zondag, juli 15, 2007

Censuursquad


Zouden ze bij Zapruder ooit de opzet van Nuij.nl hebben begrepen? Even ter herinnering: De complotters hebben onlangs Nujij ontdekt, onderdeel van de nieuwssite Nu.nl. Door te stemmen op zelf aangedragen berichten, kun je makkelijk je eigen verhaaltjes spammen. Dat gebeurde dan ook massaal, totdat Nuij.nl een Nuniet.nl knop introduceerde. Daardoor is het gespam weer wat afgenomen.

Toch komt de Zapruder berichtgeving nog steeds prominent bovendrijven bij Nujij, maar met een ongewenst neveneffect, zo constateerde Zapruder's Patman afgelopen week: "NUJIJ heeft ernstig last van een zelfbenoemd censuursquad dat bezit heeft genomen van de commentaren op NUJIJ. Er kan er geen normale discussie meer worden gevoerd over ‘Zapruder’ onderwerpen zonder dat dit censuursquad de boel komt saboteren."

Kritisch commentaar leveren op (onzin)berichten heet bij Zapruder dus censuur. "Waar gewoon weggaan en verder klikken een hele voor de hand liggende optie is, kiezen deze mensen steevast voor de confrontatie. Maar waarom? Met welk doel? Zelfkastijding? Latent masochisme? Dit zijn mensen die als wij wildplassende reageerders blocken (wat in ons hele bestaan twee of drie keer is gebeurd, nadat we ruimschoots hadden gewaarschuwd en mailcontact hadden gezocht) meteen beginnen te huilen over censuur maar de NUJIJ-redactie juist van harte aanmoedigen onze berichten systematisch te verwijderen. Juist. En dat met droge ogen."

Anders gezegd: blijf met je poten van onze berichten af. Neem ons serieus of rot anders op. Dat toontje zagen we al eerder bij Zapruder zelf. Een ieder die het in zijn hoofd haalt om de Zapruder-visie aan te vallen is al snel een troll en krijgt in het ergste geval een ban opgelegd.

Maar een "intimidatiesquad die er een dagtaak van maakt ook anderen hun mening op te dringen"? Dat is de pot die de ketel verwijt. De Zapruders hebben een raar idee van nieuws. Nieuws is hun ogen het ''impeachen'''van Balkenende voor oorlogsmisdaden, het aan alle kanten stinken van 9/11, het veroveren van Afghanistan om de poppy-teelt te beschermen en een reeks van andere ongenuanceerde beweringen die zelden hout snijden of feitelijk vaak even hard rammelen als een oude schoolbus. Ga dan niet zitten janken als daar commentaar op komt.

Labels: ,

18 Comments:

At 10:19 a.m., Blogger marasalvatrucha said...

Bill&maat proberen jullie nu (via de stumpertjes met een zap-ban) een karretje met kikkers te vullen en daarmee de zap-rúdel in een kwaad daglicht te stellen? Veel sucses daarmee want dat doet zowel jij als zap-rùdel met doorzichtigheid! Je maakt overigens wel een punt met dat (verongelijkte) 'toontje' van ze... Maar geen angst zap en jij hier zijn in onze kringen al lang afgedaan als waterdragers van de camouflage-piggy-spelende-keppeltjes-dragende brigades. Soa... Tot in Amsterdam vanavond, want ik (wij doen ons werk altijd met insiders kennis) heb je kop erop staan friends hahaha...

 
At 10:33 a.m., Anonymous Rogier said...

Preken voor eigen parochie dus vanavond, veel verder komt het weer eens niet.

 
At 11:46 a.m., Anonymous bee said...

Nou dat zal wat worden vanavond. In een recent artikel op Zap worden de bekende onjuistheden weer gepresenteerd, zoals het ontbreken van brokstukken van vliegtuigen bij het Pentagon en Shanksville. Eerdere discussies met criticasters, waarbij uiteindelijk schoorvoetend werd toegegeven dat er wel brokstukken zijn gevonden, dan wel de complotters in de hoek waren gepraat en stilzwijgen hun laatste strohalm bleek, zijn gemakshalve weer vergeten. Geen brokstukken...en daarmee basta! Er moet natuurlijk wel een complot verkocht worden. Het wordt dus helemaal niks vanavond; gewoon een clubje mensen dat elkaar gelijk zit te geven. Zwaarwichtig hoofdschudden met een "het is toch wat!" als het onderwerp NWO voorbijkomt. Zielig.

