vrijdag, november 02, 2007

Dr. NoJe leest steeds meer over hem: Ron Paul alias Dr. No. De gedroomde (Amerikaanse) presidentskandidaat die nagenoeg alles belooft dat complotters zich maar wensen.

71 is de man, en zoon van een Duitse immigrant. Zijn hele leven heeft hij al in de politiek gebivakkeerd, maar in 1988 probeerde hij zich te plaatsen als presidentskandidaat van de Libertarische partij, hetgeen hem niet lukte. Sinds de jaren negentig is hij weer actief in de politiek, en nu is hij dan presidentskandidaat voor de Republikeinen.

Hij wil de CIA afschaffen en inkomstenbelastingen moeten ook maar weg. O ja, en Paul is een tegenstander van abortus en voorstander van wapenbezit. Illegale vreemdelingen moeten geweerd worden. De gouden standaard moet worden ingevoerd, en de centrale bank geleidelijk afgeschaft. Hij is tegen de strijd tegen drugs (!) en de welvaartsstaat. Maar ja, voor een rasechte libertarier komen deze punten niet als een complete verrassing. En ja, Paul wil zelfs een nader onderzoek naar 9/11, maar een inside job, dat hoor je hem toch echt niet zeggen.

Paul is ongekend populair op internet, maar in de (echte) polls bungelt hij steevast onderaan. Want: "Ron Paul is niet goedgekeurd door de Bilderbergers... hij zal dus nooit kandidaat worden. En daarom staat 'ie ook op 1%: dat is hoe polls worden 'gebruikt', zo zeggen de aanhangers.

En de mainstream media proberen Paul natuurlijk kapot te maken met subliminale boodschappen. Let op de nieuwsberichten achter Paul, zegt de zwaar paranoïde maker van het filmpje boven. Met een beetje fantasie wordt elk willekeurig woord verdacht.

Labels:

22 Comments:

At 4:05 p.m., Anonymous Frisdrankje said...

Hee Billy heb je ook een e-mailadres of iets dergelijks waarop ik je kan bereiken? Ik heb nog een leuke tip voor een artikel.

 
At 4:19 p.m., Blogger Billythekid said...

Tip hem hier maar, of is het geheim?

 
At 5:39 p.m., Anonymous Anoniem said...

Lekker objectief stukje weer, Billy.
Billy the Kid, voor al uw doorwrochte journalistiek.
Not.

 
At 5:48 p.m., Anonymous Crap said...

Dus jij gelooft weer eens in de subliminale boodschappen? Het zal ook weer niet eens zo zijn.

 
At 6:34 p.m., Anonymous Anoniem said...

@Crap
Dus jij leest blijkbaar weer eens dingen die ik niet schreef? Het zal ook weer niet eens zo zijn.

 
At 7:09 p.m., Anonymous Anoniem said...

Dit artikel is een aanfluiting.

Ron Paul is de beste kandidaat die de Verenigde Staten in lange tijde hebben gehad.

 
At 9:54 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

prachtig beargumenteerd weer, anoniem!
Wat een voorbeeldig complottertje.

 
At 10:40 p.m., Anonymous Billy the Turd said...

Saddle up and ride your pony, Billyboy!

 
At 8:02 a.m., Anonymous Anoniem said...

Ron Paul maakt een goede kans om te winnen; dat zal hem waarschijnlijk zijn leven kosten.

Alle vermoorde presidenten hadden 1 ding gemeen: ze wilden de macht van de bankiers inperken.

 
At 9:14 a.m., Anonymous Fred said...

Wat een kul weer, voor iemand die nog geen 1 procent van de stemmen haalt?

 
At 10:24 a.m., Anonymous Crap said...

Zijn er ooit presidentskanditaten vermoord?

 
At 12:05 p.m., Anonymous Anoniem said...

Bobby Kennedy misschien?

 
At 12:19 p.m., Anonymous Anoniem said...

Fred, jij bent zeker voor die mislukte acteur van law & order? Hoeveel straw polls heeft die Fred van jou gewonnen? Ron Paul inmiddels twintig!

1% in de polls my ass..

 
At 2:15 p.m., Anonymous Fred said...

Twintig procent? Toch echt niet volgens de ABC/Washington Post Polls, CNN, American Research Group, Los Angeles Times/Bloomberg Poll, USA Today/Gallup Poll, Gallup, enzovoorts.

 
At 7:08 p.m., Anonymous Anoniem said...

