dinsdag, augustus 01, 2006

Middelkoop


De Nederlandse 9/11 beweging heeft er weer een 'gelovige' bij: RTLZ-commentator Willem Middelkoop (1962). Trouw citeert de beurscommentator over het 9/11 onderzoek aan de TU Delft, waaraan hoogleraar civiele techniek en geowetenschappen Vambersky trouwens zijn medewerking botweg weigerde vanwege "niet serieus".

Financieel journalist Willem Middelkoop vindt het initiatief juist ’heel goed’. "Dit hebben we nodig," vertelde hij Trouw "Want de complottheorieën over 11 september zijn al lang niet meer alleen in de krochten van het internet te vinden. Het zijn niet slechts een paar gekken. Het zijn miljoenen mensen over de hele wereld. Bush zal hier niet omheen kunnen."

Miljoenen? Nou, nee, zo erg is het gelukkig ook weer niet. Maar wat moet die Middelkoop eigenlijk met 9/11? Het lijkt een nuchtere cijferanalist, totdat je dit leest: "Sommige mensen zeggen dat Osama bin Laden niet bestaat. Zo ver ga ik niet. Maar ik ben er wel van overtuigd dat de Amerikaanse overheid wist dat de aanslagen eraan kwamen en toen explosieven in de gebouwen heeft geplaatst om deze nadat de vliegtuigen erin waren gevlogen op te blazen."

Middelkoop komt dus met een totaal nieuwe variant op 9/11. Bin Laden belde Bush en Bush plaatste de explosieven, want ja, er waren inderdaad vliegtuigen en kapers, maar ook explosieven, dus hiermee is het raadsel opgelost. Nu dit verhaaltje nog even aan de kijkers uitleggen vanaf Beursplein 5.

5 Comments:

At 8:10 a.m., Anonymous Democraat said...

Tsja. die Vambersky.

Als ik in 2001 mee had zitten huilen met de wolven en onlangs weer als kruiwagen had gespeeld voor de Volkskrant in een napraten van de officiele lijn in plaats van de logische vragen inhoudelijk te behandelen zou ik als professor ook schielink wegduiken voor onderzoek nar een explosieventhesis. Gezichtsverlies komt in mij op.

Vambersky bewijst hier wellicht zijn waarde. Napraten, maar als er werkelijk eens iemand na wil gaan denken over deze materie (uitkomst onbekend) rent hij er voor weg.

 
At 11:11 a.m., Anonymous Ferdie said...

Tja die Willem toch. Zijn favoriete boek is "Manias, Panics and Crashes".

Link

"Ondanks de groei van de communicatie en informatie blijven hypes, paniek en crashes van alle tijden."

 
At 11:31 a.m., Anonymous Democraat said...

1929, 1987, 1998 (LTCM), het waren spannende tijden.

 
At 11:45 a.m., Blogger Bou said...

Billy, professor Vambersky gelooft slechts in de officiële theorie. Als hij kan bewijzen dat deze theorie klopt, oftewel dat de Twin Towers zijn ingestort uitsluitend door de inslagen van de vliegtuigen en de daarop volgende branden, dan kan hij een miljoen dollar incasseren bij Jimmy Walter.
Voor een professor in bouwconstructies moet dat toch een gemakkelijk te winnen prijs zijn.
Verder vind ik http://www.hcad.nl/ veel informatiever, dan jouw blog. Het gaat bij jou slechts over de aanhangers van "complottheorieën" en niet over de feiten.

 
At 11:09 p.m., Blogger Billythekid said...

Het gaat bij jou slechts over de aanhangers van "complottheorieën" en niet over de feiten.

Jawel, daar gaat het ook over, lees je de vorige blogs nog even na?

 

Een reactie posten

<< Home