woensdag, juni 27, 2007

Alex blog


Het moest er een keer van komen: een blog geheel gewijd aan ubercomplotter en pseudojournalist Alex Jones. Nog altijd is er een handjevol complotters in Nederland dat bijna iedere nacht naar de radioshow van deze vleesgeworden scheepstoeter luistert, en op voorhand alles gelooft wat de beste man uitbraakt.

Blogger Edmund Standing weet Jones echter voortreffelijk te karakteriseren: "In his approach to evidence, Jones presents a classic case of pseudo-scholarship: selective use of evidence, misrepresentation of evidence, spurious linking of unconnected evidence, presenting unconfirmed reports as evidence, using non-multiply attested claims as evidence, uncritically accepting mainstream news reports as evidence, discounting any evidence that runs contrary to his grand narrative, and even outright manipulation of evidence."

Standing zet Jones' nieuwssite Prison Planet neer als een "paranoïde knipseldienst", waarbij de 'waarheid' nagenoeg altijd wordt ontleend aan berichten van de mainstream media: ("The same news outlets he claims are 'totally controlled', i.e. 'Don't believe them, just listen to me - and watch my films!'), and much of that is misrepresented by Jones to support an extreme conspiratorial outlook."

Precies het probleem met de Zapruders, die duidelijk bij Jones in de leer zijn geweest: schelden op de mainstream media die niet te vertrouwen zijn of alleen maar ANP berichtjes kunnen overpennen, maar diezelfde media citeren om je eigen verwrongen waarheid te presenteren.

Een andere complotjournalist is hem gevlogen. Christopher Lee Bollyn had maandag in de rechtbank moeten verschijnen nadat een jury hem schuldig had bevonden aan tegenwerking bij een arrestatie en een poging tot mishandeling, maar hij is niet komen opdagen. Er is een opsporingsbevel uitgevaardigd.

Labels:

25 Comments:

At 11:59 a.m., Anonymous Jopie said...

Foxnews is volgens jou een fantastische zender zonder leugens?
Dankzij die zender hebben we de ellende in Irak, pure propaganda watin Amerika is gebeurd met de media.

De media is inderdaad waardeloos, hart van Nederland weleens gezien? 99% is entertainment op tv, het stelt allemaal weinig voor. Je hebt een klein % wat goede verhalen brengt maar dat mag je dan niet samenhusselen tot een compacte nieuwsvoorziening? Ik hoef niet te weten dat Gerard Joling aambeien heeft, ik wil de betere stukken lezen.

Dat Alex Jones er een hele show van maakt klopt wel. Een gemiddelde multi miljoenen dollar CNN uitzending overtreft dit wel, toch wordt de lat hoger gelegd voor iemand zonder budget en weinig publiek. Altijd apart om dit soort kritiek te horen. Laat de media beter nieuws brengen en je hebt geen Alex Jones of Zapruder nodig. Bij Alex Jones kun je zelf begrijpen dat je niet alles direct als waarheid moet aannemen. De bullshit van CNN zorgt voor een veel slechter wereldbeeld in alle huiskamers en dat wordt allemaal direct als waarheid aangenomen.

Een Alex Jones of Zapruder hoor ik geen geweldadige agenda uiten, dus waarom zoveel angst? De bekende media stations hebben wel heel duidelijk een agenda, financiele agenda's dienen, politieke agenda's dienen. Ted Turner is miljardair en dan zeuren dat Alex Jones video's van $15 verkoopt "om binnen te lopen".

Lachwekkend natuurlijk. Richt je pijlen op de media niet de gevolgen van de slechte media.

Dan kijk je dus echt in de verkeerde hoek voor problemen.

 
At 12:17 p.m., Anonymous Han said...

"Bij Alex Jones kun je zelf begrijpen dat je niet alles direct als waarheid moet aannemen."

Wat een logica weer. En dan is het beter dan CNN? Trouwens, Jones heeft ook een financieel belang, want ook zijn producties worden gefinancierd, maar dan door al te goedgelovige luisteraars.

