woensdag, november 07, 2007

Donnergate


Donnergate? Zelden zo'n belachelijke complotstorm in een glas water meegemaakt. Twee persvoorlichters van het Ministerie van Sociale Zaken die vroeger bij persagentschap GPD hebben gewerkt hebben een stuk of driehonderd conceptberichten ingekeken omdat ze nog altijd toegang tot het redactiesysteem hadden. Slordigheidje van de GPD die de wachtwoorden vergat te veranderen. Bepaald niet netjes van die twee voorlichters, die in een enkel geval zouden hebben geprobeerd artikelen te beïnvloeden die nog niet waren verschenen.

Het journaille staat op zijn kop, de ambtenaren worden op non-actief gesteld, de GPD doet aangifte tegen het ministerie, de Europese Federatie van Journalisten (EFJ) schreeuwt moord en brand, en nu moet er donderdag zelfs een spoeddebat komen. Inderdaad: waar gaat dit over?

Nou, in elk geval niet over spionage, al moet je blijkbaar Micha Kat heten om met het schuim op de bek te verkondigen dat de verantwoordelijke minister Donner levensgevaarlijk is omdat hij wel eens een paar regels in notulen veranderde (en dus.....????).

Was de computervredebreuk van het ministerie beleid? Welnee. De voorlichters konden geen regel tekst in de berichten veranderen, en wat zij in het GDP-systeem zagen waren of half afgeschreven stukken of artikelen die luttele uren later toch in de krant zouden zijn verschenen.

Maar nee, Nederland heeft zijn eigen Watergate. Echt waar, de persvrijheid is in het geding en minister Donner heeft spionnen in dienst. Het echte probleem is misschien wel dat Nederland te saai is geworden en we stiekem hunkeren naar echte complotten.

Labels: ,

4 Comments:

At 8:58 a.m., Anonymous Jessica R. said...

"Twee medewerkers van het ministerie van Sociale Zaken zijn niet schuldig aan het beïnvloeden van GPD-artikelen. De twee konden volgens advocaat Weski via de computer ook niet bij onafgeronde verhalen komen. De beeldvorming over de ambtenaren is daarom 'onjuist, disproportioneel en grievend'. Beide ambtenaren werden voorlopig op non-actief gesteld. De GPD heeft aangifte tegen het ministerie gedaan."

 
At 10:10 a.m., Anonymous magaan said...

"Donnergate? Zelden zo'n belachelijke complotstorm in een glas water meegemaakt."
Vandaar ook dat je stukjes overlopen van de onzinnige eis om bewijsvoering van de slachtoffers kapelaan...

 
At 10:41 a.m., Anonymous Rogier said...

Dit zal dan wel weer gaan over 9/11, en nu is het 'onzinnig' om met bewijsvoering te komen. Stel, ik beschuldig jou van moord, mag ik dat dan zomaar roepen? Merkwaardige opmerkingen weer.

 
At 12:18 p.m., Anonymous Han said...

Ach, we zijn nu zover dat de complotdenkers toegeven dat ze hun beschuldigingen onvoldoende kunnen onderbouwen, maar dat dat er dus niet toe doet.

 

Een reactie posten

<< Home