zondag, mei 25, 2008

Bedrog


Op 11 september 2001 waren de Franse broers en filmmakers Gédéon en Jules Naudet bezig om een documentaire te maken over de brandweer van New York. Op dat moment kwam een vliegtuig overvliegen dat zich in het WTC boorde. De Naudets maakten daarmee de enige videobeelden van de aanslag op de Noordtoren. Daarna filmden ze de brandweermannen op weg naar het WTC. Dat leverde een indrukwekkende documentaire op die wereldwijd op televisie is vertoond.

Complotters zijn nooit blij geweest met die beelden, en noplaners al helemaal niet, want ja, die willen natuurlijk graag bewijzen dat er iets heel anders tegen het WTC vloog. En wat doe je dan als complotter? Je suggereert dat de broers waren ingehuurd om ons een rad voor de ogen te draaien. Want het kan geen toeval zijn dat de broers daar aan het filmen waren (logica van lik-mijn-vestje: een stad van 8 miljoen mensen en daar zou geen filmploeg kunnen rondlopen?)

De broers filmden met twee camera's. Een maakte de onderhand beroemde opnamen van de inslag, de andere camera bleef voetgangers op straat volgen. Je ziet iemand omhoog kijken, maar de camera draait tijdens de klap niet mee. Sterker nog: het gros van de mensen loopt gewoon door, terwijl in de andere opnamen ze omhoog kijken.

Een complete site is nu aan het zogenaamde bedrog gewijd: "In summary, I repeat that this unassuming little 3-4-second snippet is a shot of FIRST-hit reaction at the INSTANT the first hit happened -- and the existence of such footage PROVES FOREKNOWLEDGE on the part of the moviemakers."

Nou, indrukwekkend weer. Alsof iedereen die klap meteen thuis had moeten brengen. Alsof de cameraman meteen in de gaten had dat er een vliegtuig in het WTC vloog, wat nog nooit eerder was voorgekomen. En misschien heeft hij zelf wel omhoog gekeken, maar draaide de camera gewoon door. Dit gaat dus weer helemaal nergens over; 9/11 spijkers op laag water zoeken.

Labels: ,

7 Comments:

At 11:10 a.m., Blogger Billythekid said...

Ik heb de zaak tijdelijk geblokkeerd na de zoveelste aanval van Terror Sander/Tamso. De blokkade van zijn IP adres 82.173.38.12 (Direct ADSL) lukt niet geheel (proxies?), maar desondanks is mijnheer is nu door het dolle heen. Mocht hij elders de boel op stang jagen, doe dan je voordeel met dit IP adres.

 
At 1:29 p.m., Anonymous Anoniem said...

Tik Tamso en joden in en je ziet meteen welke forums hij terroriseert. Bij GroenLinks is hij verbannen: "Dit forum is bedoeld om te discussiëren, niet om zomaar bakken met informatie te spuien, zonder daarbij in te gaan op welke discussie dan ook. Iets wat tamso (en anderen) wel steeds doen. De opmerkingen over Holocaust waren de druppel en zijn echt niet toelaatbaar op dit forum. Vandaar de directe ban."

De enige die het voor hem opneemt daar is een zekere Hoop en die schrijft net zo als Tamso.

Volgens mij is dit gedrag voldoende voor een klacht bij zijn provider. Die kan hem dan definitief afsluiten.

 
At 4:09 p.m., Blogger Billythekid said...

Laatste missive van onze crimineel Sander:

"Elke dag zal ik je narren met je flubberlogje. De dag dat je weer het zooitje opengooit ik je schijtlog onderkalk".

 
At 4:42 p.m., Anonymous Rick said...

Je kunt gewoon een klacht indienen bij zijn ISP. In de algemene voorwaarden van elke ISP is een bepaling opgenomen omtrent het veroorzaken van overlast. Gezien het feit dat hij overal sporen nalaat zal zo'n ISP hem meteen afsluiten zonder waarschuwing.

 
At 4:55 p.m., Anonymous Anoniem said...

Die Tamso is al bijna net zo goed in het terroriseren van forums als jullie eigen Braad. Nog lang niet zo wacko, maar wel bijna net zo goed...

 
At 5:26 p.m., Blogger Billythekid said...

Ik heb niks tegen lastpakken, zo lang ze inhoudelijk blijven.

Tamso zoekt alleen maar een platform voor zijn antizionisme evangelie en andere frustraties. Die klacht zie je ook terug bij andere forums waar hij een ban heeft opgelopen.

En hij heeft hier heel lang een platform gehad, zelfs na een opmerking over het kopen van een pistool in Turkije. Dit blog is niet voor (ex) criminelen met de kolder in de kop of mensen die gewoon in een dwangbuis thuishoren.

 
At 5:28 p.m., Blogger Billythekid said...

By the way, volgens mij doet Braad het rustiger aan de laatste tijd. Hier zie ik hem niet meer zo vaak.

 

Een reactie posten

<< Home