 
At 1:31 p.m., Anonymous Anoniem said...

Ik zie Billythekid nergens beweren dat Foxnews een objectieve en betrouwbare zender is, en evenmin dat Hart van NL de waarheid in pacht heeft. Een van de redenen dat het zo moeilijk is om behoorlijk met complotdenkers te discussiëren, is dat ze hun tegenstanders voortdurend argumenten toeschrijven die zij zelf niet hebben gebruikt. De stroman-drogreden heet dat in de rhetorica...

 
At 2:04 p.m., Anonymous Rogier said...

"99% is entertainment op tv, het stelt allemaal weinig voor."

De mediawet schrijft al eens heel andere verhouding voor, maar kennelijk heeft Jopie alleen SBS op zijn afstandsbediening.

 
At 3:59 p.m., Anonymous Anoniem said...

Er zijn goede docu's genoeg op tv alleen wordt er door de rest van de media en de politiek niet op ingegaan, alleen als het hen uitkomt, zoals dat het geval was bij Ayaan Hirsi Ali. Maar hoor jij over een reacte van de politiek op Reporter watbetreft voorkennis over de rapporten over het niet aanwezig zijn van massavernietigingswapens? Over de 5 jaar na de bouwfraude? Leugens van de overheid omtrent de bodemdaling in Groningen?

 
At 6:05 p.m., Anonymous jopie said...

Rogier, dagelijks kun je 2 of 3 uur televisie vinden wat enigszins scherp is. Erg weinig voor 10(?) Nederlandse kanalen, niet?

Han, je snapt er niks van. Mijn punt is dat ze om $15 video's zeuren terwijl de normale media miljarden binnensleept. Ga je nog even zeggen dat ALex financiele belangen heeft haha. Peanuts en hij moet ook leven, jij werkt zeker gratis. Cnn komt super glad over, dure pakken, make-up, studio's, intro muziekjes en de gehele maatschappij noemt dit de waarheid. Ook jaren niet aan getwijfeld, Alex zit ten minste niet gladjes te doen om betrouwbaar over te komen. Het zet je wel goed aan het denken.

Anoniem, lees ook het stuk waar naar verwezen wordt wat dan ook op Billy zijn bord komt. Hij zou toch al het nieuws verdraaien en Billy zegt iets over de media wel gebruiken als bewijs als het past.

Het punt is niet dat de media totaal rot is, er komt best wel iets goeds uit. Alleen leggen ze vaak geen verbanden tussen zaken en het verleden. Hoe vaak ik geen razende gek voor mijn neus heb gehad omdat ik Saddam verdedigde. Na kalmering staan ze dom te kijken omdat ze de geschiedenis van de laatste 25 jaar niet kennen.
Ze horen 2 minuten iets over gas en martelingen, hoppa volgend onderwerp. Als je de goede stukken eruit haalt en samenvoegt heb je interessante informatie.

Het lijkt mij meer een mening wat je goed nieuws vindt. Van mij mag het allemaal wel wat harder en ingewikkelder. Hoe vaak kun je Conny in beeld nemen met op de achtergrond een donker Tel Aviv, ja er waren aanvallen. Fuck, lekker informatief allemaal.

Als je bang bent dat iedereen Alex Jones zijn spinverhalen als zombies gelooft misschien neem JIJ hem dan iets te serieus.

 
At 9:44 p.m., Blogger Jay said...

Hoe vaak ik geen razende gek voor mijn neus heb gehad omdat ik Saddam verdedigde.

Hoe triest ben je dan...

 
At 9:44 p.m., Anonymous Anoniem said...

Morgen een stukje over Leon de Winter dan maar?

 
At 6:37 a.m., Blogger Billythekid said...

Ach ja, die arme Saddam. Moorde een heel volk uit, maar kennelijk is dat weer minder erg dan dat Amerikanen het land binnenvallen.

 
At 11:31 a.m., Anonymous Anoniem said...

Het hele probleem is hier door jullie samengevat.
- Bewering A
- Bewering B
- Verdediging A
- Verdediging B
- Aanval A
- Aanval B
- Irrelevantie A
- Irrelevantie B
- Slap gelul A
- Slap gelul B

 
At 1:14 p.m., Anonymous Anoniem said...

"Een van de redenen dat het zo moeilijk is om behoorlijk met complotdenkers te discussiëren, is dat ze hun tegenstanders voortdurend argumenten toeschrijven die zij zelf niet hebben gebruikt. De stroman-drogreden heet dat in de rhetorica..."

Vele van Billy's stukjes zijn gebaseerd op het toeschrijven van argumenten aan complotters, ook al heb je geen ongelijk dat het omgekeerde eveneens gebeurd.

 
At 3:34 p.m., Anonymous jopie said...

Ik zie al dat jullie graag Saddam als de grote boze man zien. Dat hij het vriendje van het westen was, wij het gas leverde etc. etc. maakt geen moer uit natuurlijk.

Iemand die engigzins iets weet van het verleden snapt mijn "saddam verdediging" opmerking.

Veel commentaar weinig kennis. Sneu volk.

 
At 5:32 p.m., Blogger Jay said...

Lol, als iemand een moord pleegt met een keukenmes, klagen we de maker van die keukenmessen maar aan :) Dat is jou redenatie namelijk.

 
At 10:46 p.m., Anonymous Anoniem said...

Wat moet je immers met wapens en gifgas, toch?

Met mensen die de opmerking over Saddam niet snappen moet je niet praten. Zinloos.

 
At 4:22 p.m., Anonymous Anoniem said...

Het is een triest feit dat vooroordelen jegens Jones de basis vormen voor deze anti-blog. Je moet maar eerst eens goed de video's bekijken van Jones, alvorens hem een predikaat op te plakken. Toegeven, het is allemaal show, soms overdreven, maar de feiten die hij te berde brengt zijn allemaal gebasseerd op bewijzen!!! Helaas is dat bij deze blog jammer genoeg niet het geval. Waarom verdiep je je niet eerst eens in de materie alvorens Britse quotes te copy & pasten van anti-Jones figuren? Eerst luisteren, dan pas oordelen.

 
At 5:10 p.m., Anonymous Anoniem said...

"Wat een logica weer."

Tja en de logica van dit blogje is dat wanneer iemand als Alex Jones iets zegt vanzelfsprekend alle complotdenkers dit moeten geloven.

 
At 5:11 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

maar de feiten die hij te berde brengt zijn allemaal gebasseerd op bewijzen!!!

hahaha!
Zoek toch eens een keer de betekenis van het woord "bewijs" op. Er is geen erger voorbeeld van iemand die maar wat roept op basis van half verdraaide of gemanipuleerde quotes of gewoon helemaal niets. "It's been confirmed that.." zegt ie dan.. bronnen? ho maar!

Je moet vreselijk naïef en kritiekloos zijn wil je Jones serieus nemen.
Je kan debatteren of Jones z'n eigen onzin serieus neemt of dat ie lacht in z'n vuistje (hij kan goed eten van z'n preken en z'n DVD's) - ik gok op een combinatie - maar wie 'm als informatiebron gebruikt neemt zichzelf niet serieus.

 
At 5:13 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

"Tja en de logica van dit blogje is dat wanneer iemand als Alex Jones iets zegt vanzelfsprekend alle complotdenkers dit moeten geloven."

Nee, dat verzin je zelf. Waarom lezen complottertjes toch altijd dingen die er niet staan?

 
At 5:15 p.m., Anonymous Anoniem said...

"Ach ja, die arme Saddam. Moorde een heel volk uit, maar kennelijk is dat weer minder erg dan dat Amerikanen het land binnenvallen."

Tja, als je geen enkel historisch besef hebt over de rol van de Amerikanen in de wandaden van die "arme Saddam" kun je dit soort onzin natuurlijk uitkramen.

