woensdag, januari 31, 2007

HAARP


Wie dit blog een beetje volgt kent zo langzamerhand de soap rond Jim Fetzer en Steven Jones, twee Amerikaanse wetenschappers van de Scholars of Truth, die ruzie kregen omdat Jones zich ergerde aan het enthousiasme van Fetzer voor esoterische theorieën als die van Judy Wood. Judy denkt dat ruimtewapens zijn ingezet voor de vernietiging van de WTC torens op 9/11.

Fetzer krijgt er kennelijk maar geen genoeg van, getuige een recente radioshow, waarin hij Judy weer eens te gast had: "I think that you and Morgan (haar collega) must be really close to being on the money here about the fact that some kind of directed energy had to be to take out the twin towers. There is no other way to account for the phenomena. Which means that we have to look at the possibility that HAARP or solar energy or lasers or masers, or even plasmoids may have been employed here."

HAARP? Jawel, een zoveelste klassieker uit het repertoire van complotters. Om de weergoden te tarten en als wapen te gebruiken hebben de Amerikanen in Alaska zendmasten met een vermogen van vele megawatts laten bouwen met volgens complotters verstrekkende gevolgen; van chemtrails tot de tsunami in de Indische Oceaan. Atmosferische oorlogsvoering in het kwadraat dus. Een armageddon van bolbliksems. Nicola Tesla, maar dan tien keer erger.

Maar is er wel iets geheimzinnigs aan HAARP? Men doet er volgens eigen zeggen samen met Amerikaanse universiteiten onderzoek naar de eigenschappen en gedragingen van de ionosfeer. Wie naar de middengolf luistert kent de invloed van de ionosfeer maar al te goed, want 's avonds en 's nachts zijn meestal zenders te ontvangen die je overdag niet hoort. En ook voor satellietcommunicatie en astronomie is de ionosfeer van belang. Net als voor GPS navigatie, die altijd voor atmosferische refractie moet worden gecorrigeerd.

De controverse zit hem in het feit dat met hoge frequenties op lokaal niveau atmosferische reacties kunnen bewerkstelligd. Dat klinkt allemaal weer reuze spannend, maar HAARP vergelijkt de impact van die experimenten met die van een dompelaar in een rivier. Aangezien de ionosfeer zich uitstrekt van 50-60 km tot 1000 km hoogte kun je eerder spreken van een speldenprik.

Complotters daarentegen zien de experimenten natuurlijk weer eens als een poging van de illuminati om geheime wapens te ontwikkelen of om het klimaat te veranderen. Zij verwijzen naar de geschiedenis van het project (voortgekomen uit het omstreden Star Wars onderzoek, de laatste stuiptrekking van de koude oorlog onder Reagan) en oude patenten.

Tja, in het kader van het veel te ambitieuze ruimteschildonderzoek koesterden de Amerikanen ooit wilde plannen, maar er is bitter weinig van terechtgekomen. Anno 2007 heeft het ionosfeer-onderzoek, zo bevestigde financier DARPA vorig jaar nog weer eens, hoofdzakelijk betrekking op beïnvloeding van (satelliet)communicatie.

Maar dat geloven complotdenkers natuurlijk never nooit niet. Zo beweert onze zweefprofeet Marcel Messing dat HAARP in staat is om zowel het weer, het elektromagnetisch veld van de aarde, het communicatiesysteem, het vliegverkeer, het ecosysteem als het bewustzijn van de mensen wezenlijk te beïnvloeden. En dat allemaal tegelijk ook nog. Vraag ons alleen niet hoe de illuminati zelf weer aan deze myterieuze ionosfeerhypnose weten te ontsnappen.

En blijkbaar denkt nu Jim Fetzer dat de WTC torens (mede) vanuit Alaska zijn vernietigd. Of is dat omdat er toevallig een verwijzing naar 9/11 op site van HAARP is te vinden?

Wat is dat toch met complotters dat ze elke keer maar weer denken dat de Amerikanen over uiterst geavanceerde, nimmer geëvenaarde en supergeheime technieken beschikken, terwijl het contact met menige ruimtesonde wordt verloren, robots nog maar amper kunnen lopen, treinen struikelen over herfstblaadjes en computers nog steeds crashen?

Labels:

dinsdag, januari 30, 2007

Torens

Onlangs meldden we dat een zekere Sweetheart ook maar eens een miniatuur WTC had gebouwd voor een wetenschappelijk experiment. Zich niets aantrekkend van de kritiek dat het bouwsel in niets leek op de vernietigde WTC torens, heeft Sweetheart intussen de snijbrander op zijn toren van kippengaas gezet. Reactie: "Where's the meatball on a fork?".

Verder werd zijn toren onder de blote hemel in de hens gestoken. Commentaar van Sweetheart: "After observing this, i know that there is absolutely no way in hell that jet fuel could have harmed that structure. I kept using the blowtorch to see if it would burn hotter, and it melted the aluminum skin with the coal fires inside the column."

En: "I agree with the critique that my structure model was overstrong, however, i compensated by loading the building with 70 stories of coal, sitting in a 3 acre lake of kerosine, 10 stories deep, with special ignitor blocks embedded all over the towers to burn hot."

U ziet het: Het ultieme bewijs van het 9/11 bedrog is geleverd. Hierbij trekken we al onze skeptische verklaringen van de afgelopen maanden in.

maandag, januari 29, 2007

9/11 ontkenning


De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties heeft vorige week een resolutie aangenomen waarin het ontkennen van de Holocaust wordt veroordeeld. Zo'n nieuwtje is bij DKNWZ altijd goed voor een paar Pavlov-reacties, waarin natuurlijk de Nieuwe Wereld Orde, de Rothschilds en de schurkenstaat Israël voorbij schuiven. Niet dat de complottertjes voor de holocaust zijn, natuurlijk, maar men vreest dat de vrije meningsuiting in het geding komt. "En 9/11 ontkenners zijn de volgende.. let maar op"

Jazeker, de ontwerpresolutie ligt zelfs al klaar. Alle websites met verwijzingen naar 911-bedrog worden verboden op verbanning naar Guantánamo Bay, zij die zich in het verleden schuldig hebben gemaakt aan 9/11 waarheidsvinding moeten op reine grond zonder schoeisel vier maal daags de mond spoelen en de God Bush of hulpgod Cheney aanroepen, ernstige gevallen krijgen psychiatrische hulp in praatgroepen onder het motto "Ik was ooit een 9/11 ontkenner, maar ik was in de war", het rapport van de 9/11 commissie zal dagelijks wordt gereciteerd, recidivisten krijgen een chipimplantaat en voor twijfelaars is er een bijspijkercursus 'debunkers hebben bijna altijd gelijk'. Verwacht wordt dat de resolutie zonder stemming wordt geaccepteerd.

zaterdag, januari 27, 2007

Money money money


Eerst maar even het laatste nieuws: De Ierse publieke televisie (RTE) ziet af van een geplande vertoning van Loose Change, zo blijkt na bemoeienis van enkele leden van het JREF Forum, dat de Loosers (zoals de samenstellers liefdevol worden genoemd) al enige tijd kritisch volgt. De omroep was zich bewust van de controverse, maar vindt de documentaire bij nader inzien toch niet geschikt om uit te zenden, in elk geval niet zonder context.

Interessant aan de verklaring van de chef klachten van RTE is dat hij zegt dat de omroep de rechten van de documentaire heeft verworven. In een (merkwaardig) radiogesprek liet Jason Bermas van Loose Change zich onlangs ook al eens ontvallen dat er genoeg geld binnenkomt om de drie samenstellers en hun naaste medewerkers financieel op de been te houden. Oftewel: aan Loose Change wordt blijkbaar flink geld verdiend. Was dat wel de bedoeling van een 'free movie' die ook nog eens uit geleend (en tot nu toe nimmer vergoed) beeldmateriaal bestaat?

Er zijn minimaal 100.000 DVD's verkocht, en 50.000 gratis uitgedeeld. 100.000 x 17,95 dollar moet de samenstellers ten minste 1,7 miljoen dollar hebben opgeleverd, maar daarnaast verkopen de Loosers ook nog bumperstickers voor 8,95 dollar, T-shirts voor 16,95 of 34,95 dollar en een soundtrack voor 14,95 dollar. Die soundtrack is trouwens uitgebracht door hun eigen platenmaatschappij Third i Records. O ja, en dan zijn er kennelijk ook nog tv rechten.

