maandag, oktober 30, 2006

Kapers


Een aantal maanden terug riepen complotdenkers nog dat de kapers van 9/11 'springlevend' zouden zijn. Ze verwezen dan steevast naar een artikel van de BBC dat op 23 september 2001 was verschenen, waarin dat toch maar mooi gemeld was. In het kort kwam het hierop neer dat volgens Arabische kranten de kapers na 9/11 in onder meer Casablanca waren gesignaleerd.

Opmerkelijk is dat complotdenkers de media maar al te graag citeren als het ze toevallig goed uitkomt, maar diezelfde media wantrouwen als ze worden tegengesproken.

Het bewuste artikel heeft de BBC na vijf jaar nu maar eens zelf van commentaar voorzien. Zo schrijft redacteur Steve Hermann dat het bericht al lang is ingehaald toen de BBC een officiƫle lijst van de kapers publiceerde. Onder de foto van Waleed al Shehri (een van de kapers van Vlucht 11) staat nu dat "een man genaamd Waleed al Shehri" al een jaar voor de aanslagen uit de VS zou zijn vertrokken. Daarmee wordt volgens Hermann duidelijk dat er verwarring bestond rond persoonsnamen.

Inderdaad, namen als al Shehri zijn in de Arabische wereld net zo ingeburgerd als Jan Jansen. Grote kans dat je meer Jansens vindt, en zelfs een Jansen die piloot is.

Labels: , ,

9 Comments:

At 5:41 p.m., Anonymous racer said...

Lees ook de boze stukjes onder het commentaar van amerikaanse en britse Zaproeder equivalenten. Geloven die BBC gatekeepers nog steeds in die 19 plofmoslims! ;*)

 
At 6:00 p.m., Blogger Jay said...

Ach volgens de britse pers was de Titanic ook weer op weg naar een haven terwijl hij al op de bodem van de oceaan lag. Vergissingen worden gemaakt daar ontkom je nou eenmaal niet aan.

 
At 10:38 p.m., Anonymous Anoniem said...

Zoek dan eens naar "911 hijackers still alive" op google en je krijgt een "plethora" aan info's die wijzen op informatie dat een groot deel van de veronderstelde daders nog in leven is... niet alleen dat ene BBC artikel, een wereld aan info... jullie site wil enkel de officiele versie goedpraten maar de werkelijkheid is anders... het zaakje 911 stinkt!

 
At 7:40 a.m., Blogger Billythekid said...

"Het zaakje 911 stinkt!"

Dat soort opmerkingen slaat hier volledig dood, dat weet je nou toch wel Anonymous?

 
At 10:46 a.m., Blogger Braad Spitt said...

Heb je eigenlijk zelf al eens gegoogled op de term "911 hijackers still alive", anonymous?
Het levert namelijk maar verdomd weinig hits op, laat staan dat er berichten van nieuwssites tussen staan.
Maar ja, met zo'n zoekterm ga je natuurlijk ook alleen maar sites vinden die je vooringenomen gevoel dat 'het zaakje stinkt' bevestigen.
Het zou helpen als je eens de bronnen van die verhalen zou onderzoeken.

 
At 10:49 a.m., Blogger Braad Spitt said...

o, ik moet een gedeelte van mijn vorige comment terugroepen. Toen ik de google search deed had ik de aanhalingstekens meegekoppiepeest, en dan vind je uiteraard veel minder hits.

Het gedeelte over dat je met die zoekterm alleen maar bronnen zoekt die je vermoedens bevestigen blijft wel staan..

 
At 11:08 a.m., Blogger Jay said...

Vreemd dat die levende kapers dan niet volop op Al Jazeera worden getoond. Dat zou dan namelijk wel een klap voor de amerikaanse regering zijn.

 
At 1:28 p.m., Anonymous racer said...

http://www.911myths.com/html/still_alive.html

 
At 2:22 p.m., Blogger Jay said...

Ik denk niet dat Anonymous de moeite zal nemen om die link te bekijken Racer, want elke link waarin myths of debunking staat wordt verafschuwd door complotters ;)

 

Een reactie plaatsen

<< Home