vrijdag, september 08, 2006

Bin Laden


De Arabische nieuwszender Al-Jazeera heeft gisteren beelden uitgezonden van Osama bin Laden, met twee van de kapers van 11 september 2001. Volgens de zender is daarop te zien hoe de terroristen de aanslagen op New York en Washington voorbereiden.

Tja, hoe leggen de complotdenkers dit nu weer uit? Nou, heel eenvoudig: meteen zeggen dat die tape fake is. Ben je gelijk van al het gezeur af.

Inmiddels wemelt het van de analyses van amateur-Sherlocks op internet: "Osama loopt met een grote groep van links naar rechts. Zie hoe enkele figuren helemaal bedekt zijn, terwijl je van de meeste arabische mannen het gezicht inclusief baard kan zien."

"Mischien kan iemand checken wat voor een model jeep/pickup het is. (mischien blijkt het wel een 2003 model te zijn ofzo)"

"Die pickup truck ziet er uber-Amerikaans uit. Still maken en kijken wat voor merk het is."

Nog beter dan analyseren: ontkennen. Volg deze logica op de site 911 blogger:

- The 9/11 truth movement has said all along that Bin Laden and the hijackers are patsies.

- The 9/11 truth movement has said all along that planes could not have been hijacked and flown around the country for countless minutes unless there was a stand down by -- and an overwhelming confusion of -- the military by multiple war games with live-fly hijacking and plane-into-building exercises and false radar injects


- The 9/11 truth movement has said all along that World Trade Center 1, 2 and 7 were brought down by controlled demolition.


So even if the newly-released video of Osama and others planning 9/11 is real (all of the previous ones linking Bin Laden to 9/11 were either faked or mistranslated), that doesn't change anything.


Oftewel: zelfs als die tape echt is, verandert dat helemaal niets aan ons standpunt. Begrijpt u wel?

Toch veranderen de standpunten van complotdenkers nogal eens, al naar gelang de omstandigheden. Hoorden we Rick de Vente van EQGEN en Ditkannietwaarzijn in Goedemorgen Nederland nu echt zeggen dat Bush niet achter het complot zat, maar criminele elementen in zijn regering?

Er is ongetwijfeld over nagedacht: als je roept dat Bush de aanslag op zijn geweten heeft wek je te veel weerstand op, dus zo heb je je theorie weer mooi rond. Je moet de complottheorie├źn aan de massa weten te verkopen, toch? Bush is dus een beste brave man, maar het zijn die criminele elementen, he? Alhoewel, hoe zit het dan met Marvin Bush, de broer van George? Had die niet de leiding over de beveiliging van het WTC? Hoe moeten we dat dan weer zien?

Vermoedelijk heeft Rick daar geen antwoord op. Dat was ook zijn standaardreactie op al te lastige vragen van de soms wanhopig kijkende presentatrice: "Dat moet nader onderzocht worden." Wie zijn die criminele elementen dan, vroeg ze nog. En hoewel Rick toch eerder stellig overtuigd was van die criminele elementen, kon hij ze niet nader duiden. De complottheorie is een gatenkaas. Wat ontbreekt mag u zelf invullen.

Labels:

8 Comments:

At 4:48 p.m., Anonymous Dan said...

Hoe kan het als de film 7 september opgenomen is dat de 'daders' op de achtergrond foto's van de aanslag hebben?
Is het er later ingezet kun je afvragen waarom...

 
At 5:15 p.m., Anonymous Racer said...

"Hoe kan het als de film 7 september opgenomen is dat de 'daders' op de achtergrond foto's van de aanslag hebben?"

Zucht..
De beelden van de daders zijn voor 9/11 opgenomen, uiteraard is de achtergrond later toegevoegd, door de fanatici die de release wat wilden opfraaien alvorens ze aan Al Jazeera te leveren..

 
At 9:18 p.m., Anonymous Anoniem said...

http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/vara/tv/zembla/20060910-scoop-lo.asf

Billy, heb je de trailer van Zembla al gezien? Dit gaat helemaal niet goedkomen.

"Veel van wat de complotdenkers beweren is aperte onzin" ok so far so good, maar dan "maar het officiele verhaal klopt ook niet".

Billy kun je niet nog een keer een stukje over building 7 doen? Je weet wel dat het 18 tot 30 seconden duurde enzo.

Ik zag namelijk ook dat ze iemand in de uitzending hadden die beweerde dat het "controlled demolition" was. Desnoods verzin je nogmeer dingen erbij, het is niet anders, drastisch maatregelen zijn vereist.