Dat je gemaakte kosten probeert terug te verdienen is tot daar aan toe, en dat er veel tijd in het project is gestoken zal ook allemaal waar zijn, maar zodra een idealistisch bedoeld project commerciële trekjes begint te krijgen is het uitkijken geblazen. Ongetwijfeld komen initiatiefnemers dan weer met nieuwe projecten op de proppen met geen ander doel dan om de schoorsteen rokende te houden.

Als we de Loose Change-site mogen geloven worden maandelijks 'duizenden dollars' aan 'educatie' besteed en honderden gratis DVD's verspreid. Maar waarom dan geen stichting als rechtsvorm gekozen in plaats van een limited liability company, Louder Than Words? Waarom voor de betalende achterban geen financiële verantwoording op de site afgelegd?

Onder de noemer "Loose Change teddy bears? Hell no. Are you kidding?" heeft Loose Change opperhoofd Dylan Avery al eens ontkend dat Loose Change zich "aan het uitverkopen" is, maar dat was vooral naar aanleiding van het Hustler-artikel, dat foutief had begrepen dat de Loosers voor hun aanstaande Final Cut-versie twintig miljoen dollar in de pocket hadden. De financiële huishouding blijft echter vooralsnog het grootste geheim van de drie 9/11 musketeers.

The Guardian meldde gisteren trouwens nog dat de Loosers voor de Final Cut-versie een 'theologie professor' hebben aangetrokken om de feiten te verifiëren. Wordt David Ray Griffin soms bedoeld? Het zal toch niet waar zijn?

Labels:

vrijdag, januari 26, 2007

Harde actie


Enkele complotters zijn een anonieme actie begonnen om de DVD van Loose Change onder de aandacht te brengen bij websites. Per post (!) en in een getijpte envelop zonder afzendadres wordt dit briefje verstuurd.

Hij werd ook bij RickD van EQgen bezorgd, die daarover erg beledigd is, want EQgen is volgens Rick de enige website in Nederland die de moeite heeft genomen om Loose Change met Nederlandse ondertitels op Google Video te plaatsen, waar de docu inmiddels al door meer dan 320.000 mensen bekeken is. En bovendien heeft hij ruim aandacht besteed aan 9/11. Gretig citeert Rick nog eens uit eigen werk.

Kan het zijn dat de rolodex van de actievoerders zich wat al te dunnetjes beperkt tot de adressen van Nederlandse complotsites?

Op een of andere manier wil het actievoeren bij de complotters niet echt lukken. Morgen had op internet in Nederland massaal geprotesteerd moeten worden onder het motto Handen af van de Iraanse olie, geen massamoord in Iran of een variant daarop. De reden is dat United of Peace zaterdag in de VS een vredesdemonstratie in Washington DC organiseert. Daarbij is het hoofdthema Irak, maar Iran wordt ook meegenomen.

Het probleem is dat de complotters zich nauwelijks tijd gunnen om zich fatsoenlijk voor te bereiden. Het persbericht was woensdag nog niet geschreven, de draadjes in forums over wie wat moet organiseren leidden alleen maar tot verwarring en enkele complotters haakten voortijdig af, zodat Johnito nu grotendeels op zichzelf is aangewezen (sympathieke actie trouwens, daar niet van, zie ook hier). Kan het zijn dat complotgelovigen ietwat actiemoe zijn geworden na hun 'succes' op het Neude in Utrecht?

Maar er is gelukkig ook goed nieuws: het 911Bedrog dringt langzamerhand door bij SP'ers, zo juicht Johnito. Er zijn nu al twee SP-leden die openlijk hun twijfels over 9/11 hebben laten blijken. Nu de resterende 48.998 leden nog.

Labels: ,

donderdag, januari 25, 2007

9/11 Mysteries


9/11 Mysteries is een weer eens zo'n must see-film over 9/11 waar complotters graag naar verwijzen. Eerst was dat Loose Change, maar toen de kritiek op die film in alle hevigheid losbrandde, moest er natuurlijk een serieus alternatief komen. Met die slome spreekstem en vreselijke muziek eronder is het al geen sterke documentaire, en de citaten van wel erg dubieuze onderzoekers als Judy Wood en holocaust-ontkenner Eric Huffschmidt helpen ook al niet echt, maar in elk geval wordt de schijn gewekt dat het over serieuze feiten gaat. In de ogen van complotters was deze documentaire dan ook niet te debunken.

Maar nu is er dan toch de gevreesde twee-en-een-half durende (!) debunk-bewerking Screw 9/11 Mysteries, geheel geïnspireerd door Screw Loose Change van MarkyX. Eind volgende maand komt daar trouwens nog een handleiding in woord en geschrift bij.

Ook al wil hij soms iets te gretig 'scoren' en velt hij een erg hard oordeel over de intenties van de makers (die om donaties vragen), samensteller The Doc heeft er beslist geen half werk van gemaakt en maakt pijnlijk duidelijk waarin 9/11 Mysteries tekort schiet: de documentaire spreekt zich vaak tegen, laat vragen open waarop makkelijk antwoorden geformuleerd hadden kunnen worden, maakt zich regelmatig schuldig aan het 'creatief monteren' van geleende interviews of gaat uit van foutieve veronderstellingen.

Erg slordig is bijvoorbeeld de bewering dat Larry Silverstein, eigenaar van het WTC complex, 7 miljard dollar van verzekeraars zou hebben gekregen, terwijl het niet meer dan 4,5 miljard was. De suggestie dat de man schathemelrijk is geworden dank zij de 'sloop' van het WTC klopt van geen kant. Controleerbare feiten die werkelijk overal op internet te vinden zijn.

Ook zonder het commentaar van The Doc verbaas je je trouwens over de wel erg snelle diagnose dat alleen gecontroleerde sloop de WTC torens zou hebben neergehaald, terwijl de argumenten alleen maar vragen oproepen. We zien bijvoorbeeld filmpjes van traditionele sloop, maar tegelijkertijd wordt de visie van professor Steven Jones ondersteund dat thermiet moet zijn gebruikt, hoewel daarvoor enorme hoeveelheden brandbaar poeder - tientallen tonnen - nodig zijn die merkwaardig genoeg niemand gezien heeft.

Tot op heden is er nog geen enkele inhoudelijke reactie van complotters, zo meldde The Doc afgelopen weekend trots. Twee discussies over Screw 9/11 Mysteries bij het Loose Change Forum werden zonder opgaaf van redenen verwijderd.

Labels: ,

woensdag, januari 24, 2007

Cathy


Bij Zapruder houden ze wel van een ranzig schandaaltje, zeker als het om ome Dick Cheney gaat, die de complotters beschouwen als het brein achter de aanslagen van 9/11. Cheney is de belichaming van het kwaad, een NWO-fakkeldrager en daar zal ook seksueel wel het nodige mis mee zijn, zo is blijkbaar de redenatie.

Er dus wordt door Antagonizer - de Evert Santegoeds van Zapruder - een oude koe uit de sloot gehaald: Cathy O'Brien. Die beweert dat ze als seksslavin werd gebruikt op zeer besloten feestjes waar de machtigste mensen van Amerika rondliepen. Ze zegt misbruikt en verkracht te zijn Bush Sr. en Cheney. Ze zou proefkonijn zijn geweest binnen het zogenoemde Monarch-programma: mensonterende experimenten waarbij willoze slachtoffers tot mentale slaven zouden zijn geprogrammeerd. Gretig citeert Zaprudder bijzonderheden over het grote geslachtsdeel van Cheney. Courtesy of Cathy.

Maar zoals gebruikelijk vertelt Zapruder weer niet het hele verhaal.

De verhalen over O'Brien kom je hoofdzakelijk tegen op erg foute (complot)sites met veelzeggende namen als Konformist ("Kirby The Konspiracy Boy says, "Don't read this magazine!!! It's all a diabolical brainwashing plot!!!"), SavetheMales ("Exposing feminism and the New World Order"), het Mind Control Forum ("We have added Totally Anonymous, Untraceable Questionnairefor Mind Control/Electronic Harassment PERPETRATORS") en Amerikaanse varianten op Niburu. Ook reptielencomplotter David Icke loopt met haar weg. Geen uitgever voor wilde blijkbaar haar boek uitgeven, en dus heeft ze dat zelf maar gedaan.

