woensdag, juli 30, 2008

Titanic


Het is volop komkommertijd, dus de gemiddelde complotter weet van gekkigheid niet wat hij nu weer moet verzinnen. "Dit is gewoon om effe het balletje op te gooien. Zijn hier mensen die zich met de ondergang van de Titanic bezighouden?" begint Audie een draadje in het Zapruder Forum (dat sinds Zaplog overigens aardig dood begint te bloeden). "Een mede-posterplakker (was toen voor de 9/11 jaarbeurs bijeenkomst) zei me en passant dat de Titanic bewust tot zinken was gebracht. Volgens hem om een belangrijke getuige, een vermogend man, uit de weg te ruimen."

Kijk, dat klinkt weer als typische complotterlogica. Om iemand op te ruimen huur je geen moordenaar in of laat je een auto verongelukken, maar laat je een heel groot schip zinken. Is net zo vanzelfsprekend als een heel gebouw opblazen (WTC7), terwijl een paperschredder had volstaan.

Maar het wordt nog veel complotteriger: "Op een website las ik dat het niet de Titanic was die zonk maar haar zusterschip de Olympic. De schepen wisselden van identiteit (een van de meest voorkomende misdrijven in de scheepswereld) omdat de Olympic betrokken was geweest bij een zware aanvaring voordat de Titanic was afgebouwd. Omdat de Britse marine volgens haarzelf geen blaam trof (een van hun pantserkruisers boorde zich in de Olympic) kon de White Star Line fluiten naar haar verzekeringsgeld en moest op eigen kosten de aanzienlijke schade repareren. Daarop zouden ze simpelweg de witte Olympic hebben overgeschilderd in Titanic-zwart terwijl de echte Titanic dus de Olympic werd."

Waarna Audie nog even uitlegt waarom hij dit soort onzin altijd weer meteen serieus neemt. "Als ik een goed onderbouwd verhaal hoor over een andere mogelijkheid dan het officiële verhaal dan zal ik daar evenveel gewicht aan geven."

En Audie rechercheert nog even verder (want zo gauw kom je niet van hem af): "De rijke en machtige bankiers Benjamin Guggenheim, Isa Strauss and John Jacob Astor waren allen aan boord en allen kwamen ze om het leven. En alledrie waren ze tegenstander van de Federal Reserve. Als de kapitein van de Titanic in het complot zat dan verklaart dat meteen zijn order om met volle kracht door een ijsbergveld te varen, bij slecht zicht ‘s nachts. Er waren niet alleen te weinig reddingsboten aan boord van de Titanic maar sommige sloepen werden te water gelaten met maar een handjevol inzittenden."

Tuurlijk, Audie. Alleen ben je met het opruimen van drie machtige bankiers nog niet af van de FED. Valt ook voor den drommel niet mee, al die complotten.

Er is trouwens een website waar voor eens en voor altijd wordt afgerekend met het Titanic complot: "Abraham Lincoln dies the exact same day the Titanic sinks, except 47 years prior! The Titanic had the capacity to carry 3,547 passengers aboard! They both have 47!!!" En: "Here's what they don't want you to know: if you take the word "TITANIC" and you remove the letters T, I, and T, and then you add the letters C, O, S, P, R, and Y, then it spells: CONSPIRACY".

Labels:

maandag, juli 28, 2008

Martelkelder


Hoe een vermeend complot gierend uit de hand kan lopen. Volgende week donderdag doet de rechter uitspraak over de kwestie Micha Kat versus Fortis. De advocaten van de Belgische Fortis-topman Lippens betoogden vandaag in de rechtbank dat de publicaties van Kat over over gruwelijke pedofiele mishandeling "onnodig grievend, lasterlijk en smadelijk waren", er geen enkele rechtvaardiging voor de beschuldigingen is en Kat zich slechts heeft beroepen op anonieme bronnen, met name Kleintje Muurkrant. De advocaten verklaarden ook nog - met verwijzing naar de anonieme getuigenissen die Kat zo gretig citeert - dat "de gehele Belgische pers X1 en X2 voor fantasten verklaart". Met de Stichting Endangered Freedom (Het Vrije Volk) is inmiddels geschikt, maar het lijkt er sterk op dat Kat - die maandag verstek liet gaan en zelfs geen advocaat had gestuurd - 20.000 euro moet dokken voor zijn publicaties op Klokkenluideronline.nl.

Kat krijgt op zijn site natuurlijk veel bijval voor zijn strijd tegen de 'pedo-horror'. Maar de reaguurders hebben, misschien wel vanwege hun (overigens terechte) woede over pedonetwerken, weinig oog voor echte feitelijkheden. Er zijn domweg te veel discussies over het waarheidsgehalte van getuige X1 oftwel Regina Loef om de beschuldigingen tegen Lippens te rechtvaardigen. Kat had kunnen volstaan met de constatering dat Lippens wordt genoemd in de X dossiers, maar barbertje moest hangen. Liefst gisteren. Net als eerder justitiebobo Demmink of in een heel ander verband NRC hoofdredacteur Folkert Jensma, met wie Kat in onmin leefde.

Tot overmaat van ramp is Kat ook nog een typische complotdenker. Deejay Adam Curry interviewde Kat over Demmink voor Arrow Radio, maar aan het interview werd nooit meer vervolg gegeven en was ook niet online op te vragen. En Kat meent nu te weten waarom: Curry en zijn geliefde Patricia Paay hebben jarenlang gewoond in het pand aan de Amsterdamse Keizersgracht (497) waar het centrale lid - zeg maar de ’spil’- van een Nederlandse pedofielenetwerk in zijn ‘martelkelder’ minderjarige jongetjes misbruikte. "Misschien hebben Adam en Patricia in hun tuin op de Keizersgracht wel wat botten gevonden van Marokkaanse jeugd-prostitues die naar verluidt door de advocaat van Beatrix zouden zijn doodgemarteld…"

Curry bevestigt overigens zelf in de commentaren zelf de nare vibe in het appartement en de achtertuin, waar gewapend beton is gestort van wel een meter dik! Om nuchter af te sluiten: "Ik ben zelf niet bang voor het pedo-justitie apparaat, maar ik heb beperkingen opgekregen van de juristen van Arrow, die wel graag hun zender in de lucht houden, waar ik ook begrip voor heb."

Labels: ,

zondag, juli 27, 2008

Trial by media


De Brabantse (confectie) zakenman Robert Hörchner, verdacht van het opzetten van een Poolse hennepkwekerij, kwam afgelopen week op borgtocht vrij. Hörchner was vorig jaar nog het middelpunt van een intensieve (web) campagne van Micha Kat en Inanna, die beweerden dat deze "keurige zakenman" het slachtoffer was geworden van gemanipuleerde telefoontaps en verdachte rechterwisselingen. Oftewel: complot!

