zondag, juni 22, 2008

Andersdenkenden


Het zal wel komkommertijd zijn dat de achterban van Zaplog/Zapruder weer helemaal in de ban is van chemtrails. Alleen is dat voor de hardcorebezoekers van die sites net even een brug te ver, net als noplanes bij 9/11. Zeg nou zelf: het kan ook te gek worden met die maffe complotten.

Het interessante van de chemtrail discussie is dat je een hoop zinvolle argumenten hoort voorbijkomen, waarvan je zou verwachten (en hopen) dat complotters die ook eens zouden toepassen op andere samenzweringstheorie├źn zoals die rond 9/11. Veel ervan heeft gewoon met logica te maken.

Zo hebben chemtrailgelovers geen enkele overtuigende verklaring voor chemtrails. Het beste waar ze mee komen is dat vliegtuigen hoog in de lucht neveltapijten aan het weven zijn om ons te vergiftigen. Vraag alleen niet waarom. Warrige verhalen over de illuminatie en zo. Bovendien vergeten de chemtrailers dat de daders zichzelf ook vergiftigen, tenzij zij en hun gezinnen dagelijks met een gasmasker achter de piepers gaan zitten.

Daarnaast, zo zeggen chemtrailsontkenners terecht, is het een veel te omslachtig en kapitaalintensief complot. "Waarom niet iets in het drinkwater stoppen of vernevelen in overheidsgebouwen en op stations/winkelcentra. Of via een toevoeging in onze brandstoffen."

Maar begin over WTC7 en complotters weten je haarfijn te vertellen je dat een heel gebouw wordt opgeblazen om sporen van de voorbereiding van gecontroleerde sloop uit te wissen.

Nog meer anti-chemtrail argumenten: zelfillusie. Als iemand meent iets geks te zien, gaan anderen dat plotseling ook zien. Zapburu heeft al eens eerder het waargebeurde verhaal aangehaald van duizenden inwoners van Seattle en omstreken die in 1954 onverklaarbare putjes in hun autoruiten meenden te zien. Het waren geen vandalen met een buks, geen eitjes van zandvlooien of de fall-out van kernproeven, maar oneffenheden die er altijd al waren geweest, maar die de bewoners nu pas voor het eerst zagen. En met een beetje zoeken vind je inderdaad plaatjes met chemtrail-achtige wolken van veertig jaar geleden.

Er zijn trouwens ook nog eens praktische bezwaren: de chemtrails zitten veel te hoog en hun fall out zou onmogelijk degenen direct onder de nevels bereiken. Genoeg argumenten dus om die chemtrailflauwekul definitief naar het land der fabelen te verwijzen.

Maar nee, de complotter sleept er tegenwoordig ook HAARP nog even bij. Om de weergoden te tarten en als wapen te gebruiken zouden de Amerikanen in Alaska zendmasten met een vermogen van vele megawatts laten bouwen met verstrekkende gevolgen; van chemtrails tot de tsunami in de Indische Oceaan. Jeuk aan je dikke teen? HAARP! Lekke band? HAARP! Nederland verliest van Rusland? HAARP!

En waag het niet om er iets over te zeggen, want dan komt ubercomplotter Nexus ons even de oren wassen: "Gedurende de hele geschiedenis van de mens zijn het steeds de andersdenkenden geweest die voor de echte vooruitgang gezorgd hebben en weet je waarom? Omdat zij de capaciteit en de drang bezitten buiten kaders of hokjes te kunnen denken. "

U hoort het, andersdenkenden hebben per definitie gelijk.

Labels:

7 Comments:

At 11:46 a.m., Anonymous Anoniem said...

Het zal wel komkommertijd zijn dat de achterban van Zaplog/Zapruder weer helemaal in de ban is van chemtrails.

Projectie?

 
At 1:13 p.m., Anonymous sandocan said...

Jezus bil uit welke voorbips ben jij gescheten? TON mischien? Sukkel...

 
At 1:58 p.m., Anonymous Crap said...

En deze opmerking slaat waar op? Kan het niet helemaal volgen, of ben je een chemtrailertje, Sando?

 
At 2:12 p.m., Anonymous sandocan said...

Nee afval, ik ben gelukkig nooit en te nimmer zoals jij met een plaat voor de kop geindoctrineerd. Broertje van spitt? Hahahaha... Kwam hem laatst nog tegen, terwijl het niet eens doorhad. Ben jij een eenzame, maar om aandacht schreeuwende verliezer...? Hoe ver kan je afdwalen van de realiteit vraag ik mij wel eens af afval! Of ben jij werkelijk bij je geboorte op de stoep gevonden zoals een zieligerd betaamt? Geen reactie graag dombo...

 
At 3:04 p.m., Anonymous Conjo said...

Het spijt mij zeer voor mijn grammaticale onkunde, maaar ik ben samen met mijn verzets 'complotters' de pijn van gisteren tegen Guus (de verrader) aan het recapituleren... Maar braad en afval kan ik gelukkig als een boer met kiespijn missen.

 
At 8:57 a.m., Anonymous Crap said...

Fijn om te weten, Conjo. Kom je snel weer terug?

 
At 5:19 p.m., Anonymous Anoniem said...

Billy is het bilmaatje van zijn Joris Demmink

 

Een reactie posten

<< Home