donderdag, augustus 09, 2007

Flyers


De onlangs opgestarte discussie over wat te doen op 11 september is weer eens nieuw leven ingeblazen. Eerst was er het idee voor een oproep voor een landelijke staking naar Amerikaans voorbeeld, maar anderhalve man en een paardenkop die demonstratief op de straatstenen blijven zitten, dat schiet ook niet op.

Sindsdien wordt er geschaafd aan flyers. Opvallend daarbij is weer de obsessie voor details (kleur, interpunctie, witregels), terwijl de hoofdvraag niet een keer gesteld wordt: namelijk of het ronddelen van die flyers nog wel enig nut heeft.

Kennelijk hebben de complotters moeite om zelfs maar simpele feiten juist weer te geven. Aanvankelijk was voor de flyer onder meer de volgende tekst bedacht: "In Nederland werken duizenden mensen in de media en de politiek samen om de waarheid in de doofpot te stoppen. Laat u niet op een dwaalspoor brengen. Onderzoek 11 september!"


Hoezo: samen? Welk geheim overleg vindt er plaats tussen politici en media, waarvan wij domme burgers geen weet hebben?

Of wat te denken van: "Wie heeft het meest geprofiteerd van de aanslagen van 11 september? Osama Bin Laden? De moslims? De bevolking van Afghanistan of Irak? Of zijn het de wapenhandelaren binnen onze westerse regeringen?" Wapenhandelaren binnen onze westerse regeringen? Een geheel nieuw complot?

Deze beide alinea's zijn inmiddels alweer geschrapt, maar wat er voor in de plaats is gekomen is niet veel beter: "Van Bin Laden’s bunkercomplex in Tora Bora is nooit een spoor gevonden." (Laatste revisie: "Het bunkercomplex van bin Laden in Tora Bora, de relatie van Saddam Hoessein met el Qaida, de massavernietigingswapens in Irak’s, het bleek allemaal gelogen"). Toch merkwaardig dat het weekblad Time wel in de grotten van Tora Bora geweest is.

Het idee van het nieuwste flyer-ontwerp is trouwens om 'ongelovigen' zoveel mogelijk te verwijzen naar You Tube-documentaires en websites opdat ze "zichzelf kunnen informeren". En om het nog enigszins geloofwaardig te maken worden zogenaamde deskundigen opgevoerd, onder wie een 'kolonel' Robert Bowman. Die man is echter allang geen kolonel meer, maar oud-directeur van het militaire onderzoekinstituut DARPA onder Ford en Carter, decennia voor 9/11. En meer dan "Ik was ooit zelf zo’n piloot, ik ken de routine van het onderscheppen" heeft de beste man niet in te brengen. Zoals de eveneens opgevoerde Steven Jones ook al geen wetenschapper meer is, omdat hij vorig jaar zijn ontslag heeft ingediend bij zijn universiteit na een schorsing. Het is dan altijd nog ex-wetenschapper en ex-kolonel. Maar ja, de complotters zijn al blij dat ze een paar mensen kunnen vinden die voor deskundigen doorgaan.

Natuurlijk kwamen ook de namen van oud-ministers Von Bülow en Meacher weer voorbij, wier relevantie tot 9/11 ongeveer nul is, omdat ze bij de aanslagen en de nasleep daarvan geen enkele rol van betekenis hebben gespeeld. Blijkbaar realiseren de complotters zich evenmin dat dit voor de gemiddelde Nederlander ook nog eens volstrekt onbekende figuren zijn. Maar ja, de kans dat Louis van Gaal nog eens gaat zeggen dat 9/11 een inside job moet niet al te hoog worden ingeschat.

Labels: ,

73 Comments:

At 6:57 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

Grappig is ook de openingspost van Inanna in dat forumdraadje over de aankomende 9/11-acties:"Mijn fantasie gaat over een actie in 11 steden. En de actie is simpel: flyers en DVD’s uitdelen. Maar dan iets grootschaliger dan de vorige acties.

In iedere stad kan een persoon de actie opstarten, door een groep te verzamelen die mee wil doen. Deze groep kan flyers drukken en DVD’s branden. Ook zouden de T-shirts die Zapruder wil verzorgen, dan klaar moeten zijn. Om deze actie voor elkaar te krijgen, zullen we nu reeds moeten beginnen met de voorbereiding.