Omdat justitie zijn betrokkenheid bij de activiteiten van een XTC-bende niet zou hebben kunnen aantonen, zou men alles uit de kast hebben gehaald om de Brabander achter de tralies te krijgen en zou Hörchner aan Polen zijn uitgeleverd, waar hij toevallig voor weer een andere zaak werd gezocht. In werkelijkheid moest Hörchner op basis van een Europees verdrag wel worden uitgeleverd. De vermeende rechterwisseling stond daar dan ook helemaal los van.

De zaak kwam vervolgens in een heel achter daglicht te staan toen Peter R. de Vries onthulde dat Hörchner in 1993 al een keer was veroordeeld wegens drugssmokkel en het met die telefoontaps eigenlijk wel meeviel. Kat en Inanna wisten niet hoe snel ze dit smetje moesten wegmoffelen. Die oude zaak deed er niet toe.

Kat heeft het even te druk met de pedonetwerken, maar Inanna heeft de Hörchner-zaak inmiddels weer opgepakt. Je zou zeggen dat een veroordeling voor drugsmokkel een heel andere kijk op de zaak werpt, maar nee, Hörchner is per definitie onschuldig en het slachtoffer van 'trial by media'.

Hadden die media dan moeten verzwijgen dat verschillende getuigen hebben verklaard Hörchner gezien te hebben bij de voorbereidingen voor de hennepkwekerij in de Poolse plaats Osielsko? Hetgeen nog een werd bevestigd in de commentaren van Klokkenluideronline? "Hij heeft twee goede vrienden van mij meegesleept Ik en mijn Poolse familie en vrienden hopen dan ook dat hij 30 jaar gevangenis krijgt." Nee, dat is kennelijk niet relevant. Hörchner verdient vanzelfsprekend een eerlijk proces, maar dan toch hopelijk wel op basis van echte waarheidsvinding.

Labels:

zaterdag, juli 26, 2008

Giga dwangsommen


Aan de niet aflatende heksenjacht van journalist Micha Kat (foto) op justitietopman Demmink kwam deze week abrupt een einde. Nee, het was niet Demmink die Kat tot de orde riep, maar een nieuw "pedo-mikpunt" van Kat: Fortis-topman Maurice Lippens, wiens naam een jaar of tien geleden opdook in de uitgelekte X dossiers rond de Dutroux zaak. Dat was voor Kat kennelijk voldoende bewijs om Lippens aan de schandpaal te nagelen en Kat besloot Fortis ook nog maar eens te confronteren met een paar pittige vragen. Vieze mannen in deftige bedrijven, daar schiet Kat graag op.

De advocaten van Lippens kwamen meteen in actie. Voor de beschuldigingen was geen enkel deugdelijk bewijs voorhanden en Kat moet rectificeren. Maandag dient het kort geding. Ter 'ondersteuning' van zijn seksuele 'witwas-operatie' dreigt de Belgische edelman nu - zo meldde Kat vrijdag nog bij Het Vrije Volk (de tekst is daar inmiddels alweer verwijderd) - met "giga-dwangsommen". Om aan elk laatste restje twijfel "over zijn ultieme rechtschapenheid een einde te maken" wil de graaf dat 'gedaagden een voorschot op de schadevergoeding van 20.000 euro overmaken aan een stichting die zich bezighoudt met de bestrijding van kindermishandeling cq. seksueel misbruik van kinderen, naar keuze van eisers'.

Kat kreeg een paar CD ROMs van de zogenoemde X dossiers toegespeeld met daarin de namen van de gebroeders Lippens. In dat dossier, door de Belgische politie zelf al als "onbetrouwbaar" gekwalificeerd, staan enkel anonieme getuigenissen, onder wie verklaringen van de zeer omstreden Regina Louf, beter bekend als getuige X1. De personen die de getuigen noemen zijn nooit vervolgd.

Want zo simpel is dat natuurlijk niet. De vraag of deze getuigen de waarheid spreken is niet makkelijk te beantwoorden. Loze beschuldigingen van zogenaamde slachtoffers met als doel geld los te peuteren of gewoon om aandacht te trekken hebben we in het verleden vaker gezien: hoeveel middelbare dames hebben nu wel niet beweerd dat zij door oud-president Clinton zijn aangerand? En hoeveel moeders hebben gezegd dat Michael Jackson aan hun kind heeft gezeten? Dezelfde anonieme getuigen uit Dossiers X noemden ook rustig oud-politicus Willy Claes en nog wat Belgische coryfeeën.

Voor Kat is een naam in een dubieus dossier kennelijk aanleiding om een complete haatcampagne in gang te zetten, waarbij het treitergehalte voorop staat. Dat is geen journalistiek meer, dat is stemmingmakerij. Grote kans dat de rechter daar maandag een einde aan maakt.

Kat heeft aangekondigd dat hij in november het verhaal wederom online gaat zetten, dan met "meer informatie". Maar Het Vrije Volk heeft nu al gezegd dat de stukken niet terugkeren. Van de weeromstuit was Kat's Klokkenluideronline gisteren een groot deel van de dag uit de lucht.

Labels:

zondag, juli 20, 2008

Webster


Dinsdag is Webster Tarpley in het land voor een presentatie tijdens Docs at the Docks. De Amerikaanse auteur van 9/11 Synthetic Terror: Made in USA is een gelover van 'synthetisch' dus 'onecht' terrorisme, zoals de aanslagen op 7/7 in Londen, "gepleegd door een netwerk gevestigd in Londen en Washington." Nou, dat belooft weer wat.

Tarpley was ooit boodschappenjongen van extreem-rechtse multimiljonair Lyndon H.LaRouche, die beweerde dat de Engelse koningin aan het hoofd stond van de international drugshandel (Yeah, right!). De gekte is na twintig jaar blijkbaar nog niet geweken, want nu weer beweert Webster in zijn jongste boek Obama - The Postmodern Coup: Making of a Manchurian Candidate dat presidentskandidaat Barack Obama gestuurd wordt door neocon Zbigniew Brzezinski (de vroegere adviseur van oud-president Carter).

Lees en huiver:
"Barack Obama is a deeply troubled personality, the megalomaniac front man for a postmodern coup by the intelligence agencies, using fake polls, mobs of swarming adolescents, super-rich contributors, and orchestrated media hysteria to short-circuit normal politics and seize power. Obama comes from the orbit of the Ford Foundation, and has never won public office in a contested election. His guru and controller is Zbigniew Brzezinski, the deranged revanchist and Russia-hater who dominated the catastrophic Carter presidency 30 years ago."

Het boek krijgt bij Amazon twee magere punten, enkele positieve beoordelingen ten spijt: "Uhm, wasn't the Manchurian Candidate a former war hero held as a POW, who then entered politics upon his return to the U.S, and after climbing through the political ranks ran a campaign based on his war hero/POW background? Yeah, that sounds like someone running for President in 2008, but not Barack Obama." "What tabloid tripe this is. This is as ridiculous as blaming the U.S. government for 9-11. If your one of those types, then by-all-means this "inside encounter" work-of-fiction is for you. If, however, you have one iota of common sense and don't believe every plane outside your house is a black helicopter, please do not purchase this garbage."

