zondag, september 10, 2006

Geweigerd


Weer tegenslag voor de complotters. De Partij van de Waarheid - voorheen Ditkannietzijn, u weet wel, de club die aandringt op heronderzoek naar de gebeurtenissen van 9/11 - gaat in beroep bij Raad van State omdat het verzoek tot registratie van de partij voor de verkiezingen van de Tweede Kamer begin september is geweigerd. Reden: verzuimd is op het verzoekschrift aan te geven welke aanduiding men wenst te registreren.

Welke administratieve fout is gemaakt? We zochten het op. Het centraal stembureau kan de registratie alleen afwijzen als de aanduiding in strijd is met de openbare orde (nou nee), 'geheel of in hoofdzaak' overeenkomt met een aanduiding die al geregistreerd is, waardoor verwarring kan ontstaan (niet waarschijnlijk), anderszins misleidend is voor de kiezers (hmm...), langer is dan 35 letters of andere tekens (echt niet) en overeenkomt met de naam van een rechtspersoon die is verboden (?).

Als de statutaire naam 'De sociaal libelare partij Nederland' is, moet als aanduiding bijvoorbeeld 'Sociaal-liberalen' geregistreerd worden. Dat waren ze dus even vergeten. De Partij van de Waarheid had als aanduiding dus "partij der conspiratoren" moeten gebruiken. Of zoiets.

Vrees niet: de Partij van de Waarheid gaat gewoon door met campagne voeren. Anders komt de waarheid natuurlijk nooit boven water.

2 Comments:

At 12:50 a.m., Blogger Braad Spitt said...

hahaha, en natuurlijk is de site uit de lucht na de Zembla-uitzending!

Als dat geen TOEVAL is!

 
At 1:29 a.m., Anonymous Racer said...

Woehaaa, inderdaad zeg, de duistere krachten van de NWO zijn weer bezig, hadden ze Zapruder ook niet even kunnen lamleggen?

 

Een reactie posten

<< Home