Als twee personen op een centraal punt in de stad gaan staan met heel veel flyers en DVD’s, terwijl de rest van de groep uitzwermt om flyers te verspreiden, dan kan iedereen bij het “centrale punt” steeds nieuwe flyers en DVD’s halen. Op die manier bestrijk je een groot terrein, zonder veel gesjouw.

Ik denk aan 11 grote steden: Groningen, Enschedé, Utrecht, Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Arnhem/Nijmegen, Eindhoven, Breda, Maastricht en Middelburg/Vlissingen. Andere steden mogen natuurlijk ook!

Als dit plan een beetje wordt uitgewerkt, dan kunnen we per stad de regionale omroep er bij halen. En alle regionale omroepen samen zijn goed genoeg voor het NOS-journaal.


Hoeveel complottertjes zullen ze uiteindelijk op de been krijgen? Ik zet in op 6.
Wie biedt?

 
At 7:21 p.m., Anonymous Anoniem said...

@ Billy & Co:
Jullie laten jezelf weer eens kennen... vol ongeduldig cynisme.
Sterkte ermee, ook privé.

 
At 7:34 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

Nou anoniem, laat jij je dan ook eens kennen? Op hoeveel zet je in? Hoeveel complottertjes zullen op 9/11 flyers uit gaan delen?

Place your bets!

Complottertjes zijn toch altijd zo goed in het voorspellen wat er allemaal te gebeuren staat? Laat maar eens zien dan!

 
At 8:04 p.m., Anonymous Anoniem said...

-meer dan genoeg, Brard.
En hoeveel van Billy's little helpers gaan Billy-foldertjes uitdelen...? Laat me raden: exact 0,0. En daar zou ik best een miljoen op willen inzetten.

 
At 8:17 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

ja, makkelijk inzetten op de "billy-foldertjes", wat dat ook nogen zijn. Ik durf ook wel te gokken dat niemand iets niet bestaands gaat uitdelen.

Maar de conclusie is duidelijk: je durft geen voorspelling te doen hoeveel complottertjes op 9/11 de straat op zullen gaan.
Dat was te verwachten.

 
At 8:23 p.m., Blogger Billythekid said...

Billy foldertjes, je hebt me op een idee gebracht!

 
At 9:51 p.m., Anonymous Anoniem said...

Is hier dat diep trieste, vrijgezellen nurds, internet-rukkerclubje nog steeds dagelijks op commando aan het posten?
Get a life!
Niets bestaat zelfs de zuigverhaaltjes van Billy niet. die ontkent standaard ALLES. Zelfs zijn eigen moeder!

 
At 10:35 p.m., Anonymous Anoniem said...

Die folders zijn nauwelijks nodig meer.

Doe es een simpele voor-tegen analyse op een non-complotterssite al nujij:

http://tinyurl.com/yu8xcj

 
At 10:46 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

je bedoelt die site die zo'n beetje is overgelopen door alle mafketels op het internet zodat een hoop mensen maar wegblijven? Ja, dat zal een lekker objectief draadje opleveren!
Daarnaast interesseert de overgrote meerderheid die hele discussie geen jota, dus die reageren ook niet. Tot zover de bias.

Roepen dat de meerderheid het met je eens is is nogal makkelijk, dus dat doen de complottertjes dan ook. In de praktijk valt het nogal tegen; geen woedende massa's op straat die bloed willen zien.

We zullen wel zien hoeveel complottertjes op 9/11 de straat op gaan.. ik denk zes.

Wie biedt meer?

 
At 11:07 p.m., Anonymous Anoniem said...

Wapenhandel binnenin regeringen bestaat zeker wel (check John Pilger) en die lamme grot die jij laat zien wordt natuurlijk niet bedoeld. Het ging om die James Bond badguy achtige megacomplexen.

 
At 11:16 p.m., Blogger Ik Word Wakker said...

ik word nog steeds wakker, ja. maar ik wordt moe van mensen als billy en braad. als het toch zo erg gesteld is met de 911 beweging, waarom bestaat deze site dan? zonder de 911 beweging hebben jullie een stuk meer tijd. of gaan jullie dan ufo believers bashen? :P

 
At 12:41 a.m., Anonymous karma said...

