zondag, september 10, 2006

Offensief


Tot nu toe valt het behoorlijk tegen: dat zogenaamde 9/11 september offensief van Zapruder, de spreekbuis van de 9/11 infrostrijders in Nederland. Deze maand zou het internet magazine, bekend om zijn curieuze mix van ondeugend bloot en serieus bedoelde informatie, nog een keer alle registers opentrekken, maar meer dan een Geen Stijl-parodie en een zuur stukje over Volkskrant hoofdredacteur Pieter Broertjes, die op tv iets lelijks heeft gezegd over complotdenkers, hebben we niet gelezen. Maar ja, zo langzamerhand is ook alles wel geschreven en vijftien keer herhaald.

Wel was er eerder deze week een verhaaltje over de antraxaanvallen die volgden na 9/11, waarbij auteur Arie Kanarie concludeert (op gezag van weer andere complotsites, die hij overigens niet noemt): "Het is evident dat de anthraxaanvallen niets te maken hadden met Irak of Afghanistan, maar dat de brieven afkomstig waren uit de hoogste regionen van de Amerikaanse overheid."

"Een belangrijke vraag is waarom medewerkers van het Witte Huis vóór 11 september al begonnen waren met het slikken van Cipro, het anti-anthrax medicijn. Hoe wisten zij dat anthrax een probleem zou worden? Een andere vraag is of de plotselinge dood van een groot aantal microbiologen wereldwijd iets met de aanvallen te maken had."

Tja, als 9/11 een inside job was, moet die antraxaffaire ook wel verzonnen zijn. Maar wat klopt er niet aan de logica van Kanarie? In elk geval kan hij niet lezen. Of zijn Engels is nogal slecht. In het Washington Post verhaal waarnaar hij zelf verwijst staat toch echt duidelijk dat Witte Huis medewerkers antigif gekregen toegediend op de dag van de aanslagen: "On the night of the Sept. 11 attacks, the White House Medical Office dispensed Cipro to staff accompanying Vice President Dick Cheney as he was secreted off to the safety of Camp David, and told them it was "a precaution," according to one person directly involved." Dus niet voor 11 september.

Maar stel dat nu eens het inderdaad om een inside job ging, waarom begin je dan met slikken op de dag van de aanslagen (11 september), als de eerste brieven met anthrax pas op 18 september binnenkomen? Was iemand van het Witte Huis vergeten de brieven te posten soms?

De mysterieuze dood van vooraanstaande microbiologen is ook een klassieker op complotsites. Geen van deze mannen stond echter bekend als anthraxdeskundige. Dus waarom zouden ze dan omgebracht moeten worden? Hadden ze meegeholpen aan het complot, en konden ze hun mond niet houden? En waarom zou je aan een deskundige niet genoeg hebben gehad?

We zullen het wel nooit te weten komen. Complotdenkers stellen dit soort vragen niet. Ze plakken wat linkjes bij elkaar, verzinnen er een conclusie bij en wachten op de nodige bijval van hun fans. Bij Zapruder succes verzekerd.

Toch hebben complotdenkers blijkbaar moeite medestanders te overtuigen, zo blijkt uit het Zapruder forum: "Een vaak gehoord argument tegen de betrokkenheid van de regering Bush, de CIA of de Secret Service: je kunt zoiets niet geheim houden: er weten te veel mensen van af."

Een 911 believer onder de naam Euroshopper, die zijn berichten ondertekent met "You didn’t know about the 3rd building, did you?" - heeft wel een paar tips hoe je daarop moet reageren. Lees even mee:

"- het is zeker dat er mensen voorkennis hadden: er werd idioot veel gehandeld in put-opties van United Airlines en American Airlines.
- er zijn mensen op 11 sep. weggebleven van hun werk, al dan niet gewaarschuwd
- 100 man in New York voor het plaatsen van de explosieven en het leiden van de operatie + 100 man in het Pentagon + 100 man bij Norad + 100 man op een militair vliegveld waar de vliegtuigen geland zijn + 25 man in Shanksville + 10 man in ieder vliegtuig (de gecrashte vliegtuigen waren leeg-remote control) + 20 man in het forensisch instituut waar de lichamen zijn geïdentificeerd. 500 man
- de Rijksdagbrand in 1933 werd in de schoenengeschoven van Marinus v.d. Lubbe, lang na de oorlog bleek hij onschuldig. Toch zijn de echte brandstichters nooit gepakt, dat bleef toch ook geheim.
- iemand met voorkennis is te chanteren: men kan dreigen we doden je vrouw en kinderen als jij iets laat lekken.
- talloze andere samenzweringen zijn heel lang geheim gehouden: de geheime gevangenissen.....daar wisten ook heel wat mensen vanaf, het Iran-Contra schandaal, de moordplannen op Khadaffi en Fidel Castro, de moord op Kennedy.....enz.
Lijkt me genoeg voor een gezellige discussie op een verjaardagfeestje."

Ons ook. "Wat, vijfhonderd man die vijf jaar lang hun mond houden? Op welke planeet heb jij gezeten? En die put-opties van United Airlines en American Airlines, dat is toch allang uitgezocht? Bleek geen enkele relatie te zijn met 9/11, maar met andere ontwikkelingen de luchtvaart. Haal nog eens een colaatje voor me, ok?"

Labels: ,