Cathy noemt niet alleen Cheney. Nee, ze zou ook in sadosexfilms hebben gespeeld die in opdracht van oud president Gerald Ford zouden zijn gemaakt en misbruikt zijn door Ronald Reagan, Bill Clinton, de Canadese premiers Pierre Trudeau en Brian Mulroney; de Mexicaanse president Miguel de la Madrid, dictator Baby Doc Duvalier, Manuel Noriega en Koning Fahd. George Bush senior zou haar 13-jarige dochter hebben verkracht en ze zou orale sex hebben gehad met Hillary Clinton. Tussen de regels door refereert Cathy steevast aan de Nieuwe Wereld Orde.

U ziet het, de verhalen worden met de minuut geloofwaardiger.

Bewijzen voor haar beschuldigingen weigert ze aan te dragen. Sterker nog: soms wordt ze wat al te slordig. Zo beweerde Cathy op de radio dat een senator haar had verkracht in een L.L. Bean-winkel in Vermont, totdat een oplettende luisteraar opbelde met de opmerking dat L.L. Bean daar helemaal geen winkels heeft.

Zelfs in de VS is er nagenoeg niemand die dit serieus neemt, maar de domme Zaprudertjes pennen het weer klakkeloos over. Natuurlijk tot vreugde van de trouwe volgelingen. In de reacties lezen we: "Foto’s en video’s van Remkes in Thailand en Melkert in de beugels zijn de ideale manier om bepaalde NWO doelstellingen te bereiken. Waarom denk je dat de van oorsprong Liberale (!) Remkes allerlei vergaande bevoegdheden aan de politie en AIVD gaf? Chantage blijft een beproeft middel in die kringen."

Daar lees je binnenkort ongetwijfeld meer over bij Zapruder. Voor al uw foute NWO-roddels.

Labels: ,

dinsdag, januari 23, 2007

Modderpoel


Professor Steven Jones heeft een rumoerig jaar achter de rug. De hoogleraar riep ongeveer een jaar lang dat thermiet (of een variant daarvan, thermaat) moet zijn gebruikt bij de vernietiging van de WTC torens op 9/11, waarna hij werd beschimpt en door zijn eigen universiteit op nonactief gesteld. Vervolgens nam hij ontslag, maar toen volgde er weer een ruzie met zijn clubje Scholars for 9/11 Truth, waarna Jones dan maar zijn eigen organisatie oprichtte.

Tussen de bedrijven ziet Jones blijkbaar toch kans om nog eigen onderzoek naar 9/11 te verrichten. Geen obsessie, zo voegt hij er nog maar eens aan toe: "I do not plan to make a career out of 9/11 research, and I am not making money from my investigations anyway."

Het probleem is natuurlijk dat het onderzoek van Jones is gebaseerd op een idee fixe: het zoeken naar het bewijs van een zelfverzonnen complot. Bij de vraag hoe de torens naar beneden konden komen is Jones niet lang stil blijven staan. Die wilde gelijk al weten hoe ze het hadden gedaan, wat een merkwaardig uitgangspunt is voor een rationele wetenschapper die Jones altijd claimt te zijn.

Zijn complot gaat er als gezegd van uit dat met een zeer brandbaar soort poeder (thermaat) de steunbalken van de WTC torens zijn verzwakt, zodat het opblazen ervan makkelijker verliep. Aan een geloofwaardige verklaring voor de praktische uitvoering van zo'n ingewikkelde operatie is Jones nog helemaal niet toegekomen, en precies op dat punt wordt hij aangevallen door oud-collega Jim Fetzer (luister naar de volgende radioshow). Ook moet Jones nog bewijzen dat je met thermaat zeer precies zware balken kunt doorbranden. Want dat is een andere zwakte in zijn betoog: thermaat is nooit eerder op deze wijze in de sloopwereld toegepast, en een esoterische techniek inzetten voor een megaklus als het opblazen van twee 400 meter hoge torens zou enorme risico's met zich hebben meegebracht.

Maar goed: Jones heeft inmiddels een thermaat-jet ontwikkeld (thermaat is het rode poeder op de foto), die 'naar verwachting' werkte en in een fractie van seconde door een stuk staal kon snijden. Maar daarmee heeft Jones natuurlijk nog helemaal niks bewezen, want aanwijzingen dat dit soort branders ook daadwerkelijk gebruikt zijn ontbreken en alle claims in de richting van sulfidatie en bijproducten van thermaat die Jones meent te hebben gevonden kunnen even makkelijk worden weerlegd.

"Keep the information campaign to the most convincing ideas and NOT muddy the waters with exotic theories," schrijft Jones ook nog, zich niet realiserend dat hij al de hele tijd in een dampende modderpoel van exotische theorieën zit te roeren.

Labels: ,

maandag, januari 22, 2007

Film


Dit nieuws is de complotters tot nu toe volledig ontgaan: Paul Greengrass, de regisseur van United 93, de film over de neergestorte Boeing in Pennsylvania, is van plan een film te maken over de oorlog in Irak. Die wordt gebaseerd op een boek van journalist Rajiv Chandrasekaran, die in Bagdad werkte voor de Washington Post.

Het boek beschrijft de chaotische pogingen van het Amerikaanse leger om een provisorische regering op te zetten in het land van oud-dictator Saddam Hussein. Van Greengrass is bekend dat hij erg kritisch is over het ingrijpen van de VS in Irak. De filmmaker noemde de oorlog eerder 'de meest rampzalige beslissing van onze generatie'.

Benieuwd hoe de complotters hierop zullen reageren. Per slot van rekening hebben die geprobeerd United 93 te verkiezen tot 'slechtste film van 2006' (tevergeefs: het werd Date Movie). En in Nederland en de VS deelden onze complotters zelfs flyers uit omdat de film overheidspropaganda zou zijn en de 'officiële versie' zou vertolken. Complotters geloven immers niet dat United 93 neerstortte in Pennsylvania, omdat zogenaamd nergens brokstukken zouden zijn gevonden.

Dus als de maker van zo'n film zich op Irak gaat storten dan weet je het wel. Dat wordt natuurlijk weer een lofzang op het vermeende heldendom van 'onze jongens' in Bagdad.

Labels: ,

zondag, januari 21, 2007

9/11 X-Factor

Hoe een complotdenker, bovenop de muziek van Jimi Hendrix, van een ruzie tussen twee complotprofessoren Jones en Fetzer weer een heel nieuw complot weet te maken.

zaterdag, januari 20, 2007

TorenWeer een torenbouwer. Na Democraatus en Spooked heeft een zekere Sweatheart nu ook maar van kippengaas een heuse WTC gebouwd, die met (lach niet) tinfolie moet worden ingepakt en met kerosine besprenkeld.

"This experiment planning to put 500ml of gasoline/ kerosine mixin the milk jug around the base and set it alight using a welding gloves and a visor, outside tomorrow after the cement is hard. If its still standing, to then apply a blowtorch to the impact point. I could try loadingit with sand wrapped in plastic, instead of nails... ?"

Een van de reacties: "You have put a lot of work into this experiment that doesn't model the WTC towers at all, in the slightest. It is doing you a disservice because you think that by modeling the actual dimensions of the tower, you think you have an accurate representation of all the forces and proportional strengths involved. You do not."

Maar dat zal wel weer aan dovemansoren zijn gezegd.

vrijdag, januari 19, 2007

Bob & Perry


Bob de Graaff wordt vanaf 1 februari hoogleraar terrorisme en contraterrorisme aan de Universiteit Leiden/Campus Den Haag. Hij is de eerste hoogleraar in Nederland op dit vakgebied. Maar nog voordat hij ook maar iets zinnigs gepubliceerd of geroepen heeft, branden de complothyena's hem al helemaal af. Want terroristen bestaan dus niet. Allemaal verzonnen. Allemaal false flag-toneelspel.

En dus lees je bij Ditkannietwaarzijn weer de bekende cliche's: "Wordt dit dan onze nieuwe herdershond die de sheeple, die wakker aan het worden zijn, weer in het gereel te houden d.m.v. om je heen te gaan blaffen?" "Deze man zal de leugens van de regering moeten gaan bevestigen" "Mijn god, alweer de laatste Fearmonger die ons van het gevaar van het islamofascisme (...) moet overtuigen." "Schandknaap van de NWO, kom tot inkeer als u uw en onze kinderen lief heeft." Een complotdombo heeft al een T-shirt voor de beste man verzonnen: "Pas op, hier doceert NWO Bruinhemd Bob de Graaff."

