dinsdag, juli 24, 2007

Kikkers


Orde houden in een "bak kikkers zonder enig zelforganiserend vermogen" valt niet mee, zo blijkt maar weer eens. Zapruder's Patman was deze week de achterhoedegevechten op zijn site zo zat dat hij de achterban maar eens streng toesprak: "Ik zal je eerlijk zeggen dat ik het helemaal gehad heb met die truthers. 90% van die mensen zijn totaal gestoord. Social outcasts die dan hier maar een beetje komen rondhangen wiens wereldvreemdheid vertaald (...) zich nogal snel in veel te grote woorden (...), teveel Alex Jones gekeken. Aluminiumhoedje te strak. Paddo’s, who knows."

Nou, dat was niet aan dovemansoren gezegd: "Dit was de druppel Patman, jij hippe op de Nurburgring racende top-fotograaf!!! Ik ben een social outcast volgens jou??? Teveel Alex Jones, joh pleurt toch op man!!! Ga lekker Michael Moore in zijn kontje nemen, rare vent Die 90% is alles wat je ooit zal krijgen pik, maak er nu maar 89 % van...dit was mijn laatste bericht hier, Tjus! veel succes met die main streem media dromen van je!!!"

Toegegeven, op Patman valt geen pijl te trekken. Enerzijds is hij niet te beroerd om zelf de meest groteske onzin op of over te schrijven, anderzijds schaamt hij in toenemende mate voor de groteske onzin van een ander. En nu stoort zich er weer aan dat hij wekelijks het doelwit is van een beledigingscampagne van of één of andere doorgeslagen truther. "Om de simpele reden dat wij niet overal een complot inzien. Of juist weer wel. Weet ik veel."

Het begon allemaal met een discussie over de Koerdische Turk Huseyin Baybasin, een oud drugscrimineel die aangifte heeft gedaan tegen de secretaris generaal van Justitie Demmink. De topambtenaar zou seks hebben gehad met minderjarige jongens in Turkije. Om Baybasin hierover de mond te snoeren zouden justitie en Turkse overheid een complot hebben gesmeed. Probleem is dat het OM te weinig bewijs heeft om er een zaak van te maken en ook Baybasin, inmiddels veroordeeld tot levenslang, in de rechtbank aan het kortste eind heeft getrokken.

Normaal volgt onder zo'n stukje weer de gebruikelijke complotter-opmerkingen over beerputten, doofpotcultuur, de corrumperende macht en de tentakels van de NWO, maar wanneer iemand met een juridische achtergrond zich afvraagt of het mogelijk is dat iemand die tot levenslang is veroordeeld alsnog zijn gram probeert te halen, is het hek van de dam. De reaguurder wordt afgebrand omdat hij niet meehuilt met de wolven in het bos.

Het is weer een mooi staaltje van een hoor-je-bij-ons-of-bij-hun discussie, zoals die wel vaker bij de Zapruders wordt gevoerd. Patman gooit de discussie op slot want "die Demmink lacht zich de ballen uit zijn broek als hij ziet hoe elk goed argument tegen hem vanzelf wel om zeep wordt geholpen door juist de mensen die het naar voren brachten. Goed werk. Veel bereikt inmiddels. NOT."

Maar wat zit Patman nu eigenlijk echt dwars? Toch niet het feit dat er over dit soort zaken stevig gediscussieerd wordt, of dat niet iedereen per definitie op een lijn zit. Nee, het is de angst dat Zapruder te veel gezien wordt als een kleefstrip voor zwaargestoorde complotters die elkaar de hersens inslaan. "En daar wordt dankbaar gebruik van gemaakt door the powers that be…" Want Patman doet wel alsof hij een hekel heeft aan de mainstream media, ergens hoopt hij op een stukje journalistieke erkenning. Maar dat gaat met een bak vol kwakende kikkers natuurlijk never nooit niet lukken.

Labels:

19 Comments:

At 7:39 a.m., Blogger Jay said...

Patman kan zich beter bij zijn fotografie houden, wat ie overigens uitstekend doet!

 
At 9:44 a.m., Anonymous Donkerdoorn said...

Waarom zag ik deze van een mijl aankomen...

 
At 9:52 a.m., Anonymous Crap said...

Ja, wonderlijk, he?

 
At 6:24 p.m., Blogger Billythekid said...

Daarom kwam je gauw kijken hier, natuurlijk.

 
At 9:54 a.m., Anonymous frank said...

Hoge bomen vangen veel wind!

Zapruder ROCKS!

 
At 10:59 a.m., Anonymous Rogier said...

Fanclub?

 
At 11:24 a.m., Anonymous Anoniem said...

Wel leuk, dat dit een beetje de Zapruder fanclub aan het worden is.

Als fotograaf ken ik het verschijnsel vrij goed, ik fotografeer veel BN-ers en bekende DJ's en sporters enzo en die hebben ook altijd van die grouppies achter zich aanhangen. Die gaan me dan mailen voor foto's van hun idool enzo. En gaan websites beginnen voor hun idool.

Eindelijk hebben Zapruder en ik dan onze eigen fanclub. Billy the supergrouppie. Het valt alleen bijzonder tegen met de bezoekersaantallen die dit gebeuren bij ons genereert, dat kan beter.

Ik ben trouwens geen fotograaf, dat ben ik ook. En schrijver. Maar in hoofdzaak ben ik bij een groot (extreem groot) IT bedrijf verantwoordelijk voor hun innovatie en inspiratie. ;) Jullie hebben ook echt helemaal niets feitelijk correct hier, maar dat geeft niet, een fanclub heeft andere belangen dan feitelijkheid...

Wat het nut van dit vreemde verhaal van Billy is, is me trouwens geheel onduidelijk. Maargoed, dat is net als met die superfans, die zijn gewoon geobsedeerd door hun idol. Ik kan er wel om lachen, ophun manier zijn ze best aandoenlijk.

Patman

 
At 11:27 a.m., Anonymous Anoniem said...

Kunnen jullie trouwens Donkerdoorn, Arie, Scepticaster en vooral Antagonizer wat meer aandacht geven?

Dat ik de grootste bek heb, wil niet zeggen dat ik alleen Zapruder ben. Zonder hen zou ik er niets van bakken. Dat zouden jullie als Zapruder-superfans toch moeten weten.

Doe er wat mee, verder good luck met de fanclub hier ;)

Even iets anders. Gaan er ook fan-dagen georganiseerd worden, dan ga ik alvast kaarten laten drukken met onze handtekeningen enzo. Cool man.

 
At 12:52 p.m., Anonymous John said...

"Jullie hebben ook echt helemaal niets feitelijk correct hier, maar dat geeft niet, een fanclub heeft andere belangen dan feitelijkheid..."

Kennelijk ontgaan dat het een citaat betreft van je eigen achterban?

 
At 8:20 p.m., Anonymous judge said...

Mooi stukje billy, ga zo door!

 
At 10:14 p.m., Blogger Jay said...

Ach Patman, aangezien we toch een kleine fanclub hebben mag jij wel een datumpje prikken hoor.

En moet dat nou indrukwekkend zijn dat je bij een "Extreem groot" IT bedrijf werkt? Of dat je plaatjes schiet van bekende nederlanders? Ik heb niks met IT en niks met "bekende nederlanders". Werkt dat lulpraatje wel bij je achterban Patman? Je vind je zelf echt heel wat, maar feitelijk ben je een zielig mannetje die duideljk niet helemaal spoort gezien de verhalen die je plaatst. En wat Billy al aangeaf in zijn verhaaltje, je geeft zo graag af op de MSM, maar je krijgt er een harde van als je verhaaltjes op NUjij de meeste(door eigen publiek) stemen krijgt. Nou gefeliciflapstaart hoor. Misschien zou je ook eens een ander woordje voor Cool moeten gaan zoeken, want voor een vent van tegen de 40 klink je als een ventje van 14.

 
At 12:58 a.m., Anonymous JV said...

" Het is weer een mooi staaltje van een hoor-je-bij-ons-of-bij-hun discussie "

Dat juist jij, Billy dat met droge ogen op durft te schrijven........

Een beetje zelfreflectie zou je niet misstaan.

 
At 12:32 a.m., Anonymous Patman's Boyfriend said...

Jongens, Patman is uit de kast gekomen

http://www.tendermoments.nl/patricksavalleandfriend.jpg

 
At 12:35 a.m., Anonymous Patman's Boyfriend said...

Klik op mijn naam voor de foto

http://www.tendermoments.nl/patricksavalleandfriend.jpg

 
At 8:19 a.m., Anonymous Crap said...

Hij had toch een vriendin?

 
At 10:37 a.m., Anonymous Rogier said...

Is die Tendermoments site gehackt soms?

 
At 5:18 p.m., Blogger Jay said...

Of Patmans boyfriend is de eigenaar van die site.

 
At 10:26 a.m., Anonymous Anoniem said...

Wat een suffe poging tot karaktermoord zeg... Dit stuk kent kop nog kont.

Hier waren nog weleens scherpe observaties te ontdekken tussen het getrol door, maar nu is het niks meer dan een scheld- en schimpblogje van SBS6-niveau.

Maar goed, zo hoeven de tegenstanders zich niet meer druk te maken :)

 
At 7:07 p.m., Anonymous Vera said...

Wat een vies achterbaks gedrag hier op het blog zeg... Hebben jullie geen manieren geleerd ?

 

Een reactie posten

<< Home