dinsdag, oktober 31, 2006

Jacobse & Van Es


Nog even de persconferentie van Lijst 14 op 20 oktober teruggekeken, waarvan de Partij voor de Waarheid deel uitmaakt. De video staat inmiddels online.

Welnu, het was een buitengewoon vreemde vertoning. Twee vertegenwoordigers van de lijst tegenover slechts 1 journalist/fotograaf en een handjevol lijstduwers. "Maar ja, dat verbaast ons niks," schamperde woordvoerder Robert Verlinden. "Dit kunnen de oren van de media natuurlijk niet aan."

Wereldfietser, zo noemt Verlinden zich. "Een uitstekende therapie voor mensen zijn boos zijn." De oplossing is dat je definitief het land uit gaat of toch iets in de politiek doet, aldus Verlinden die zeventien partijen bij elkaar bracht op een lijst.

Maar wat hadden de heren nou eigenlijk te vertellen, daar in Nieuwspoort, waar de poster van Lijst 14 telkens demonstratief scheef hing?

Helemaal niks. Nada. Uitleggen dat Lijst 14 geen partij is, maar een lijst en dat men voor meer informatie bij de afzonderlijke lijstduwers moest zijn. Lijstduwers van wie het gros niet op was komen dagen.

Zouden die de opzet van de lijst trouwens wel begrepen hebben? Want namens diezelfde Lijst 14 is een email kettingbrief rondgestuurd waarin staat dat "de verwarring die na 11 september is ontstaan, bewust wordt gecreëerd door politici die door het bedrijfsleven en de internationale banken aan de macht zijn geholpen." Namens wie is die brief gestuurd?

"Als Jacobse & Van Es zich bij ons hadden gemeld onder het motto Geen gezeik allemaal rijk, hadden we ze ook als partij geaccepteerd," vertelde een van de woordvoerders van de Lijst 14 in Nieuwpoort.

En inderdaad, dit moet haast wel een sketch uit de koker van Koot & Bie zijn geweest.

Labels:

11 Comments:

At 10:47 a.m., Anonymous Anoniem said...

Quote: Want namens diezelfde Lijst 14 is een email kettingbrief rondgestuurd waarin staat dat "de verwarring die na 11 september is ontstaan, bewust wordt gecreëerd door politici die door het bedrijfsleven en de internationale banken aan de macht zijn geholpen."

Blanco Lijst, die nu opeens geen Blanco Lijst meer mag heten maar Lijst 14. Hoe bedoel je bewust verwarring zaaien? En dan zo`n J van Aken, (een zelfuitgeroepen "energie Goeroe" (?) die tot aan zijn ellebogen in de olie zit, (911 ging om olie, denk aan de aanval op Iraq) moeten wij dan geloven als hij zegt het beste met Nederland voor te hebben, en of we allemaal maar even op zijn Partij van de Waarheid willen gaan stemmen.

 
At 10:50 a.m., Anonymous Anoniem said...

En er is nu het zoveelste forum waar je vragen aan onze Enrgie Goeroe kunt stellen, maar of hij ze beantwoord??

http://forum.intentionalcommunity.nl/index.php?topic=90.0

 
At 12:03 p.m., Blogger Jay said...

Partij van de waarheid...
Das helaas niet mijn waarheid.
Volgens mij had ik in een ander stuk hier al laten zien hoeveel steunbetuigingen ze hadden gekregen in nederland. Onder de 400 als ik het nog goed kan herinneren.
Weet iemand toevallig ook welk complot die van Aken nou aanhangt?

Ik kan dat zo snel ff niet vinden. Ik dacht dat ik hem eens had horen zeggen dat er helemaal geen vliegtuigen in het WTC waren gevlogen, maar dat lijkt me sterk. Dus als iemand daar iets over kan vinden op het net. Het liefst in tekstvorm ipv videotje.

 
At 12:16 p.m., Blogger Braad Spitt said...

Op dknwz.nl stond een tijdje terug eeninterview met van Aken. Toen viel het me op dat ie zich totaal niet uitsprak over wat er volgens hem op 9/11 gebeurd was. Het bleef bij iets vaags als "er kloppen heel veel zaken niet", waarnaar er snel weer naar het volgende onderwerp werd doorgegaan.

Opvallend was dat niemand in de comments hier op in ging; misschien is het de 'waarheidszoekers' niet opgevallen, misschien stelt zo'n vage uitspraak de meesten al tevreden..

 
At 12:49 p.m., Blogger Jay said...

Ja, die zijn al snel teveden met een mooi verhaaltje.

Ik dacht dat hij toen in die uitzending van, was het netwerk?, over 911 iets zei over wat hij nu werkelijk geloofde.

 
At 3:33 p.m., Anonymous Anoniem said...

Je kunt onze Ënergie goeroe"nu ook vragen stellen, alleen antwoorden geeft hij niet :)

http://forum.intentionalcommunity.nl/index.php?topic=90.0

Berichten die je daar post zullen binnen enkele dagen beantwoord worden, daar zal ik (en anderen) voor zorgen.

groet
Micha Kuiper

 
At 3:36 p.m., Anonymous Anoniem said...

Hoe zet je bij deze blogger trouwens een werkende link neer?
;)

http://forum.intentionalcommunity.nl/index.php?board=16.0

 
At 4:58 p.m., Anonymous Frans Kranen said...

Volgens dat filmpje hebben alle 17 partijen bij Lijst 14 800 voorkeursstemmen opgehaald.

 
At 8:04 p.m., Blogger Jay said...

Hahahaha, dus er waren nog 800 mensen die het met hun eens waren ook?? :)

 
At 12:14 a.m., Anonymous gompie said...

Hup, Bolly

 
At 12:31 p.m., Anonymous tester said...

test

 

Een reactie posten

<< Home