dinsdag, mei 27, 2008

We’re screwed

De arrestatie van tekenaar Gregorius Nekschot is geen onverkwikkelijk incident, maar een apotheose van een proces dat zich in amper vijftien jaar onder uw ogen heeft voltrokken. Op het Binnenhof heeft zich namelijk een totalitair schrikbewind gevestigd dat we nooit meer kunnen verjagen. De overige 15 miljoen burgers van dit land zullen tot in der eeuwigheid gedoemd zijn naar hun pijpen te blijven dansen.

Pamela Hemelrijk doet dagelijks gewoon haar boodschapjes bij Albert Heijn, maar hangt bij Het Vrije Volk (100 procent vrij van subsidie en andere overheidsinvloed) graag de Che Guevara uit. In 2006 was ze trouwens ook heel even een 9/11 believer, maar tegenwoordig waarschuwt ze ons voor de Haagse junta. Die zorgt ervoor dat er geen nieuwe partij mee bij komt. Of maakt het bestaande nieuwkomers zo lastig mogelijk. Dat alles natuurlijk weer via manipulatie van de gecontroleerde media. "Als dit kabinet is opgesodemieterd zullen de Haagse Poetins worden vervangen door de Haagse Medvedevs, dat is alles. Het is net zo zinloos om hier ter stembus te gaan als in Rusland of Zimbabwe. De Haagse junta is here to stay. We’re screwed."

We’re screwed. Het motto van de doorsnee complotter. Denkt steevast in termen van them-against-us. Stemmen doe je sowieso al niet vanwege niet te vertrouwen stemcomputers, en als je met het potlood stemt is er wel een Big Brother die over je schouder meekijkt. En dus blijf je maar eindeloos zeuren over Medvedevs, want te arrogant om zelf de macht te beïnvloeden.

En dan is het al gauw de buurman die het allemaal niet begrijpt: "De revolutie moet nog een paar maandjes wachten, de EK en de Olympische spelen beginnen binnenkort," doceert Zapruder's Monkeyman in een sombere bui. "Tot zover het vrijheidsgezinde Nederlandse volk....Wil je enigszins broeders vinden in dit gedachtengoed dan moet je naar Amerika gaan (...). Ondanks alle shit weten ze daar nog iets over vrijheid en zelfstandigheid. Je kunt ten minste ondergaan in een blaze of fire met je ballen in je broek, beter dan in dit gecastreerde land verpieteren."

Nee, als je echt verandering wilt hebben kun je volgens Che Monkeyman - voorzitter van de Nederlandse Alex Jones-fanclub - maar tot een conclusie komen. "Je moet bereid zijn om gearresteerd te worden en te gaan brommen. Niet alleen door ludieke acties. maar uiteindelijk zul je geweld moeten gaan gebruiken en grote groepen mensen mee moeten trekken."

Misschien moet deze beste stuurman aan wal nog maar eens uitleggen wat de RAF en de Molukse gijzelaars destijds met hun acties hebben bereikt.

Reken er overigens maar niet op dat de Pamela's en Monkeymans zelf ooit op de barricaden zullen gaan staan. Over een jaar tikken ze nog dezelfde gemeenplaatsen vanuit hun verpieterde landje.

Labels: