zaterdag, juli 15, 2006

Inspiratie


De inspiratie voor dit blog kwam van Screw Loose Change, de Amerikaanse site die dagelijks op soms humoritische wijze de verwikkelingen rond 9/11 complotdenkers volgt. Je bent ze ongetwijfeld wel eens tegengekomen: de 9/11 activisten, waarvan een deel zegt ‘bewijzen’ te hebben dat Bush de aanslagen op 11 september zelf heeft geënsceneerd, compleet met nepvliegtuigen, geheime explosieven die de WTC torens ‘rechtstandig’ lieten imploderen en projectielen die ongezien het Pentagon binnen vlogen.

Ook een aantal Nederlanders lijken in de greep van deze gekte. Er worden petities aangeboden, flyers uitgedeeld tijdens de vertoning van de film United 93, de complotdenkers organiseren bijeenkomsten in het land en bevolken de sites van kranten en tv programma's om maar zoveel mogelijk lawaai te maken.

Nu 9/11 conspiracy 'mainstream' gaat, wordt het tijd eens met andere ogen te kijken naar de ongeloofwaardige feiten over wat complotdenkers "de grootste misdaad" van de eeuw noemen. Hoe staat het met de betrouwbaarheid van de gepresenteerde feiten? Wat klopt er allemaal van die beweringen? We zullen ons in dit log een beetje beperken tot de situatie in Nederland, waar afgezien van Carel Muller, de inspirator van Nieuw Dennendal, nog niemand is opgestaan die open en bloot het 9/11 complot evangelie durft te belijden. En voor wie zich eerst algemeen wil oriënteren kan wellicht het beste beginnen bij Wikipedia, waar het artikel over 9/11 complotten nota bene langer is dan dat over de aanslagen zelf. "De neutraliteit van dit artikel wordt betwist" staat er ook nog bij.

Labels:

4 Comments:

At 6:04 p.m., Anonymous Democraat said...

Leuk, een blog net als 911 Conspiracy Smasher waar je lekker los kan gaan als je wel vragen over 911 hebt.

Zo'n blog die desnoods zijn eigen nieuws maakt door beroemde CT'ers te volgen en vervolgens bij ieder wissewasje een blog entry te maken en er weer lekker op los te 'ranten'. Daar pak je de boeven van 911 niet mee ;)

 
At 8:01 p.m., Blogger Billythekid said...

Zonder dat we veel lawaai hebben hoeven te maken - wel natuurlijk keurig aangemeld bij de Googles etc - is 911 complotdenkers nu in elk geval 'ontdekt'. Zijn we blij mee. De commentaren zijn open, zonder restricties (tenzij de spambots gaan toeslaan), en hopelijk levert deze site een wat meer afgewogen discussie op - van voor- en tegenstanders - dan sommige van de 911 complot sites die we aan ons voorbij hebben zien trekken. We zullen vanwege de beperkte tijd niet persoonlijk op alle opmerkingen (kunnen) ingaan, maar hopen dat anderen ook wat 'research' doen.

 
At 8:44 p.m., Anonymous Democraat said...

Er gaan thans wat verhalen rond over uitspraken van een senator die zegt dat er een land is betrokken bij de financiering oid van 911 maar dat zulks geheim blijft.

Je hebt een smoking gun ontdekt maar doet er dus niets mee.

Lekkere overheid heb je dan.

Het zal vanzelf wel voorbij komen op deze blog, want 911 lijkt 'wide open' te gaan de komende maanden.

 
At 11:05 a.m., Anonymous Anoniem said...

Dit kon toch niet volgens complotdenkers?

LONDEN - Een Brits vliegtuig met 217 passagiers is halverwege de vlucht naar New York teruggekeerd naar Londen omdat een mobiele telefoon afging. Niemand van de passagiers meldde zich als eigenaar van de gsm, aldus een woordvoerster van de betrokken luchtvaartmaatschappij British Airways (BA) maandag.

De piloot nam contact op met een veiligheidsteam van BA in Londen, dat de situatie als veilig inschatte. De piloot besloot uit voorzorg toch naar Heathrow terug te vliegen

 

Een reactie posten

<< Home