezet, waarbij de verantwoordelijkheid in de schoenen van de vijand geschoven wordt.

Gatekeeper: Politicus, meestal van linkse signatuur, die de status quo wil bewaken en niks van de 9/11 Truth beweging moet hebben.

Illuminati: Een elite groep die bestaat uit de machtigste mensen ter wereld (uit de politiek, het bankwezen, de media en de zakenwereld), een eigen code spreken en een wereldregering willen stichten.

Inside Job: Een aanslag die door de regering is bekokstooft.

LIHOP: Let it happen on pupose. De regering liet de aanslagen bewust gebeuren.

Limited hangout: 9/11 bedrog-gelovers die niet alle beweringen van complotdenkers voor zoete koek aannemen.

Looser: Maker van de internet documentaire Loose Change. Meer in het algemeen: aanhangers van de documentaire.

MIHOP: Make it happen on purpose. De regering zit zelf achter de aanslagen.

Neocons: Neo-conservatieven, zouden de architecten zijn van het 9/11 bedrog.

Noplaners: Complotdenkers die er stellig van overtuigd zijn dat er geen vliegtuigen bij de aanslagen zijn gebruikt.

NWO (New World Order): Nieuwe Wereldorde. Eigenlijk alles wat boos en machtig is en ons tot horige slaafjes maakt.

OBL: Osama Bin Laden. Bestaat niet in de ogen van complotdenkers, dus wordt zijn naam niet voluit uitgesproken.

OS: Official Story. Oftewel het verhaal van 9/11 zoals het in de kranten heeft gestaan.

Patsy: Iemand die wordt ingehuurd voor een complot.

Peak olie: Het feit dat olie steeds schaarser en duurder wordt en de productie zijn piek bereikt. Bron van oorlogen en synthetische terreuraanslag.

Plofmoslims: de kapers van 9/11 die volgens de complotdenkers nooit hebben kunnen bestaan.

Psy-Ops: Acroniem voor Psychological Operation. Een geheime operatie om de mensen schrik aan te jagen.

Schaap: Het grootste deel van Nederland dat gewoon voor de buis blijft zitten en zaterdag zijn autootje wast.

Sheeple: Mensen die niet in het 9/11 bedrog geloven, en dus een beetje heel erg dom zijn.

Shill: Iemand die niet de taal van de complotdenkers wenst te spreken, en dus wel ingehuurd moet zijn door de regering.

Skull & Bones: geheim genootschap waar het satanisme de boventoon voert, uiteraard direct gerelateerd aan George Bush.

Squibs: Stofwolkjes uit het WTC. Het ultieme bewijs voor CD. Zie daar.

Synthetische terreur: Namaakterreur.

Thermaat/thermiet: Een geheimzinnig poeder dat staal zo zacht maakt als boter.

Terrorplot: Een in scene gezette aanslag of semi-aanslag.

Top down demolition: Gecontroleerde sloop die niet van onderen begint.

Troll: de luizen in de pels van de complotbeweging. Trollen proberen "door middel van een mix van provocatieve fake-argumenten en serieuze opmerkingen voor bepaalde belangen onwelgevallige meningen en nieuwsberichten onderuit te halen."

Truther: Een complotdenker op zoek naar de 'waarheid'. Een waarheidsstrijder dus.

Labels:

vrijdag, oktober 27, 2006

Waarom de torens zijn ingestortHoezo, de torens konden niet zo snel instorten? Deze documentaire van The Learning Channel vertelt in heldere bewoordingen waarom het kon gebeuren.

Lachen doe je zo


Er is inmiddels een diagnose gesteld voor mensen die de overheid niet meer vertrouwen, zo meldde Ditkannietwaarzijn. Het wordt ‘Anti-Overheid Fobie’ genoemd. Een onderzoek heeft uitgewezen dat deze geestelijke aandoening goed te behandelen is.

"This study conclusively demonstrates that unfounded fear of government is a recognizable mental illness, closely related to paranoid schizophrenia. Anti-Government Phobia (AGP) differs from most mental illnesses, however, in that it is highly infectious and has an acute onset."

"Anti-Government Phobia has a worldwide distribution, but has a particularly high incidence in the United States. Infection rates are estimated by mental health officials to be about 5% of the general population, and this rate is growing at an alarming rate."

Ditkannietwaarzijn verongelijkt: "Vergeet ook niet te lezen wie een bijdrage aan dit onderzoek geleverd heeft: The United States Justice Department (USJD), the Federal Bureau of Investigation (FBI), and the Bureau of Alcohol, Tobacco, and Firearms (BATF). This study was funded by a grant from the National Institutes of Health (NIH)."

Zo goedgelovig zijn ze bij Ditkannietwaarzijn dat de ironie van het stukje ze blijkbaar geheel is ontgaan, ondanks het feit dat een van de deelnemende organisaties het Cult Awareness Network van Rick Ross is, de vermoedelijke auteur van deze 'studie'.

Het duurt zestien (!) reacties voordat iemand bedenkt dat het wel eens een hoax zou kunnen zijn. Maar zelfs dan wordt het nog serieus genomen. Een sociaal-psycholoog: "Er zitten in dit artikel geen hypothesen of conclusies die door onderzoek getoetst kunnen worden, er staat niets in dat met wetenschappelijk onderzoek en dataverzameling en analyse kan worden bewezen of verworpen. Voor dit soort onderzoek bestaat een naam: Junk Science."

Nee, voor dit soort onderzoeken bestaat een heel andere naam: humor. En zulke goede humor dat de complotdenkers er weer eens flink zijn ingetuind. Dat is pas een onderzoek waard.

donderdag, oktober 26, 2006

Debunken doe je zo


Overal heb je mensen die domme plannetjes bedenken. In Middlesbrough is er bijvoorbeeld burgemeester en oud politieman Ray "Robocop" Mallon, die als experiment in het stadcentrum camera's opgehangen heeft met een luidspreker, zodat hij voetgangers bestraffend kan toespreken als ze een papiertje op straat gooien. Inderdaad: te betuttelend voor woorden.

Op Schiphol, zo lazen we onlangs in Metro, is er het plan voor een polsbandje met een zendertje dat elke passagier moet dragen, zodat als hij zich niet op tijd bij de terminal heeft gemeld, kan worden opgespoord. Slecht plan, want dat geeft alleen maar oponthoud bij de paspoortencontrole, er moeten mensen voor ingehuurd worden en zender/ontvangers worden opgehangen, en dat allemaal voor een paar verdwaalde passagiers die geen klok kunnen kijken?

Maar volgens complotdenkers blijft het daar natuurlijk weer eens niet bij. In Engeland, zo verzekert de site Eqgen, worden pubs uitgerust met een vingerafdruk leesapparaat. "Om de kroeg in te komen wordt u gedwongen uw vingerafdruk af te staan, zo kan men u opzoeken in een database van onruststokers en eventueel de toegang weigeren. Om kroegen te motiveren aan dit (nog) vrijwillige systeem mee te werken, mogen ze langer open zijn. Op termijn zult u dus bij iedere kroeg uw vingerafdrukken moeten afstaan als u een biertje gaat drinken."

Maar het wordt nog veel gekker, beweert Eqgen: "Zo kan men u in Engeland ook al dwingen een speekselmonster af te staan voor u een kroeg binnen gaat, om te kijken of u geen drugs heeft gebruikt. Uiteraard een geweldige manier om uw DNA profiel te trekken en te registreren."

Een verstandig mens heeft inmiddels al in de gaten dat dit berichtje wel eens niet helemaal zou kunnen kloppen. En inderdaad, het komt dan ook van Prison Planet van Alex Jones. De duimenzuigers van deze site beweren: "The British government has announced that it wishes to send nationwide a previously localized program of mandatory fingerprint scanners at the entrance of every pub and club in major UK cities," waarna een heel verhaal volgt over big brother die ons het leven zuur wil maken.

Zoek even verder en je komt uit bij het bericht waarop deze onheilsberichten zijn gebaseerd. En wat blijkt? Het Home Office in Engeland is zelf geen voorstander van het systeem, maar wilde wel enkele experimenten op dit gebied financieren. De Britse overheid heeft dus helemaal geen plan om dit nationaal uit te rollen. Pubs moeten zelf besluiten of ze zoiets willen. In wijken met onruststokers bijvoorbeeld.

Komt er in iedere Engelse pub een vingerafdruk leesapparaat? Nee, laat staan dat een speekselmonster moet worden afgegeven. Dat is alleen maar het angstige toekomstbeeld dat de schrijver van Prison schetst, en door Eqgen uiteraard weer klakkeloos is overgepend.

woensdag, oktober 25, 2006

Stemcomplot


Zonder enige toelichting is Zapruder Inc tijdens de eerste stemronde gediskwalificeerd voor de verkiezing van de Frontier-award, zo kopte de site gisteren. Wegens veronderstelde stemfraude nog wel.

De Frontier Award? Een prijs ingesteld door een New Age boekenwinkel in Amsterdam, die zich verschuilt achter de naam Frontier Sciences Foundation.

En ja, als er een site in aanmerking komt voor een zo'n onderscheiding is het Zapruder wel. Nergens anders vind je lezerscommentaren als: "Wisten jullie dat sommige lampenkappen, gedateerd uit het Hitler-regime destijds, bestaan uit menselijke blaas? Van die traditionele okergeel geaderde lampenkappenkappen met bruine flosjes aan de onderkant, normaal gesproken van varkensblaas? Dat is de symbolische uitgesprokenheid van de illuminati."

Maar wat wil het geval? Eén persoon of een paar personen hebben naar verluidt een paar honderd maal op Zapruder Inc gestemd. Het stemsysteem bleek namelijk niet waterdicht. We zullen u de technische details besparen.