Maar ja, Webster is dan ook een typische Ik-roep-maar-een-eind-weg-complotter. Hij is niet zo lomp als Alex Jones en mist de intellectuele grandeur van David Ray Griffin, maar is minstens even krankzinnig. De truc die Webster toepast wordt manifest in het tweede filmpje. Daar haalt Webster een obscuur boek aan van brigadier Sir Frank Edward Kitson, genaamd Low intensity operations, over militaire tactieken die je als valse vlag-operaties zou kunnen bestempelen. Vervolgens projecteert hij die tactieken zonder enige onderbouwing op de aanslagen 9/11 en 7/7, alsof daarmee alles gezegd zou zijn. Hannity en Colmes hebben hem daar vorig jaar nog fijntjes op gewezen (derde filmpje), maar dinsdag zal Webster geen kritische vragen hoeven te vrezen. De complottertjes dragen hem op handen.







Labels:

zaterdag, juli 19, 2008

We maken een vuist


Na de oproep van Zapruder aan de 9/11 truthers om zich eerst eens beter te organiseren, schoten de Zappies deze week in een keer wakker. Er moest maar weer eens een heuse partij komen. Maar wacht, die is er al! Zappie Lucifer heeft Mijn Partij opgericht. Blinkt op de wel zeer obscure site uit in anonimiteit en vaagheid: "Mijn Partij wilt openheid over Irak en berechting van Balkenende c.s. Mijn Partij wilt linux on every device, open politiek, 100% democratie en wereldvrede voor iedereen. Mijn Partij is voor zonne energie en ontmanteling van kerncentrales. Mijn Partij is er voor iedereen, maakt werk lichter en hoopt van harte de eerst minister-president voor het volk te mogen leveren." Amen.

Zouden de Zappies De Partij voor de Waarheid alweer vergeten zijn, die in 2006 het 9/11 bedrog onder de aandacht had willen brengen, maar door een domme procedurefout niet zelf aan de verkiezingen kon deelnemen, slecht communiceerde met zijn achterban en er ook nog eens niet in slaagde om zijn programma over te brengen? Gelukkig, dat weten de Zappies nog.

The Dude komt met een aantal stevige adviezen: "Mocht je e.e.a. echt willen gaan organiseren, dan raad ik je aan om 1) van te voren heel grondig advies in te winnen bij de voormalige leiders van DKNWZ (DitKanNietWaarZijn) en de PvdW, 2) een waterdichte manier te verzinnen om infiltranten te weren en 3) alle belangrijke administratieve zaken bij de Kiesraad zélf, maar dan ook echt hélemaal zélf, op tijd en in je ééntje, in je eigen kleine betrouwbare uppie dus, te regelen, zodat je er 100% zeker van kan zijn dat niet een of andere k*t-infiltrant of andersoortige kl*jo eigenhandig je hele organisatie en politieke toekomst naar de kl*te helpt. PvdW is geïntimideerd en (zo vermoed ik) van binnenuit gesaboteerd (d.w.z. dat een deel van de nodige handtekeningen "per ongeluk" niet op tijd bij de Kiesraad werden ingeleverd)."

We dachten al: waar blijven de complotten?

Daarna ontspoort de discussie weer snel, zoals dat steevast gebeurt bij de Zappies. Er is altijd wel iemand die waarschuwt dat Den Haag een grote slangenkuil is, dat je veel beter laagdrempelige websites kunt bouwen, dat er toch eerst een heuse ontmoeting moet komen ("Ik stel mijn woonstede ter beschikking als rovershol/HQ, Stuur mail naar crazymulgogi.") om weer eens te eindigen met iemand die concludeert dat "een politieke partij" geen soulaas (vrij naar James Brown) gaat bieden. Liever een breed gedragen volksbeweging met maar 1 of 2 punten..."Fokking elke loodgieter of taxi-chauffeur die ik spreek is al lang overtuigd van de inside-jop theorie en de naaierij van instituten als "europa" en de VN. We schakelen de top van de NL muziek, kunst en film-wereld in...en we maken een vuist...Curry erbij, Dulfer, etc"

Wat zal toeteraar Hans Dulfer een spijt hebben dat hij in een grijs verleden ooit een kritische column over 9/11 heeft geschreven en als Adam Curry wat roept op Arrow Radio moet hij gelijk ook op de barricaden. Want de Zappies hebben niks. Geen serieus programma, zelfs geen coherent verhaal. Maar dat lossen Hans en Adam dan wel op.

Labels:

donderdag, juli 17, 2008

Poortwachters


Met stijgende verbazing volgt Zapburu de implosie van de Nederlandse 9/11 beweging. Dat begon met groeiende ergernis over noplaners, daarna over 9/11 discussies in het algemeen en nu doet Zapruder, de site die nota bene het 9/11 bedrog als eerste aanzwengelde, er nog maar eens een schepje bovenop: 9/11 truthers zijn gatekeepers, oftewel lieden die 'belangrijkere zaken' in de weg zitten.

Weg dus met de "navelstarende kokervisionairs (...) die niet verder komen dan in zichzelf gekeerde tautologie (...)" en het "gewauwel over zaken waarin ze geen enkele bewezen expertise hebben juist andere zaken verhindert om voor het voetlicht te treden." Belangrijkere zaken als "mondiale voedselmanipulatie, staatsterrorisme, psychopatisch corporatisme (...), het verziekte bankstelsel, imperialisme, de misdadige pharma-industrie, oorlogsbusiness en mind control (...) door media en overheid."

Al dat "fanboy gezever" over "verpulverende torens, shapeshiftende vliegtuigen en Intertoys scheikundedooskennis" leidt ertoe dat truthers deel uitmaken van een - en nu wordt het wederom behoorlijk complotterig - "zorgvuldig gecontroleerd evenwicht dat erop geënt is om werkelijke (...) waarheidsvinding te saboteren en de mensen die oprecht naar kennis zoeken te marginaliseren." Op zijn minst vindt auteur Antagonizer dat de beweging zich eerst eens fatsoenlijk had moeten organiseren in plaats van "eindeloos bekvechten en trollen op fora en blogs, waar truthers en debunkers in een perfect georchestreerd evenwicht elkaar neutraliseren".

Maar aan het kern van het probleem komt Antagonizer niet toe. Complotters proberen ons al zeven jaar wijs te maken dat 9/11 een inside job is, maar hun rammelende feiten willen domweg niet overtuigen. Daar gaat het om en om niks anders. Hun geschreeuw om aandacht leverde dan ook niet toevallig een tegenbeweging op van lieden - 'beroepstrollen' volgens de aluhoedjes - die al hun (gebrek aan) logica juist compleet aan gort schoten.

