woensdag, augustus 16, 2006

100.000 ton bucket


Een Nederlandse believer die zich Democraatus noemt - vermoedelijk student aan een technische universiteit - is deze zomer in zijn woning even flink aan de slag gegaan met lijm en schaar om de WTC torens na te bouwen. Beetje houtjetoutje, maar zijn toren groeide iedere dag hoger en hoger, zo lezen we op zijn site.

Toen het klaar was liet hij er een emmer op vallen: Now that the experiment took place, it is time to have a closer look at the inflicted damage, lezen we, waarna we een groot aantal foto's zien van in elkaar gedrukte papieren kokers. Daarna belandde de geplette toren bij het vuilnis, waar we dan nog net kunnen lezen dat hij naar China zal worden verscheept (toelichting: complotdenkers vinden het verdacht dat het staal van de torens meteen aan buitenlanders is verkocht, vandaar deze knipooggrap).

Wat hij ermee heeft willen bewijzen, is niet echt duidelijk geworden, maar Democraatus heeft er in elk geval de internationale 9/11 blogs mee gehaald: New conspiracy theory: WTC was hit by a 100.000 ton bucket just before collapsing.

Op een van de foto's zien we trouwens vriendin met kind op een afstand toekijken. "Ja, Mientje, na vandaag gaat Japie echt op vakantie."

En ineens wisten we weer waar ons dit aan deed denken: aan de speelfilm Close Encounters van Steven Spielberg. Daarin kneedt Roy Neary in zijn huis uit klei een gigantische berg die hij als visioen had gezien. De zelfnijverheid houdt de complotdenkers in elk geval van de straat.