@Billyboy
We're like Rubik's Cube: the more you play with us, the more difficult it gets...

 
At 2:09 a.m., Blogger marxylius said...

Hey! Water! En ik zie spijkers! Scoruh!

 
At 2:31 a.m., Anonymous Simon said...

Ik heb deze site nu een aantal maal bezocht. In de berichtgeving gebruiken de schrijvers labels zoals: complotters, conspiratoren, complotkraaier, complotdenker, 9/11 complotter etc.
In de psychologie noemen we dit attributie; Hierbij geef je iemand een mentaal label om diegene in je eigen verbeelding (of in de verbeelding van een ander) eigenschappen toe te kennen die bij dat label horen. Andere voorbeelden van dit soort labels zijn: raddraaier, nietsnut, looser, maar ook bijvoorlbeeld patriot, unpatriotic, terrorist, held, kanjer etc.

Wat opvallend is aan de schrijfstijl op deze site is het gemak waarmee alle onconventionele standpunten gelabeld worden zonder enige onderbouwing.

 
At 5:56 a.m., Anonymous Anoniem said...

Iedereen die echt verstand heeft van psychologie en taalkeuze haalt zo uit de teksten dat billythekid/braad spitt lijdt aan psychopathie in samenloop met narcisme.

 
At 6:43 a.m., Blogger Billythekid said...

En toch blijven jullie deze site lezen. Wat is daarvan de psychologie, jongens/meisjes?

 
At 7:49 a.m., Anonymous Han said...

De grotten waren CIA gesponsorde verblijfplaatsen voor de mujahedeen. Wat zich daar precies bevond, is altijd onderwerp van speculatie geweest, zoals duidelijk blijkt uit de formuleringen in kranten: "Indeed, by December 2001, when the final battle of Tora Bora took place, the cave complex had been so refined that it was said to have its own ventilation system and a power system created by a series of hydroelectric generators; bin Laden is believed to have designed the latter. Tora Bora's walls and the floors of its hundreds of rooms were finished and smooth and extended some 350 yards into the granite mountain that enveloped them."

Het is dus niet zo vreemd dat de Amerikanen voor de zekerheid die grotten hebben gebombardeerd.

Dus moet je niet in een flyer gaan lopen beweren dat er helemaal niks was. Het zijn allemaal weer moedwillige verdraaiingen van complotters.

 
At 8:22 a.m., Anonymous Braad Spitt said...

"Wat opvallend is aan de schrijfstijl op deze site is het gemak waarmee alle onconventionele standpunten gelabeld worden zonder enige onderbouwing."

En wat dat zegt dat over Simon dat ie daar blijkbaar keer op keer overheen leest?

Ik hoor nog niemand inzetten op hoeveel complottertjes er de straat op zullen gaan op 9/11.

*kijkt nog een keer in glazen bol. Ik zie er nog steeds zes*

Wie biedt meer?

 
At 8:33 a.m., Blogger Ik Word Wakker said...

ik ga vaker op straat met een tshirt. Als ik motorrij en op drukke plaatsen kom. Dus ik zal op straat staan. waarschijnlijk in brussel, om filip dewinter's betoging tegen islam te saboteren. zal ik jullie daar misschien tegen komen?

 
At 9:00 a.m., Anonymous Braad Spitt said...

"Dus ik zal op straat staan. waarschijnlijk in brussel, om filip dewinter's betoging tegen islam te saboteren."

En dat is heel iets anders dan op straat roepen "9/11 was an inside job!".
Maar ik kan dus concluderen dat jij geen flyers gaat uitdelen op 9/11? (De folders zullen het ook niet zo goed doen in Vlaanderen, aangezien ze daar niet weten welke overheidscampagne gepersifleerd wordt)

 
At 12:55 p.m., Anonymous Anoniem said...

billythekid aan het spitt

 
At 2:48 p.m., Anonymous Robbert said...

beste billy, wat een slappe reactie op de analyse van simon. Je bent anders zo rap van tong, beste vriend ;)

je korte 'antwoord' bevestigd trouwens wat simon al signaleerde.

 
At 6:02 p.m., Blogger Billythekid said...

Van de onderbouwing van Simon heb ik niet veel meegekregen, dus waarom moet ik daar nu weer serieus op reageren?

