zondag, augustus 06, 2006

Gloedjenieuwe bandana


De complotdenkers zijn eindelijk eens gaan wroeten in het vele bewijsmateriaal dat met de zaak Zacarias Moussaoui naar buiten is gebracht. Maar het gaat niet van harte. Opvallend is dat alles dat hun stelling kan ontkrachten onbesproken blijft (zoals foto's van lijken, emails van de kapers, schema's van een cockpit), en de aandacht meteen weer wordt verlegd naar iets anders dat 'verdacht' lijkt. Cherry picking (kersenplukken) noemen Amerikaanse debunkers dit verschijnsel geamuseerd.

En dus ook afgelopen week een rode versgestreken en gloedjenieuwe bandana op, die gevonden is op de crashsite van Vlucht 93 in Pennsylvania, u weet wel, waarvan complotdenkers maar blijven beweren dat daar nooit een vliegtuig kan zijn neergestort wegens een groot gapend gat zonder omhoogstekende vliegtuigstaart, en waar geheime diensten verspreid over vele kilometers duizenden brokstukken en lichaamsresten zouden hebben neergelegd om een ongeluk te simuleren (aangedragen in honderden containers door dag- en nachtploegen?). Onder dat materiaal bevindt zich dus ook een bandana. FBI officier tegen een andere officier: "Zeg, wat hebben we allemaal nodig om een crashsite na te bootsen?" Tweede officier: "Mijn vrouw heeft nog wel ergens een versgestreken bandana liggen."

Complotdenkers roepen ook maar de hele tijd dat de kapers nooit op de passagierslijsten stonden. En er dus geen kapers konden zijn geweest. Begrijpt u wel? Wij ook niet. Er waren kennelijk wel vliegtuigen, maar weer geen kapers. Of vliegtuigen die eigenlijk vermomde vrachtvliegtuigen waren, op afstand bestuurd. Of een vliegtuig dat blijkbaar morpht in een kruisraket. Wat ze in Hollywood nog moeten verzinnen is in de ogen van complotdenkers allang mogelijk.

Uit respect voor en op verzoek van de nabestaanden werden de namen van de kapers gescheiden van die van de passagiers. Sommige kranten, zoals de Boston Globe, kregen wel de volledige lijst in handen. Maar dat is bekende complotdenker David Ray Griffin blijkbaar ontgaan, want die maakte er een heel punt van: "Another problem in the official account is that, although we are told that four or five of the alleged hijackers were on each of the four flights, no proof of this claim has been provided. The story, of course, is that they did not force their way onto the planes but were regular, ticketed passengers. If so, their names should be on the flight manifests. But the flight manifests that have been released contain neither the names of the alleged hijackers nor any other Arab names."

Natuurlijk stonden de kapers gewoon op de oorspronkelijke passagierslijsten, zoals blijkt uit een lijst van Vlucht 93 , daar zie je de toch echt gewoon de namen van Ziad Jarrah, Ahmed al-Nami, Ahmed al-Haznawi en Saeed al-Ghamdi staan. Maar daar lees je dus weer niets over bij de complotdenkers.

Nee, er is weer iets anders verdacht: Mark Bingham, de passagier die mogelijk betrokken is geweest bij het gevecht met de kapers bij Vlucht 93, blijkt niet op de lijst te staan. Dezelfde Bingham die zijn moeder belde vanuit een boordtelefoon en zijn volledige naam noemde. Hetgeen volgens complotdenkers ook al niet mogelijk is: "Wanneer hebt u voor het laatst met uw moeder gebeld, terwijl u uw volledige voor+achternaam noemde?"

De reden dat Bingham niet op de lijst staat is dat hij zich had verslapen en moest rennen om zijn vliegtuig te halen. De deur van het vliegtuig zat al dicht en moest weer worden opengemaakt. Soms is de waarheid minder spannend dan het lijkt. En ook een stuk treuriger. Bingham had zijn vliegtuig maar beter kunnen missen....

5 Comments:

At 10:21 a.m., Anonymous Democraat said...

Billy, waar ben je gebleven in de tijd? Deze bandana als bewijs is al meer dan een half jaar geleden voorbij gekomen. Waar jij dan ook je 'eindelijk' vandaan haalt is mij een raadsel.

Voor de rest moet het officiele verhaal zeker kloppen, want een vreemd object is er ook maar eentje, toch? Geen reden om het officiele verhaal in twijfel te trekken, dat we en passant zo nu en dan even aanpassen als dat zo uitkomt.

Heerlijk is dat.

 
At 4:22 p.m., Anonymous Racer said...

Zeg democraat, reageer 'ns op die foto's van verkoolde lijken, wat denk je, zijn die geleverd door Steven Spielberg of heeft de CIA een paar zwervers verbrand en de overblijfselen hier en daar neergelegd, ik ben oh zo benieuwd naar je spannende verklaring.

BUSH KNEW!!! DUDE...

 
At 4:40 p.m., Anonymous Anoniem said...

zeg racertje, reageer jij eens op die foto van die bandana...Ik ben benieuwd naar je verklaring.

 
At 9:05 p.m., Blogger Democrat said...

Hoe moet ik dat nou weten, racer? Je bedoelt die paar emmertjes met botten? Dat zullen dan veel resten zijn geweest.

Je kan roepen wat je wil, er zijn teveel dingen die niet kloppen inzake 911. Wat het dan wel is, dat kan alleen de werkelijke dader vertellen.

 
At 2:01 p.m., Anonymous Joep said...

Nog iemand iets over passagierslijsten? Wie zeiden ook maar weer dat de kapers er niet op stonden? O ja, complotdenkers.

 

Een reactie posten

<< Home