Stemfraude dus. Ironischer kan het haast niet, want de complotdenkers voeren al maanden een campagne tegen onbetrouwbare stemcomputers. Overigens geeft Zapruder weer een mooie draai aan de affaire: het is een conspiracy. "Wij denken namelijk niet aan een enthousiaste fan, maar juist aan het tegendeel. Dit is een ideale manier om iemand te diskwalificeren."

Eerst stond namelijk Niburu bovenaan, 's lands onbetwiste UFO fan site. We hebben het niet gevolgd, maar Zapruder zou vervolgens een continue klim hebben gemaakt naar de eerste plaats om vervolgens tijdens de laatste dag van de eerste stemronde ineens een enorme sprong te maken. Nu eist collegasite Grenswetenschap.nl, die "zonder enige verwittiging als koploper werd verplaatst naar de achterste regionen", samen met Zapruder inzicht in de IP lijsten.

Vergeet 9/11. Vergeet de Nieuwe Wereld Orde. Vergeet de illuminati. Het whodunnit gaat nu maandenlang de kolommen beheersen. Wedden?

Labels: ,

dinsdag, oktober 24, 2006

Gelovigen


We schreven het al eerder: 9/11 ligt op zijn gat. Er is nauwelijks nieuws, dus haal je ouwe koeien uit de sloot. Frank Ho van Waarheid 911 besloot het afgelopen weekend nog maar eens te reageren op een zes maanden oude (!) column van Volkskrant-ombudsman Meens. De beste vrienden van de complotters zitten immers niet bij die krant.

En dus schreef Ho een lange brief op hoge poten, inclusief dure en wijdlopende zinnen als "Uw klacht over de onwerkbaarheid door al te diffuse meningsvorming bij 9/11 weerspiegelt niet de consensus die bij de meeste sceptici bestaat."

Maar waar komt het deftige betoog van Frank nou eigenlijk op neer? Ho is niet blij met het feit dat de Volkskrant de 9/11 critici wegzet als ‘gelovigen’. Dat is stemmingsjournalistiek, vindt hij.

Dan haalt hij een voorbeeld aan van WTC7, dat volgens de "gelovigen" door FBI en CIA zou zijn gebruikt als commandopost om de aanslagen te sturen en daarna opgeblazen om het bewijsmateriaal te verdonkeremanen. Zonder concreet bewijs wil die verklaring er bij Meens niet in. "Daarmee gaat u voorbij aan de voornaamste drijfveer van lezers om zelf met hypotheses aan de slag te gaan. Namelijk de omstandigheid dat journalisten deze pijnlijke vragen laten liggen," schrijft Ho.

Nou nee. Waarom zou je zaken onderzoeken die bij voorbaat volstrekt onwaarschijnlijk zijn? De vraag is hier meerdere keren gesteld: als het al zo zou zijn dat CIA en FBI achter de aanslagen zitten, en ze zouden WTC7 als hoofdkwartier hebben gebruikt, waarom blaas je dan een heel gebouw op? Waarom wis je niet alle computers en haal je papieren door een schredder? En als je niet de verdenking op je wil vestigen, waarom richt je dan in WTC7 een commandocentrum in? Waarom drie blokken verderop geen onopvallend kantoortje gehuurd? Waarom blaas je een gebouw op zeven uur nadat de twee hoofdtorens zijn ingestort? Vragen waarop complotdenkers geen overtuigende antwoorden hebben.

Het enige dat ze roepen is dat WTC7 niet in zus of zoveel seconden rechtstandig in elkaar kan storten, waarbij ze alle omstandigheden (langdurige branden, verklaringen van de brandweer dat het gebouw niet meer te houden was) ook nog eens buiten beschouwing laten.

"Is het concreet genoeg dat de eigenaar van de WTC-gebouwen toegaf het gebouw te hebben laten instorten na beraad met de brandweerleiding?"

Nee, Frank, dat zijn interpretaties van complotdenkers, en het is wel erg merkwaardig dat je de discussies daarover gewoon negeert. Pull it betekent niet opblazen. Ook haalt Ho de New York Times aan die over het raadsel van zwavel in metaalresiduen in de puinhopen van de Twin Towers heeft geschreven: “Misschien wel het grootste mysterie dat tijdens het onderzoek is blootgelegd”. Dat vindt de schrijver van die krant, maar veel deskundigen hebben daar aannemelijke verklaringen voor.

Kortom: Ho wil helemaal geen onderzoek, Ho wil alleen maar de bevestiging van zijn eigen vermoedens. "Wat een ellenlang verhaal om ongefundeerd te zeggen dat je er anders over denkt," is de eerste reactie onder zijn artikel.

maandag, oktober 23, 2006

Zwolle (2)


Een nieuwe episode in de soap rond Lijst 14, oftewel Blanco Lijst. Die mag bij de verkiezingen in november in de provincie Overijssel geen stemmen werven, zo heeft de Raad van State vandaag bepaald.

De lijst met steunbetuigingen blijkt op de dag van de kandidaatstelling niet tussen negen en vijftien uur bij de voorzitter van het hoofdstembureau te zijn ingeleverd. Hij kwam 50 minuten te laat binnen, en dat mag niet. Een reden voor het verlate aanleveren werd niet gegeven. Stond de brug open?

Lijst 14 kan nog wel in 18 andere kiesdistricten meedoen. Maar dat zijn wel gelijk 800.000 kiesgerechtigden minder. En het was uitgerekend Overijssel die de afgelopen weken als eerste met de benodigde steunbetuigingen over de brug kwam. Een deel van de achterban kan dus hooguit familie en kennissen in naburige kiesdictricten overhalen.

Enfin, Lijst 14 vindt in elk geval troost bij de Partij voor Nederland (PVN) van Hilbrand Nawijn, die vandaag het district Tilburg is kwijtgeraakt omdat Nawijns medewerker, Rini Wagtmans, op klaarlichte dag werd beroofd van de kandidatenlijst. Wat Wagtmans, winnaar van drie etappes in de Tour de France, vervolgens ontkende. Kijk, dat zijn nog eens leuke affaires.

Labels:

Exodus


Een kennis uit Texas had het gerucht op internet gelezen en mailde het ons afgelopen weekend: George W. Bush zou in het geheim 70.000 hectare grond in Paso de Patria in Paraguay hebben gekocht, waar een ranch of natuurpark moet verrijzen.

"Gaat hij zijn Texaanse ranch inruilen voor een stulpje in Zuid Amerika?" wilde de kennis, een Bush-hater, weten. "Op 70.000 hectare kun je elk congreslid onderbrengen dat voor zijn misdadige Military Commissions Act heeft gestemd. Kan het zijn dat als Bush voor oorlogsmisdaden wordt veroordeeld, hij een veilig heenkomen heeft? Als het waar is, ten minste."

Even dachten we dat we Zapruder, Neerlands zwartstdenkende complotsite, konden verblijden met een heuse scoop, maar daar hadden ze het verhaaltje ook al van internet geplukt. "100.000 are oerwoud vlakbij het plaatsje Chaco. Een prima locatie voor gesjeesde dictators om hun laatste dagen te slijten. Zeker als je bedenkt dat er in Paraguay wetten zijn die Amerikaanse militairen immuniteit schenken voor zowel nationaal als internationaal recht. Goed geregeld G.W.. Trots op je!"

Zoals gebruikelijk is voor Zapruder gerucht al feit en is Chaco, een enorm groot gebied dat zich uitstrekt over Bolivia, Paraguay, Brazilië en Argentinië, een 'plaatsje', maar laten we geen spijkers op laag water zoeken.

Waar vind je deze berichten? Tot nu toe uitsluitend op complotsites. Dat wil niet zeggen dat ze niet waar zijn, de kranten in Paraguay zouden er over geschreven hebben, maar de berichten over zijn zo onduidelijk dat je er helemaal niks mee kunt: zo zegt het ene bericht dat het gebied toebehoort aan Bush senior, en het andere bericht Bush junior. Volgens weer andere kranten gaat het hooguit om een plan om het gebied te kopen.

Gouverneur Acosta heeft wat opgevangen, maar kan niks bevestigen. Het desbetreffende gebied zou van een groep van ondernemingen zijn. Misschien heeft Bush senior aandelen in die bedrijven. Je weet het niet. Dochter Jenna Bush was onlangs in Paraguay, maar die werkt voor Unicef, dus dat kon wel eens toeval zijn.

Misschien heeft het Paraguayaanse journaille onvoldoende verstand van grondkadasters, maar met zoveel onduidelijkheid over die geheimzinnige plek in de ongerepte natuur schatten we de kans op een exodus van het oorlogskabinet van George W. eerlijk gezegd niet erg hoog in.

Labels: ,

zondag, oktober 22, 2006

Moegestreden?


Kijk naar de commentaren bij de complotsites voor en na 9/11 2006 en je ziet grote verschillen. De strijdbaarheid heeft aan kracht ingeboet. Een moegestreden 9/11 activist met de naam Paradise Lost 711 vat het probleem bij Ditkannietwaarzijn als volgt samen (cursief is ons commentaar):

De gemiddelde Nederlander (99.9 procent) interesseert zich niet voor dit soort zaken, ook niet voor 9/11. In Amerika is het niet anders, waar kortgeleden een poll duidelijk maakte dat een groot percentage van de bevolking niet eens meer weet in welk jaar 9/11 plaatsvond.

Het is niet alleen dat er geen interesse is, er is in Nederland ook geen breed geloof in het zogenaamde 9/11 bedrog.

De gemiddelde Nederlander is te dom om het te begrijpen. Alleen al omdat ze geen Engels spreken missen ze 85 procent van de belangrijkste informatie, en wordt het eerst gefilterd door de Nederlandse media.

