woensdag, juni 18, 2008

Brandje


Dat brandje onlangs in de TU Delft, daar blijven de complotters maar mee bezig. Geen mens die het in zijn hoofd haalt om de instorting van het WTC7 met die van de afgebrande faculteit Bouwkunde te vergelijken, want nul overeenkomst, maar ja, het gaat om TU Delft, die lui die twee jaar terug zomaar alle complotten rond 9/11 durfden te ontkennen. Vanuit deze belangstelling wordt een brandje in een willekeurige faculteit plotseling relevant.

Bij de TU Delft is de brand natuurlijk ook onderwerp van discussie. Het nieuwe nummer van het huisblad Ingetraal (papieren versie) laat de eigen prof.dr Ben Ale aan het woord. Die zegt dat het een gewone brand betrof. De brandweer heeft eerst een poging gedaan om het gebouw van binnenuit te blussen, maar vanwege instortingsgevaar moesten ze eruit. Wanneer een brand in het midden woedt, zeker bij gebouwen uit de jaren zestig, is er volgens Ale geen redden meer aan. Bouwkunde had ook nog eens geen sprinklerinstallaties. De brandwerende materialen hielden het maar twintig minuten vol.

Nou goed dan, met veel fantasie is er een vergelijking mogelijk met WTC7: ook daar geen (want haperende) sprinklers en branden die urenlang ongeblust bleven en het gebouw van binnenuit verzwakten. Dat Bouwkunde niet in zijn eigen footprint viel, mag voor een breed gebouw ook al niet echt een wonder heten. Maar het simpele feit dat maar een deel instortte, was voor onze hoogbegaafde complotters het bewijs dat WTC7 alleen maar gecontroleerde sloop kan zijn.

TIP: op 6 juli alles over WTC7 bij de BBC: The Conspiracy Files: 9/11 - The Third Tower. Sunday, 6 July 2008, 2100 BST BBC Two.

Labels: ,