donderdag, juni 14, 2007

Marketing


Het begint blijkbaar alweer te kriebelen bij de complotters: "Terwijl ik mijn moestuin wiedt, heb ik plenty tijd om na te denken en ik loop een beetje te fantaseren over een actie op 11 september. Vorig jaar was het een lustrum, vandaar dat de media aandacht besteedden aan 11 september. Maar dit jaar zouden ze die datum stilzwijgend voorbij kunnen laten gaan. Willen we dat?"

Kijk, dat heeft Billy nou nooit. Dat hij de ridderzuring en akkerdistel uit de grond staat te trekken en ineens aan 9/11 moet denken.

Maar Inanna wil een actie in 11 steden. Overwegend flyers en DVD’s uitdelen. "Als dit plan een beetje wordt uitgewerkt, dan kunnen we per stad de regionale omroep er bij halen. En alle regionale omroepen samen zijn goed genoeg voor het NOS-journaal."

Wat hebben de complotters toch elke keer weer hoge verwachtingen van hun acties. Terwijl sinds 11 september 2006 de flyerende complotters helemaal niks zijn opgeschoten. Er komt geen nieuw onderzoek naar 9/11, en de Partij voor de Waarheid die het bedrog vorig jaar aan de kaak wilde stellen heeft de verkiezingen verloren (de site is inmiddels zelfs opgeheven). Wat denk je een jaar later dan nog te bereiken? En waarom zou de pers daar op afkomen?

Meest opvallend is hoe zo'n discussie verloopt. Het gaat er blijkbaar niet meer om wat je wilt vertellen, maar hoe er actie gevoerd moet worden. "Ik wil nog altijd wel iets doen bij de Amerikaanse ambassade. Gewoon met stoepkrijt leuzen kalken of flyers uitdelen. Misschien wil iemand zich wel uitdossen als OBL. Of we kunnen allemaal met een koffertje rondlopen waarop met Duck-tape BOM is geplakt." Waarop een ander reageert: "Jij wilt graag een kogel in je kont?! Koffertjes met bom er op worden meestal niet positief ontvangen door amerikanen."

Ook een mooie is deze: "En als doelgroep zou ik bij voorkeur jongeren en jonge volwassenen nemen. In mijn ervaring staan 40+ ers en ouderen over het algemeen niet open voor dit soort gedachten."

Complotters doen tegenwoordig blijkbaar ook al aan marketing.

De afloop van deze discussie kan nu al feilloos voorspeld worden: op 11 september 2007 (een doordeweekse werkdag) gaat wederom anderhalve man en een paardenkop foldertjes op straat uitdelen. Die heldendaad zal in de complotforums wederom breed worden uitgemeten, maar ook nu weer zal geen deuk in een pakje boter worden geslagen.

Labels:

14 Comments:

At 8:16 a.m., Anonymous Anoniem said...

>Vorig jaar was het een lustrum, vandaar dat de media aandacht besteedden aan 11 september. Maar dit jaar zouden ze die datum stilzwijgend voorbij kunnen laten gaan. Willen we dat?"

Beetje vage redenering, alsof men in 2002, 2003, 2004 en 2005 geen aandacht besteedde op 11 September aan de aanslagen.

Misschien is het de vraag of men aandacht besteedt aan de alternatieve theorieen m.b.t. 9/11 maar stilzwijgend voorbij gaan, lijkt me niet...

>Kijk, dat heeft Billy nou nooit. Dat hij de ridderzuring en akkerdistel uit de grond staat te trekken en ineens aan 9/11 moet denken.

Dat zal dan wel komen omdat hij zich niet met ridderzuring en akkerdistels bezig houdt ?

 
At 2:08 p.m., Anonymous Rogier said...

Als je na zes jaar nul op het rekest krijgt moet de boodschap aan de 'geloofsgemeenschap' wel duidelijk zijn: het Nederlandse volk vindt 9/11 geen issue. Daar gaat helemaal niks meer aan veranderen. En een enkel DVD'tje al helemaal niet.

 
At 9:00 p.m., Blogger Ik Word Wakker said...

Mwoeha jij hebt zeker niet door wat er eigenlijk gaande is op internet zeker? Dit moddergooien intern in de 9/11 bewegingis is een paar maanden geleden pas aan de oppervlakte gekomen. Mensen die doorhebben wat er echt aan de hand is, luisteren al lang niet meer naar Alex Jones, die Loose Change gasten of 911blogger.

Waarom denk je dat deze site bestaat? Omdat er een paar mensen zich genoeg ergerden aan believers om, net zoals de internetbeweging, wat tijd in een vlog te gaan steken. Veel blabla, weinig echte info.

Iemand die niks van 9/11 af weet heeft al snel de neiging in de "informatie" te verdrinken. Ik heb ondertussen zo'n 80-90gb info over 9/11 of gerelateerd. Het meeste ervan is van hetzelfde laken een pak, niks echt dus, speculatie.

Zoek eens op "dancing Israelis" op youtube.

 
At 9:24 p.m., Anonymous Han said...

De smoking gun is ondanks die 80-90 gigabyte nog altijd niet boven water gekomen, voor nagenoeg elk 'bewijs' die complotters aanvoeren is wel een alternatieve verklaring te vinden, beste Arie.

 
At 9:48 p.m., Blogger Ik Word Wakker said...

En, wat is je alternatieve verklaring dan voor de "dancing Israelis"?

Of de magische paspoorten?

 
At 9:49 p.m., Anonymous Han said...

Wat dacht je hier van: "And they actually told the FBI that the reason they were celebrating was because the attacks would be beneficial to Israel, that it was, quote, a good thing for Israel -- that's according to the FBI spokesman who spoke on the record about this -- and that it would bring sympathy for Israel's political agenda in the Middle East."

 
At 9:56 p.m., Anonymous Han said...

Magische paspoorten? Het lijkt onwaarschijnlijk, maar het is ook weer niet onmogelijk. En zo lang iets is niet onmogelijk is, heb jij geen punt, lijkt me.

 
At 10:06 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

Die paspoorten zijn nou niet bepaald het enige wat uit het vliegtuig kwam dat is teruggevonden.

 
At 10:14 p.m., Anonymous VAB said...

In Billy's wereld zal De Grote Leugen altijd feilloos blijven werken, zoveel is wel duidelijk.

 
At 10:40 p.m., Blogger Jay said...

Awww, daar hebben we doemdenker vabje weer :)

Alles goed vabje? Hoe is het nou in la la land?

 
At 12:29 a.m., Anonymous vab said...

-je projecteert weer, Jay.

 
At 6:37 a.m., Blogger Jay said...

Ja, dat is het...

 
At 7:25 p.m., Blogger Ik Word Wakker said...

Die "dancing Israelis" waren wel de hele aanslag aan het documenteren. Wie de moeite doet, die ziet ze het zelf toegeven.

De 9/11 commission statements is op zijn minst interessant te noemen. Niet dat ik er een barst van geloof maarja dat doen jullie al he :p

 
At 9:08 p.m., Anonymous Anoniem said...

Billy & Co.
Moeten wel een heel strenge en agressieve vader en moeder hebben gehad.
Hij denkt namelijk door 'te straffen' met valse en vooral persoonlijke beschuldigingen dat hij anderen naar zijn hand kant zetten.
Helaas Billy er zijn ook nog mensen die niet leven op gif als inspiratie.

 

Een reactie posten

<< Home