En naarmate het steeds moeilijker werd om de in hun ogen dom gehouden massa te overtuigen (wat natuurlijk weer de schuld was van de mainstream media of de beroepstrollen), hoorde je het ene prachtige excuus na het andere: het ging niet om de feiten, maar om het 'grote plaatje'. Complotters hoefden helemaal niks aan te tonen omdat het bedrog duidelijk genoeg was. En nu is de Zapruder mantra weer: vergeet dat hele 9/11, en richt je op belangrijkere zaken. "Waarom moet telkens f#cking Loose Change en alles omtrent 9/11 gebruikt worden om mensen hier bewuster te maken? Heb je dan niet meer aan voorbeelden die met dit land te maken hebben? Die mensen meer aanspreken en duidelijker zijn, beter onderbouwd zijn?"

De déconfiture van de 9/11 beweging (Billy kan ook deftig schrijven, hoor) is daarmee een feit. Het was een internetbeweging van lieden die elkaar zeven jaar lang hebben zitten ophitsen en dachten dat je met vage internetsites en domme You Tube filmpjes wel voldoende munitie had. En nu al kan voorspeld worden het net zo zal gaan met het ongenuanceerde lawaai rond al die zogenaamde belangrijkere zaken als "mondiale voedselmanipulatie, staatsterrorisme, psychopatisch corporatisme, het verziekte bankstelsel, imperialisme, de misdadige pharma-industrie, oorlogsbusiness en mind control door media en overheid." Complotters leren het nooit.

Labels: ,

woensdag, juli 16, 2008

Marskuikentjes


Complot verzinnen? Tekstschrijver Arjan Gout doet het je voor. Eerst ga je uitleggen dat over het algemeen nogal denigrerend wordt gesproken over complotdenkers en dat dat niet terecht is. Want - en let nu even op, Arjan heeft er verstand van - "inmiddels is het voor iedereen met een beetje gezond verstand wel duidelijk dat je juist eerder een complotdenker moet zijn, om de 'officiële' lezing te geloven over de aanvallen op de WTC-torens en het Pentagon. Dankzij de via internet verzamelde informatie staat vrijwel vast dat het hier een 'inside job' betrof." Waarom? "Iedereen die 'Il Principe' van Machiavelli gelezen heeft, weet dat deze truc al eeuwenlang door machthebbers wordt toegepast, doorgaans met groot succes."

Dit is, beste cursisten, de zogeheten omgevallen boekenkast-truc. Je laat zien dat je erg belezen bent en dat je beschikt over kennis die een ander allang had kunnen weten, als hij even had opgelet. Na deze binnenkomer is de rest van je complot appeltje-eitje. Gewoon wat losse feiten aan elkaar knopen. Eerst begin je over Fred Spijkers, u weet wel, de klokkenluider bij Defensie, wiens dossier moest verhuizen naar het geheime Nationaal archief. Dan citeer je een stuk over Spijkers waarin het verboden prestigewapen AP-23 wordt genoemd, waarvan Defensie nog een hele voorraad zou hebben liggen.

Dan google je even en kom je terecht bij de vuurwerkramp in Enschede. De onderzoekers van deze ramp vonden delen van ontstekingsmechanismen van militaire explosieven, mogelijk ook van AP-23 landmijnen. Enfin, de clou is een inkoppertje: "Werd de - onder het vuurwerk verstopte - voorraad foute en afgedankte munitie hiermee doelbewust 'gecontroleerd' vernietigd? Op een hete dag, en een zaterdagmiddag, zodat zoveel mogelijk bewoners van de aangrenzende Roomwijk hopelijk niet thuis zouden zijn, zuks om het aantal slachtoffers te beperken? Heeft men zich wellicht vergist, en gedacht dat de schade van de 'opruimactie' beperkt zou blijven tot het fabrieksterrein?"

Volstrekt logisch gedacht van onze knappe kop Arjan. Je had die mijnen ook elders tot ontploffing kunnen brengen, diep onder de grond bijvoorbeeld, maar veel handiger is het om het met fabriek en al op te blazen. Valt helemaal niet op. Laat geen enkel spoor na. Toch?

Het enige wat nu nog rest is je onthullende onderzoek wereldkundig maken bij NuJIJ. Alleen had Arjan dat laatste beter niet kunnen doen, getuige de wat al te sceptische reacties: "Ik denk dat Enschede met een invasie van kaliumnitraat-snuivende marskuikentjes te maken had. En dat ze daarom de boel maar hebben doen ontploffen. Volgende complotje graag....." "Deze theorie mist nog wel iets. Namelijk de watersnoodramp in '53, die staat hier vast mee in verband......." "Laten we eerst 9/11 maar oplossen goed? Er zijn grenzen." "9/11 = 0,818181818181818. Opgelost" "Ik heb diep medelijden met de zieke geesten die dit soort onzin opschrijven om zichzelf even belangrijk te voelen. Het grote gevaar is, als ze maar lang genoeg blijven doorschreeuwen is het al gauw "Het internet staat er vol mee, en nog geloof je het niet?"

Hmm, Arjan moet nog maar eens flink oefenen op de complotten.

Labels:

dinsdag, juli 15, 2008

Sewer Stream Media


Het NOS journaal. Werkt als een rode lap op de Zappies. Behoort tot de Sewer Stream Media. Of MMM, een soort Smarties in het kwadraat. Negeren allerlei zaken die er echt toe doen. Neem Fannie en Freddy. Dat suïcidale duo... Ze hangen nu boven de afgrond in een vangnet van de FED, maar als de anderen ook over de rand gaan, dan zou dat vangnet wel eens kunnen scheuren.

En dan, beste schapen, is het einde der wereld aangebroken. Jawel! Zappieoosi kondigen trouwens al jaren de ondergang van de wereld aan. Zo zou Amerika ook Iran binnenvallen, weet u nog wel? Er hoefde maar een Amerikaans schip in de buurt van de Golf te varen, of Zappies wisten u precies te vertellen dat er morgen een atoombom op Teheran zou vallen.

Wist u trouwens dat er naast de CIA-spookvluchten er ook 'spookboten' bestaan met daarop gevangen terreurverdachten? Dat hebben die luitjes van Zapruder - of liever gezegd een schrijverd met de toepassellijke naam Donkerdoorn - zomaar op een vage site gelezen en dan moet het wel haast waar zijn. Schande dat het NOS journaal zo'n vage site niet meteen citeert.

En hoe zit het met Fanny Mae en Freddie Mac? Dat vinden de einde-der-tijden roepers helemaal prachtig. De complete meltdown van Amerika is een feit dank zij de in nood verkerende hypotheekbanken. Het liefst zouden Zappies net zo uitbundig gaan dansen als die Israeli's toen ze de vliegtuigen in de WTC torens zagen vliegen. Er is zelfs al een Bank Implode o Meter voor al uw complotter leedvermaak.

