vrijdag, augustus 11, 2006

Operatie Bojunka



De complotdenkers zijn zichtbaar ongelukkig met de berichtgeving over het omvangrijke terroristische complot waarbij tien vliegtuigen tijdens transatlantische vluchten zouden worden opgeblazen. Het leidt de aandacht af van hun propaganda, maar ontkracht ook het argument dat negentien kapers met messen vier vliegtuigen konden veroveren. Als we de berichten mogen geloven, zouden chemische bommen in handbagage worden gebruikt om vliegtuigen neer te halen. En gezien de Pakistaanse connecties lijkt het opnieuw te gaan om kamizevluchten van moslims.

Maar zie, de website Prison Planet van radiomaker Alex Jones heeft het antwoord alweer klaar: Het zou gaan om een variant van een reeds in 1995 verijdeld plan om tien westerse vliegtuigen neer te halen dat Operatie Bojunka heette. De leider van die operatie, Ramzi Youssef, genoot volgens Jones bescherming van de Amerikaanse regering. Die Youssef zou later met behulp van de FBI aan explosieven zijn geholpen om in 1993 een aanslag op het WTC te plegen. Ook de aanslagen vorig jaar in Londen waren volgens Jones door geheime inlichtingendiensten opgezet. Moslimterroristen bestaan volgens Jones helemaal niet. Net als 9/11 is alles scène gezet.

En nu is er volgens Jones dus weer een nieuw 'monster onder het bed'. "The new alert arrives with the 9/11 truth movement on the cusp of a wave of media exposure. Evidence of government sponsored terror and how they use the fear of terror to control society is bursting out at the seams as editorials nationwide in the US are uniform in attempting to debunk research that questions the official version of 9/11. Every single major terror alert issued by either the US, Canadian or UK governments has proven to be either a manufactured facade, an entrapment sting or an outright hoax."

Every alert? Jones is een meester in het aan elkaar knopen van de grootst mogelijke feitelijke onzin, maar schreeuwt het met zoveel aplomp tegen de camera en de microfoon dat je hem nog bijna gaat geloven ook. Let op: binnen de kortste keer pennen de Nederlandse complotsites (opmerking in VK Forum van Rotterdam Rebel: "Volgens Alex Jones is de USA nu in Martial Law!" Neepie: "Ik zit hier weer met kippevel....") de stukjes van Jones weer klakkeloos over.

3 Comments:

At 5:24 p.m., Anonymous Fred said...

En nu zijn er ook nog namen: http://news.bbc.co.uk/1/hi/uk/4782343.stm

 
At 10:29 a.m., Blogger Dr John said...

Laten we rustig wachten op de feiten voor een oordeel te vellen, voorlopig rollen de voorlichters over elkaar heen met oncontroleerbare beweringen. Wie denkt dat Scotland Yard onfeilbaar is moet maar eens wat lezen over de Birmingham 6 of andere vermeende IRA leden die na tientallen jaren vast te hebben gezeten onschuldig bleken en werden vrijgelaten. Natuurlijk bestaat er terrorisme door moslimfundamentalisten, de vraag is echter welke rol spelen de overheden en wat is hun belang??

 
At 1:32 p.m., Anonymous Crap said...

Zojuist gelezen: De verdachten die de Britse politie donderdag aanhield in verband met een vermeend complot om vliegtuigen op te blazen, hadden waarschijnlijk ook contacten in Duitsland. Dat zegt de Duitse staatssecretaris van Binnenlandse Zaken August Hanning in een vraaggesprek met de krant Bild am Sonntag, dat zaterdag al is gepubliceerd in Duitse media.

Volgens het weekblad Focus zou een van de verdachten in contact staan met de echtgenote van een lid van de terreurcel in Hamburg rond Mohammed Atta, die de leiding had bij de aanslagen in de Verenigde Staten op 11 september 2001. Hanning bevestigt in Bild am Sonntag dat er kennelijk sprake is van contacten tussen de Britse verdachten en personen in Duitsland. Er loopt een onderzoek.

 

Een reactie posten

<< Home