 
At 7:28 p.m., Blogger Ik Word Wakker said...

euh juist wel. dewinter wil, net als jullie, anderen laten geloven dat 911 het werk was van extremistische moslims. allemaal op basis van xenofobie/onwetendheid. een echte moslim pleegt geen zelfmoord, en gelooft geen fabeltjes van maagden in de hemel.
dus ik zal op 911 verkondigen dat het een inside job was, al ben ik de enige.

 
At 7:31 p.m., Anonymous Anoniem said...

Ongelooflijk dat deze moderne NSB-site nog steeds bestaat...

 
At 7:43 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

"een echte moslim pleegt geen zelfmoord, en gelooft geen fabeltjes van maagden in de hemel."

ach, dus alle videoboodschappen van moslim-zelfmoordenaars zijn ook allemaal gefaket?
Je hebt echt kennis van zaken jij! Zeker veel met radicale moslims gepraat?

 
At 7:55 p.m., Anonymous Crap said...

"Ongelooflijk dat deze moderne NSB-site nog steeds bestaat..."

Zolang jij vergelijkingen blijft trekken met Nazi's lijkt mij het bestaan van deze site cruciaal.

 
At 2:06 a.m., Blogger Jay said...

Ik vind mijn flyer trouwens een stuk mooier :)

Uitlijnen valt niet mee met Microsoft Paint natuurlijk...

 
At 8:27 a.m., Blogger Billythekid said...

Leuk Jay, maar ga je hem nu ook verspreiden?

 
At 12:52 p.m., Anonymous krantenjongen said...

Hahaha... die folder van jou is de lelijkste kutfolder die ik ooit gezien heb, Jay.

 
At 12:56 p.m., Anonymous Paulus said...

haha die time link. Ja god zeg er zijn grotten in Tora Bora. Wat een vondst! Dat is echt EXACT hetzelfde als dit plaatje, waar vriendelijke Colin Powel mee op de proppen kwam:

http://www.edwardjayepstein.com/2002image/netherpopup.gif

 
At 2:55 p.m., Anonymous Paulus said...

Haha in het artikel staat duidelijk: 'These weren't the five-star accommodations with internal hydroelectric power plants and brick-lined walls, areas to drive armored tanks and children's tricycles, and tunnels like capillaries that have captured the world's imagination. Such commodious quarters might exist higher in the White Mountains, but these were simply rough bunkers embedded deep into the mountain.'

En dat brengt ons tor de vraag: Lees je je eigen bewijsstukken eigenlijk wel? Of ben je snel tevreden, zolang het maar - met een beetje wringen - in je eigen denkbeeldje past?

 
At 3:28 p.m., Anonymous han said...

Lees je je eigen quotes eigenlijk wel?

"Such commodious quarters might exist higher in the White Mountains".

 
At 3:52 p.m., Anonymous Anoniem said...

Give us a break, Han.

 
At 4:41 p.m., Anonymous Robbert said...

"Such commodious quarters might exist higher in the White Mountains"

cursusje engels voor Han. Er staat namelijk dat ze zouden KUNNEN bestaan beste jongen ;)

 
At 5:49 p.m., Anonymous Han said...

Precies, dat zeg ik ook. Kan je wel lezen? Zouden kunnen bestaan. Dachten de bombarderende Amerikanen ook. Begrijp je? Of toch weer niet?

 
At 5:55 p.m., Anonymous Anoniem said...

Inderdaad Han, de Amerikanen nemen het wel vaker niet zo nauw in de selectie van hun military targets. Waarom zou je e.e.a. überhaupt vooraf verkennen? Of er toevallig overwegend burgers wonen etc. Dat soort dingen, weet je wel.

 
At 6:06 p.m., Anonymous Han said...

Ja, zie je het al voor je? Zwaarbewapende Amerikaanse militairen gaan eerst in elke grot kijken, steken dan de duim omhoog en dan mogen de straaljagers komen.

 
At 6:53 p.m., Anonymous Robbert said...

Er word dus aangenomen dat ze zouden kunnen bestaan Han, dan is het nog geen FEIT dat ze bestaan. Wel grappig dat je een 'speculatie' als serieus argument aandraagt . complotters-syndroom mischien?