En de Sewer Stream Media? "Zij zijn op dit moment wel de laatsten die een beetje duidelijkheid zullen scheppen en lanceren liever een Iraans raketexperiment aan experts, ABP-woordvoerders en andere, soortgelijke, geldstofzuigende analisten om een “Wouter „niets aan de hand“ Bos“ trucje te laten doen."

Maar helaas, Zappies hebben een beetje zand in de ogen. Of een prop in de oren. Toevalligerwijs is dit nu een onderwerp dat de Sewer Media helemaal niet negeren. In tegendeel. Gisteren hebben volgens Google Nieuws 500 Nederlandse media over de Amerikaanse hypotheekcrisis bericht, maar op een minder hijgerige toon dan Zappies zouden willen. De mainstream media zijn geen einde-der-tijden-roepers, en dat zit de Zappies pas echt dwars.

Labels:

zaterdag, juli 12, 2008

Yellow dotted giraffes


Ai, de Zappies verkeren in een ernstige identiteitscrisis: "Ik ben juist door schande en schade fanatieker geworden om de waarheid op tafel te krijgen, maar trek het geneuzel niet meer zo goed," schrijft ene Robbertjan op Zaplog. "Ik zie vaak geen verschil tussen geïndoctrineerde volgelingen van de kerk, nos journaal of whatever en 9-11 truth figuren, het neemt echt bizarre vormen aan. Misschien moeten we even tag teamen op zaplog haha...," antwoordt Monkeyman in een pmmetje. "De info staat vaak stijf van de onbewijsbare zooi, heel interessant maar meer ook niet."

Robbertjan weer: "Onmogelijk te bewijzen hoe die vliegtuigen nou ooit hun doel konden bereiken? Nou dan waren er dus geen vliegtuigen en als je dat niet ziet ben je een schaap. En dan zwaar beledigd zijn als mensen je niet serieus nemen. Ik heb vanochtend mijn staatslot laten checken met de mededeling dat het de winnende was. Toen dit niet het geval bleek, was mijn theorie bewezen: "Diebold regelt de barcodelezers bij de staatsloterij. Samenzwering bewezen en als je dat niet ziet ben je een schaap."

9/11, lihop, mihop, noplane, purple planes flown by yellow dotted giraffes...het maakt allemaal geen reet uit, schrijft Spaceinvader. "Inmiddels weten we nu officieel dat we in Irak zitten om de oorlog. Gebeurt er iets mee ? Nee, we blijven lekker met z'n allen braaf betalen aan de pomp, werken maar wat harder om de devaluering van het geld tegen te gaan, kopen misschien een zuinigere auto..... Dit is de kern van het probleem, niet de al dan niet incompetente zakken die ons besturen. Die zijn vervangbaar."

Het kan raar verkeren. In 2006 liep Zapruder voorop met 9/11, dat was een inside job, en dat kon bewezen worden ook. Zapruder's Patman was zelfs extern adviseur van de inmiddels legendarische 9/11 aflevering van Zembla. Bijna twee jaar verder en de Zapruders hebben het helemaal gehad met de "gechemtrailde idioten". Die zijn zo overtuigd van hun gelijk "van die persoon op youtube die toevallig onze hoop op gelijk aan ons bevestigd dat alle ratio wordt ingeruild voor blind volggedrag." En nu is het mantra dat het er allemaal niet toe doet. Dat het moet gaan over "illegale oorlogen". En niet zozeer de aanleiding tot die oorlogen. En zo raken de complotdraaikonten steeds verder verstrikt in hun eindeloze circulus viciosus.

In de VS zie je trouwens de troothers al even ver van de realiteit afdrijven. Daar is inmiddels Truther.org in het leven geroepen, een soort Hyves voor troofers. Met heuse uitleg voor schapen en een heuse Truther shop met heuse truther beltonen ("The new Truther.org ringtone, "White Al Qaeda" exposes the NeoCons as they now openly admit that they were indeed responsible for the terror attacks of 9/11. Hear it for yourself, 9/11 was an inside job.") en heuse fuck the new order baseball hats. Er komt een EO Truther landdag genaamd Trutherpalooza. Met bandjes en kunstenaars. Grap? No fucking way. Als je dat niet ziet ben je een schaap!

Labels:

donderdag, juli 10, 2008

Nostro Nazus


"Feit is dat onze complete geschiedenis is gecreëerd door een groep die ik gemakshalve de "Illuminati" noem.....ZIJ hebben de droomwereld gecreëerd!!!.... Met als belangrijkste wapenfeit dat men nu naar een Apocalyps achtig scenario toeleeft......een kruistocht met WOIII als gevolg.....Een clash of civilisation....religie tegen religie.....kruistocht en Jihad! Problem......solution....met als einddoel 1 NWO-wereldreligie..."

Nostro Nazus heette vroeger Klaas bij Zapruder of Zapblubber zoals hij hij het blog zelf noemt, maar daar werd hij uiteindelijk verbannen wegens gekte. Heeft niet geholpen. Klaas is herboren bij Zaplog, of zoals hij zelf zegt: Zap flop. Daar fungeert Klaas als de onheilsprofeet met de gong uit in de strips van Kuifje. Gaat ongeveer zo: "Ik weet niet wat satan is...maar hij bestaat! letterlijk of figuurlijk! Hij zou 'Lucifer sun of the morning" kunnen zijn zoals op het Shell logo is waar te nemen...Of: Het is de zogenaamde messias die nog moet op staan, en wordt er daarom een NWO voorbereid. Of: Het heeft alles te maken met een Alien false flag operation".

Soms proberen de beheerders van Zaplog, onder wie Warp11 alias Patman Klaas nog wel eens wat rede bij te brengen: "Klaas, kunnen we het je kwalijk nemen dat jij kennelijk alle kwade plannen tot in de kiem doorhebt maar er niets anders tegen doet dan een beetje de gefrustreerde reli uithangen op forums en zaplogs? :)"

Helpt niks. Je gooit er een kwartje in en Nostro ratelt als een malle heur: "Kinderen worden vanaf geboorte misbruikt zodat hun hersenen opgesplits(t) worden in meerdere personen. Door b.v. code woorden kan het slachtoffer van persoon veranderen, en zijn/haar missie vervullen...Jij dacht dat alleen Rasta rostelli kennis heeft over het manipuleren van de geest...Talloos bewijsmateriaal over dit onderwerp..."