 
At 10:45 p.m., Anonymous Racer said...

Anonymous, volgende week dinsdag is jullie momentum voorbij, dus ik wens je veel plezier met Zembla, je zult er lang op moeten teren.

 
At 11:41 p.m., Blogger Braad Spitt said...

Het valt natuurlijk nog maar te bezien of na maandag het momentum echt voorbij is. Hoogstwaarschijnlijk zal de mainstream-media aandacht weer verslappen, maar dat houdt de CT'ers natuurlijk niet tegen.
Naar verluidt is er zo'n 15% voor de amerikanen vatbaar voor het idee dat er sprake was van controlled demolition. Ik weet niet wat het precieze cijfer is voor Nederland, maar het zal er waarschijnlijk niet zoveel van afwijken.

Ook na 11 september 2006 zullen zij nog steeds "het gevoel hebben dat het officiele verhaal niet klopt" en melden dat ze "altijd wel al wisten dat de Amerikaanse regering niet te vertrouwen was maar dat ze er echt geen idee van hadden dat ze hiertoe in staat waren".

Het zal ook nooit weg gaan, aangezien je nooit echt kan bewijzen dat er GEEN mogelijkheid is dat er sprake was van controlled demolition, net zoals je nooit 100% wetenschappelijk kan bewijzen dat er GEEN kaboutertjes wonen op aarde.

Kortom, de harde kern zal zich nooit laten ontmoedigen omdat nooit 100% bewezen kan worden dat hun theorie niet klopt. Dat zou alleen maar kunnen als een hypothese falsifieerbaar is, danwel consistent is opgebouwd uit samenhanende elementen die individueel falsifieerbaar zijn.

De magie rondom 9/11 triggert nu eenmaal een groot aantal mensen en ik heb het idee dat die hele 911 conspiracy beweging net zo hard doorgaat zonder de media-aandacht.

 
At 10:01 a.m., Anonymous Racer said...

Braad, natuurlijk zullen de complotters onvermoeibaar doorgaan maar op dit moment staan ze op het toppunt van wat ze kunnen bereiken.
De grote doorbraak waar de CT'ers op hopen, inlusief "nieuw onderzoek" en aanklagen van de "werkelijke daders" zal er nooit van komen. Vanaf dinsdag zit Daan de Wit weer eenzaam achter z'n peeceetje, in plaats van met een uitgestreken gezicht voor de camera's.
Bij de Flaproepers zal de opwinding over de media-aandacht weer omslaan in frustratie en eindeloos jammeren over de Corporate Mainstream Media die in de zak van Bush zit. De amerikaanse complot-goeroe's zullen doorgaan met verkopen van boeken en dvd's aan de believers, er zal weer geruziet en afgesplitst worden binnen de Movement, en dat was dan dat.

 
At 11:26 a.m., Blogger Billythekid said...

"Het valt natuurlijk nog maar te bezien of na maandag het momentum echt voorbij is."

De CT's wilden media-aandacht, die hebben ze gekregen, maar de media hebben niet hun kant van het verhaal gekozen. Soms krijg ik wel eens de indruk dat ze blij zijn met iedere aandacht, ook negatieve aandacht. Na 9/11 is die aandacht voorbij en dan gebeurt er niks meer. Meer daarover maandag.

 
At 12:15 p.m., Blogger Braad Spitt said...

Je hebt natuurlijk helemaal gelijk dat op 11 september en in de periode die er aan vooraf gaat er de meeste aandacht voor zal zijn. En wellicht dit jaar nog ietsje meer vanwege het 5-jarig 'jubileum'.

Toch denk ik dat zolang de 'war on terrorism' actueel blijft ook de herdenking van 9/11 actueel zal blijven en ik ben er dan ook niet 100% van overtuigd dat dat volgend jaar veel minder zal zijn; dat zal ook grotendeels afhangen van de gebeurtenissen in het komende jaar.

Volgens mij is het daarom een beetje optimistisch gedacht als je ervanuit gaat dat hun momentum definitief voorbij is. Bv. als ik het allemaal goed begrepen heb gaat er ook nog een definitief NIST-rapport komen over WTC7 en dat zal ook nog wel de nodige media-aandacht krijgen waarin wellicht de CT'ers ook nog wel een rol krijgen.
Maar als ik daarin ongelijk blijk te krijgen vind ik dat natuurlijk ook helemaal niet erg. ;)

 

Een reactie posten

<< Home