vrijdag, juli 13, 2007

9/11 Ripple Effect


Al enige tijd waren er losse fragmenten bij You Tube te zien van een zoveelste 9/11 documentaire, 9/11 Ripple Effect. Nu is die reportage dan in zijn geheel online. Even leek het erop dat het zou gaan om iets anders dan we gewend waren, dus niet het zoveelste knip- en plakwerk, maar interviews met experts. Dat klopt maar ten dele. Ja, er zijn interviews met bekende en minder bekende complotdenkers (van Jim Fetzer tot de eeuwige Kevin Barrett), maar ook weer erg veel knip- en plakwerk dat we al honderd keer voorbij hebben zien komen.

Het betreft overigens een film van een oude bekende: Dave vonKleist, een uitgerangeerde presentator die blijkbaar nergens meer aan de bak komt. Hij maakte al eerder de documentaire 911 in Plane Site. VonKleist is een notoire no planer, en dus kan in zijn ogen nooit een verkeersvliegtuig in het Pentagon zijn gevlogen, en hing er natuurlijk wapentuig aan de vliegtuigen die zich in het WTC boorden.

En wat draagt hij als bewijs aan? Natuurlijk niet de honderden getuigen die wel degelijk een verkeersvliegtuig zagen. Nee, gepensioneerde militairen die voorbarige conclusies uit vage videobeelden trekken, de bekende filmpjes over gecontroleerde sloop en een hoop oude meuk (de dikke Bin Laden, de uitspraken van CNN reporter Jamie McIntyre) die allang is opgehelderd. Ook een mooie: suggereren dat tv stations volgens een script hebben gewerkt, maar dan wel weer fragmenten laten zien waarin stations melden dat er explosies waren. Dat is in tegenspraak met elkaar.

Er zit met andere woorden geen kop of staart aan deze documentaire, die ook nog eens veel te lang is, en doet denken aan die godsdienstige propaganda die je bij het krieken van de dag op Amerikaanse tv stations ziet. In elk geval is het geen documentaire die de gemiddelde Amerikaan ook maar enigszins op andere gedachten zal brengen.

Labels: ,

5 Comments:

At 12:10 p.m., Anonymous Anoniem said...

jullie komen toch allemaal(?) wel morgen naar A'dam om William Rodriguez te vertellen dat hij een leugenaar is?

 
At 1:25 p.m., Anonymous monkeyman said...

Wel handig Billy, ik zat al te wachten op de film maar je bent nog sneller dan een tv gids :)

Ik had al een vermoeden dat het erg zou worden, het is nog erger dan erg. Ik vind je geschreven stukje eigenlijk vrij slap, had wel wat scherper gemogen.

Ik heb met moeite de eerste helft kunnen bekijken, dit is echt zo slecht gedaan.

 
At 3:58 p.m., Anonymous Anoniem said...

Als bij live-uitzendingen te zien is dat de twin towers heen elkaar schudden en je hoort explosieven, dan kan je dat moeilijk negeren. Al doen jullie dat wel.

 
At 3:59 p.m., Anonymous Anoniem said...

heen en weer schudden*. Sorry ik ben Engels.

 
At 4:21 a.m., Anonymous Anoniem said...

Mooie verzameling van alternatieve theorien en beelden over 911. Ik snap niet waarom sommige graag willen doen alsof ze zeker geen conspiracy nut zijn en dit nooit zouden geloven. Het getuigd van een ongelooflijke onverantwoordelijkheid. Cheney, Rumsfeld en hun vrienden komen precies uit dat deel van de industrie van amerika die dit soort fake-aanvallen zouden kunnen uitvoeren. En Bush en zijn vrienden weten alles van marketing en propaganda. En met zijn allen jatten ze nu biljoenen aan amrikaanse belasting centen met bullshit militaire contracten en ze stelen irakees olie en ze hebben iran omsingeld. Oftewel: motief, mogelijkheid en enorme zelfverrijking zijn daar.

De niet-conspiracy gelovers houden deze mensen dus nooit verantwoordelijk voor de aanval. Niet voor de uit het raam springende mensen en ook niet voor de mensen die plat gedrukt zijn. Jullie geld staat op die enge messen stekende arabier.

En jullie je maar afvragen waarom de mensheid steeds dezelfde fouten maakt. Holy crap, kijk toch eens met je eigen doppen, dan zie je het zo.

 

Een reactie posten

<< Home