De kracht van internet wordt hier onderschat, maar de slimheid van de gemiddelde Nederlander ook: die gelooft niet zomaar een vaag filmpje.

De 9/11 groep praat met duizenden verschillende monden (inside/ geen inside job, plane/ no plane, FEMA kampen/ geen FEMA kampen, NWO/ geen NWO etc). Dat schiet natuurlijk niet op. Het beste is om een anti-9/11 persoon te laten spreken ALSOF hij tot de 9/11 beweging behoort. Daarmee wordt meteen al het gedane werk teniet gedaan (wat er onbedoeld in de buurt komt: Daan de Wit in NOVA over die no-plane Pentagon opmerkingen, Jimmy Walter op de conferentie in Utrecht).

Het 'bewijs' dat de 9/11 beweging aanvoert is voor de meeste mensen simpelweg niet overtuigend genoeg, en de complotdenkers die hun eigen variant van de waarheid aanhangen te divers van samenstelling.

Jan (van Aken, lijstduwer Partij van de Waarheid, nu kandidaat bij Lijst 14) komt niet in de Kamer.

Dat is wel zeker. De Nederlander kiest voor de grote gemene deler. Volgens de jongste peilingen verliest de Lijst Vijf Fortuyn al zijn zetels, komt Geert Wilders helemaal niet in de kamer en zijn de kleinere partijen goed voor 0,3 procent van de stemmen. Bovendien staat Van Aken op de vierde plaats, als 'zijn' Lijst 14 al niet sneuvelt op procedurele gronden.

Labels: ,

zaterdag, oktober 21, 2006

Badkuip


9/11 ligt op zijn gat. De waarheidszoekers hadden hun finest hour in de aanloop tot de 9/11 herdenking ruim een maand geleden, maar nu hebben de complot- en complotontkennersites moeite om iets nieuws te melden. Tuurlijk, het is niet helemaal stil. Er is zowaar weer een analyse van een deskundige, de badkuiptheorie van Judy Wood, die tot voor kort nog doceerde aan de Clemson Universiteit.

Judy, we schreven het al eerder, is een notoire noplaner, iemand die denkt dat wat we ook gezien mogen hebben op televisie het in elk geval geen vliegtuigen geweest kunnen zijn. Judy is ook al van de biljartbaltheorie. Die zegt dat als je een biljartbal zou hebben laten vallen van de bovenste verdieping van het WTC in het luchtledige (dus zonder luchtweerstand), die in 9,22 seconden de grond zou zijn terechtgekomen, terwijl de WTC torens met luchtweerstand in 10 tot 11 seconden in elkaar zijn gestort. Vraag ons niet naar het nut van dit soort vergelijkingen.

En nu weer heeft Wood ontdekt dat er iets vreemds is met de badkuip van het WTC, oftewel het souterrain en de omringende muren. Daar is een enorme hoeveelheid puin op gevallen, maar veel is in takt gebleven. Dat kan volgens haar niet. Waarom niet wordt nog niet helemaal duidelijk, want haar webpagina is nog 'onder constructie'. Wel veel foto's en rekenkundige formules, maar nog geen conclusie. Behalve een intrigerend plaatje van een Levi's winkel. "I'm sure there's a hidden message in this image that brings it all together. I'm going to go stare at it for a few hours until I understand what it means," schrijft Chipmunk Stew bij het JREF Forum.

Judy heeft haar webpagina's, die overigens niet langer bij de Clemson Universiteit zijn te vinden (waar ze om onduidelijke redenen moest vertrekken), ook nog eens gerangschikt onder de noemer Star Wars Beam. Waar gaat dit naar toe?

Het vreemde is dat weer andere compotdenkers beweren dat het fundament van de WTC torens wel degelijk een opdonder heeft gehad, en aan een kant ietwat is opgeschoven. Dat lijkt ons wel zo waarschijnlijk. Maar dat opschuiven zou dan weer niet het gevolg zijn van de instortende gebouwen, doch vanwege explosieven c.q. thermiet.

In beide gevallen zijn de omstandigheden dus kennelijk verdacht. Geen schade kan niet en schade blijkbaar ook niet. Is het een idee om met kop of munt een einde aan dit krampachtige dilemma te maken?

vrijdag, oktober 20, 2006

Zoek de verschillen


Dit is een beetje een inside grap, maar wel een leuke. Boven Dr Evil, onder de omstreden 9/11 Truth hoogleraar Kevin Barrett. Ontleend aan het JREF Forum, waar ze zich doorgaans prima vermaken met complotdenkers.

Zwolle


Dachten we dat Lijst 14 eindelijk over de streep was, is er toch weer gedonder in de glazen. Vanochtend dient weer een beroep tegen de Raad van State omdat het stembureau van Zwolle de kandidatenlijst ongeldig heeft verklaard. Naar verluidt is de lijst te laat ingeleverd.

Voorwaarde om mee te doen aan de Tweede Kamer verkiezingen is dat in alle 19 kiesdistricten voldoende steunbetuigingen zijn. Met een ongeldige lijst is er dus grote kans dat Lijst 14 over Zwolle struikelt. Je kunt wel meedoen in andere districten, maar de kans op een zetel is daarmee grotendeels verkeken. En de Raad van State, zo bleek eerder uit de afwijzing van deelname aan de verkiezingen door de Partij van de Waarheid, is nu eenmaal heel strikt op de regeltjes. Uitspraak uiterlijk 23 oktober.

Labels:

Rick


Onze favoriete complotsite - met stip op nummer 1 - is Eqgen. Elke keer denken we weer dat het een parodie is, maar samensteller RickD meent wat hij schrijft. Rick was ook al eens op televisie, waar hij begon over de black-ops die 9/11 op hun geweten zouden hebben. En Rick is fan van Alex Jones, in elk geval 's werelds luidste complotdenker. Vandaar Rick graag zijn opinies overpent.

Nu weer reageert Rick op het betoog van de radicaal-linkse organisatie Fabel van de Illegaal, die onlangs bij Gebladerte.nl alle 9/11 complotdenkers als antisemisten over een kam schoor. Dat leek zelfs ons een tikkeltje overdreven. Maar Rick raakt er van over zijn toeren.

Hij schaart zo'n obscuur links clubje om te beginnen onder de Nieuwe Wereld Orde, die wel erg geheimzinnige big brother-achtige organisatie die - en we citeren Rick nu weer even - "tot doel heeft het creëren van een wereld met een valuta, een leger en een volledig elektronisch financieel systeem, alles voorzien van een traceerbare RFID en geen contant geld meer en iedereen voorzien van een geïmplanteerde microchip."

En dus lees je: "Artikelen van de NWO staan altijd bol van karaktermoord, ongefundeerde en niet onderbouwde beweringen en worden feiten systematisch verdraaid. Vooral het haatgehalte is dominant aanwezig, wanneer u zelf liefdevol naar uw omgeving kijkt zal u dit direct opvallen."

En hij vervolgt: "Soms vraag ik mij wel eens af, geloven de schrijvers achter gebladerte.nl nu echt zelf de kul die ze schrijven? Het niveau is in ieder geval dat van een zesjarige, de simpele kijk op de wereld is bijna lachwekkend als ik mij niet bewust was van de trieste gevolgen van dit soort propaganda.

"In de ogen van gebladerte.nl is alles de schuld van antisemieten. Gisteren mislukt mijn pasta nog, vast de schuld van een pan die antisemiet is. Uw auto start niet, het moet liggen aan de antisemitische benzine die u zojuist getankt heeft. Er is geen wereldvrede, het is de schuld van de antisemieten. Er is honger en ziekte, de schuld van de antisemieten. U heeft geen werk, geen huis of bent niet veilig, daar zit een antisemiet achter, kan niet anders. Kijk uit, want overal hebben antisemieten het op uw leven voorzien."

Het is de pot die de ketel verwijt. Want waar Rick zijn linkse plaaggeesten paranoia verwijt, voert hij zelf het ene armageddon na het andere op. En praat Rick, die zegt te geloven in god en broederliefde en "in alles wat goed is", over zijn medemens als "een stelletje psychopathen" (tikfout voor rekening van de auteur). "Haat zaaien is hun enige wapen en als we dat allemaal gaan snappen is het MORGEN afgelopen met die gasten." Goed zo, Rick. Lees je je eigen stukjes wel eens over?

donderdag, oktober 19, 2006

Malle jongen


Dank aan Ditkannietwaarzijn voor de eervolle vermelding van deze site onder de noemer Heeft de AIVD een weblog? We hadden het bijna niet gezien door dat vreemde plaatje met de vissen. We zijn nu officieel een propaganda-s(h)ite. Of was het een grapje?

De aanhang is er niet van overtuigd, dat van die AIVD, te oordelen naar de commentaren, hoewel een persoon vindt dat als het waar is het op de voorpagina moet. Ja, graag! "Complotsite vermoedt complotsite" lijkt ons een mooie kop. Maar dan natuurlijk wel bij De Telegraaf.

Anderen hebben het door: "Ze wekken de schijn op dat het mensen zijn die zich er zo erg aan “complot-theorieen” bezig gaan houden om daar steeds wat over te schrijven." (vreemde zinsconstructie voor rekening van de schrijver). "Maar ik denk niet dat dit AIVD is. Het is gewoon een malle jongen." Ja, dat zijn we, een malle jongen die over andere malle jongens schrijft.