Beste Bob, welkom in complotland. Een totaal nieuwe wereld gaat voor je open. Een wereld van papegaaienjargon, gebrek aan logica en wacko's die denken dat de wereld wordt bestuurd door geheime illuminati, die ons met vliegtuigen willen vergiftigen (google naar: chemtrails). Die denken dat ongeveer alles een inside job is en dat iedere terrorist een acteur is. Maar je hoeft niet bang voor ze te zijn: ze blaffen, maar bijten niet.

Wend je desnoods voor advies tot de prettig gestoorde Amerikaan Perry Logan, die al langer complotdenkers in de tang neemt. Meestal in de vorm van filmpjes waarin oneliners eindeloos door de effectenmolen worden gehaald. Toevallig richtte Perry zich een dezer dagen nog tot Al Qaida.

Dear Al Qaeda:

I strongly disapprove of your terrorist activities. I implore you to stop the violence immediately. On a lighter note, I thought you might like to know that a small percentage of white males in America, England, and elsewhere think you guys are completely fake! They call themselves the Truth Movement. They consist almost entirely of low-IQ, alienated white guys who think there's a secret world takeover going on, perceptible only to them.


What can I say? We're a crazy, decadent culture! The "Truthers," as we affectionately call them, say everything you do is bogus. They say that Al Qaeda is not even real - that you guys are too stupid and primitive to bring off 9/11, that you were essentially hired to help the U.S. government fake the whole thing.

I hope this amuses you, because this is what the "Truth Movement" is saying about Al Qaeda. If not, I have appended the names and addresses of all the Truth Movement people I know. I'm sure you can track the rest down.

Sincerely,

Perry Logan

donderdag, januari 18, 2007

Witte pakken


Al een tijd niet meer aandacht besteed aan Zapruder. Maar ja, die hadden het de afgelopen weken dan ook enorm druk met de verzelfstandiging: losgerukt van Volkomen Kut en nu dan verder op een eigen server. Dat heeft kennelijk voordelen, want sinds kort kunnen we het wekelijkse praatje van Zapruder-blokhoofd Patman bij de radiozender 100 % NL beluisteren als Mp3. Elke week schuiven daar "leuke complotjes" voorbij, ingeleid door een jingle met steenkogelengels.

Een dezer dagen ging het over de Bijlmerramp. Patman: "Cool. Mannen met witte pakken".

Cool?

Voor Zapruder zijn mannen in witte pakken kennelijk heel spannend. Dat was in 1993 trouwens ook al het geval, toen er "Michelin-mannetjes" en "maanmannetjes" op de rampplek zouden zijn gezien. De rijksrecherche heeft in 1998 onderzoek gedaan naar de aanwezigheid van die mannen, maar dat leverde niks op. De commissie die het Bijlmeronderzoek leidde heeft zelfs nog navraag gedaan bij leveranciers van witte pakken. Nul resultaat.

Patman haalt echter een Stichting Visie aan die denkt dat de gezondheidsklachten in de Bijlmer kunnen worden toegeschreven aan de verbranding van verarmd uranium in contragewichten van het vliegtuig. Koren op de molen van de Zapruders die hun lezers al maanden wijzen op de gevaren van DU munitie (DU staat voor verarmd uranium) in oorlogsgebieden als Afghanistan. De straling blijft volgens Patman vier en een half miljard jaar hangen. De suggestie is duidelijk: de Bijlmer is een soort Tjernobyl.

Patman verzwijgt natuurlijk weer eens dat het onderwerp jaren geleden al eens uitgebreid ter sprake is gekomen. Dat op de avond van de ramp door de brandweer metingen naar radioactieve straling zijn verricht en er geen straling is geconstateerd (uranium is trouwens heel zwak radioactief). Dat ingenieursbureau Omegam nergens in de omgeving van de ramp verhoogde concentraties uranium heeft kunnen vaststellen. Dat de Amsterdamse GG GD al in 1994 aan de hand van grove berekeningen aannemelijk gemaakt dat zelfs bij verstuiving geen gevaar voor de gezondheid is ontstaan. En dat oktober 1998 het Rijksinstituut voor volksgezondheid en milieuhygiene (RIVM) dezelfde conclusie trok met behulp van veel verfijndere berekeningen.

Maar nee, volgens Patman beschikt een gemiddelde Boeing over een contragewicht met verarmd uranium van wel 1500 kilogram, minstens even zwaar als een stationwagon. Zou niet best zijn als je zoiets zwaars aan de stuurvlakken van een vliegtuig hangt, maar we nemen even aan dat Patman weer iets te enthousiast een website heeft geraadpleegd (deze soms?).

Even googelen en Patman had trouwens kunnen weten dat zich hooguit 385 kilo verarmd uranium (later gecorrigeerd naar 282 kilo) aan boord van het verongelukte El Al-vliegtuig bevond, waarvan ruim de helft onverbrand is teruggevonden. Staat trouwens allemaal te lezen (met bronvermelding) op de site van de Stichting Visie die Patman zo graag citeert.

Oftewel: je maakt het verhaaltje een stuk complotteriger dan het werkelijk is, terwijl de juiste informatie makkelijk op internet is te vinden. En die mannen met witte pakken? Als er zoveel straling zou zijn geweest, zouden deze geheimzinnige reddingswerkers ongetwijfeld uit de buurt zijn gebleven, dan wel met geigertellers aan de slag zijn gegaan.

"Ja, soms denk ik: nu heb ik effe genoeg," roept deeyay eLine la Croix aan het einde van het praatje van Zapruder's chef complotten. Waarop Patman reageert: "Ik kan je nog echt bang maken, hoor." Ja, met domme bakerpraatjes.

woensdag, januari 17, 2007

Inzicht


Heel soms willen complotters toegeven dat ze fout zitten. Maar van harte gaat het niet. Dat de telefoongesprekken vanuit Vlucht 93 - neergestort in Pennsylvania - nooit gevoerd hadden kunnen zijn is een fabeltje dat je overal op complotsites kunt lezen. Het argument: mobiele telefoons werken niet op zeer grote hoogte. Dat het merendeel van die gesprekken plaatsvond via de boordtelefoon doet er kennelijk niet toe en dat een enkel gesprek van een mobiele telefoon werd opgevangen op lage hoogte maakt ook geen indruk op de complotgelovigen.

Maar nu geeft 911 Blogger toe dat die telefoongesprekken toch echt zijn gevoerd. Uit onlangs vrijgegeven stukken in verband met de zaak tegen de 'twintigste' kaper Zacarias Moussoui valt onder meer op te maken dat in tegenstelling tot eerdere berichten alle gesprekken van passagier Tom Burnett via de boordtelefoon zijn gevoerd. Sterker nog: er zou maar een gesprek door een passagier via een mobiele telefoon zijn gevoerd en wel door Cee Cee Lyses op 7000 voet. Duur: 56 seconden. Alle boordtelefoongesprekken werden ook nog eens achterin het vliegtuig gevoerd, ook die van stewardess Amy Sweeney.

"Conclusions: The argument that the phone calls are faked because cell phone calls are impossible from moving airplanes is discredited by this new evidence."

Eindelijk. Alhoewel 911 Blogger er nog wel het volgende aan heeft toegevoegd: "Note that the body of evidence taken from the phone calls at large DOES NOT support the government's story of 19 Arab hijackers. The phone calls indicate hijackers with knives; but they do not show the hijackers to be Arabs-- only persons who may have been impersonating Arabs. The phone calls also show evidence that the hijackers were armed with guns as well, pointing to a far more sophisticated conspiracy than the al-Qaeda operatives of the official story."