Dit is het punt waarop de beheerders allang hebben afgehaakt, maar waar Nostro denkt dat er nog steeds naar hem geluisterd wordt. En het duurt niet lang of hij krijgt bijval van een bloedverwant: Armenius (the Terrible), langer geleden al verbannen bij Zapruder, en kennelijk ook al herboren bij Zaplog. Een nieuw "Wat stampen we lekker he!"-tandem is geboren. "Gaat het je boven je pet Patman? Je moet je derde oog eens wat meer open zetten ;-". Een paar berichten verder en er is geen touw meer aan vast te knopen. De natte doos van Flair. Het oog van de Verichip. Het vrijheidsbeeld en Queen Semiramis. Het kruis van lucifer met taal van vogel.

En dan valt het in een keer stil. Misschien waren de batterijen op. Of vielen alle hersenfuncties in een keer uit. Het kan ook kortsluiting met vonken en rook uit de voeding geweest zijn. Je weet het niet. Maar Nostro krijg je niet stil. Morgen is hij er weer. Houd vrouwen en kinderen binnen.

Labels: ,

dinsdag, juli 08, 2008

British Bullshyte Corporation


"BBC Hit Piece Edits Silverstein Comment In Dirty Tricks Scam". The Sun? Of een ander boulevardblad? Nope, Prison Planet 'journalist' Paul Joseph Watson weer. Ook nu weer opent Watson (de snotneus op de foto) de aanval op de British Bullshyte Corporation geheel in typische paparazzi-stijl: "An army of informed truth activists are almost tripping over each other to point out the gargantuan number of errors, ad hominem smear tactics, bias and shoddy investigative techniques displayed in the program which aired Sunday in the UK."

Want: de BBC zou hebben zitten knippen in een beroemd tv fragment van Larry Silverstein, de eigenaar van het WTC die volgens complotters met "to pull" toch echt zou hebben bedoeld dat WTC building 7 werd neergehaald met explosieven. Watson: "By deliberately removing “and then we watched the building collapse,” the BBC has performed a hatchet job on the whole context of the statement by censoring the fact that the collapse of WTC 7 was a consequence of the decision to “pull” the building."

Ook al zeg je honderd keer tegen een complotter dat een kastanjeboom toch echt geen conifeer is, ze zullen eeuwig volhouden dat met 'confineer' toch echt kastanje wordt bedoeld.

Let op hoe Watson de rest van de uitzending negeert, bijvoorbeeld de smoking gun van de complotters: een stuk staal van WTC7 dat helemaal gesmolten is met een aanslag van ijzer, zwavel en zuurstof, componenten die professor Steven Jones toeschrijft aan thermiet, het gloeiende goedje dat WTC7 zou hebben kunnen verzwakken zonder hoorbare explosieven.

Het Worcester Polytechnic Institute bij Boston kwam na ampel onderzoek evenwel tot de conclusie dat het staal niet is gesmolten, maar geërodeerd door de hitte van de brandende puinhopen, zoiets als stoven of sudderen zeg maar. De zwavel komt van gepulveriseerde gipsplaten. Vertel eens Watson, ook weer een Dirty Tricks Scam?

Labels: ,

Einde oefening


Toen de BBC vorig jaar The Conspiracy Files uitzond over 9/11, waren de rapen pas goed gaar. Er zou een lawine van klachten over de omroep worden uitgestort, Alex Jones foeterde radio-uitzendingen lang op de samenstellers, weer een ander overwoog een rechtszaak tegen de omroep en de later hevig in de war geraakte David Shayler maakte een antidocumentaire.

Na zondag (documentaire illegaal hier) is de storm vrij snel gaan liggen. Wel 600 (!) reacties bij GeenStijl, maar die gingen vooral weer over schapen en (anti)zionisten, en niet over de inhoud van het programma. Bij Zaplog was de mooiste opmerking dat iemand van de BBC "met een Rockefeller" zou gaan, waarmee het mediabedrog wel duidelijk was natuurlijk (alleen complotters verzinnen zoiets).

En dan mocht Jason Bermas van Loose Change bij Alex Jones natuurlijk weer komen vertellen dat de BBC niet alleen het instorten van WTC7 veel te vroeg meldde, maar kennelijk ook al wist van de branden, nota bene zeven jaar voor het NIST rapport, dat nog niet eens uit is (prachtig, deze draaikonterij: alsof die branden niet al op 9/11 gerapporteerd waren, de reden van de vroege tijding).

Ook Adam Curry kwam ons bij Classic Rock even bijpraten over 9/11 en de politieke context, maar dan wel op Joris Driepinter-niveau (Zappies hoopvol: "Heel mooi, is dit de Nederlandse Alex Jones?"). Bij de BBC opvallend milde reacties, waarbij natuurlijk de voorspelbare opmerking dat "computermodellen van NIST helemaal niks bewijzen".

Maar ook al laat je de opvattingen van NIST buiten beschouwing, de complotters konden moeilijk om de videobeelden en getuigenissen heen: plotseling kwamen die foto's die ze al jaren van web net kenden tot leven. En bleek er flink meer rook en vuur in WTC7 te zijn geweest dan de prullenbakbrandjes waar ze het maar steeds over hadden. Brandweerlieden konden getuigen dat er geen explosieven gehoord zijn. En dat de voorbereidingen van gecontroleerde sloop toch echt niet ongezien hadden kunnen plaatsvinden.

De complotters hebben jarenlang kunnen profiteren van onduidelijkheden rond WTC7, maar nu die onduidelijkheden grotendeels zijn opgehelderd lijkt de bodem onder de twijfel definitief weggeslagen. Einde oefening. Van de weeromstuit sputtert de complotter dan nog dat "overduidelijk is dat WTC7 door controlled demolition is neergehaald", maar de feitelijke onderbouwing is er niet meer.

Architect Richard Cage maakte een verstandige opmerking: onderzoek naar WTC7 is belangrijk omdat straks elke stalen wolkenkrabber bij brand zou kunnen instorten. Dat is de reden dat NIST de onderste steen boven wilde hebben. En als bonus zullen ze nog eens gaan uitleggen waarom gecontroleerde sloop erg onwaarschijnlijk zo niet onmogelijk was. Wordt vervolgd.

Labels: ,

zondag, juli 06, 2008

Toedeledokie


Heel veel onthullingen zaten er niet meer in 9/11 - The Third Tower, het afsluitende deel van The Conspiracy Files zondag bij de BBC. De omroep had het nieuws immers zelf al naar buiten gebracht. Of om GeenStijl te citeren: "Geen control collapse. Niks inside job. Gewoon een urendurende loeihete vlammenzee midden onder de zwakste steunbalken. Veroorzaakt door het neerkomen van de Noordtoren honderd meter verderop."

Wie na het zien van deze documentaire nu nog volhoudt dat WTC7 controlled demolition was, heeft in elk geval niet veel meer om aan vast te klampen. De complotdenkers - Steven Jones, Richard Gage en Dylan "Loose Change" Avery - kwamen uitgebreid aan het woord, maar hun argumenten werden stuk voor stuk ontkracht.