En voor de vele nieuwe fans: we zijn al sinds juli in de lucht, dus er is heel wat leesstof in te halen.

woensdag, oktober 18, 2006

War RoomJan van Aken, de tot voor kort wel erg stille lijstduwer van de Partij van de Waarheid, treedt eindelijk eens naar buiten. Loopbaan.nl sprak de 'goedlachse' Van Aken in zijn 'War Room', een kelder onder zijn huis met een grote tafel en een white board. Daarnaast is er een videofilmpje. Eerste indruk: keurige man, goed gebekt, strak in het pak, maar geen consistent verhaal.

Ten aanzien van 9/11 horen we Van Aken iets te vaak roepen dat er van alles niet klopt, maar de feitelijke onderbouwing ontbreekt. Of het rammelt. Hij zegt bijvoorbeeld dat door de War on Terror van George Bush 'privacy issues' naar voren worden gebracht waar niemand op zit te wachten, zoals RFID chips die in allerlei producten komen "tot aan je onderbroek toe" en die "op afstand uitgelezen kunnen worden".

Misschien dat hij te snel te sprong wilde maken naar een ander onderwerp, maar een buitenstaander denkt dus nu dat de War on Terror iets met RFID en producten te maken heeft. En chips in onderbroeken die op afstand uitgelezen kunnen worden? Dat meent u toch niet, mijnheer Van Aken?

Of toch wel? "We zijn tegen verdere aantasting van de privacy," zo lezen we bij Loopbaan.nl. "Zoals het plan voor afleesbare chips in allerlei dagelijkse producten, zodat je van iedereen een compleet beeld kan krijgen van zijn consumptiepatroon. Ook de chips in de nieuwe paspoorten kunnen op afstand worden uitgelezen. Iemand is er op Schiphol in geslaagd de gegevens van iemand op te vangen, en kon daarmee allerlei transacties doen."

Hier verwart Van Aken lekken in het wifi verkeer (draadloos internet) op Schiphol met chips in paspoorten. En met het uitlezen van producten weet je nog niet iemands consumptiepatroon, en mocht een winkelketen al zoiets willen (we zwijgen dan maar over de enorme investeringen in computers en software), dan is er in elk geval wetgeving die dat regelt. Het college bescherming persoonsgegevens heeft toevallig net een discussiestuk over RFID chips gepubliceerd, maar dat is Van Aken blijkbaar ontgaan.

En ja, technieken moeten goed beveiligd worden, maar dat is een ander verhaal dan dat die technieken op voorhand verboden zouden moeten worden, domweg omdat ze theoretisch misbruikt kunnen worden. In hetzelfde interview zegt Van Aken: " Ik ben nu ook bezig een bedrijf op te zetten waarin energiebedrijven samenwerken voor een belangrijk gedeelte van hun onderlinge communicatie, zodat computers het saaie werk kunnen overnemen van mensen." Kennelijk ziet Van Aken geen spoken zolang het zijn eigen sector betreft.

"Verder maken we ons zorgen dat men probeert informatie achter te houden. Zo is een kritische column van Hans Dulfer over 9/11 in NRC uit het online archief verdwenen, evenals een onthullende uitspraak van NAVO-baas Jaap de Hoop Scheffer in Nova over Afghanistan. De film 06/05 van Theo van Gogh over de moord op Fortuyn is moeilijk te krijgen; duizenden kopieën liggen achter slot en grendel. Een Nederlandse vertaling van het onthullende boek van de Duitse oud-minister Adreas von Bülow wordt subtiel tegengehouden. Het is ernstiger dan ik ooit gedacht had."

Hoezo is de film van Van Gogh moeilijk te verkrijgen? Er is om te beginnen een hele website aan die film gewijd, compleet met trailers en interviews. En je kunt hem gewoon op DVD bij Bol.com bestellen voor 4,99 euro. En kan het zijn dat de Dulfer columns niet in het archief van NRC te vinden zijn omdat veel freelance auteurs nooit akkoord zijn gegaan met de vergoedingen voor elektronisch gebruik? En wie houdt dat boek van Von Bulow subtiel tegen? De Minister van Staatsveiligheid soms?

Ik hoor niks over de AOW of de hypotheekrente, vraagt de interviewer terecht, want er is natuurlijk meer dan 9/11. Van Aken: "We zijn voor een betrouwbare overheid, die geen zigzagkoers volgt. Maar voor ons zijn dat niet de hoofdzaken. Laten wij ons maar concentreren op de punten die door de anderen vergeten worden, en voor ons heel wezenlijk zijn." Precies het probleem van zijn partij. Over de grote lijn is niet nagedacht.

Elke gek kan zich beroepen op de waarheid, zegt Loopbaan.nl. Hoe houd je die (gekken) buiten de deur? Van Aken: "Met een kleine kerngroep zijn we al twee jaar bezig met degelijk onderzoek. We houden elkaar scherp. Dat werkt als een filter." Filter? Daar hebben we nauwelijks iets van gemerkt.

Labels: ,

Patsy


Johnito, 's lands actiefste 9/11 bedrog-strijder, was geen aanhanger van Pim Fortuyn, zo blogt hij. Opzouten met de Joint Strike Fighter en pardon voor een vastomlijnde groep illegalen, dat kon er bij hem nog wel in, maar "verder was hij in mijn ogen gewoon een voortzetting van Paars 1 en 2, maar dan nóg neo-liberaler."

Het stukje begint gematigd voor een rabiate SP'er, maar er komt - we hadden ook niet anders verwacht - al gauw een vreemde kronkel in zijn betoog: "HOE hard Fortuyn-aanhangers ook riepen dat de "kogel van links" kwam, ik heb daar nooit in geloofd. Ik heb nooit geloofd dat Volkert van der Graaf Fortuyn heeft vermoord. Althans, niet vanuit links-ideologische motieven, en niet vanuit milieu-oogpunten. En niet in zijn eentje. Denk er over na: waarom zou iemand, die voor links en milieuvriendelijk door moet gaan, het in zijn botte hoofd halen om met zo'n moord in één klap links en milieuvriendelijk Nederland onderuit te halen? Zou links en milieuvriendelijk Nederland van de moord profiteren? NEE."

Nee, schrijft Johnito, Volkert is een patsy. Gebruikte nota bene kogels van de Bijzondere Bijstands Eenheid, behorend tot het Korps Mariniers. En wie profiteerden van de moord? De JSF Lobby, oorlogshitters, flink rechtse politici, het koningshuis, Mat Herben en natuurlijk weer het Bush regime.

Het is niet de eerste keer dat we lezen over een Volkert complot. Zo schijnt bij de arrestatie van Volkert in Hilversum de politie van de regio Gooi en Vechtstreek geholpen te zijn geweest door een toevallig passerend half peloton mobiele eenheid uit de politieregio Zaanstreek-Waterland. Ook weer verdacht. Maar is dat wel zo? Stel, dat Volkert een acteur was, en zijn arrestatie toneelspel, waar heb je dat peloton dan voor nodig?

Interessant is de opmerking van Johnito dat niemand vanuit links-ideologische motieven of milieu-oogpunten een moord of een aanslag zou kunnen plegen. Hoezo niemand? Zijn we Rara weer vergeten? Of Baader-Meinhof? Werden in de garage bij Volkert geen chemicaliën gevonden, waarmee explosieven gemaakt kunnen worden? En zegt de achtergrond over Volkert ook niet iets over zijn beweegredenen? Of is ook dat allemaal weer verzonnen? En dan die kogels van de BBE. Een opmerking op een obscure site wordt door Johnito al te gretig voor waar aangenomen.

Of ze nu links of rechts denken, je hebt altijd mensen die over de streep van het betamelijke gaan en dat vanuit hun 'ideologie' niet eens echt door hebben. Maar dat is voor de donkerzwart kijkende Johnito blijkbaar onbestaanbaar.

Labels: ,

dinsdag, oktober 17, 2006

James krijgt een lesjeJames H. Fetzer, de lijstduwer van de Amerikaanse 911 bedrog beweging, die zich op zijn homepage aanprijst als "distinguished McKnight University Professor Emeritus" van de University of Minnesota Duluth, wordt hier de les gelezen door Bill O'Reilly. De grammofoonplaat die Fetzer normaal afdraait krijgt niet veel kans.

Marcheren


De Blanco Lijst, waaraan de Partij van de Waarheid oftewel Ditkannietwaarzijn deelneemt, is niet meer. Heet nu Lijst 14. Of Lijstzondernaam. Het is alsof je Omo morgen Robijn en overmorgen Dash noemt. Maar goed, Lijstzondermaam is slim gekozen, de Bandzondernaam (BZN) werd immers ook razend populair. Haagse kringen opgelet, belooft de website, Nederland staat aan uw poort! En via een linkje kun je opgewekte marsmuziek horen.

Lijst 14 heeft geen lijsttrekker noch lijstduwer, zo lezen we, maar kennelijk ook geen campagnevoerders, want de partij heeft ze dringend nodig. Behalve aan leiding lijkt het Lijst 14 ook aan enige coördinatie te ontbreken. Wil je binnen nu en een aantal weken stemmen trekken dan moet je toch echt snel het land in, en niet opstomen naar het Binnenhof.

En hoe zit het eigenlijk met kandidaat Jan van Aken, die het 9/11 bedrog in de kamer aan de orde had willen stellen? Hoor je niks meer van. Zijn naam is in tegenstelling tot die van andere kandidaten niet gelinkt, en wie bij zijn Partijvandewaarheid kijkt vindt weer eens een zonder toestemming integraal overgenomen berichtje van Planet, waarin alleen maar is te lezen welke partijen de streep van de kiesraad hebben gehaald. Het PR beleid van de partij laat sterk te wensen over.

"Gek word ik er van," lees je bij het moederschip Ditkannietwaarzijn. "Het is nu 4 dagen na het inleveren van de ondersteuningsverklaringen, en nog steeds doodse stilte binnen de BL. Waar zit iedereen? Wat is er gaande?"