Ik had het over straw polls, verkiezingen waarin ECHTE MENSEN hun stem uitbrengen op lokaal niveua. Dit in tegenstelling tot de opinieMAKERS (met de nadruk op makers) die alleen per vaste telefoon peilingen afnemen bij vooraf geselecteerde stemmers. Ron Paul heeft 20 straw polls gewonnen, meer dan welke republikeinse kandidaat dan ook. Bovendien staat Ron Paul wat betreft netto fundraiding op de derde plaats, achter Guiliani en bijna gelijk met Fred Thomson op basis van de cijfers in het derde kwartaal. Er is geen enkele reden om te veronderstellen dat deze man bij voorbaat kansloos zou zijn. Wacht maar tot de uitslagen van de eerste primaries binnekomen...you'll be surprised!

 
At 7:11 p.m., Anonymous Rogier said...

Zo weet ik er nog wel een paar, dus de officiele pollmakers verdraaien de boel weer eens en interviewen geen echte mensen?

 
At 7:17 p.m., Anonymous Anoniem said...

Waar lees jij dat? Ik had het slechts over de methode waarmee gepeild wordt, die niet echt meer aansluit bij deze tijd en daardoor een vertekend beeld geeft. Het is nu eenmaal een feit dat steeds meer mensen mobiele telefoons gebruiken en geen vaste telefoonaansluiting hebben. Vooral de jongere generatie.

Dat is natuurlijk geen reden om er meteen een complot achter te gaan zoeken. :)

 
At 9:42 p.m., Anonymous racer said...

"Ron Paul heeft 20 straw polls gewonnen, meer dan welke republikeinse kandidaat dan ook."

Veel van die straw polls zijn gewoon gezellige BBQ's waar een paar honderd man op afkomen. Die zijn dus net als online polls makkelijk naar je hand te zetten met een beetje organiseren.

Bovendien staat Ron Paul wat betreft netto fundraiding op de derde plaats

En wat moet dat bewijzen? Dat zijn aanhangers meer geld geven betekent nog niet automatisch dat hun aantal groter is.

Wacht maar tot de uitslagen van de eerste primaries binnekomen...you'll be surprised!

In de peilingen staat hij nu op 3 a 4%. Laten we hem er een procentje bijgeven omdat die peilingen onder geregistreerde republikeinen wordt gehouden, terwijl de aanhanger van Ron Paul vogels van allerlei pluimage zijn die hem alleen zo geweldig vinden omdat hij de anti-establishment kandidaat is.

De kans dat hij in de primaries hoger dan 5% scoort is dus niet groot. Want dan moeten ze opeens per staat tienduizenden tot honderdduizenden mensen zien op te trommelen en zoveel aanhangers heeft Ron Paul simpelweg niet :)

 
At 5:37 p.m., Anonymous Anoniem said...

"Dat zijn aanhangers meer geld geven betekent nog niet automatisch dat hun aantal groter is."

Ron Paul krijgt juist veel kleine donaties hetgeen op een hoog aantal donateurs wijst. De meeste $1,000 en $2,300 donaties gaan naar Romney en Guiliani.

 
At 12:20 p.m., Blogger jopiter said...

"Ron Paul maakt een goede kans om te winnen; dat zal hem waarschijnlijk zijn leven kosten."

Ron Paul maakt geen schijn van kans om te winnen. Als je de geschiedenis van de Amerikaanse verkiezingen een beetje volgt, zul je zien dat je altijd al dit soort outsiders hebt gehad, die veel aandacht trekken in de voorverkiezingen, maar uiteindelijk niet de officiele kandidaat van hun partij worden.

 
At 8:17 p.m., Anonymous Anoniem said...

Ron Paul trekt juist NIET veel aandacht. Hij wordt compleet genegeerd door de media, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een Howard Dean die vollop media-aandacht kreeg. Ik denk dat Ron Paul meer is dan een gewone outsider.

 
At 8:55 p.m., Anonymous Anoniem said...

"Je leest steeds meer over hem: Ron Paul alias Dr. No. De gedroomde (Amerikaanse) presidentskandidaat die nagenoeg alles belooft dat complotters zich maar wensen."

Ik denk dat de meeste complotters mijlen ver af staan van het politieke gedachtengoed van de zeer conservatieve Ron Paul, en puur kijken naar de zaken waar RP op tegen is (Bush) zonder zich verder af te vragen waar hij verder voor staat.

Hoe komt het toch dat veelal links georienteerde complotters de hort op gaan met een oer-conservatief ?

 

Een reactie posten

<< Home