Saddam is meer dan terecht ter dood veroordeeld - maar de huidige bezetter (oops, bevrijder voor Billy gaat protesteren) is medeplichtig aan veel van Saddam's misdaden, en daarnaast hebben de Amerikanen zelf al lang aangegeven dat de invasie van Irak helemaal niet draaide om Saddam.

Maar in de zucht naar het kritiek leveren op complotdenkers is enige nuance natuurlijk ver te zoeken, en loopt men lekker achter het heldenverhaaltje aan de de Amerikanen de Iraki's hebben "bevrijd" van het monster Saddam.

Stelling: Zonder de materiele en politieke steun van de Amerikanen had Saddam een stuk minder slachtoffers op zijn geweten gehad - zowel in eigen land als in de oorlog met Iran in de jaren tachtig.

 
At 7:33 a.m., Anonymous Anoniem said...

Leon de Winter blijft dus buiten het vizier van Billy.

Jammer, maar Alex zal het vast een eer vinden dat hij wel de aandacht krijgt.

 
At 8:49 a.m., Anonymous Braad Spitt said...

Voor sommige mensen blijkt het erg moeilijk te begrijpen wat nu eigenlijk het thema is van dit weblog.

 
At 3:45 p.m., Anonymous Anoniem said...

@ Billythekid
Wat ben jij een enorme sukkel zeg.
Alex Jones gebruikt inderdaad nieuwsfeiten die door 'mainstream' media worden gepubliceerd. Maar hij neemt ze niet zomaar over. Hij gaat namelijk veel dieper, en legt verbanden die hij zeer gedetailleerd onderbouwd. Met jouw beperkte bevattingsvermogen zal ik daar niet verder op ingaan. Maar doe zelf eens wat onderzoek, en kijk eventueel eens een video van Alex Jones.
Voor de rest gewoon snel weer je kop in het zand steken. Morgen wordt alles beter namelijk...

 
At 12:21 a.m., Anonymous dissmember said...

this is all you need to know right here. it has dutch subtitles watch it. http://video.google.com/videoplay?docid=-1590675314105139271

 
At 1:54 a.m., Anonymous Anoniem said...

Standing zet Jones' nieuwssite Prison Planet neer als een "paranoïde knipseldienst", waarbij de 'waarheid' nagenoeg altijd wordt ontleend aan berichten van de mainstream media: ("The same news outlets he claims are 'totally controlled', i.e. 'Don't believe them, just listen to me - and watch my films!'), and much of that is misrepresented by Jones to support an extreme conspiratorial outlook."

Ja, hij neemt idd berichten over uit de media en daar plaatst hij of zijn redactie HUN mening bij. Dus ze zuigen het niet uit hun duim. Zoals jij ook met artikelen van 'complot sites' doet. Wat is het verschil?

''Nog altijd is er een handjevol complotters in Nederland dat bijna iedere nacht naar de radioshow van deze vleesgeworden scheepstoeter luistert, en op voorhand alles gelooft wat de beste man uitbraakt.''

Wij kunnen ook prima voor onszelf denken denken, dat is nou net het verschil tussen ons en jullie die alles aannemen wat ze je op het nieuws voorkauwen. De meeste dingen die Alex Jones aandraagt zijn te checken en 9 van de 10 keer heeft hij gewoon gelijk. En waarom worden er zoveel wetenschappers genegeerd door de media die een andere, goed onderbouwde, mening hebben over zaken als b.v klimaatverandering? de media hoort toch objectief te zijn? Wat ik ook altijd zo jammer vind is dat jullie debunkers altijd met een denigrerende en spottende toon spreken over mensen die waarheid boven water willen. Bij gebrek aan goed tegenargumenten denk ik.

''Een andere complotjournalist is hem gevlogen. Christopher Lee Bollyn had maandag in de rechtbank moeten verschijnen nadat een jury hem schuldig had bevonden aan tegenwerking bij een arrestatie en een poging tot mishandeling, maar hij is niet komen opdagen. Er is een opsporingsbevel uitgevaardigd.''

Zeker een bewijs dat alle ''complotters'' niet goed bij hun hoofd zij?

En ja, ik ben bereid om te geloven dat de media gecontroleerd zijn. Waarom heeft Fox of CNN geen groot nieuws gemaakt van de leugen die verspreid is over de aanwezigheid van massa vernietigingswapens in Irak?? Die hebben ze namelijk nooit gevonden. Wat is dan de reden dat ze er nog steeds zitten?

En de aanslagen op 9/11? Waarschijnlijk ben je in de veronderstelling dat een overheid zoiets nooit zou doen tegen hun eigen volk... Nou dan heb ik een verassing voor je. Wel dus! Google maar eens naar 'Operation Northwoods.' Als je een beetje gevoel in je lijf hebt dan zullen de haren in je nek overeind gaan staan. Maar waarschijnlijk denk jij daar anders over en zijn het 'oude koeien'

Sorry hoor, jij hebt ook gewoon recht op je eigen mening en dat kan niemand je af nemen. Maar dat ik van jou naargeestige verhalen een beetje buikpijn van krijg mag je best weten.

”Those who don’t know history are destined to repeat it”

Edmund Burke

Fijne dag verder.

 
At 2:26 p.m., Anonymous Anoniem said...

Ga in godsnaam eens allemaal een eigen onderzoek doen naar de feiten. Waarom bundelen jullie je krachten niet om de waarheid boven tafel te halen over al die zaken die hier aan de orde komen?
In plaats van elkaar voor dom uit te maken waar niemand iets mee opschiet of wijzer van wordt zouden jullie kunnen beseffen, dat dat geen van de partijen ook maar iets weet. Beide partijen bouwen iets na wat door een ander geschreven of gezegd is. Of waren jullie er misschien zelf bij?
Je kunt je pas werkelijk een beeld van of een oordeel over iets vormen als je alle voors en tegens afgewogen hebt en dan nog moet je oppassen. Complotdenkers zijn er geweest zolang de mensheid bestaat en ze zijn altijd al publiekelijk belachelijk gemaakt en zelfs vervolgd en ter dood gebracht als ze de waarheid te dicht benaderden en dat gebeurt nog steeds. Nooit werd inhoudelijk ingegaan op hun argumenten en bewijzen. Er zijn voorbeelden te over van mensen die slachtoffer zijn geworden van de "corporate media". Kijk wie de grote bazen zijn van de grote mainstream media in Amerika en onderzoek hun banden met het bedrijfsleven en met de jongens die op de achtergrond aan de touwtjes trekken van de regering(en). Follow the money en je weet wie de belanghebbenden zijn en waarom ze ons ( de schapen)dagelijks voldouwen met onbenullig nieuws, onbenullige soaps, nietszeggende films en marginale gebeurtenissen zodat zij zich bezig kunnen houden met hun hebzuchtige wereldmachtpraktijken.
Alex Jones mag het dan op zijn Amerikaans doen, maar als je de moeite en de tijd neemt om je werkelijk te verdiepen in b.v. de achtergronden en de geschiedenis van 9/11, kom je onontkoombaar tot andere conclusies, dan de officiele lezing die Bush en consorten ons willen laten geloven. De bewijzen zijn voor handen. De duizenden getuigeverklaringen, de documenten...alles is er!
Maar het vereist wel tijd en een gezonde dosis kritisch vermogen om kaf van het koren in de berichtgeving te scheiden. De inhoud van deze blog geeft geen blijk van enig onderzoek naar wat Alex Jones te berde heeft gebracht over allerlei zaken. Men gelooft of FOX en CNN of men gelooft de "vrije" media.
Ik zeg dat geloof in wat dan ook inhoudt, dat de gelovige niet zelf de zaken heeft onderzocht, maar kiest voor de gemakkelijke weg vanuit zijn luie stoel. Praat gewoon iemand na en het lijkt net of je een mening hebt. Goed voor het ego.
Jammer alweer een zinloze blog. Niettemin vaarwel en veel plezier.
Jan Snelders

 

Een reactie posten

<< Home