Er komt niet echt antwoord op, de rest van de posters heeft het veel te druk met het uploaden van ondertitelde filmpjes bij Youtube. Over 9/11 en Martial Law, en What's The Truth natuurlijk.

Labels: ,

maandag, oktober 16, 2006

Kabeljauwse twisten


Hoe verdraagzaam zijn de complotdenkers? Weinig. "Je bent gewoon iemand die anderen probeert tegen te houden in het ondekken van wat er op 11 september werkelijk gebeurt is en je wil niet dat het via een onafhankelijk onderzoek naar boven wordt gebracht," lees je dan weer als iemand bij Ditkannietwaarzijn probeert een paar kritische vragen te stellen. "Het enige wat je probeert te doen is iedereen hier een loer te draaien." Of zo iemand wordt meteen weer als een AIVD'er gebrandmerkt. 'Misinformant' is een andere favoriete term van de complotters om een discussie in de kiem te smoren.

Maar het kan blijkbaar nog erger. Bij het forum van Loose Change - de documentaire die vorige maand nog bij BNN te zien was - is de pleuris uitgebroken, zo lezen we bij Screw Loose Change (een complotontkennerssite). Daar is een zekere Russell Pickering verbannen. Die geloofde namelijk dat er wel degelijk een verkeersvliegtuig het Pentagon is binnengevlogen.

De stalinistische moderators vinden zo'n dissident niet kunnen en dus mocht hij niet meer posten. Dat schijnt daar wel vaker te gebeuren. Maar toen begon Dylan Avery, het opperhoofd en samensteller van Loose Change, zich ermee te bemoeien, en die heeft Pickering weer teruggroepen, terwijl hij de admins hun verantwoordelijkheid ontnam. Daarna volgde een massa-ontslag van woedende complotters.

Tja, de complotdenkers worden het natuurlijk nooit met elkaar eens. Met noplaners en planers en controlled demolition-gelovigen en ongelovigen zijn de Hoekse en Kabeljauwse twisten niet ver weg. De 9/11 beweging gaat ruziënd ten onder.

Rapport


Aan het langverwachte WTC7 rapport van NIST wordt druk gesleuteld, zo blijkt uit een tussentijdse rapportage. En ja, de onderzoekers gaan zich ook bezighouden met de vraag of de 47 verdiepingen tellende toren door explosieven zou kunnen zijn opgeblazen, zoals complotdenkers maar blijven beweren. Het tipje van de sluier is al opgelicht: er zijn geen aanwijzingen voor explosieven, maar NIST gaat wel uitrekenen of het had kunnen gebeuren.

"NIST is analyzing scenarios for the event that initiated the collapse of WTC 7. As a part of this work, NIST is considering whether hypothetical blast events could have played a role in initiating the collapse. While NIST has found no evidence of a blast or controlled demolition event, NIST will estimate the magnitude of hypothetical blast scenarios that could have led to the structural failure ofone or more critical elements as a result of blast."

"Phase I. Identify hypothetical blast scenarios and materials, based on analysis and/or experience, for failing specified columns by direct attachment methods. Preliminary section cutting shall be considered. Compare estimated overpressures for each scenario against windowstrength.

"Phase II. For blast scenarios with overpressures that clearly would not have broken windows, the worst case scenario(s) will be analyzed using SHAMRC software to determine overpressures at windows.

"Phase III. If Phase II overpressures did not clearly fail windows, 3 blast scenarios will be selected to determine the sound levels that would be transmitted outside the building through intact windows."

Volgens de laatste berichten wordt het rapport begin 2007 verwacht.

zondag, oktober 15, 2006

Antisemitisme


Er zaten een maand geleden blijkbaar niet alleen complotdenkers in de zaal bij de conferentie "De leugens, feiten en gevolgen van 11 september" in Utrecht. De Fabel van de Illegaal - een 'radicaal-linkse' organisatie die tendenzen van racisme en vreemdelingenhaat op de voet zegt te volgen - was ook aanwezig. Met fototoestel.

"In plaats van zich te organiseren en te strijden tegen onderdrukking, uitbuiting en uitsluiting, beperken de meeste samenzweringsdeskundigen zich tot thuis achter de computer fantaseren over complotten," stelt de organisatie, die streeft naar een "vrij-socialistische, feministische en ecologisch duurzame samenleving".

"De meesten doen het voorkomen alsof ze argeloze burgers waren die op een dag met een aantal ongerijmde "feiten" geconfronteerd werden, vervolgens op onderzoek zijn uitgegaan en toen een samenzwering ontdekt hebben. In werkelijkheid blijken ze vrijwel stuk voor stuk al lang van te voren overtuigd van het bestaan van een wereldsamenzwering. Ze grijpen grote gebeurtenissen als 9/11 simpelweg aan om hun gelijk te halen. Daarbij wordt er door de meeste conspiracynuts maar bitter weinig onderzocht, en des te meer van elkaar nagepraat en overgeschreven."

Organisator Albert Toby wordt ook nog even aangehaald: "Een volkomen paranoïde "reïncarnatietherapeut". Die deed in Utrecht alsof hij ieder moment naar Guantánamo Bay ontvoerd zou kunnen worden. "Het script voor 9/11 komt zo uit Hollywood", wist Toby, en de kippengriep zou ook al door de Amerikanen ontwikkeld zijn."

De toon wordt echter al gauw linkser: "De verhalen van conspiracydenkers zijn vaak niet meer dan verwaterde versies van het toch al simpele wereldbeeld van anti-imperialistische communisten. Die grossieren traditioneel in uitgebreide analyses van de wereldwijde machtsverhoudingen tussen arme en rijke landen, en samenzweringsdeskundigen bouwen hun luchtkastelen op van hen geleende en elders bijeengeschraapte kleine splintertjes informatie."

Maar dan komt het: "Deze hele denkstructuur is potentieel antisemitisch. Vervang namelijk het begrip "elite" in de samenzweringsideologie door "de Joden", en klaar is het klassieke antisemitische wereldbeeld. Een flink aantal van de samenzweringsdeskundigen, en helaas ook sommige anti-imperialisten, menen inderdaad dat die vermeende door en door slechte elite voornamelijk uit Joden bestaat. Waarschijnlijk uit tactisch oogpunt sprak geen van de op het congres aanwezige deskundigen over "de Joden". Wel citeerden en prezen ze bekende antisemieten. Ook klapte het publiek wel erg uitbundig toen een bezoeker zei dat Hezbollah liet zien hoe het moest."

"Er zaten ook diverse diehards tussen die zelfgemaakt materiaal verkochten of uitdeelden. Zo deelde iemand een folder uit waarin onthuld werd dat er in oktober in Libanon een kernexplosie zou gaan plaatsvinden. Hezbollah zou daarvan de schuld krijgen, maar de Amerikanen zouden de daders zijn. Met die "false flag" operatie zou men een oorlog met Iran willen rechtvaardigen en de komende Amerikaanse verkiezingen ten gunste van de Republikeinen willen beïnvloeden."

Dat de 9/11-beweging (in Nederland maar een paar honderd aanhangers sterk) de weg plaveit voor opkomend antisemitisme, zoals de Fabel van de Illegaal suggereert, is al net zo'n merkwaardig angstbeeld als dat de illuminati - een elitegroep met machtigste mensen uit de politiek, het bankwezen, de media en de zakenwereld - een wereldmacht zouden willen stichten.

Met die kanttekening dat de beweging wel een enorme aantrekkingskracht heeft op antisemitisten. De fabel van de 4.000 thuisgebleven joodse werknemers op 9/11 - gebaseerd op het bericht van The Jerusalem Post vlak na de aanslagen, waarin melding werd gemaakt van '4.000 Israëlis die zich op het moment van de aanslagen in of rond het WTC bevonden' - werd bijvoorbeeld dankbaar opgepikt. En weer anderen verwijzen naar de joodse neocons met grote invloed in en rond de regering Bush die ongegeneerd de Israëlische belangen zouden uitventen in plaats van de joodse belangen in Amerika. Diezelfde neocons waren volgens sommige complotdenkers de architecten van 9/11. Dat de kapers bij vlucht 11 als eerste een Israëliër hebben gedood en honderden joden omkwamen bij de aanslagen op de WTC torens wordt daarbij gemakshalve vergeten.

vrijdag, oktober 13, 2006

No planesDe noplaners zijn misschien wel de ergste complotdenkers. Die gaan er van uit dat er bij de aanslagen van 9/11 geen enkel vliegtuig is gebruikt. Wat we op tv zagen was dus allemaal fake. De bewijzen? Kijk naar dit filmpje: het vliegtuig draait en kleurt zwart (!) kort voordat hij het WTC binnenvliegt. Dat moet dus wel een slechte animatie zijn. En om ons van het gelijk te overtuigen is er een flinke beat onder gezet.

donderdag, oktober 12, 2006

Toeval bestaat niet


Het vliegtuigje dat woensdag in een torengebouw in New York is gecrasht, riep meteen herinneringen op aan de aanslagen van 11 september 2001. Maar als je de complotdenkers mag geloven is het allemaal geen toeval.

Want als je 10/11/06 omdraait krijg je namelijk 9/11/01. En in welk gebouw vloog het vliegtuigje? 524 E 72nd St. Even rekenen: 7 + 2 = 9. En 5 + 2 + 4 = 11. En hoe wist de FBI dat Yankee pitcher Cory Lidle in het vliegtuigje zat? Zijn paspoort dwarrelde naar beneden, net als dat van Satam al-Suqtami bij het WTC. En als het Cirrus SR20 vliegtuig in de problemen zat, waarom is de aanwezige noodparachute niet uitgegooid?