 
At 11:56 a.m., Anonymous JV said...

"Jullie" zijn, door vanavond niet aanwezig te zijn, volledig door het ijs gezakt en deze site is verder het lezen daarom niet meer waard. Het ga jullie goed, met jullie zielige, kortzichtig leventje...... dag !!!!!

 
At 12:50 p.m., Anonymous Fred said...

Wie zijn 'jullie' en waarom moeten 'jullie' zo nodig komen vanavond? Het is een lezing met twee sprekers, geen discussie-avond. En dan nog. Wat moeten 'jullie' dan precies toevoegen?

 
At 6:44 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

En weer een flapdrol die heel flink roept dat mensen "door het ijs zakken"als ze niet naar een dom complottershowtje te komen. Nou nou tiswat.

"en deze site is verder het lezen daarom niet meer waard."

Nou, zak jij even door het ijs!

 
At 2:00 p.m., Anonymous Rogier said...

Ik bespeur in de forums weinig enthousiasme over de gettogether van de complotters gisteren in Amsterdam: te weinig nieuws onder de zon, weer te veel van hetzelfde.

 
At 7:46 p.m., Anonymous Anoniem said...

Osama en het gecodeerde bericht
Nadat de vraag "we weten niet of Osama nog in leven is" herhaaldelijk op het nieuws voorbij kwam, besloot Osama maar zelf een brief te schrijven naar Bush, met zijn eigen handschrift, om hem te laten weten dat hij nog mee deed op het weredlijke toneel.

Bush opende de brief en het bleek maar één zin te bevatten met een gecodeerde boodschap:

370HSSV-0773H

Bush was overdonderd, dus hij emailde het naar Condi Rice. Condi en haar hulpjes hadden ook geen idee, dus stuurden ze het naar de FBI. Niemand bij de FBI kon het oplossen. De FBI stuurde het naar de NSA, en toen zij er ook niet uitkwamen, vroegen ze de Britse geheime dienst, MI-6, om hulp. Binnen enkele minuten belde MI-6 naar het Witte Huis met het antwoordt:
"Vertel de president dat hij het bericht ondersteboven houdt."

 
At 11:32 a.m., Anonymous Anoniem said...

Billythekid heeft KANKER in zijn hoofd

 
At 1:29 p.m., Blogger Billythekid said...

De dokter zegt van niet....

 
At 7:13 p.m., Anonymous Anoniem said...

Nee die brad pitt kloon dan, die heeft water in zijn hoofd.

 
At 10:25 p.m., Anonymous Jakkus said...

Ben wel benieuwd naar de hits van deze site. Durf je ze niet openbaar te zetten Billy !!!! Kan ik me wel iets bij voorstellen. De meeste hits zullen wel bij die halve tamme braad spit vandaan komen.

 
At 10:34 p.m., Blogger Jay said...

Wat loop je nou te mekkeren Jakkus, het is nou niet dat jij ook je bezoekersaantallen bekend maakt is het wel? Dus waarom wil je wel die van Billy weten?

 
At 10:55 p.m., Anonymous Jakkus said...

@Jay, als je nou is verder kijkt dan je neus lang is dan zul je zien dat onze statistieken gewoon door iedereen op te vragen zijn. Vandaag een dikke 2300 unieke hits. En waarom ik die van Billy wil weten? Omdat ik benieuwd ben hoeveel schapen er op deze compleet nutteloze site komen.

 
At 11:42 p.m., Anonymous Han said...

Ter info: Jakkus is van Ditkannietwaarzijn, de site die uit allemaal gejatte stukjes bestaat (en toestemming vragen, ho maar).

 
At 3:17 a.m., Anonymous Anoniem said...

jullie zijn allemaal echt zielig.......

 
At 8:27 p.m., Blogger Jay said...

Wow 2300 nutteloze hits op die nutteloz site! Gefeliciteerd Jakkus!

 
At 9:42 a.m., Anonymous Jakkus said...

Ja precies jongens.

Zolang Billy jullie in je reet blijft neuken blijven jullie achter m staan.

Groot gelijk

 

Een reactie posten

<< Home