Maar ja, helemaal je fouten toegeven, dat blijft lastig. Zoals ook nog eens blijkt uit de reacties onder het bericht, waar complotters zich in allerlei bochten wringen om er een andere verklaring aan te geven. Maar we zijn alweer een stapje verder: met de erkenning van de telefoongesprekken kan ook het bestaan van Vlucht 93 moeilijk meer ontkend worden.

dinsdag, januari 16, 2007

Zoek


De Pilots for Truth hebben ook maar weer eens een filmpje in elkaar geflanst over Vlucht 77 die in hun ogen niet in het Pentagon kan zijn gevlogen. Verwacht geen nieuwe onthullingen: volgens de film vloog Vlucht 77 (na de nodige correcties van de hoogtemeter, die nog gewoon op transition altitude stond) bijvoorbeeld veel te hoog om enkele lantaarnpalen te kunnen hebben geraakt, maar er zijn ooggetuigen die dat toch echt gezien hebben.

Pilots for Truth baseert zich op de gegevens van de hoogtemeter uit de datarecorder, maar over de betrouwbaarheid daarvan is al eens uitgebreid gediscussieerd, net als over mogelijke fouten bij het bepalen van de ware koers (kompasnaalden van een vliegtuig wijzen naar de magnetische noordpool en niet naar de geografische noordpool. De variatie of hoek daartussen in Washington DC bedraagt 10,5 graden oost en zou niet goed gecorrigeerd zijn).

Je zou trouwens verwachten dat de truth piloten zich tot hun eigen vakgebied zouden beperken maar nee, dat zou een te saai filmpje hebben opgeleverd, dus wordt er van alles bijgesleept. Zo wordt onder meer de suggestie gewekt dat de westvleugel van het Pentagon zou zijn geraakt omdat zich daar de accountants en budgetexperts van de militaire organisatie zouden bevinden. Was het niet defensieminister Rumsfeld die een dag voor 9/11 verklaarde dat 2,3 biljoen dollar was 'zoekgeraakt'? Moesten met de aanslag op het Pentagon soms sporen van een enorme diefstal worden gewist? Boem-knal, al je accountants weggevaagd?

Het werkelijke verhaal - keer op keer foutief geïnterpreteerd door complotters - is dat door verouderde computersystemen de boekhouding niet goed is bijgewerkt en details over de bestedingen van in totaal 2,3 biljoen dollar nergens meer te vinden zijn. Er is dus geen 2,3 biljoen zoek, maar men kan niet meer achterhalen waaraan het besteed is. Waarom zou Rumsfeld trouwens hierover uit de school klappen als hij iets te verbergen had?

maandag, januari 15, 2007

Keek op de Week

Bij Ditkannietwaarzijn hebben ze nu dan toch eindelijk een Nederlandse Alex Jones gevonden die voortaan een soort Keek op de Week gaat presenteren. Van het NWO Bevrijdingsfront. Rare naam trouwens, want waarom zou je De Nieuwe Wereld Orde willen bevrijden?

Maar leuk is deze met sigaar zwaaiende paramilitair met bivakmuts wel. Honderd procent X-Factor. Henk-Jan had hem niet beter kunnen bedenken. Lekker luchtig gepresenteerd, vleugje humor, waarom is dit talent in godsnaam nu pas ontdekt?

Een half jaar geleden zagen we nog een hele reeks veel te serieus sprekende figuren op een 9/11 congres in Utrecht. Zo serieus dat je er moe van werd. Bovendien kan het gros van de complotters niet eens fatsoenlijk uitleggen wat onder NWO wordt verstaan. Maar deze paramilitaire Alex schudt zomaar een heel betoog uit zijn mouw en dat zelfs zonder autocue en pampiertje. En het heeft nog kop en staart ook. Bij de Zapruders, een beetje heel erg ingedut na de verzelfstandiging, moeten ze vreselijk jaloers op deze G.B.J. Hiltermann zijn.

Maar nu komt het: een groot deel van de achterban vindt hem niet leuk. "Dit zal de 9/11-beweging juist een geflipt imago bezorgen… tenzij het gewoon een grap is, natuurlijk; “the 9/11 Idols Freak Show”. "Wil natuurlijk niemand voor de schenen schoppen maar dit komt nog al lullig over.." "Met een zak over je hoofd lijkt het ook of je van een paramilitaire organisatie bent, ik verdoem alles wat met oorlog te maken heeft. Dat je niet in beeld wil komen kan ik begrijpen maar dat kan ook op subtielere wijze." "Hier heb je alvast een link met kledigadviezen." "Het zou toch geen practical joke van de AIVD kunnen zijn?". Billy’s natte droom, vreest weer iemand anders.

De complotters hebben geen gevoel voor humor. Die denken dat je met een gortdroge presentatie zieltjes kunt winnen. Of met verbijsterende teksten als: "De laatste technologische ontwikkelingen schijnen de wereld voort te stuwen in de laatste fase van de door de bijbel geprofeteerde wereldwijde cashloze economie dat functioneert met één of ander merkteken dat wordt geplaatst onder de huid van de rechterhand of het voorhoofd. Plannen van de Nieuwe Wereld Orde roepen om een dergelijke geimplanteerde elektronische chip."

Gelukkig heeft de bivaksmuts wel kaas gegeten van communiceren. Beter in elk geval dan de echte Alex. En om een suggestie van een compotter over te nemen: Volgende keer een Burka?

zondag, januari 14, 2007

Plaatje

zaterdag, januari 13, 2007

Oorlogszuchtig


Je zou bijna gaan denken dat complotters een oorlogszuchtig volkje zijn. In de afgelopen maanden zag je op de complotsites al de ene na de andere voorspelling van een false flag-operatie, een terroristische schijnaanval die de oorlog tegen het zoveelste moslimland moet rechtvaardigen. Geen van die voorspellingen is uitgekomen, maar dat weerhoudt de complotters er niet van keer op keer te speculeren over een mogelijke aanval op Iran door de 'schurkenstaten' VS en Israël. Per slot van rekening verschilt Iran maar een letter van Irak.

Als The Sunday Times bericht dat Israël plannen heeft om Iraanse nucleaire fabrieken te vernietigen, wordt dat meteen opgepakt, maar de ontkenning door Israël natuurlijk genegeerd. Dat de desbetreffende Sunday Times-journalist al jaren niks anders roept, is de complotters blijkbaar ook ontgaan. Zoals ook de verhalen over de plannen van de VS om Iran aan te vallen met zogenoemde mininukes hoofdzakelijk uit de koker komen van weer een andere journalist: Seymour Hersh. Toegegeven, niet de eerste de beste, maar een zwaluw maakt nog geen zomer.

En als in de krant staat dat voor het eerst in bijna twintig jaar tijd de VS een nieuwe kernkop willen produceren, staan de complot-angstaanjagers bijna te juichen: zie je wel, we hadden gelijk! Maar nee, het gaat om vervanging van oud materieel vanaf 2010. Eerder kan aan de ontwikkeling ervan niet eens begonnen worden.

Natuurlijk: de VS en Israël zouden nog liever vandaag dan morgen het Iraanse regime omver willen werpen, maar een invasie of nucleaire aanval lijkt erg onwaarschijnlijk. De consequenties daarvan zijn zo verstrekkend voor de internationale betrekkingen en de toch al gespannen situatie in het Midden Oosten dat zowel de VS als Israël zich daarvan terdege bewust moeten zijn. Per slot van rekening is Iran is wel even wat anders dan Somalië, waar trigger happy Amerikaanse vliegtuigen blijkbaar rustig aanvallen kunnen uitvoeren op vermeende Al Qaida-strijders (en de rest van de bevolking) zonder veel internationale repercussies.

Trouwens, een invasie is alleen al uitgesloten vanwege de omvang van het land (drie keer zo groot als Irak), het verzet van de Iraanse bevolking en een havikachtige senaatscommissie voor buitenlandse zaken. Komt bij dat zestig procent van de Amerikaanse bevolking tegen de oorlog in Irak is, waarmee de regering Bush toch al in zijn maag zit. Nog een oorlogje erbij? Vergeet het maar. Hooguit stoere oorlogsretoriek, diplomatieke stappen tegen het regime in Teheran en bangmakende provocaties.

Labels:

vrijdag, januari 12, 2007

Achterdeur


Microsoft heeft een tot nu toe een opmerkelijke partner gehad bij het ontwikkelen van Windows, zo lezen we. De softwaremaker heeft 'toegegeven' dat de National Security Agency heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de nieuwste systeemsoftware Vista.

Nee maar. Is de Amerikaanse beveiligingsdienst nu ook al tot onze computer doorgedrongen? Wel volgens de complottertjes van Ditkannietwaarzijn. Die zijn weer eens in alle staten. Via geheime achterdeurtjes in de software zouden de Amerikanen de hele wereld afluisteren. Diezelfde NSA zit immers ook achter dat wel erg geheimzinnige internationale aftapnetwerk Echelon. En gingen ze al niet eerder over de streep?