Een complotdenker: "En...wie had er putopties op de NYY ? ‘t Gebouw was in ieder geval niet van Silverstein. Anders was ‘t ingestort. Oh nee opgeblazen."

Labels: ,

Chip


Tbs’ers op proefverlof zouden moeten worden voorzien van een onderhuidse chip zodat altijd duidelijk is waar zij zijn. Niet het plan van de Nederlandse regering, maar een ideetje van hoogleraar forensische psychiatrie en tbs-deskundige Hjalmar van Marle. Volgens Van Marle zou de chip jaarlijks moeten worden geactiveerd, "zodat iemand niet meteen levenslang is gebrandmerkt". Twee politici voelen er wel wat voor, zo vertellen ze desgevraagd in het AD, maar het CDA niet en ook Geert Wilders noemt het inbrengen van chips de 'tweede beste optie'.

Maar wat lees je op de complotsites? RickD op zijn onovertroffen webplek Eqgen: "Ik heb het over het plan om ons allemaal te dwingen een implanteerbare chip te nemen, de VeriChip. Als trouwe slaafjes, loopse teefjes van de Nieuwe Wereld Orde, hoor ik inmiddels de eerste politici zich uitspreken over deze VeriChip. Ik moet zeggen, het maakt mij kots misselijk. Hoeveel bewijs moet een mens aandragen om aan te tonen dat er een stelletje NWO hoeren in de regering zitten?"

Bij complotdenkers vervaagt al gauw het onderscheid tussen fictie en werkelijkheid. Bestaat er een plan om ons allemaal te voorzien van een chip? Nergens gelezen. Er bestaat zelfs geen plan om tbs'ers van chips te voorzien. Maar een hoogleraar gooit een balletje op en complotdenkers roepen meteen dat we allemaal NWO slaafjes worden.

Lees en huiver: "De VeriChip komt er aan en gaat u maar vast wennen aan een leven waarbij u 24 uur per dag wordt gecontroleerd en ter verantwoording wordt geroepen. Dit natuurlijk door mensen die er voor zorgen dat ze zelf geen chip hoeven, een vet salaris verdienen en straks, net als Wim Kok, een vet betaalt commissariaatje krijgen bij de Shell. Het is gewoon een zooitje schorem, zogenaamd beleid voeren, maar EXACT de agenda draaien van organisaties als Bilderberg, CFR en de rest van de regerende elite."

En Rick ratelt nog even door: "Verwijst u mensen naar EQgen en laat uw stem horen dat deze plannen waanzin zijn. De waarheid is schokkender dan de slechtste horror film, maar er zijn altijd wel mensen te vinden die roepen dat het allemaal geweldig is wat er gebeurt, hersenloze imbecielen hebben we blijkbaar zat."

Ja, imbecielen zoals jij, Rick, die alles uit hun dikke duim zuigen.

woensdag, oktober 11, 2006

Hakken


Met de hakken over de sloot mag Jan van Aken, de lijstduwer van de Partij van/voor de Waarheid, dan toch nog meedoen aan de verkiezingen. De Blanco Lijst, het onduidelijke samenwerkingsverband van splinterpartijen, lijkt op het nippertje de benodigde ondersteuningsverklaringen te hebben binnengehaald. Per kiesdiscrict schommelt het rond de dertig steunverklaringen, het absolute minimum.

Te oordelen naar de forums moesten familie en kennissen worden opgetrommeld om het lijstje compleet te krijgen. Dat is wel curieus, aangezien er zo'n 17 partijen of personen aan de lijst deelnemen, elk met hun eigen achterban.

Maar goed, het had slechter kunnen aflopen: Ruim Baan Voor Nederland, de Alliantie voor Vernieuwing en Democratie, de Vrijzinnig Democratische Partij (VDP) en de Nederlandse Klokkenluiders Partij (NKP) met Edwin de Roy van Zuydewijn hebben de streep niet gehaald.

Maar met de ondersteuningsverklaringen ben je er natuurlijk nog niet. Kiezers en zetels binnenslepen zal een stuk moeilijker worden. Bovendien is het niet Jan van Aken - de nummer 4 op de lijst - maar Huub Poortman van De Groenen die de kar moet gaan trekken. Krijgen we een verkiezingstoernee door Nederland namens alle partijen, of gaan alle belangengroeperingen hun eigen achterban aanmoedigen?

En hoe moet dat wel niet als de partij een zetel in Den Haag krijgt? Moet een persoon dan alle agendapunten van 17 splinterpartijen gaan verdedigen? Zou die Poortman echt de opvattingen van Van Aken over 9/11 delen? "Het enige wat wij delen is een gemeenschappelijk doel: meer inspraak in het Haagse gebeuren’," verklaarde Blanco-oprichter Robert Verlinden, die zelf helemaal onderaan de kieslijst staat. Toch spreekt hij over "een winnend paard". "Wij komen alle 17 in de Kamer."

Vooropgesteld dat kiezers er brood in zien, natuurlijk.

Labels:

dinsdag, oktober 10, 2006

WTC7Voor het eerst is er een filmpje opgedoken waaruit blijkt hoe groot de schade aan gebouw WTC7 was. Complotdenkers beweren nog altijd dat er niets aan de hand is geweest, afgezien van een paar kleine brandjes.

maandag, oktober 09, 2006

Boos

Wat is dat toch met complotdenkers dat ze iedere column waarin met de samenzweringstheorieën wordt afgerekend van repliek moeten dienen? Is het de angst dat die erudiete lezertjes toch weer in het officiële verhaal gaan geloven? Of een dwangmatige neiging om op ieder "nietes" een grondig "welles" te laten volgen?

Laatst moest ook Martin Enserink van Intermediair weer eens worden 'gecorrigeerd' omdat die voor de tweede maal iets lelijks over complotdenkers had geschreven. "Sorry hoor, maar ik vind dat u hier ronduit onbeschofte en ongeïnformeerde bagger in uw column verspreid(t). Uitermate respectloos voor de slachtoffers en hun nabestaanden!!!" Maar Martin weet inmiddels hoe hij op die mailtjes moet reageren. Gewoon vriendelijk blijven en afpoeieren: "Ik krijg momenteel zoveel emails naar aanleiding van mijn columns over 9/11 dat het me onmogelijk is om iedereen direct te antwoorden."

Ook heeft iemand een filmpje (bijdrage van 5 oktober) gemaakt waarin boze kanttekeningen worden geplaatst bij de kritische column van Francisco van Jole in VARA's De Leugen Regeert. Het regent grammaticale fouten.

En ook Ronald Plasterk moet er weer eens aan geloven. Die reageerde half september in de Volkskrant op een hoofdredactioneel commentaar van de NRC over samenzweringstheorieën: "Er kan bij verstandige mensen geen enkele twijfel zijn: wat je ook denkt van de politieke opvattingen van Bush, hoe je ook oordeelt over zijn beslissing om de oorlog in Irak te starten, de gedachte dat hij betrokken was bij het beramen van de aanslagen van 9/11 is mataglap, mesjogge, krankjorum, van lotje getikt."

Daar maken de complotdenkers zich drie weken later kennelijk nog steeds kwaad over, alleen helpt het dan niet hem een mail te sturen met de volgende ronkende inhoud: "Ten derde wil ik u er op wijzen dat de recente ontwikkelingen in dezen, d.w.z. de langverwachte doorbraak van 9/11-gerelateerde kwesties in de reguliere media en daarmee de kennisname ervan door het grote publiek, objectief gezien juist zeer gezond (...) en uiterst belangrijk zijn. Tevens kan de internationale massapsychose c.q. collectieve 'hypnose' na 9/11 (en de daarmee gepaard gaande sluipende hetze tegen onze niet-westerse medemens, Amerikaans-Europese agressie in het Midden-Oosten, de afbraak van het internationale recht (waaronder mensenrechten), beleidsmatige angstzaaierij bij het publiek (onder het mom van een zogenaamde 'war on terror' etc.) hierdoor wellicht doorbroken worden; iets dat in de jaren 30 helaas onmogelijk was. In de jaren 30 had het volk helaas geen internet."

Dat is geen discussie meer, maar een stelling met als dreigende ondertoon: zo denk ik erover, en zo gaat u er ook over denken!

Geen middel wordt daarbij kennelijk geschuwd, zoals de overdrijving: "E.e.a. vormt immers een weerspiegeling van het feit dat meer dan de helft van de wereldbevolking inmiddels - terecht - weinig of niets meer gelooft van het officiële verhaal over 9/11."

De helft van de wereldbevolking? Welk onderzoek heeft dat aangetoond?

En na het noemen van vermeende false flag operaties uit lang vervlogen tijden, die geen enkele relatie hebben tot 9/11, sluit de boze complotgelovige af met: "Last but not least zou ik u graag willen verwijzen naar de ledenlijst van 'Scholars for 9/11 Truth', met daarbij de nadrukkelijke aantekening dat ook talloze andere bekende en minder bekende personen achter de schermen actief waren, zijn en worden in de internationaal exponentieel groeiende 9/11 Truth Movement."

Exponentieel groeiend? Vreemd, wij weten niet beter dan dat de beweging steeds verder uit elkaar valt.

zondag, oktober 08, 2006

Verkiezing


Wat eraan vooraf ging: uit de complotwebsite Ditkannietwaarzijn werd onlangs een heuse politieke partij geboren omdat de politiek in Nederland 9/11 maar niet op de agenda wilde zetten. Begin september was er een lijstduwer Jan van Aken. Die maakte een foutje bij het indienen van een aanvraag voor deelname aan de Tweede Kamer-verkiezingen, waarna de Kiesraad de aanvraag afwees. Het beroep tegen de Raad van State won de partij ook al niet. Slechte start.

