donderdag, augustus 02, 2007

Aanrommelzooi


"Wiskunde verliest geloof in HIV," kopte Zapruder deze week, met als opmerkelijke conclusie: "Aan HIV als oorzaak van AIDS valt ook gewoon te rekenen en simuleren. En wat blijkt: HIV kan wiskundig gezien niet de oorzaak zijn van AIDS."

Aan HIV valt gewoon te rekenen? Je verbaast je keer op keer over de wetenschappelijke kennis van de Zapruders, of liever gezegd: het volledige gebrek daaraan. Aan HIV valt natuurlijk niet 'gewoon' te rekenen, zoals ook AIDS nooit wiskundig kan worden aangetoond. Er kunnen hooguit wiskundige modellen worden opgesteld aan de hand van 'echte' gegevens. Waarom zou je anders nog reusachtige deeltjesversnellers bouwen als je die deeltjes ook in de computer kunt laten botsen?

Maar hoe ontstaat zo'n stukje? Heel simpel: de auteur Patman schuimt het internet af op zoek naar complotten, en belandt bij een willekeurige AIDS ontkenningssite genaamd NotAIDS. Daar valt weinig wetenschappelijks te ontdekken. Het is overwegend anti-Big Farma propaganda, waar een gemiddelde (medische) journalist met een grote boog omheen zou lopen.

Maar niet Patman, die er toevallig iets leest over een (rekenkundig) onderzoek van de Emory Universiteit in Atlanta en het Imperial College in Londen, en concludeert dat "HIV niet verantwoordelijk (is) voor AIDS, er moet iets anders zijn dat de instorting van het immuunsysteem veroorzaakt."

Het staat zelfs niet in het oorspronkelijke stukje dat Patman zo gretig citeert, ook al slepen de schrijvers er van alles bij om het onderzoek in hun voordeel uit te leggen. Nee, Patman geeft er doodleuk zijn eigen draai aan.

Ten minste een reaguurder bij de Zapruders neemt de moeite om de informatie na te trekken en vindt een persbericht dat het onderzoek wel juist weergeeft: namelijk dat de theorie dat HIV witte bloedcellen (T-cellen) aanvalt op basis van rekenmodellen mogelijk herzien moet worden.

De onderzoekers zeggen juist niet dat HIV geen AIDS veroorzaakt, of dat HIV het immuunsysteem niet aanvalt. "The results show that a “slow process must be active” in the depletion of the T cells, the authors wrote in the current issue of the journal PLoS Medicine. Identifying this process “will provide a key insight into the nature of HIV disease and indicate potential new approaches to therapy,” they concluded."

Het is weer een opmerkelijk staaltje complotschrijven van de Zapruders. Een uit zijn context gelicht citaat op een willekeurige complotsite krijgt een heel nieuwe betekenis op een andere site omdat de auteur verzuimt de bron te raadplegen en ook nog eens geen enkel idee heeft wat er staat.

Bij Nujij, waar het stukje natuurlijk ook weer eens onder de aandacht moest worden gebracht, kreeg Patman de wind van voren: "Het is gewoon een hoop onwetendheid verpakt in een populistisch verhaaltje." "Wat jullie doen is typerend voor mensen die niet willen weten of leren, gewoon proberen de boodschapper zwart te maken. Erg dom," ketste Patman terug.

En dus houdt de 'boodschapper' Patman bij Zapruder vol dat AIDS Inc "één grote aanrommelzooi is". Nou nee, het is eerder één grote aanrommelzooi bij Zapruder inc.

Labels:

7 Comments:

At 6:47 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

hear hear!

Patman snapt eenvoudigweg het verschil niet tussen een onderzoek en mensen die iets schrijven over een onderzoek. Zo verwees ie eerder al talloze keren naar "een artikel in The Lancet" terwijl ie doodleuk linkt naar een artikel van iemand die z'n eigen draai geeft aan dat gepubliceerde onderzoek. Hij ziet het verschil niet of hij bedondert doelbewust de boel.
Net zoals ie niets begrijpt van het "officiele" AIDSverhaal omdat ie alleen maar luistert naar wat AIDS-ontkenners vertellen wat volgens het hen het officiele verhaal is.Tja, en dan krijg je een verwrongen beeld.
(even het 2e linkje repareren, Billy; "Het staat zelfs niet in het oorspronkelijke stukje")

 
At 1:24 p.m., Anonymous Anoniem said...

Is hier dat diep trieste, vrijgezellen nurds, internet-rukkersclubje nog steeds dagelijks op commando aan het posten? Get a life!
niets bestaat zelfs de zuigverhaaltjes van Billy niet. Die ontkent standaard ALLES. Zelfs zijn eigen moeder.

 
At 1:36 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

en daar is anoniempje #3298 die niks concreets uit z'n toetsenbord krijgt. Al die moeite om dat hier te demonstreren. Ontroerend gewoon!

 
At 1:59 p.m., Anonymous Anoniem said...

Daar is onze J gas spitt die
alleen zijn genen kan volgen

 
At 9:42 p.m., Anonymous Crap said...

Hebben we weer die diep trieste, zich zelf herhalende anoniempjes die nog steeds dagelijks op commando aan het posten zijn? Get a life! Alles bestaat in hun ogen, zelfs de zuigverhaaltjes van Zapruder.

 
At 12:58 a.m., Anonymous Jaap said...

Een recente publicatie in Intermediair (juli of juni 2007) vermelde dat HIV met een trucje ervoor zorgt dat de T-cellen van de afweer voortijdig "in slaap" vallen voordat alle besmette lichaamscellen zijn opgeruimd.
Het natuurlijke mechanisme om de T-cellen te laten stoppen met een aanval als het niet meer nodig is wordt door HIV uitgebuit en versneld.

Dit verklaart ook waarom aidspatiënten veel T-cellen hebben die niets uit kunnen richten: ze slapen vrijwel allemaal.

 
At 3:18 p.m., Anonymous Anoniem said...

"Hebben we weer die diep trieste, zich zelf herhalende anoniempjes die nog steeds dagelijks op commando aan het posten zijn? Get a life! Alles bestaat in hun ogen, zelfs de zuigverhaaltjes van Zapruder."

Wat heeft anoniem zijn daar nu weer mee te maken. Dit blog is dieptriest, maar dat zijn bijvoorbeeld de AIDS verhaaltjes van Patman evenzeer (een van de weinige dingen waarin ik het met Braadshit roerend eens ben).

Op een of andere manier denken jullie dat mensen ofwel het met jullie roerend eens moeten zijn, ofwel alles moeten geloven wat er op zapruder staat.

 

Een reactie posten

<< Home