Een paar veelzeggende commentaren: "De geheime diensten doen sowieso al alles wat verboden is. De overheid probeert met ingrijpende wetgeving te legaliseren wat al jaren de gangbare praktijk is." "Zouden ze die “backdoor” niet inbouwen om iedereen van het internet af te kunnen flikkeren?" "En dan hebben we het nog maar niet over de joodse software die in nederland wordt gebruikt door de vuiligheidsdienst. Israël zou ongecontroleerd toegang hebben tot gegevens uit tapkamers."

Ook bij het IT blog Tweakers.net veel (slecht geformuleerde) paranoia: "Mij kun je niet wijsmaken dat een overheid die met onder andere Echelon en een centrale bank in België (...) de wereld afluisterd, niet een paar mooie trucen in Windows hebben als ze samen werken met een eveneens Amerikaanse onderneming die het ontwikkeld. Neem daarbij dat Windows een dikke monopolie heeft en het moet toch vrij voor de hand liggend zijn waar die interesse vandaan komt."

Ach ja. De geruchten over een geheimzinnige achterdeur in Windows doen al jaren de ronde, maar NSA doet helemaal niet geheimzinnig over zijn bemoeienis met de ontwikkeling van software. Omdat bijvoorbeeld defensiepersoneel ook met computers werkt, is het van belang dat die systemen tegen inbraak beschermd worden. Ook Amerikaanse bedrijven hebben daar baat bij. NSA doet met andere woorden aan software risico-analyse en waarschuwt met regelmaat voor potentiële beveiligingslekken in de systeemsoftware van Microsoft.

Maar complotters vertrouwen deze daad van goedtierendheid natuurlijk voor geen meter. Nee, de NSA tapt dat het een lust heeft. Hmm. Even rekenen: wereldwijd zijn er binnenkort 1 miljard pc gebruikers. Stel je voor dat je die allemaal tegelijk zou willen aftappen in de hoop een paar terroristen of gevaarlijke dissidenten op het spoor te komen. Hoeveel supercomputers heb je dan wel niet nodig voor de analyse van alleen al miljarden inhoudelijk volstrekt irrelevante MSN-gesprekjes? En hoe weet de software het verschil tussen een terrorist en een nieuwsgierige tiener die een website over bommen maken bezoekt? Trouwens, als dit allemaal zo makkelijk ging, vanwaar de tapverplichting voor internet providers?

En nu we toch bezig zijn: hoe effectief is dat geheimzinnige spionagenetwerk Echelon eigenlijk als 'wereldwijde bewakingsmachinerie'? Het zou dagelijks moeiteloos circa 10 miljard sms’jes, 4 miljard e-mails, 4 miljard telefoongesprekken uit de ether kunnen plukken. Maar de vraag hoeveel terroristische aanslagen Echelon er tot nu toe mee heeft kunnen voorkomen is nog nooit beantwoord.

donderdag, januari 11, 2007

Soaps (vervolg)


The soap continues. Als gemeld liggen de Scholars for 9/11 Truth, een clubje academici dat het 9/11 bedrog wil onderzoeken, uit elkaar na hevige ruzie. Steven Jones en Kevin Ryan hebben vorige week hun eigen organisatie Scholars for 9/11 Truth and Justice opgericht. Jones en aanhang maakten vooral bezwaar tegen het enthousiasme van voorzitter Jim Fetzer voor in hun ogen dubieus onderzoek naar de inzet van geheime ruimtewapens. Eigenlijk concentreren de kabeljouwse twisten zich nu voornamelijk rond planers en no-planers, oftewel vliegtuiggelovigen en niet-vliegtuiggelovigen.

Voorzitter Jim Fetzer werd ook nog eens door zijn muitende medewerkers - de vliegtuigspotters, vermoeden we - de toegang tot zijn eigen website geweigerd. We voorspelden dat Fetzer op zijn beurt Scholars for 9/11 Truth II in het leven zou roepen en ja hoor, nu hebben we 911scholars.org. Nu nog een exacte kopie van de vorige site met een eveneens van de oude site gekopieerde ledenlijst.

Er zijn nu dus drie Scholars organisaties: een van Jones en Kevin Ryan, een geblokkeerde Scholars for 9/11 site met leden en een kloonsite van Fetzer zonder concrete leden. Willen de echte Scholars opstaan?

woensdag, januari 10, 2007

Filmpje!


Het succes van YouTube is de complotgelovigen duidelijk niet ontgaan. Je wordt op menige complotsite werkelijk doodgegooid met verwijzingen naar filmpjes vol 9/11 Truth en anti-NWO propaganda. Sommige complotters doen de hele dag (nacht?) blijkbaar niks anders meer dan filmpjes kijken.

Aanvankelijk vond je op YouTube nog documentaires die door '(semi)professionals' waren gemaakt. Maar met een beetje huisvlijt frutsel je tegenwoordig zo'n filmpje zelf in elkaar op de pc. Je knipt en plakt wat beelden uit een ander filmpje, zet er met Windows Movie Maker wat klapwiekende titels overheen en een verscheurende beat eronder, en klaar is Kees.

Dat het ene filmpje nog dommer is dan het andere doet er niet toe, de complotters vinden alles prachtig zolang het maar beweegt, lawaai maakt en George W. Bush als moordenaar of boeman wordt afgeschilderd.

Het papegaaien- en kopieergedrag dat eerder de complotsites kenmerkte zie we nu dus terug bij YouTube: tientallen tenenkrommende varianten op hetzelfde thema. En dan moet menig filmpje natuurlijk ook weer vertaald worden opdat domme Nederlandse zombies - de man van de straat, die op zaterdag nietsvermoedend zijn autootje wast - ook wakker wordt geschud. Alhoewel vertaald...soms volledig overgenomen van de originele DVD die zelf voor 3 euro nog niet uit de Mediamarkt is te branden.

Maar wie gaan zo'n vertaald filmpje dan nog eens bekijken? Natuurlijk de complotters zelf. Waarmee de cirkel rond is, want daar kunnen ze daar weer hun eigen commentaar aan toevoegen: "Het wordt de hoogste tijd dat het criminele regententuig keihard wordt aangepakt door burgers… voordat ze totalitaire dictatuur hier volledig hebben geinstalleerd, we zijn al veel te ver nu. Er moet massaal verzet komen."

Maar dat komt er natuurlijk niet van. Veel te druk met YouTube.

dinsdag, januari 09, 2007

Gechipped


Vaste lezers van dit blog kennen inmiddels Rick Ecqen D., die denkt dat Nederland een politiestaat is geworden. Zodra Rick weer ergens iets leest over een nieuwe technologie is het al in handen van de Nieuwe Wereld Orde gevallen.

Rick las onlangs een stukje van telecomexpert Hans Steeman in De Telegraaf. Die was in Hongkong zijn paspoort kwijtgeraakt met alle gedoe van dien. "Achteraf realiseer je je dat je bestaan afhangt van slechts paar gram papier," schrijft Steeman. "Met weemoed dacht ik aan onze hond. Hij heeft een chip geïmplementeerd gekregen waardoor overal met één druk op de knop draadloos zijn identiteit vast te stellen is. Had ik dat gehad, dan waren mij slapeloze nachten bespaard gebleven. Mij mogen ze daarom in elk geval chippen!"

Dat had Hans beter niet kunnen schrijven. RickD is weer helemaal van streek: "Het artikel is te triest voor woorden en wat mij betreft is het "papieren verloren" verhaal totaal verzonnen om de impanteerbare chip te introduceren. De regerende inteelt elite willen u chippen en er is haast bij, binnen nu en zeg 3 jaar moet u staan te juichen van blijdschap wanneer u gechipped wordt."

Net als Marcel Messing, onze zwevende complotter, denkt Rick dat er een 'inteelt elite' is die u wilt 'chippen'. Is die Steeman echt een vooruitgeschoven post van de NWO? Laten we Hans nou heel toevallig kennen als een vriendelijke Limburger die voor Vodafone werkt en een beetje een technut is. Herkent bijvoorbeeld mobieltjes op 20 meter afstand. De implanteerbare chip als paspoort lijkt ons echter geen goed idee zolang je die kunt klonen.

