woensdag, augustus 16, 2006

Pamela


Pamela Hemelrijk schopt graag ergens tegenaan. Vooral tegen de NRC of PCM, de uitgeverij van het AD, waar zij ooit als columniste aan de kant is gezet. Zij is mede samenstelster van NRC Ombudsman, waar die krant als pispaal fungeert voor Micha Kat, die beweert dat hij zelf is opgestapt bij de NRC, maar volgens de krant er uit is geschopt. Die discussie laten we even voor wat het is.

Pamela heeft ook wat met 9/11. Pamela leest namelijk wel eens een complotsite en dan krijg je dit: "Waarom zwijgen de media als het graf over building 7 van het WTC? Dat gebouw is om half zes ’s middags spontaan ingestort. Als een kaartenhuis. Hoe heeft Bin Laden dat voor elkaar gekregen? De 9/11 onderzoekscommissie bleef het antwoord schuldig."

Na enorme branden, mevrouw Hemelrijk, alleen dat leest u niet op complotsites die u frequenteert.

"Hoe is het die kapers trouwens gelukt het WTC te vinden, zonder hulp van de luchtverkeersleiding? Met een toeristenkaart en een jongenskompas? En hoe kon Flight 77, gekaapt en wel, bijna een uur ongehinderd rondcrossen in het bestbewaakte luchtruim ter wereld? Die zaak stinkt aan alle kanten!"

Ok, het is een column en dan mag je lollig doen, over jongenskompassen enzo. Doen we niet flauw over.

Maar gisteren kwam Pamela in de gratis treinkrant Metro (kedenkedenk) weer op 9/11 terug, ditmaal naar aanleiding van een bericht in haar favoriete dagblad NRC, die meldde dat moslims in Londen maar moeilijk kunnen geloven dat hun opgepakte geloofsgenoten terreurdaden zouden hebben beraamd. Zij vermoeden een complot van politie en inlichtingendiensten, die met dit soort nep-successen het eigen imago proberen op te poetsen.

Pamela: "Het verbazende is dat de NRC nu ineens wèl ruim baan geeft aan complot-theorieën, en serieus rekening houdt met de mogelijkheid dat die hele 'verijdelde aanslag' een verzinsel is van de corrupte Britse autoriteiten. En misschien is dat ook wel zo, ik sluit dat helemaal niet uit. Ondertussen praat de ‘re-open 9/11 movement’ bij de pers nog steeds tegen dovemansoren. Al vijf jaar wijzen miljoenen mensen en duizenden websites erop dat de officiële lezing rammelt als een oud autowrak, en stijf staat van de aantoonbare leugens."

Miljoenen mensen en duizenden websites? Godzijdank, zo erg is het echt niet. Heeft u zich wel eens verdiept in de argumenten en de zogenaamde feiten van die 'duizenden' websites, mevrouw Hemelrijk? Misschien dit blog nog maar eens nalezen?

"Maar of het nu de Duitse ex-minister Andreas von Bülow is, die verklaart dat de CIA de hand moet hebben gehad in het opblazen van de Twin Towers, of de filmster Charlie Sheen, of toch alom hoog gewaardeerde journalist Hunter S. Thompson, het helpt allemaal niks; ze halen er nog niet eens Teletekst mee."

Oeps. Hunter S. Thompson is al anderhalf jaar dood. Hij zou inderdaad ooit hebben geloofd in de inside job, maar opgeschreven heeft hij het nooit. Maar wellicht heeft u zijn stem in de door u aanbevolen documentaire Loose Change gehoord en gedacht dat hij nog springlevend was?

"Het is zonneklaar: de ‘re-open 9/11 movement’ volgt de verkeerde taktiek! Met rationele argumenten maak je op de pers geen indruk. Wat de ‘re-open 9/11 movement’ moet doen is de moeder van Mohammed Atta van stal halen, en haar laten bezweren dat haar zoon veel en veel te aardig was om met een gekaapte Boeing de Twin Towers te rammen! Pas dan zal ook bij de NRC de scepsis gaan knagen. En dan gaan ze zich misschien eindelijk eens verdiepen in de cover-up van de eeuw."

De cover-up van de eeuw is de illusie van een handjevol complotgekken. Wist u, mevrouw Hemelrijk, dat er nooit Amerikanen op Maan zijn geland? En JFK is vermoord omdat hij te veel over UFO's wist? Dat laatste schrijft Jim Marrs, net als u een 9/11 believer.