Voor de zekerheid had de partij zich alvast aangesloten bij Blanco Lijst, een verzamelbak van maatschappelijke belangengroeperingen, waar Van Aken op de vierde plaats staat. Zelfs indien Van Aken gekozen wordt, zal hij zijn standpunten moeten delen met die van andere splinterpartijen, zoals De Groenen en de Internet Partij. Een formeel partijprogramma is er niet, maar de gemene deler, zo lezen we, is de grote zorg over het verval van de rechtsstaat en het kwaliteitsverlies op vele fronten: persoonlijke vrijheid, privacy, leefomgeving, zelfbeschikking, milieu, voedsel, luchtkwaliteit, energievoorziening … levenskwaliteit. Het agendapuntje 9/11 bungelt nu ergens onderaan. Al is het wel gerangschikt onder 'verkiezingsbelofte', naast herstel van de rechtsstaat en nog wat van die vage kreten. Blanco Lijst is wat de naam suggereert: veel gebakken lucht, weinig inhoud.

Afgelopen week moesten ondersteuningsverklaringen worden ingediend voor de Blanco Lijst, en te oordelen naar de tussenstand (morgen laatste dag) wordt het spannend. De meeste aanhang zit in het zuiden en in Overijssel, maar in Friesland, Zeeland en Drenthe zijn ze kennelijk te nuchter voor dit soort zaken. In elk kiesdistrict zijn minimaal 30 stemmen nodig. Als een nieuwe partij in alle 19 kieskringen deelneemt, dan moet deze dus 570 ondersteuningsverklaringen op de dag van kandidaatstelling (10 oktober) kunnen overleggen. De vraag is of dit gaat lukken. De achterban lijkt zo te zien niet erg groot en daarmee het elektoraat ook niet.

Zelfs haalt de partij de verkiezingen met de hakken over de sloot, dan krijgen ze nog forse concurrentie. De Kiesraad heeft voor de Tweede Kamerverkiezingen op 22 november alleen al 74 partijen geregistreerd. "Ik heb het gevoel dat “we” niet veel kans hebben doordat het lijkt alsof hier voor de moeilijkste constructie is gekozen," verzucht een aanhanger bij Ditkannietwaarzijn. "Ik wil gewoon één iemand in de tweede kamer die bewijzen over 9-11 direct in de kamer kan tonen." Niet veel kans.

vrijdag, oktober 06, 2006

ArmandaMohammed Atta, een van de kapers van het eerste toestel dat het World Trade Center doorboorde en wiens paspoort spontaan naar beneden dwarrelde, is een beetje een lastig onderwerp voor complotdenkers. Er zijn zoveels details over die man bekend, vooral over zijn Duitse periode, dat zijn bestaan moeilijk ontkend kon worden.

En u weet: sommige complotdenkers zeggen dat die kapers nooit hebben kunnen bestaan. Of dat Atta een dubbelganger had, terwijl hij zelf voor de Mossad werkte. Ook de recentelijk opgedoken videoband met oude opnamen van een lachende Atta en Ziad Jarrah (zonder geluid) wordt meteen in twijfel getrokken. Zelfs door Atta's vader, maar die beweerde ook al eens dat hij zijn zoon daags na de aanslagen had gesproken, terwijl vader en zoon elkaar toch echt nooit meer gezien hebben.

En dus gingen de complotdenkers op zoek naar informatie die moest aantonen dat Atta niet de man kon zijn voor wie de velen hem hielden. En ja hoor, die kwam er. Hij had bijvoorbeeld een voorliefde voor alcohol, varkensvlees en "lap dances" - en dat stond weer op gespannen voet met de bewering van de 9/11 Commissie dat hij een religieuze fanaticus was geworden.

Maar waar kwam die informatie vandaan? Van Amanda Keller, zijn zogenaamde vriendin, een voormalige stripper. Maar nu blijkt dat zij helemaal niet zijn vriendin is geweest en van het hele verhaal dus niets klopt. De twee hebben zelfs nooit contact gehad, zo blijkt uit telefoongegevens. En zij heeft nu ook zelf toegegeven dat ze alles uit de duim heeft gezogen. Ze had wel een leerlingpiloot als vriendje, maar het was niet Atta. "It was my bad for lying. I really didn't think about it until after I did it."

Weer een gevalletje van iemand die media-aandacht zocht en kreeg? Verwacht niet dat de complotdenkers het verhaal over de zuipende en vleesetende Atta gaan intrekken. Dat zou hun betoog alleen maar verder ontkrachten.

donderdag, oktober 05, 2006

Stemfraude


De stemcomputer die in Nederlandse gemeenten wordt gebruikt voor de verkiezingen is slecht beveiligd. Dat bleek uit onderzoek van EénVandaag, in samenwerking met de actiegroep Wij vertrouwen stemcomputers niet. Die heeft vandaag in een brief aan minister Nicolaï van Bestuurlijke Vernieuwing gevraagd maatregelen te nemen zodat de verkiezingen op 22 november "eerlijk en controleerbaar" zijn. Wanneer de maatregelen niet toereikend zijn dan zal de actiegroep de rechtmatigheid van de beslissing van de minister voorleggen aan de rechter. Koren op de molen van de Partij van/voor de Waarheid, die dit item ook al hoog op de agenda heeft staan.

Natuurlijk moeten stemcomputers goed beveiligd worden, maar de angst voor de fraude lijkt de discussie meer te beheersen dan de vraag of er in Nederland op grote schaal stemfraude zou kunnen worden gepleegd. Zouden CDA, VVD, PvdA of Groen Links de kiezers willens en wetens willen bedriegen? Of kleinere partijen? Zou het niet verdacht zijn als de verkiezingsuitslag enorm zou verschillen van de verkiezingspolls?

Toegegeven: we hebben eerder dit jaar een vermoedelijk gevalletje van stemfraude gehad. Het OM in ’s-Hertogenbosch wilde Guus te Meerman vervolgen voor fraude en valsheid in geschrifte bij de gemeenteraadsverkiezingen van 7 maart. Er was geen logische verklaring voor het feit dat Te Meerman 181 stemmen had gekregen. Wel zat de man zelf de hele dag aan de stemcomputer. Op de zes andere stembureaus in zijn gemeente kreeg hij in totaal maar elf voorkeurstemmen. Maar eigenlijk geeft dit gevalletje aan dat afwijkingen (te) snel opvallen.

De slechte beveiliging is natuurlijk ook niet waar het om gaat bij de PvdW. De vrees bij deze club is dat boze oppermachten ons bij de verkiezingen zullen willen manipuleren. U dacht dat u SP stemde, maar in werkelijkheid kreeg de VVD er een stem bij. Dat soort dingen. En tegen die paranoia is geen enkele stemcomputer opgewassen.

woensdag, oktober 04, 2006

Gezond verstand


Bij de Partij van/voor de Waarheid zijn ze een beetje wakker geworden. Een echt partijprogramma is er nog altijd niet, maar wel weten we nu ten minste welke punten voor de verkiezingen naar voren worden gebracht. Dat was ook wel nodig na de aanzwellende kritiek van de achterban, die maar niks hoorde uit de gelederen.

Maar verwarrend blijft het. "De stijl van de Partij voor de Waarheid zal ietsjes anders worden," zo lezen we. De stijl? De huisstijl? De aanpak? De filosofie?

Punten die naar voren zullen worden gebracht voor de Tweede Kamer verkiezingen zijn in elk geval de volgende: 1. voorkomen van mogelijke fraude met stemcomputers 2. nieuw officieel onafhankelijk onderzoek 911 3. stop verdere aantasting burgerrechten 4. betere bescherming klokkenluiders 5. echte inflatiecorrectie 6. een meer betrouwbare overheid: aow, hypotheekaftrek, alternatieve energie 7. meer gezond verstand in de politiek i.p.v. waan van de dag 8. minder belasting op arbeid 9. gekozen burgemeester 10. nader uit te werken punten inzake openbaar bestuur.

Oftewel: een zootje links en rechts bij elkaar gegraaide en nauwelijkse uitgewerkte punten, vermoedelijk gisteren nog even snel op een bierviltje neergekrabbeld, waarbij ineens de slogan Gezond Verstand in Nederland centraal wordt gesteld. Wat hebben aow, hypotheekaftrek en alternatieve energie gemeen in relatie tot een 'meer betrouwbare overheid'? Je moet het maar raden, want uitgelegd wordt het niet. En wie maken het bestuur uit van de partij? Doet er kennelijk niet toe, want eerst moet de aanhang de ondersteuningsverklaring invullen op het gemeentehuis. Zo gaat dat bij de partij: eerst de formuliertjes, dan komt de inhoud vanzelf wel.

Te oordelen naar de reacties is er weinig enthousiasme meer te bespeuren bij de harde kern, die ooit het 9/11 bedrog bij de Nederlandse politiek aan de kaak had willen stellen. Maar ja, dat is nu oud nieuws geworden, en mogelijke fraude met stemcomputers klinkt ook reuze spannend.

Update: De Raad van State heeft het beroep van de partij dinsdag ongegrond verklaard. "Appellante heeft haar verzoek tot inschrijving van de aanduiding van haar politieke groepering in het register ingediend door middel van het daarvoor door het centraal stembureau ter beschikking gestelde formulier. De Afdeling stelt vast dat op dit formulier door appellante niet is vermeld met welke aanduiding zij in het register wil worden opgenomen. In de tot de stukken van de aanvraag behorende statuten van appellante is in artikel 1 bepaald dat de vereniging de naam 'Partij van de Waarheid' draagt, doch dat de naam kan worden afgekort als 'Pv/dW'. Aangezien door appellante derhalve ten minste twee namen worden gebezigd, kon het centraal stembureau reeds hierom niet uit het door appellante overgelegde betalingsbewijs afleiden dat zij als aanduiding haar volledige statutaire naam 'Partij van de Waarheid' wenste in te schrijven. Daar komt bij dat het een politieke groepering vrij staat de volledige naam, een afkorting daarvan, maar ook een andere aanduiding te laten registreren. Ook uit de door het centraal stembureau afgegeven ontvangstbevestiging valt om dezelfde reden niet af te leiden dat het duidelijk was dat het verzoek de inschrijving van de aanduiding 'Partij van de Waarheid' betrof, nog daargelaten dat deze ontvangstbevestiging geen deel uitmaakt van de aanvraag."

dinsdag, oktober 03, 2006

6/10


De complotdenkers zijn weer eens in alle staten. Op zes oktober zijn namelijk enorme hoeveelheden putopties geschreven over een breed Wall Street-front. "Dus het zou geen gek idee zijn om alvast maar een voorraadje zoute pinda’s, chippies, cola en andere versnaperingen aan te leggen. Kan je tenminste voortdurend bij de buis blijven als de kolerezooi weer losbarst," schrijft de immer vrolijke Kleintje "Stay Tuned" Muurkrant, die al een tijdje wordt geobsedeerd door de ogenschijnlijke samenhang tussen Osama's Flying Circus en de aandelenhandel op 9/11. Net als trouwens VARA's Zembla, die de handel in put opties ook al zo boeiend vond.

Wat gaat er dan gebeuren op de zesde? Een aanslag, of nog beter: een false flag operatie. Want zo ging het ook met 9/11. Daags voor 11 september werd er enorm gehandeld in aandelen van vliegmaatschappijen, en ook van de bank die drie etages huurde in het WTC. Duizenden beleggers waren dus blijkbaar op voorhand op de hoogte van wat er komen ging.

Dat er winstwaarschuwingen kort voor het weekend waren afgegeven door American Airlines, de hele reissector onder druk stond, compleet met waarschuwende analisten, en de desbetreffende bank zestig leasevliegtuigen in beheer had, was de complotdenkers natuurlijk weer eens ontgaan.

In complotland is de fantasie namelijk altijd veel spannender dan de werkelijkheid. We durven nu al te voorspellen dat er helemaal niets gaat gebeuren op 6/10, behalve een brandje hier en een ongelukje daar. De belangrijkste reden van het geschuif in aandelen is namelijk een banenrapport, dat mogelijk slecht uitpakt. Er blijkt niet eens in specifieke bedrijven of branches te zijn gehandeld. Maar de complotdenkers hebben daar nu al een verklaring voor verzonnen: "Of expres zoveel putopties (kopen) en dan niets laten gebeuren om maar te laten zien dat dat er op 9/11 ook niets mee te maken had." En zo hebben complotdenkers altijd gelijk.

maandag, oktober 02, 2006

Plofmoslims


Het gaat niet goed met de Partij van de Waarheid, de nieuwe politieke partij die het bedrog van 9/11 als hoogste punt op de agenda van de Nederlandse politiek had willen zetten.

De kiesraad heeft de verkiezingsaanvraag van de partij, voortgekomen uit de website Ditkannietwaarzijn, afgewezen op grond van een simpele procedurefout. Dus ging de partij hiertegen in beroep bij de Raad van State. En die heeft ook vandaag weer niks nada van zich laten horen. Terwijl deze week de ondersteuningsverklaringen voor startende partijen binnengehaald hadden moeten worden.

"In die zin heeft de Nederlandse rechtspraak wel aardig aan het NWO (Nieuwe Wereld Orde) beeld voldaan door op deze wijze om te gaan met het voorkomen van een concurrerende en waarheidsvertellende partij uit te sluiten op de politieke markt," zo lezen we. Gevreesd moet worden dat in werkelijkheid het onervaren partijbestuur niet alle regeltjes in acht heeft genomen.

Aangezien de PvdW het bange scenario al aan zag komen zijn er sinds vorige week contacten gelegd met Lijst Blanco. Een vergaarbak van splinterpartijtjes als de Revolutionaire Partij Nederland, De Partij voor de Jongeren, Politieke Partij de Groenen, Stichting Grondvest en het Verbond voor Duurzame Ontwikkeling. Oftewel de PvdW mag zijn standpunten straks delen met een hoop andere vage clubjes. Zo zakt het initiatief steeds verder weg in de anonimiteit.

Relevanter lijkt de vraag waarom de PvdW, minder dan acht weken voor de verkiezingen, nog altijd geen partijprogramma op haar website heeft staan, als het al bestaat. Heeft het bestuur het soms te druk gehad met vergaderen, zijn we er nog niet uit, of is het uit verlammende anticipatie dat er nog niets naar buiten wordt gecommuniceerd? Zelfs over de naam bestaat totale verwarring: is het nu Partij van of voor de Waarheid? De website heeft het over 'van', op het logo staat echter weer 'voor'.

De achterban begint zich er blijkbaar ook al aan te ergeren, zo valt af te leiden uit de commentaren bij DKNWZ: "Nieuwsberichten over de ontwikkelingen omtrent de PvdW zijn schaars en vaag…Wanneer je de formulieren en uitspraak-kiesraad daar plaatst dan HEEFT de (main) media ook een mogelijkheid om het te berichten…"

En: "Als je je er alleen maar op richt om een kritische massa te bereiken en weinig meer dan dat, verzand(t) het vroeg of laat. Hoe twijfelachtig het wetenschappelijke gehalte van de Zembla documentaire ook was, in beginsel was er genoeg over om iets te ontketenen in NL. Nu dreigt het weg te zakken, omdat weinigen weten wat er mee aan te vangen en zo blijft de leugen bestaan."

Daarom proberen enkele complotdenkers 9/11 maar weer eens aan te kaarten bij de bestaande politieke partijen, maar dat lijkt ook op niets uit te lopen. "Bij GroenLinks zal een dergelijk actie niet lukken. Femke Halsema is niet zo’n complotdenker....het is eigenlijk helemaal niet zo’n denker......het zou mij niets verbazen als ze een mol van de CIA is." Met telraam, zeker.

Bij de SP hebben de complotdenkers op de website aan iedere kandidaat dezelfde vraag gesteld: "Gelooft u echt nog in Osama bin Laden en zijn 19 plofmoslims?" "Het is niet de bedoeling om dezelfde vraag 20 keer voor te leggen aan verschillende kandidaten, het lijkt mij eerlijk gezegd ook vrij nutteloos," schrijft Bas Schuiling van het webteam van de partij. Waarop iemand die zich Boudineke noemt antwoordt: "Ik zoek een kandidaat die de twijfels rond 11 september in de politiek wil aankaarten. Deze krijgt dan mijn voorkeurstem." "Stalin gedrag" moppert Monkeyman nog even na.

Het wordt niks meer tussen de Nederlandse politiek en de complotdenkers.

zondag, oktober 01, 2006

Condi


In een nieuw boek van Bob Woodward, een van de twee reporters die ooit het Watergate schandaal onthulden, is te lezen dat nationale veiligheidsadviseur ‘Condi’ Rice in 2001 de waarschuwingen van een grote terroristische aanslag in de wind sloeg. Dat was natuurlijk al bekend, maar Woodward heeft het hele verhaal blijkbaar uit de mond van de toenmalige CIA directeur George J. Tenet en het voormalige hoofd van de antiterreureenheid J. Cofer Black opgetekend. En wat lezen we zoal?

"There was no conclusive, smoking-gun intelligence, but there was such a huge volume of data that an intelligence officer's instinct strongly suggested that something was coming. He (Tenet) and Black hoped to convey the depth of their anxiety and get Rice to kick-start the government into immediate action."

En dat gebeurde niet. Rice hield de boot af, tot frustratie van de CIA: "Tenet left the meeting feeling frustrated. Though Rice had given them a fair hearing, no immediate action meant great risk. Black felt the decision to just keep planning was a sustained policy failure. Rice and the Bush team had been in hibernation too long. "Adults should not have a system like this," he said later."

Zie je wel, roepen de complotsites dan weer in koor: cover-up. Maar van wat? Van een door de Amerikaanse regering zelf georkestreerde aanslag op zijn burgers? Maar waren daar volgens de complotdenkers niet de inlichtingendiensten zelf bij betrokken? Of wilde de regering het dan toch maar laten gebeuren? De Let It Happen On Purpose theorie (LIHOP). Maar wat moeten we dan weer met controlled demolition? Of was het dan toch misschien een soort LMIHOP (MIHOP: Made It Happen On Purpose): een volstrekt unieke samenwerking tussen terroristen en de neoconservatieven? (U weet: in complotland kan alles.)

Gelukkig maakt het boek van Woodward veel duidelijk. Die schrijft onder meer dat er twijfel bestond bij defensieminister Donald Rumsfeld over de aard van de waarschuwingen. Was het niet gewoon bangmakerij? Of een poging om het defensie-apparaat uit te testen? Een volkomen verkeerde inschatting dus, met enorme gevolgen.

De getuigenissen van de voormalige CIA top spreken ook berichten tegen dat hun agenten zouden zijn tegengewerkt bij hun onderzoek. Voor zover agenten die indruk hebben gekregen zou het eerder te maken hebben met het feit dat de regering Bush maar niet kon besluiten wat het met die informatie moest doen. En dan blijft vervolgonderzoek liggen.

Overigens gaat een groot deel van het boek van Woodward over de oorlog in Irak. Het geweld is daar velen malen erger dan het Witte Huis doet geloven, suggereert hij. Volgens de Watergate-journalist houdt de regering informatie over de werkelijke omvang van het geweld in Irak geheim.