Labels: ,

maandag, januari 08, 2007

De Leugen Betaalt


Jongeren hebben volop vertrouwen in de media, zo blijkt uit onderzoek in opdracht van VARA's De Leugen Regeert. De NOS en het AD rolden als 'meest betrouwbaar' uit de bus. Internet is als informatiebron in de ogen van jongeren over het algemeen minder betrouwbaar. De Leugen Regeert noemde als voorbeeld onder meer weblog Geen Stijl, die daarop bij wijze van grap meteen presentator Felix Meurders doodverklaarde.

Uiteraard werd het bericht ook opgepakt door Ditkannietwaarzijn, de website die ons graag voorhoudt dat de Nederlandse media vol AIVD-mollen zitten. Bij het bericht zien we dan ook een gephotoshopt plaatje met de veelzeggende tekst: "Jongeren eenvoudig te manipuleren".

In de commentaren krijgt De Leugen Regeert natuurlijk meteen een sneer: "De Leugen Regeert wordt steeds meer een programma om dissidente geluiden onschadelijk te maken." Een ander heeft het over De Leugen Betaalt. Weer een ander trekt doodleuk de betrouwbaarheid van het bericht in twijfel: "Wie zegt dat de media niet liegt over dit onderzoek? Vooral dit gerucht verspreiden dat iedereen de media vertrouwt, dan gaat men het nog geloven ook."

"NOS-journaal=politiek correcte staatspropaganda," lezen we even verderop. "Geeft maar weer eens aan dat de meeste Nederlanders sheeple zijn."

Sheeple. Je waant je in alle arrogantie kilometers boven het plebs, maar holt zelf als een schaap achter het taalgebruik van Amerikaanse complotters aan.

Stel je trouwens eens voor dat de wishful thinking-journalistiek van complotters tot standaard zou worden verheven. Dan krijg je het volgende: wat je denkt is de waarheid, feiten verifiëren is voor mietjes, met een beetje koppiepeesten scharrelen we heel wat irrelevante quotes bij elkaar, berichten op een site van een luidruchtige heikneuter uit Texas zijn onomstootbaar bewijs, enzovoorts. Hoe hoog zou DKNWZ trouwens onder jongeren scoren als het om betrouwbare berichtgeving gaat?

zondag, januari 07, 2007

Hustler


Stop de persen! 9/11 is toch een inside job. Eindelijk is er een mainstream tijdschrift dat het gewoon op durft te schrijven. "New scientific evidence" staat er ook nog boven. Newsweek? Time? Elsevier? Nope, het Amerikaanse seksblad Hustler. Dankzij 911-blogger en andere sites hoeven de complotters het tijdschrift gelukkig niet meer met rood hoofd in de kiosk te kopen.

Waarom Hustler? Waarschijnlijk omdat oprichter Larry Flint al jaren overhoop ligt met de Amerikaanse overheid, zoals de prachtige film The people vs. Larry Flynt met Woody Harrelson al eens liet zien. Flint groeide na diverse juridische conflicten uit tot de voorvechter van de vrijheid van meningsuiting, dus als je die overheid weer eens eens hak kunt zetten laat je zo'n mooie kans natuurlijk niet liggen.

Maar auteur Mark Johnson heeft nauwelijks onderzoek gedaan. Hij heeft geen van de door hem geciteerde 9/11 Truth-wetenschappers persoonlijk gesproken. Mogelijk hadden Steven Jones en zijn collega's geen zin om door een ranzig seksblad geïnterviewd te worden. En dus citeert hij hun werk, ongeacht of het relevant is of niet. Inclusief Judy Wood, die door veel truthers al nauwelijks serieus wordt genomen.

En het wemelt van de fouten: Jim Hoffman, de man achter een groot aantal 9/11 Truth sites, is bijvoorbeeld helemaal geen fysicus, maar een softwareprogrammeur, de organisatie Scholars for 9/11 Truth is geen 'nieuwe organisatie' (en ligt intussen op zijn gat) en 'peer reviewed research' is geen juiste term voor onderzoek dat Steven Jones in geen enkel blad gepubliceerd kreeg.

Het artikel is een korte opsomming van bizarre claims, die totaal niet worden tegengesproken. Waarom volgens goed journalistiek gebruik geen wetenschappers geciteerd die de officiële versie kunnen onderschrijven? Blijkbaar omdat Hustler deuren sluit die voor anderen geopend blijven. Of omdat je daarmee zo'n verhaal ontkracht. Helemaal mooi is dat het stuk beweert dat debunkers het niet willen hebben over de "harde wetenschappelijke bewijzen". Hoe kan die Johnson nou toch sites als 911 Myths over het hoofd hebben gezien?

Hustler sprak wel met producer Korey Rowe van Loose Change over Loose Change: Final Cut. Daarvoor is nu een budget van 20 miljoen beschikbaar, zo lezen we, maar dat is vermoedelijk wishful thinking, want uit het interview blijkt dat de begeerde Holywood deal nog niet binnen is (vermoedelijk is het bedrag ook nog eens fout geciteerd).

Het tweede artikel is een gesprek met de nationale scheepstoeter Alex Jones. Merkwaardig is dat Hustler dat artikel wel begint met een disclaimer: namelijk dat het blad niet per definitie de mening van Jones aanhangt. Blijkbaar verzuchtte Hustler's bedrijfjurist: moeten we deze flauwekul echt afdrukken? Ja dus, want Larry's wil is wet.

vrijdag, januari 05, 2007

Spinoff


Als gemeld hebben Steven Jones en Kevin Ryan hun eigen organisatie Scholars for 9/11 Truth and Justice opgericht. Zeg maar een spinoff van de Scholars for 9/11 Truth van Jim Fetzer, met wie Jones onlangs hevige ruzie kreeg. Zo gaat dat: als complotego's het niet eens worden, richten ze hun eigen clubje op. Als het even kan met een nog deftiger naam en een - dat moet gezegd - fraaie website.

Jones' sidekick is dus Kevin Ryan, die voor Underwriters Labs werkte. Die organisatie testte het staal van het WTC. Hoewel geen branddeskundige, begon Ryan zich al gauw te roeren: branden hadden het staal in de WTC torens nooit kunnen doen smelten, zo beweerde hij. Na die kritiek kon Ryan in 2004 zijn boeltje pakken, wat complotdenkers meteen als bewijs voor een cover-up zagen. Het lab heeft echter nog eens benadrukt dat volgens computermodellen het staal makkelijk zou kunnen zijn blootgesteld aan veel hogere temperaturen van 1100 tot 1300 graden.

Het duo Jones en Ryan slaat al meteen van zich af. Onder de kop Perception & Propaganda lezen we: "Steven E. Jones, a 20-year professor of physics, brought unprecedented credibility to the challenges to the official explanation of the destruction of the World Trade Center skyscrapers when he published Why Indeed did the World Trade Center Buildings Compltelely Collapse in late 2004. Predictably, Jones was targeted with a campaign of attacks characterized by misrepresenations of his work and ad-hominems, primarily from individuals and personas embracing unscientific alternative theories of the attack."

Dat het onderzoek van Jones, bekend van de thermiettheorie, door zijn naaste medewerkers werd afgekeurd wordt gemakshalve buiten beschouwing gelaten, evenals het feit dat hij het in geen enkel gerenommeerd wetenschappelijk tijdschrift gepubliceerd kreeg. Hoezo, Scholars for Truth?

Labels: , ,

donderdag, januari 04, 2007

Reptielencomplot


Toegegeven, David Icke is geen bekende naam in 9/11 kringen. Maar de voormalige BBC sportverslaggever roept al jaren wat zijn Amerikaanse tegenhanger Alex Jones eigenlijk nog maar kort beweert: namelijk dat de wereld wordt geregeerd door een geheim broederschap, dat de controle heeft over wetenschappers, politieke leiders en de massamedia. Bovendien 'voorspelde' David de aanslagen van 9/11 al veel eerder dan Alex.

Er is wel een belangrijk verschil. Anders dan Alex, mengt Icke zijn boodschap met een flinke dosis New Age. Een deel van zijn kennis zou hem zijn aangereikt door een medium.

Maar Icke is natuurlijk vooral bekend van het reptielencomplot. Achter de illuminati - de top van het geheime broederschap - gaat volgens David een ras van buitenaardse reptielen schuil. Zij komen oorspronkelijk uit het sterrenbeeld Draco, maar huizen al duizenden jaren in ondergrondse complexen op aarde. "Ik heb met voormalige CIA-agenten gesproken die dit bevestigen," beweerde Icke ook nog.

BBC 5 heeft vorige week een documentaire uitgezonden waaruit blijkt dat David 'ook maar een mens' is. En inderdaad: Met zijn voetbalachtergrond is Icke meer een man van de straat dan de irritante schreeuwlelijk Alex Jones. Zeg maar een soort Jack van Gelder die toevallig een klap van de Zapruder-molen heeft gekregen. Wel een flinke klap trouwens. Zelfs rabiate complotdenkers krijgen de kriebels als Icke over de reptielen begint. Volgens Icke zou Prinses Diana hebben onthuld dat de Engelse koninklijke familie reptielenaliens zijn, en dat George W. Bush tot dezelfde bloedlijn behoort.

De BBC liet helaas nogal wat onderwerpen liggen. Bijvoorbeeld dat zijn boeken in Canada zijn verboden, of dat hij recentelijk weer eens ruzie had met een ex-partner. Mocht daar niet over gesproken worden?

In de documentaire zien we wel weer een klassieker uit het repertoire van 9/11 complotdenkers: president Bush die op 9/11 op tv het eerste vliegtuig het WTC zag binnenvliegen en gezegd zou hebben: "Wat een domme piloot". Leugens, roept Icke tijdens een lezing, want de eerste aanslag werd niet live door tv camera's vastgelegd.

Dat klopt. Alleen is Icke (en de rest van het complotvolk) dan weer even vergeten dat in de eerste minuten van de aanslag flink wat verwarring heerste. Uit het WTC kwamen flinke rookpluimen, alleen dacht men toen nog dat het om een klein vliegtuigje ging. En dat is ook wat Bush dacht en bedoelde kort voordat hij om 9 uur 's ochtends een schoolklas toesprak: een domme piloot die zo'n groot gebouw niet eens kon ontwijken.

Labels:

woensdag, januari 03, 2007

Biowar


Dat mensen objecten in de lucht zien die ze voor UFO's houden, het zij zo. Dat sommigen geloven in buitenaards leven, ook daar kun je nog begrip voor hebben.

Maar Anton Teuben van Niburu gelooft werkelijk alles: van UFO's en het 9/11 bedrog tot aan de illuminati die uiteindelijk - vraag ons niet hoe - bepalen wat er op teletekst komt. En teletekst, dat staat voor Anton ongeveer gelijk aan staatscensuur, zo vertelt hij in een video-interview op zijn site.

Teuben begon zijn site vanwege zijn actie tegen de chemtrails. Dat is eigenlijk meer het terrein van Richard Finke, de Amerikaan die meende te kunnen bewijzen dat het bestrijdingsmiddel ethyleendibromide via de condensstrepen van vliegtuigen over Amerika werd verspreid. Finke kwam er tien jaar geleden mee, en het duurde niet lang voordat iedereen die strepen zag, ook in Nederland. Over het waarom wordt druk gespeculeerd, maar de communis opinio zegt dat de illuminati ons aan het vergiftigen zijn.

Helaas werd Finke al gauw op leugens betrapt: die beweerde dat een Amerikaans bedrijf sporen van een verdelgingsmiddel in grondmonsters had gevonden. Alleen bleek het desbetreffende bedrijf helemaal niet te bestaan. Finke gaf achteraf toe dat hij het hele verhaal uit zijn duim had gezogen. Want zo gaat dat: op een gegeven moment ga je zo hard in je eigen illusie geloven dat je het bewijs er dan maar maar bij verzint om het geloofwaardig te maken.

Het EPA, weerkundigen en andere wetenschappers verwijzen chemtrails al jaren naar het land der fabelen, condensstrepen kunnen onder bepaalde omstandigheden namelijk heel lang in de lucht blijven hangen, doch Teuben mailde er Den Haag plat mee, en kreeg (natuurlijk) geen respons. Dus fungeert zijn site nu als een alternatief persbureau, dat een dezer dagen doodleuk beweerde: "Chemtrails bevestigd".

"Atmosferische onderzoeken door NASA en NOAA - inclusief TARFOX, ACE-Asia, ACE-I en II, INDOEX en Project SUCCESS - bevestigen dat kunstmatige wolken en contrails gemaakt kunnen worden onder omstandigheden met een lage luchtvochtigheid, door deeltjes te verspreiden met een vliegtuig. Hoe kleiner de deeltjes die verspreid worden, hoe sneller wolken gevormd worden."

Gaat dit over chemtrails? Nee natuurlijk, maar de bevestiging van wat je graag wilt geloven is natuurlijk al gauw gevonden zodra ergens het woord atmosfeeronderzoek valt.

De prettig gestoorde Amerikaan Perry Logan wist de gekte rond chemtrails een dezer dagen aardig onder woorden te brengen: "A firm belief in "chemtrails" seems to be a litmus test for conspiracy nuts. The conspiracy guys never discuss why the bad guys would want to poison themselves. And why don't they wear gas masks, if they really believe chemtrails are real? (Do conspiracy people even believe what they say they believe, or is it some sort of game with them?).

"Still others think the chemtrails contain chemicals that make us stupid or docile. Needless to say, white males of below-average intelligence are immune to these chemicals, just as they are immune to the brainwashing that has made contemptible sheeple of us all. I guess the question of what's in the "chemtrails" is secondary to the basic belief in them."

dinsdag, januari 02, 2007

Soaps


Eerst even terugblikken: 2006 was het jaar van de soaps. Soap 1 was de opkomst en ondergang van de Partij van de Waarheid, die het 9/11 bedrog in de Nederlandse politiek aan de kaak had willen stellen. De website is nog steeds in de lucht, en de partij heeft een meeting aangekondigd waar alle sympathisanten hun visie mogen delen, want natuurlijk gaat men gewoon meedoen met de volgende verkiezingen, als 9/11 allang vergeten is.

Overigens lezen we nu ook voor het eerst wat in de ogen van de partij reden van de verkiezingsnederlaag is. Niet het eigen gebrek aan daadkracht natuurlijk en ook niet het slappe partijprogramma: "De media heeft ons volkomen genegeerd, met als consequentie dat we volledig op eigen netwerken en inspanningen moesten vertrouwen. Dit bleek helaas niet voldoende."

De politiek blijft zich van het domme houden inzake de NWO, 9/11 en andere duistere zaken, zo meldt PvdW ook nog. Zulke duistere zaken, dat het bestuur ze blijkbaar niet eens kan benoemen.

Soap 2 is nog in volle gang: de muiterij bij de Scholars for 9/11 Truth, een clubje Amerikaanse academici dat denkt dat ze het 9/11 bedrog op wetenschappelijk grond kan aantonen. De muiterij begon toen voorzitter Jim Fetzer (foto) in de ogen van mede-voorzitter Steven Jones wat al te enthousiast werd over de omstreden Star Wars-theorie van Judy Wood.

Jones heeft zich formeel teruggetrokken en inmiddels samen met Kevin Ryan Scholars for 9/11 Truth and Justice opgericht, maar nu schijnt Fetzer de toegang tot zijn eigen website te zijn geweigerd. Onlangs heeft hij een mediator ingeschakeld, maar de dwarsliggers geven geen kik. Het zal ons niet verbazen als Fetzer op zijn beurt Scholars for 9/11 Truth II in het leven roept, met in zijn kielzog de klapwiekende wacko's die hij te vuur en te zwaard verdedigt.

Hoe dan ook, het clubje 9/11 professoren dat gehoopt had nog enigszins serieus genomen te worden ligt vooralsnog uit elkaar. Daarmee dreigt het een saai jaar te worden voor de truthers: De boys van Loose Change zijn begonnen aan een maandenlange vakantie en bij Zapruder (eindelijk losgerukt van de 'geile ransapen' van Volkomen Kut) heeft 9/11 zo goed als afgedaan, maar gelukkig hebben we de onvermoeibare no-planer Spooked nog, die steeds meer overtuigd raakt van de inzet van geheimzinnige ruimtewapens bij de vernietiging van de WTC torens. Oftewel: 911 Truth, The Next Generation.

Labels: ,