dinsdag, oktober 03, 2006

6/10


De complotdenkers zijn weer eens in alle staten. Op zes oktober zijn namelijk enorme hoeveelheden putopties geschreven over een breed Wall Street-front. "Dus het zou geen gek idee zijn om alvast maar een voorraadje zoute pinda’s, chippies, cola en andere versnaperingen aan te leggen. Kan je tenminste voortdurend bij de buis blijven als de kolerezooi weer losbarst," schrijft de immer vrolijke Kleintje "Stay Tuned" Muurkrant, die al een tijdje wordt geobsedeerd door de ogenschijnlijke samenhang tussen Osama's Flying Circus en de aandelenhandel op 9/11. Net als trouwens VARA's Zembla, die de handel in put opties ook al zo boeiend vond.

Wat gaat er dan gebeuren op de zesde? Een aanslag, of nog beter: een false flag operatie. Want zo ging het ook met 9/11. Daags voor 11 september werd er enorm gehandeld in aandelen van vliegmaatschappijen, en ook van de bank die drie etages huurde in het WTC. Duizenden beleggers waren dus blijkbaar op voorhand op de hoogte van wat er komen ging.

Dat er winstwaarschuwingen kort voor het weekend waren afgegeven door American Airlines, de hele reissector onder druk stond, compleet met waarschuwende analisten, en de desbetreffende bank zestig leasevliegtuigen in beheer had, was de complotdenkers natuurlijk weer eens ontgaan.

In complotland is de fantasie namelijk altijd veel spannender dan de werkelijkheid. We durven nu al te voorspellen dat er helemaal niets gaat gebeuren op 6/10, behalve een brandje hier en een ongelukje daar. De belangrijkste reden van het geschuif in aandelen is namelijk een banenrapport, dat mogelijk slecht uitpakt. Er blijkt niet eens in specifieke bedrijven of branches te zijn gehandeld. Maar de complotdenkers hebben daar nu al een verklaring voor verzonnen: "Of expres zoveel putopties (kopen) en dan niets laten gebeuren om maar te laten zien dat dat er op 9/11 ook niets mee te maken had." En zo hebben complotdenkers altijd gelijk.

4 Comments:

At 8:51 p.m., Anonymous patrick said...

Gvd man. Gefeliciteerd. Dan is het je in al die tijd toch een keer gelukt iets zinnigs op te schrijven. Dat het meteen weer één van je kortste artikelen is, zegt daarbij genoeg.

 
At 10:56 p.m., Anonymous Racer said...

Jammer dat het 9/11 bedrog alweer helemaal verdwenen is uit het nieuws, he Patrick?
Geef het nou op en join the NWO, krijg je net zulke goeie optie-tips als wij ;*)

 
At 4:57 p.m., Blogger Billythekid said...

Er gebeurde 6/10 precies waar speculanten op rekenden: "U.S. stocks fell Friday after a mixed jobs report prompted some investors to lock in profits after a three-session run of gains, with disappointing earnings out of chipmaker Micron Technology further undermining sentiment."

 
At 2:59 p.m., Blogger Braad Spitt said...

Aluminium hoedje kan weer af dus? :)

 

Een reactie posten

<< Home