woensdag, augustus 09, 2006

Ooggetuige


Stel, je bent ooggetuige geweest van de aanslag op het Pentagon en je leest dat er iets anders dan een vliegtuig in gevlogen moet zijn. Een kruisraket bijvoorbeeld. Wie twijfelt dan niet aan zijn verstandelijke vermogens?

Bobby Eberle kan er over meepraten. De Repubikeinse columnist was op 11 september 2001 op weg naar een hotel in Washington D.C. en kwam toevallig langs het Pentagon. Eberle was inmiddels op de hoogte van de aanslagen van het WTC via de radio. Ineens hoorde hij een enorm lawaai en zag groot verkeersvliegtuig van American Airlines overkomen, "alsof hij ging landen". Eberle zag vervolgens hoe het vliegtuig tegen het Pentagon te pletter sloeg. Een dag later schrijft hij er een column over.

Gisteren schreef hij weer een column, ditmaal naar aanleiding van de vele complotverhalen die ook zijn getuigenis in twijfel trekken. Zelfs al heb je het het met eigen ogen zien gebeuren, dan nog zullen de complotdenkers beweren dat je een 'media shill' bent. Ooggetuigen bestaan volgens de complotdenkers niet. En als ze niet kunnen worden doodgezwegen, trekken ze hun hele bestaan in twijfel. Makkelijker kan het eigenlijk niet.