Sommige interviews waren behoorlijk pijnlijk voor de complotters: Sleutelgetuige Barry Jennings - die urenlang opgesloten zat in WTC7 - bleek helemaal niet zo blij te zijn met de manier waarop hij door complotdenkers is neergezet, en dit keer werd zijn verhaal ten minste in het juiste perspectief geplaatst: hij maakte de instorting van WTC 1 en 2 mee, terwijl hij in WTC7 zat, geen mysterieuze explosies op een eerder tijdstip. Hij heeft ook geen lichamen gezien in de lobby, zo corrigeerde Jennings eerdere uitspraken.

Twee brandweermannen die ter plaatste aanwezig waren, onder wie chef Daniel Nigro, bevestigden nog maar eens wat zij die dag met eigen ogen zagen: een gebouw dat aan alle kanten kraakte en in lichte laaie stond. En geen explosies tijdens het instorten. "Iedereen heeft recht op zijn mening, maar ik was er bij, en al die figuren die maar wat beweren niet."

Architect Richard Cage - die enkele weken terug ook al onderuit ging in een aflevering van Hardfire - beweerde weer eens dat de rook die je op sommige foto's van WTC7 ziet, van de andere gebouwen afkomstig was, maar de BBC toonde video-opnamen die dat weerlegden. Pas echt komisch was de bewering van Cage dat de explosieven onzichtbaar in het gebouw waren verwerkt bij de bouw van WTC7....in de jaren tachtig!!! "Nou, dat is knap," reageerde sloopdeskundige Mark Loizeaux. "Want die dingen gaan hooguit drie jaar mee." Superthermiet dan? Dat gloeiende goedje waarvan Steven Jones meende sporen te hebben gevonden? Die sporen blijken te kunnen worden toegeschreven aan gipsplaten die in het gebouw zaten.

De complotters zullen nog wel even nasputteren, maar de BBC lijkt de complotgeest weer terug in de fles te hebben gestopt. GeenStijl nam vandaag dan ook waardig afscheid van de 9/11 aluhoedjes: "Ofwel, bye bye zwaai zwaai Zapburugekken. Toedeledokie DitKanNietWaarZijnMalloten. Een hele dikke doei Kees Schaap, het paranoïde brein van de Zembla-redactie."

Labels: ,

The 9/11 Chronicles


Alex Jones leeft al jaren in een warzone. Al zit die in zijn hoofd. Lees Prison Planet en je denkt dat morgen de wereld vergaat. De VS onderdrukt zijn burgers, de Bilderbergers nemen de wereld over, de mainstream media bedriegen ons, maar gelukkig "is er door het succes van internet en de inzet van een steeds groter aantal mensen die zich, als onderdeel van een alsmaar uitdijende olievlek, vrijwillig en onvermoeibaar inzetten om de boodschap te verspreiden."

En als je dat niet gelooft komt Alex dat nog eens haarfijn uitleggen in een - godbeterhet - 1 uur en 43 minuten durende reportage, want complotters kunnen nooit iets in een kwartier doen. En dan te bedenken dat The 9/11 Chronicles: Part One, Truth Rising nog maar het eerste deel is.

En wat zien we in deel 1? Een warrige bloemlezing van reeds lang vertoonde You Tube-filmpjes met dreigende muziek eronder die moeten suggereren dat er een enorme 'tegenbeweging' is opgestaan. In de Chronicles leggen de makers van die filmpjes onder wie Luke Rudkowski uit wat voor heldendaad ze nu weer verricht hebben. Zo worden een paar heren buiten het kantoor van WTC7 obstinaat gefilmd totdat ze er wat van zeggen - iedereen zou dat doen - en daar wordt dan een hoop heisa over gemaakt. "Ik stop niet met filmen mijnheer, ik heb een recht om dit te doen". Net als Alex zelf verkeert ook Rudkowski een een warzone die hij zelf heeft gecreëerd.

Nog een probleem: Er zit kop noch staart aan deze documentaire. Dan gaat het weer over building 7, dan weer over de first responders, en tussendoor komt de NWO ook weer even voorbij.

Opvallend is dat je in elk filmpje telkens maar een klein groepje demonstranten ziet, en nooit een totaalshot. De beweging stelt namelijk niks voor. Ooit een complotter in levende lijve op de Dam gezien? Met een beetje zoeken vind je er een paar bij Ground Zero. Bij de Bilderbergers stond slechts een handjevol activisten (Jones en Rudkowski voorop) en 9/11 Blogger - de spreekbuis van de 9/11 beweging - loopt in hoog tempo leeg: een paar duizend hits per dag nog maar.

Als kijker kom je maar tot een conclusie: The Truth Rising bestaat inderdaad, maar op YouTube. Daar laten complotters aan andere complotters zien dat ze bestaan.

Labels:

zaterdag, juli 05, 2008

Bogus at the Beeb


Waardoor stortte het 47 verdiepingen tellende WTC7 op 9/11 in? We houden jullie niet langer in spanning: door branden. Dat vertelt Shyam Sunder van NIST morgen bij de BBC in The Conspiracy Files: "Our working hypothesis now actually suggests that it was normal building fires that were growing and spreading throughout the multiple floors that may have caused the ultimate collapse of the buildings."

Inderdaad, duh! Het is altijd de opvatting van de NIST onderzoekers geweest, maar ze hebben er wel ongeveer twee jaar over gedaan om tot die conclusie te komen. Dat het onderzoek zo lang heeft geduurd is niet uitzonderlijk, zegt Sunder. Een gemiddeld onderzoek naar een vliegtuigongeluk neemt evenveel tijd in beslag.

Sunder geeft wel toe dat het vrij uniek is dat een wolkenkrabber door brand instort. Maar WTC7 was dan ook een bijzonder gebouw, dat over een elektriciteitsstation en de ondergrondse was gebouwd. De branden hielden uren aan en werden niet geblust. Volgens NIST werden met name de dunnere steunbalken verzwakt, waarna het hele gebouw in elkaar zakte. Directe oorzaak van de branden is volgens NIST het in elkaar storten van de Noordtoren die 100 meter verderop stond. Uit nieuwe foto's zou de schade pas goed blijken.

Het eindrapport van NIST zou deze maand nog moeten verschijnen. En zoals NIST al eerder heeft aangekondigd, daarin zal aan de hand van berekeningen ook worden ingegaan op de suggesties van gecontroleerde sloop. Al moet je dat niet tegen complotters zeggen. Die beweren doodleuk weer dat "andere mogelijke verklaringen voor de instorting door de Amerikaanse overheid tot dusver niet (werden) onderzocht." Bogus at the Beeb, zet zo'n complottertje dan weer meteen boven het stukje, want iemand moet de schuld krijgen.

