woensdag, juni 25, 2008

JFK


En Zapburu maar denken dat het raadsel rond de moord op JFK allang door Peter R. de Vries was opgelost: die had in 2006 immers een interview met een man die claimt dat hij betrokken is geweest bij de aanslag op de president. Het zou gaan om een complot van de CIA en de Maffia, die allebei redenen hadden om van JFK af te willen.

De Vries had de reportage te danken aan zijn toenmalige compagnon en JFK-deskundige Wim Dankbaar. Diezelfde Dankbaar dook vervolgens weer op als stuwende kracht achter de Louweslobby in de Deventer-moordzaak, en uiteindelijk eindigde de samenwerking in een knallende ruzie, toen bleek dat Dankbaar de priv├ę emailbox van De Vries had gekraakt uit ergernis over het standpunt van De Vries in de Deventer-moordzaak.

En de onthullingen over JFK? Die werden bijgezet in het rariteitenkabinet van samenzweringstheorie├źn rond de Amerikaanse president. Daartoe behoort ook de zeker al tien jaar oude theorie dat George Bush senior bij de moord van JFK zou zijn betrokken. Mooier kan het niet, de zoon zat achter 9/11 en pa achter JFK. Zo'n verhaaltje wordt bij Zaplog dan ook niet toevallig opgediept door een hardnekkige 9/11 complotter.

Bewijzen? Een memo waarin de naam van een George Bush van de CIA in verband met de moord op JFK wordt genoemd, zonder ook maar enige toelichting. Een verwijzing naar de namen Barbara (vrouw van Bush) en Houston van ondersteuningsschepen bij de Varkensbaai operatie die als doel had om het communistische bewind onder Fidel Castro omver te werpen, maar door JFK werd tegengehouden. En dan is er nog een vage foto van de moordplek, waarop sommigen Bush menen te herkennen. Dat is het wel zo'n beetje.

Voor complotters natuurlijk allemaal weer voldoende bewijs. Maar Bush was toch echt directeur van zijn oliemaatschappij Zapata tot 1964. Of deed hij de CIA in zijn vrije uurtjes? Cover-up? Heette de Varkensbaai operatie niet heel toevallig Operation Zapata? Inderdaad, maar de Varkensbaai op Cuba wordt ook heel toevallig begrensd door Peninsula de Zapata. Te weinig connecting dots dus voor een conclusie. De zoveelste bij elkaar gegraaide nonsens.

Valt nog mee dat onze slimme complotters niet zijn begonnen over het volgende: Begin dit jaar doken in een brandkast in een gerechtsgebouw in het Amerikaanse Dallas nieuwe documenten op over de moord. Daaronder een transcriptie van een gesprek tussen JFK's moordenaar Lee Harvey Oswald en Jack Ruby, de man die Oswald doodde voor zijn berechting. In het gesprek zouden beiden over de moord praten, een maand voor de aanslag. Complot? Mispoes, het bleek te gaan om een filmscript waaraan de openbaar aanklager Henry Wade had gewerkt ten tijde van de moord.

Labels: ,

4 Comments:

At 8:47 a.m., Anonymous Crap said...

Ik verwacht weer de bekende reacties: maar het zou toch kunnen?

 
At 10:29 a.m., Anonymous Anoniem said...

Het verhaal is bepaald niet onlogisch. Ik heb me redelijk verdiept in de JFK moord en ik ben ook van mening dat Walker Bush was.

Het valt me op Billy dat je steeds vaker goede debunk verward met je eigen mening. Ik ben niet geinteresseerd in jouw mening en dit artikel is puur en alleen jouw mening.

Gewoon slecht weer dit.

 
At 10:46 a.m., Anonymous Anoniem said...

Wie is dit, de schrijver van het bewuste artikeltje soms? Dat compleet is overgeschreven van buitenlandse sites (zoals gebruikelijk). En waarom is het dan Bush, anoniem? Want de genoemde feitjes vind ik niet erg overtuigend. Of is dit toevallig weer gewoon jouw mening?

 
At 6:22 p.m., Blogger Billythekid said...

"Het verhaal is bepaald niet onlogisch."

Nou, volgens mij wel. In welke periode moet Bush voor de CIA hebben gewerkt? Twee banen tegelijk lijken me ietwat lastig.

 

Een reactie posten

<< Home