 
At 7:29 p.m., Blogger Paul said...

Toen Colin Powel met z'n bunkercomplexplattegrond langs kwam bij de VN veilighjeisraad had hij het geenszins over MIGHT, pipo. Kun je lullen wat je wilt, maar het blijft krom als een hoepeltje. Bin Laden might be in Amsterdam, maar da's ook geen reden voor een bommentapijtje toch?

 
At 7:39 p.m., Blogger Paul said...

Bovendien staat in dit logje: 'Toch merkwaardig dat het weekblad Time wel in de grotten van Tora Bora geweest is.' Ja, in grotten ja. Niet in het bunkercomplex. Dus... een link van lik me vessie. Punt uit.

 
At 8:04 p.m., Anonymous Robbert said...

Han schreef: "Het zijn allemaal weer moedwillige verdraaiingen van complotters "
begint er sterk op te lijken dat Han en Billy ook in deze categorie gaan vallen. Kijk bv op wikipedia/torabora en zie aldaar een link naar het 'Time cave' verhaal wat billy aanhaalde en daaronder een link naar toch iets genuanceerder en critischer stuk over die Bunkercomplexen van Bin laden . Billy denkt ach Bunkercomplex, grotten .... Ja das toch hetzelfde ?? tuurlijk billy...

 
At 8:04 p.m., Anonymous NoDeca said...

attributies komen in de eerste plaats vooral in sociale en cognitieve psychologie voor. attribueren doe je stabiel/onstabiel, globaal/specifiek en intern/extern.
"Hierbij geef je iemand een mentaal label om diegene in je eigen verbeelding (of in de verbeelding van een ander) eigenschappen toe te kennen die bij dat label horen."
daar hebben we al een heel goeie term voor nml. een "naam".
schoenmaker blijf bij je leest; ik *gok* zo dat psychologie niet je leest is

 
At 8:13 p.m., Anonymous Han said...

Je wilt het maar accepteren: die plofmoslims in hun grotten. Zelfs Bin Laden wordt weggeredeneerd, want te dik. Die opmerking over een bommentapijtje op Amsterdam slaat natuurlijk helemaal nergens op. Dat Bin Laden en zijn mannen zich ophielden in Tora Bora kon worden verwacht. Volgens de overlevering waren daar grotten cq geavanceerde bunkers. En vertel mij nu eens waarom de Amerikanen eerst die grotten of bunkers (whatever) moeten omkeren om vervolgens daar een bommentapijt op te laten vallen als je Bin Laden zo snel mogelijk wilt elimineren.

 
At 8:20 p.m., Anonymous Crap said...

Ik ga nooit psychologie studeren: wat een zweverige wartaal, NoDeca.

 
At 8:22 p.m., Blogger Paul said...

Oh dank robbertjan voor de link op wiki:http://www.edwardjayepstein.com/2002question/cave.htm

Ik zie nu dat ik ernaast zat. Powel kwam o.a. met de tekeningen van mobiele chemische wapenwagons en vrachtwagens bij de VN (ook nooit een spoor van gevonden). Rumsfeld kwam met die tekening van het bunkercomplex. Ook wel een leuke link voor Han, maar die zal 'em wel negeren wegens dat het niet in z'n plofmoslimwereldje past.

 
At 8:38 p.m., Blogger Paul said...

Rumsfeld: 'Oh, you bet. This is serious business. And there's not one of those. There are many of those.'

They painstakingly searched Gree Khil mountain and the surrounding area. They found no underground fortress, no hydro-electric power plant, no 2000 room hotel, no ant farm, no iron doors, no ventilating shafts. The troglodyte Lair of Bin Laden turned out to be mythic.

 
At 8:45 p.m., Anonymous Befehl ist Befehl said...

Der Han, der Braad und der Billy haben es nicht wissen wollen.

 
At 8:47 p.m., Anonymous Rogier said...

Een discussie van niks: Het niet-bestaan van bunkers - zeker weten we dat trouwens niet, want is ooit nagegaan wat er precies geraakt is? - is nog geen bewijs van het verzinnen ervan. Dat maken jullie complotters er weer van.

 
At 9:01 p.m., Anonymous Robbert said...

Rogier, er zijn simpelweg GEEN geavanceerde bunkercomplexen gevonden in tora bora zoals die eind 2001 via verschillende mediakanalen verschenen. Is dat nou zo moeilijk te begrijpen?

 
At 9:14 p.m., Anonymous Rogier said...

Nog een keer: de Amerikanen VERONDERSTELDEN het bestaan van die bunkers op basis waarvan ze actie namen. Verder waren er grotten. Die hebben ze gebombardeerd. Moeilijk he?

 
At 9:35 p.m., Anonymous Rogier said...

Kennelijk zijn jullie weer vergeten dat discussie is ontstaan omdat de flyer suggereert dat de Amerikanen hebben gelogen over bunkers; het wordt in een adem genoemd met andere zaken die naderhand die waar bleken te zijn en door de Amerikanen zijn verzonnen. Dit klopt dus niet: er waren verhalen over die bunkers en dat vormde de aanleiding tot het bombardement van die grotten. Zo simpel is het. Op 29 november 2001 is Bin Laden nog in Tora Bora gezien.

 
At 11:25 p.m., Blogger Jay said...

" krantenjongen said...

Hahaha... die folder van jou is de lelijkste kutfolder die ik ooit gezien heb, Jay. "

Dank je :D

Helemaal gebaseerd op die andere flyer, waar alles schots en scheef staat, dus dat moet dan eigenlijk de lelijkste zijn natuurlijk :) Maar bedankt voor je commentaar!

 
At 11:27 p.m., Anonymous FYI said...

Copyright 2006 Times Newspapers Limited
All Rights Reserved
Sunday Times (London)

October 29, 2006, Sunday

SECTION: OVERSEAS NEWS; News; Pg. 27

LENGTH: 639 words

HEADLINE: Tourists to take terror out of Tora Bora

BYLINE: Christina Lamb, Tora Bora

BODY:


FANCY following in the footsteps of the world's most wanted terrorist as he evades capture by the most powerful army on earth? Soon tourists will have their chance as the Tora Bora caves where Osama Bin Laden slipped through the grasp of American forces are to be turned into a holiday resort.

"Tora Bora is already a world-famous name but we want it to be known for tourism, not terrorism," said Gul Agha Sherzai, governor of the eastern Afghanistan province of Nangahar where the caves are situated.

The black-bearded governor, a former warlord turned construction mogul, has drawn up plans for a £ 5.3m hotel development overlooking the caves. He intends to build restaurants and pave the dirt road leading to the mountains from Jalalabad, a bone-jarring three-hour drive.

"I don't just want one Tora Bora hotel," he said, gnawing bones from mutton soup that he had prepared himself. "I want three or four. Long before anyone had heard of Osama, Tora Bora was known as a picnic spot and now it can be both."

An hour's walk from where the road runs out, across scree-covered mountains and along the bed of a stream, is the hillside the Al-Qaeda leader had turned into his fortified bunker.

Initially used as a hideout by mujaheddin fighting the Soviet Union in the 1980s, Tora Bora was taken over by Bin Laden who extended its caves and tunnels into the mountains dividing Afghanistan from Pakistan.

In December 2001 he and his lieutenants fled here as American-led forces drove the Taliban out of Afghanistan, the last known sighting of the man behind the September 11 attacks. US planes bombed the area but attempts to trap him were bungled when the US command delegated responsibility for his capture to three warlords. At least one allegedly accepted bribes to let him and his henchmen flee into Pakistan.

Anyone expecting the sort of high-tech redoubt that might feature as a villain's lair in a James Bond movie is likely to be disappointed. In between the craters left by the US bombing are just the ruins of houses of baked mud bricksbold.

Far from a labyrinth of tunnels, there are just three small entrances. One has been destroyed and the other two do not extend far. Any jihadi manuals or plans for nuclear or chemical weapons have disappeared: US forces checked the area carefully. By an old Soviet tank on a hill, a guard shows off the remains of a wall that he claims was Bin Laden's swimming pool.


"Actually it was his library," said Haji Zaheer, one of the three local commanders charged with capturing him. "All we found were some old potatoes. It looked like they had been running short of supplies." If the ruins are disappointing, the location is stunning. Smugglers with heavily laden donkeys wander the gorges through jagged mountains.

The local administration is hoping to cash in on the area's notoriety and a forthcoming Hollywood film by Oliver Stone, based on the book Jawbreaker by Gary Berntsen, a former CIA officer. "The name Afghanistan at the moment is associated with terrorism," Sherzai said. "We want to remove that label and replace it with tourism."

The country which back in the 1960s and 1970s was a popular destination on the hippie trail may not yet be ready for tourism. An attempt to take British package tours to Afghanistan in 2004 was thwarted by the assassination of the minister for tourism in whose guesthouse in Herat they had been due to stay. This month two German journalists camping near the beauty spot of Bamian were shot dead.

Although Sherzai insisted that Tora Bora is "100% safe", he sent an escort of two pick-ups carrying 16 guards armed with Kalashnikovs to accompany me to the site of his proposed hotel.

At several points the drivers went at such speed that the pick-ups rose from the ground. "Al-Qaeda country," muttered the gunmen. Perhaps it was all part of the Tora Bora experience.

LOAD-DATE: October 29, 2006

 
At 11:32 p.m., Anonymous fyi said...

-Let me repeat:
"Anyone expecting the sort of high-tech redoubt that might feature as a villain's lair in a James Bond movie is likely to be disappointed. In between the craters left by the US bombing are just the ruins of houses of baked mud bricks.

Far from a labyrinth of tunnels, there are just three small entrances. One has been destroyed and the other two do not extend far. Any jihadi manuals or plans for nuclear or chemical weapons have disappeared: US forces checked the area carefully. By an old Soviet tank on a hill, a guard shows off the remains of a wall that he claims was Bin Laden's swimming pool."

 
At 11:42 p.m., Anonymous fyi said...

-And another one for you dumb f*cks: http://www.edwardjayepstein.com/nether_fictoid3.htm .

 
At 11:47 p.m., Anonymous fyi said...

Let me make that easier for you.

 
At 12:03 a.m., Blogger Jay said...

Hoevaak ga je die handel nog herhalen FYI?

 
At 9:35 a.m., Anonymous NoDeca said...

tja crap, dat kun je even rechtgeaard zeggen op "na ch2 kan mogelijk apoptose volgen"
of zelfs "Bij een conjunctie van Jupiter met Venus bepaalt de bovenzonnige planeet in welke kosmische richting het gebeuren plaatsvindt en hangt het van de onderzonnige planeet af of het schouwspel wel of niet indrukwekkend is." (geplukt ve random site)
het is altijd wartaal als je niet weet waarover het gaat, daarom dat ik simon aanraad om bij z'n leest te blijven (tenzij hij psychoanalytisch georienteerd is, die staan nml bekend om hun te pas en te onpas rondstrooien van arrogante en misgeïnterpreteerde misbaksels->alliteratie!)

 
At 10:09 a.m., Anonymous Anoniem said...

Tora Bora bestaat wel, maar het beeld wat werd gegeven was inhoudelijk inderdaad niet correct, zie onder.

Tora Bora

Tora Bora ("zwart stof") is de naam van een gebied gelegen in het oosten van Afghanistan, ten zuidoosten van Kabul en ten zuidwesten van Jalalabad, nabij de grens met Pakistan.

Het gebied werd eind 2001 bekend toen in de media en door de Amerikaanse overheid het beeld werd geschetst dat zich in dit gebied versterkte kampen met een uitgestrekt netwerk van tunnels bevonden in gebruik door de Taliban en al Qaida.

In 2001 was het gebied in gebruik bij al Qaida en men vermoedde dat het hoofdkwartier van Osama bin Laden er gevestigd was.

Dit hoofdkwartier werd omschreven als een meerlagig grottencomplex met onder andere hydroelektrische energievoorziening en hotelfaciliteiten. Er zou tevens een grote hoeveelheid munitie zijn opgeslagen.

Het gebied werd in december 2001 door Amerikaanse en Afghaanse troepen veroverd op al-Qaida en de overgebleven Talibanstrijders.

Behalve kleine bunkers en kleine bovengrondse trainingkampen werd geen infrastructuur aangetroffen. Het is onduidelijk of het gebied ooit een basis is geweest voor offensieve operaties of alleen als ontsnappingsroute en schuilplaats heeft dienstgedaan.

De aangetroffen bunkers werden oorspronkelijk gebouwd begin jaren tachtig met assistentie van de CIA voor gebruik door de Moedjahedien ten tijde van de Sovjetoverheersing van Afghanistan.

Het waren versterkte natuurlijke grotten waarvan sommige al sinds het midden van de 19e eeuw in gebruik waren bij de in dit gebied aanwezige guerrillastrijders.

 
At 12:31 p.m., Anonymous P is het zat said...

Prezies, pieples.

Voor de VS onder Bush is een buitengewoon slap gefundeerde VERONDERSTELLING, of een zeer vaag vermoeden dat meer wat tegengesproken dan bevestigd, genoeg bewijs om net te doen alsof ze precies weten hoe het zit, en genoeg aanleiding om eens lekker te bombarderen.

Precies dat stelt de flyer aan de kaak. Die Amerikano's weten niks zeker, onderzoeken niks grondig, laten geen bewijzen zijn, maar zetten ondertussen wel de hele wereld op z'n kop.

En de groeten jongens. Ik kan niet op tegen zoveel botte domheid en dom geloof in de principiele goedheid van 'onze' cultuur.

 
At 1:24 p.m., Anonymous Anoniem said...

Billy: in jouw wcpot zit een geit die je in je nog ene kloot bijt!

 
At 1:27 p.m., Anonymous observant said...

Die neozons zijn uiteindelijk gewoon een stel Texanen. Oftewel: agressief redneck tuig dat nu opeens de wereld regeert. Dan krijg je dus dit soort toestanden...

 
At 1:30 p.m., Anonymous observant said...

herstel: neocons!

 
At 10:21 p.m., Anonymous Crap said...

Nee, het zijn neozons. Wedden?

 
At 10:34 p.m., Anonymous Crap said...

Wie is toch dat anoniempje dat zich hier de hele tijd zijn frustraties zit af te reageren? De dombo kan alleen maar schelden.

 
At 10:48 a.m., Anonymous Doemediemaar said...

Nu speciaal voor de redactie van Zapburu, pro Bush T-shirts.

http://images.t-shirts.com/printed/jpegs/TSH001/medium/I_LOVE_BUSH.jpg

 
At 3:07 p.m., Anonymous Anoniem said...

>Wie is toch dat anoniempje dat zich hier de hele tijd zijn frustraties zit af te reageren? De dombo kan alleen maar schelden.

Waarschijnlijk Braad of Billy, die daarmee trachten een nieuwe stok te creeeren om complotters mee te slaan.

Geeft hun een gevoel van status, wanneer ze kunnen pretenderen "bedreigd" te worden door een anonieme poster (waarna ze deze bedreigingen aan "de complotters" kunnen toeschrijven).

 
At 4:21 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

Nee Arie, ik ben toch bang dat het echt een gefrustreerd complottertje is. Vraag maar eens aan Patman uit welke hoek steeds bedreigingen komen; alleen complottertjes zijn sukkelig genoeg daarvoor.

Maar je zou geen complottertje zijn als je er geen complot in zou zien.

Ik geloof dat 95% van de complottertjes nog steeds het ludieke van dit blog ontgaat dat ze het allemaal zo doodserieus nemen; complottertjes zijn vooral om te lachen!

 
At 7:20 p.m., Anonymous Anoniem said...

LOL, je laat hier wederom zien dat je conclusies berusten op drijfzand, want ik heet helemaal geen Arie.

>Maar je zou geen complottertje zijn als je er geen complot in zou zien.

Nee, ik zie er geen complot in Braad. Ik was simpelweg sarcastisch.

 
At 7:21 p.m., Anonymous Anoniem said...

>Ik geloof dat 95% van de complottertjes nog steeds het ludieke van dit blog ontgaat dat ze het allemaal zo doodserieus nemen; complottertjes zijn vooral om te lachen!

Ik lach me vooral rot om jou en je vriendjes, vandaar dat ik nog steeds terug kom op dit blogje.

 
At 7:41 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

Je zou het woord sarcastisch eens op moeten zoeken, en dan vooral hoe je dat toepast.

 
At 8:28 p.m., Anonymous Anoniem said...

*Burrrrrrrpppp*
Leek me een nuttige bijdrage....

 

Een reactie posten

<< Home