WTC7 was de laatste strohalm voor de 9/11 complotters. Zo'n gebouw kon onmogelijk rechtstandig instorten, riepen ze zeven jaar lang in koor. Dat was het ultieme bewijs voor een inside job, al konden ze geen enkele geloofwaardige verklaring voor het opblazen verzinnen. Nagesprongen, riep sloopexpert Danny Jowenko enthousiast toen hem door Zembla videobeelden werden getoond (zonder nadere uitleg). Het werd een soort mantra voor complotters. WTC7 moest tot de bodem toe uitgezocht worden. Welnu, dat is gebeurd, maar complotters willen de conclusies simpelweg niet horen, laat staan accepteren.

Labels:

vrijdag, juli 04, 2008

Panklaar


Zondag zendt de BBC (BBC 2, 22.00 uur Nederlandse tijd) de langverwachte reportage (complotters: Hit piece!) uit over de instorting (complotters: gecontroleerde sloop!) van WTC7 op 9/11. Uitstekende timing, trouwens, want onderzoeksinstituut NIST komt deze maand dan toch eindelijk met zijn eindrapportage over WTC7. En daarin zal het CD-argument volledig ontkracht worden.

BBC journalist Mike Rudin loopt al even op de feiten vooruit, maar houdt de spanning er nog heel even in. Wel reageert hij op beschuldigingen van truthers dat de BBC zelf in het complot zat. Vorig jaar dook immers een BBC filmpje op waarin de presentatrice meldt dat WTC7 is ingestort, terwijl achter haar duidelijk is te zien dat het gebouw nog in brand staat. Dat kon volgens complotters geen vergissing zijn. Het nieuws lag panklaar en is alleen op het verkeerde tijdstip uitgezonden.

Nou, niet dus. De vergissing wordt door Rudin toegeschreven aan een foutief Reuters-bericht: "On 11 September 2001 Reuters incorrectly reported that one of the buildings at the New York World Trade Center, 7WTC, had collapsed before it actually did. The report was picked up from a local news story and was withdrawn as soon as it emerged that the building had not fallen."

Ook heel verdacht vonden complotters dat de verbinding met verslaggeefster Jane Standley plotseling werd verbroken. De BBC realiseerde zich ongetwijfeld de blunder en ging op zwart. Nou, niet dus. De satellietverbinding was gehuurd en geklokt tot 17.15, maar Standley was nog niet uitgesproken.

De BBC zou ook alle banden van de aanslagen van 9/11 hebben gewist zodat het bedrog niet opgemerkt zou worden. Nou, niet dus. Aanvankelijk kon de BBC ze niet vinden, maar ze waren verkeerd gerubriceerd en ze zijn alsnog boven water gekomen. Niks complot.

Labels: ,

donderdag, juli 03, 2008

Battle for truth and justice!


De Joris D-campagne van journalist Micha Kat draait inmiddels op volle toeren. Kat leidt een freelancersbestaan in Bangkok, maar lijkt het drukker te hebben zijn dagelijkse column voor Klokkenluider.nl waarin de omstreden justitietopman het keer op keer moet ontgelden in het kader van de battle for truth and justice. Kat is niet tevreden voordat barbertje hangt, schuldig of niet. Dat Kat daarbij flinke uitglijers maakt die hij niet corrigeert of een willekeurige roddel op zijn eigen site zonder meer voor waar aanneemt, hoort allemaal bij dit niets ontziende stookvuur.

Ook moet ongeveer elk medium het ontgelden dat niet achter hem aan holt. Zo richt Kat de pijlen op de 'pedofielen krant' De Telegraaf, inderdaad dezelfde krant die hem als correspondent in dienst zou nemen (en nu plotseling zo fout is als wat), als die niet meteen iedere brief over de justitieman wil publiceren. En ook Geen Stijl deugt niet, want het shocklog weert alle postings "over sexmonster op justitie". En als journalist Stan de Jong schrijft dat Netwerk in een tv uitzending een verkeerde Joris D. heeft genoemd, heeft De Jong zich natuurlijk weer in de luren laten leggen door bronnen die er alle belang bij hebben Joris D. te beschermen. Sterker nog, beweert Kat (serieus?), rond 2004 is een set-up opgezet om een zogeheten ‘tweede Joris’ te creëren die zou figureren in de beruchte Netwerk-uitzending. Dit uiteraard met als doel de echte Joris uit de wind te houden. Waarop De Jong van de weeromstuit maar schrijft dat een onderzoek naar de topman misschien toch wel wenselijk zou zijn.

Maar zoals gezegd, de beschuldigingen komen vooral uit de hoek van degenen die er alle belang bij hebben dat D. beschadigd wordt, zoals de advocate van een mede door D.'s toedoen veroordeelde Turkse topcrimineel. En dat maakt deze zaak, ook als ze op waarheid zou berusten, uiterst zwak. Reden waarom de affaire Joris D. vooral een handjevol webloggers lijkt bezig te houden, en de politiek niet echt kan boeien. Kat sleept er maar van alles bij om de affaire flink op te kloppen, maar geen argument komt echt aan. Eigenlijk net zoiets als de almaar dooretterende Zaplog discussies over 9/11 tussen complotters en debunkers, die ook nergens meer toe leiden.

Labels: ,

dinsdag, juli 01, 2008

't Vertoon van de Kroon



Wat complotters in godsnaam bezielt om middenin de zomer een lezing over 9/11 te houden moet je Zapburu niet vragen. Logischer zou zijn om dat ergens in september in te plannen, nog afgezien van de vraag of dat nog enig nut heeft. Maar enfin, in Breda moet zondag - wel ruim voor het voetbal - een debat in "Het Hijgend Hert der jacht ontkomen" zijn gehouden over de bekende onderwerpen WTC7 en Twin Towers.

Een jaar geleden zouden complotters meteen in de forums zijn geklommen om kond te doen van het evenement, maar dit keer: doodse stilte. Wat is er gebeurd? Heeft het debat überhaupt plaatsgevonden, of viel de opkomst zo tegen dat het beter was om het maar helemaal dood te zwijgen? Of hebben de complotters afgesproken dat ze er niets over naar buiten zouden brengen (spannend hoor).

Nee, het actiewezen is niet meer wat het geweest is. Maakt een Nederlandse complotter speciaal een YouTube filmpje, waarin hij die vreselijke complot DVD's van Endgame en Loose Change aan de koningin en Willem Alexander aanbiedt (in het Engels, anders word je nooit beroemd), duurt het ongeveer twee maanden voordat het wordt opgepikt. En dan ook nog na afgifte bij een poortwachter verwachtingsvol blijven filmen, want je weet maar nooit of Bea twee minuten later naar buiten stormt. "Nou, we hebben het gezien hoor, uw aller moeder zal het onder de aandacht brengen van de Bilderbergers."

Al is de Sonneveld variant waarschijnlijker: "Dat is dan aenpakken en even tussen je tanden sissen: "Kniksje maeken, achteruit de trap af en wegwezen", en dan zelf even de geschenken ongemerkt achter de rodondendrons sodemieteren."

Labels: