zaterdag, november 10, 2007

Censuur


O jee, presidentskandidaat Ron Paul wordt genegeerd door de Nederlandse media. Ongetwijfeld censuur. Als je bij de Volkskrant Ron Paul zoekt krijg je zelfs Ron Boszhard als eerste resultaat. Menige krant in Nederland zwijgt als het graf over Ron. Van Parool tot NRC.

Negeren de Nederlandse media Paul? Jazeker. Dat komt omdat journalisten meestal proberen in te schatten wie uiteindelijk de meest waarschijnlijke kandidaat is. Dus kom je automatisch uit bij Billary en Rudy Giuliani. Maar weinig kijkers hebben een boodschap aan reportages over een paar kandidaten die geen enkele kans maken, tenzij er echt iets bijzonder mee aan de hand is.

Op internet is Paul wel aanwezig. Heel nadrukkelijk zelfs. Maar auteur Nocturnal van DKNWZ geeft zelf al aan waarom: de aanhangers gelden als tamelijk fanatiek. Gebruikers van zogenoemde sociale nieuwssites als Digg klagen regelmatig over de stortvloed aan berichtgeving over Paul die door zijn supporters wordt gepost. Dat kennen we in Nederland van het Zapruder gespam bij NuJIJ.nl.

Het is net als met de vele sites over het 9/11 bedrog. Het lijkt alsof complete volksstammen zich ermee bezighouden, maar in werkelijkheid gaat het om een groepje fanatiekelingen, die in het geval van Paul trouwens ook nog eens flink hebben zitten spammen.

Tuurlijk, zijn aanhangers citeren dan graag weer die ene peiling waar Paul toevallig iets hoger eindigt, zoals de Straw Poll, maar negeren de rest van de peilingen waar Paul helemaal onderaan bungelt. Trouwens, met die polls is ook nog eens van alles aan de hand.

Maar heeft Paul dan onlangs niet het Republikeinse record voor het hoogste bedrag aan donaties binnen 24 uur gebroken met een opbrengst van zo’n 4.2 miljoen dollar? Ja, maar weer hetzelfde verhaal: een klein groepje mensen wil dolgraag dat Paul kandidaat wordt.

Drieduizend dollar heeft Paul overigens moeten terugbetalen. Een aantal buitenlandse boeven schonken met hun buitgemaakte creditcards geld aan de Texaan. Zij doneerden telkens 5 dollar om te testen of de creditcards uitgegeven door de Frost Bank het wel deden. Kijk, dat bericht staat natuurlijk wel weer in de Nederlandse kranten.

Labels:

4 Comments:

At 4:54 p.m., Anonymous Anoniem said...

Heeft Billy een politieke agenda? Welnee joh, hoe kom je d'r bij????!!!!!

 
At 5:02 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

Nou, vertel eens, wat is die politieke agenda dan?

 
At 5:16 p.m., Blogger Billythekid said...

Politieke agenda?

Bush for president!

Grapje.

 
At 6:19 p.m., Anonymous Anoniem said...

Ja hoor, een klein groepje fanatieke 'spammers' heeft Ron Paul aan 4.2 miljoen dollar geholpen, geloof je het zelf!? (LOL)

Binnekort komt Obama met een vergelijkbare actie, de OBAMABOMB. Wedden dat het deze volgens 'de peilingen' mateloos populaire kandidaat niet gaat lukken om 4,2 miljoen bijelkaar te krijgen op één dag?

 

Een reactie posten

<< Home