donderdag, september 28, 2006

Klokkenluider (3)


Het verhaal rond klokkenluider sergeant Lauro "LJ" Chavez begint steeds meer op een soap te lijken. Chavez zou in een belangrijk commandocentrum hebben gewerkt en vertelde in een brief aan een krant precies wat complotdenkers willen horen: geheime oefeningen waarbij vliegtuigen in gebouwen moesten vliegen, een stand down van NORAD (de organisatie die het Amerikaanse luchtruim bewaakt), en een vriend - explosievenexpert - die Chavez vertelt dat de torens zo goed als zeker zijn opgeblazen.

Dat vonden zelfs complotdenkers verdacht, zeker gezien de vele suspecte en onjuiste beweringen in zijn brief, maar de man had er geen problemen mee om zijn verhaal bij 9/11 infostrijder en radiomaker Alex Jones te vertellen. Er kwam dank zij Jones, die reuze blij was met deze klokkenluider, zelfs een document boven water waaruit moet blijken dat Chavez in het leger heeft gezeten.

Maar daar is nu iets mee aan de hand: zo zou Chavez een Special Forces Qualification Course hebben gevolgd van 14 weken. Dat kan volgens experts al niet, en er was al geen ruimte om meer dan een getal in te vullen. Er lijkt een 1 toegevoegd aan de vier die er wellicht oorspronkelijk stond. Chavez heeft kennelijk willen suggereren dat hij langer dan vier weken in dienst heeft gezeten.

Inmiddels is Chavez ontslagen bij zijn bedrijf, waarvan hij het adres nota bene onder zijn brief had vermeld. Dat is natuurlijk al niet zo slim, want er kwamen een hoop boze telefoontjes binnen. "I thought I'd drop in to tell you all that because of the senseless bastards calling my work and trying to defile my name, I lost my job. So, thanks!" schrijft Chavez bij 911 Blogger. Voor hem is de affaire een gesloten boek. "Now I have bigger things to attend to like taking care of my family."

De affaire heeft natuurlijk weer een enorme controverse veroorzaakt onder de waarheidstrijders die het steeds vaker met elkaar oneens zijn: "How dare you attack the messenger based on nothing more than your "gut feeling". Here Mr. Chavez lays it ALL ON THE LINE in the name of a cause we profess to challenge and we shit on him!"

Labels: ,

15 Comments:

At 4:29 p.m., Blogger Braad Spitt said...

oei, dat is wel een waanzinnig slechte vervalsing! Hij had op z'n minst na het evidente koppiepeesten van lettertjes de boel even kunnen uitprinten en opnieuw inscannen.. Dit is wel heel amateuristisch gedaan.
Slecht werk van de geheime dienst die deze man naar voren schoof om de CT'ers in diskrediet te brengen! ;)
.
Ben benieuwd of ie nu in de vergetelheid raakt of dat ie desondanks nog door blijft gaan met het vingertje naar anderen te wijzen dat ie alleen maar negatieve aandacht krijgt. Iedereen heeft het gedaan natuurlijk, behalve hijzelf.

 
At 8:06 p.m., Blogger Braad Spitt said...

En mocht er nog iemand zijn die er niet van overtuigd is dat het om een vervalst document gaat, hier een paar voorbeelden.
.
Het is een ingescand document. Als je het PDF-document opent en sterk uitvergroot zie je de verpixeling van de letters. Je ziet duidelijk dat de precieze vorm van die pixels varieert bij identieke letters. Als je twee exact dezelfde letters tegenkomt dan is er een hele dikke kans dat ze gekoppiepeest zijn.
Als er hele woorden exact hetzelfde zijn is er onmogelijk nog sprake van toeval.
.
In het door Billie aangehaalde voorbeeld over '14 WKS' zie je in dit plaatje duidelijk waarvandaan het is gekopieerd. Hij heeft niet eens de moeite genomen om het wit rondom de '1' een beetje weg te werken.
Wie twijfelt of ik niet heb lopen knoeien kijkt zelf maar op het origineel.
.
Andere dingen die gekoppiepeest zijn:
.
Het 'nothing follows //' staat in vakje 13 en 14 en zijn identiek. In een keer in z'n geheel gekoppiepeest dus. (Die in vakje 11 is wel anders)
.
Het woord 'expert' in vakje 13 (in de woorden 'expert marksman badge' is letter voor letter gekoppipeest uit andere delen van de tekst.
E: de 2 E's zijn identiek en komen uit vakje 13: 'national dEfense service medal'
X: vakje 7B: Abilene, tX
P: vakje 14: sPecial forces
R: vakje 13: 'meritious seRvice'
T: vakje 13: good conducT medal'
.
In vakje 14. Het woord 'course' komt 2x voor en is iedentiek.
.
In vakje 14. Is ook geknoeid met 'primary leadership commandment'; het lijkt erop dat alle 3 die woorden zijn samengesteld uit geknipte letters, maar die mag iemand anders bijelkaar puzzelen. Voor de liefhebber! ;)
.
[/Sherlock]

 
At 8:50 p.m., Blogger Billythekid said...

Zou dit nou een complotontkenner zijn geweest die de beweging in diskrediet heeft willen brengen door zich voor te doen als een beunhazende complotdenker, of een beunhazende complotdenker die iets te graag het bedrog heeft willen aantonen?

 
At 11:38 a.m., Anonymous Racer said...

Of het is iemand die aandacht te kort komt en teveel fantasie heeft. Er lopen gekken rond, er zijn moeders die zelfs hun kinderen ziek maken om aandacht te krijgen.
Bedenk ook eens hoeveel 'getuigenverklaringen' er niet zijn van mensen die heel overtuigend kunnen vertellen dat ze in een UFO zijn meegenomen voor experimenten door aliens. Of zogenaamd satanisch misbruik, verdrongen herinneringen etc.
Het bestaan van deze categorie mensen is natuurlijk erg handig voor mensen die naar "bewijzen" zoeken voor buitenissige theorieen.
Zo'n schepsel leest iets over UFO-ontvoeringen (of kijkt "Loose Change") en begint te fantaseren dat hij/zij daar deel vanuit maakt. Voor de complot/ufo theoreticus is dat dan weer een bewijs dat zijn verhaal klopt, en zo is de cirkel weer rond.
In "The demon haunted world" van Carl Sagan kun je daar mooie voorbeelden over vinden

 
At 11:40 a.m., Anonymous Racer said...

D'r ligt weer een "Scholar" onder vuur..
http://www.wmur.com/news/9954577/detail.html

 
At 11:41 a.m., Anonymous racer said...

Ik heb trouwens het boek van Popular Mechanics in bestelling, iemand al gelezen?

 
At 12:06 p.m., Blogger Braad Spitt said...

Ik ben trouwens toch nog doorgegaan met puzzelen gisteravond (ieder z'n hobby, toch?) en ik ben er nu bijna helemaal uit wat er exact vervalst is en weet nu waar ieder lettertje vandaan komt.
Nu er nog een mooi verhaaltje van maken. maar, OMG, wat een knullige vervalsing: ze moesten die CIA-agent maar gauw ontslaan! :)

 
At 12:08 p.m., Blogger Braad Spitt said...

@racer:
ik wacht op de torrent.. ;)

 
At 2:47 p.m., Blogger Billythekid said...

"Ik ben trouwens toch nog doorgegaan met puzzelen gisteravond (ieder z'n hobby, toch?) en ik ben er nu bijna helemaal uit wat er exact vervalst is en weet nu waar ieder lettertje vandaan komt."

Ik wil hem hier ook wel publiceren voor je, als het een beetje leesbaar is ;)

 
At 6:05 p.m., Blogger Braad Spitt said...

o, dat is wel een aardig idee! Het zal waarschijnlijk pas morgen worden. Ik twijfel nog of ik er een pdf'je van maak, of de boel host op een eigen domein. Ik ga het dan wel in het engels doen.
.
Ik kan nergens een mailadres van je vinden; kan je anders mij even mailen op billy911.3.braadspitt@spamgourmet.com
(is een tijdelijk anti-spamadresje, ik ga geen permanent adres op het web zetten.)
.

 
At 10:16 p.m., Anonymous patrick said...

9/11: De Whistleblowers

Achtervolgd worden door mannen in lange regenjassen. Plotseling lege bankrekeningen en ingetrokken creditcards. Inbraak zonder diefstal. Ontslag zonder duidelijke reden. Bedreiging van familieleden. Welkom in de wereld van de “whistleblowers”. Wisten Bush, de CIA en de FBI wat er zou gebeuren op 11 september? Zeker. Ondanks bedreiging, initimidatie en domweg kapot gemaakt worden, liet een aantal moedige mensen zich niet het zwijgen opleggen. Bush knew.

■ In het najaar van 2005 barst een bom. Het Amerikaanse leger blijkt via het militaire inlichtingenprogramma Able Danger al ruim voor 11 september 2001 de 9/11-kaper Mohammed Atta in het vizier te hebben gehad. Able Danger wordt in 1999 opgezet met als doel wereldwijd potentiële Al Quada agenten op te sporen doormiddel van “data mining”. Met andere woorden, het tappen van elektronisch dataverkeer. Het bestaan van het geheime Able Danger wordt in eerste instantie door republikeins congreslid Curt Weldon openbaar gemaakt, maar na heftige kritiek vanuit de media treedt Luitenant Kolonel Anthony Sheffer, liasons officier tussen Able Danger en het Defence Intelligence Agency, naar buiten als bron. Volgens Sheffer zou het Able Danger unit al in 2000 de “Brooklyn cel” bestaande uit Atta en 9/11-kapers Marwan al-Shehhi, Khalid al-Mihdar [al-Mihdhar] en Nawaf al-Hazmi hebben geïdentificeerd en gevolgd. Tot drie maal toe legt Sheffer een verzoek neer bij zijn superieuren van SOCOM (Special Operations Command) om deze informatie door te spelen naar de FBI, maar keer op keer worden de waarschuwingen verworpen door een aantal juristen van het Pentagon. Het excuus: de verdachten verblijven legaal in het land en daarom mag dergelijke informatie niet doorgespeeld worden aan federale recherche. Op een gepresenteerde flow-chart met foto’s van de verschillende verdachten krijgt het Able Danger team de opdracht Atta en zijn makkers met gele stenobriefjes af te plakken. Deze verdachten zijn “off limits” en moeten met rust worden gelaten. De ferme uitspraken van Sheffer worden later ondersteund door Able Danger leden James D. Smith en Marine Kapitein Scott Philpott, de leider van het Able Danger team. Tevens wordt bekend dat het Able Danger team waarschuwingen heeft gegeven met betrekking tot de aanval op de USS Cole in 2000. In het voorjaar van 2001 is Able Danger opgeheven.

Als dank voor bewezen diensten wordt Sheffer’s security clearance ingetrokken en krijgt hij een schorsing voor zijn kiezen vanwege prive-gebruik van een mobiele telefoon en het onjuist opgeven van kilometervergoeding. Hoewel de 9/11-commissie in eerst instantie ontkent iets van het bestaan van Able Danger te weten, geeft zij na talloze bijstellingen van haar verklaringen toe dat Sheffer en zijn team zijn gehoord tijdens het onderzoek. De verklaringen van het team zijn echter gecensureerd en nooit in het 9/11-rapport opgenomen. De via het ondersteunende unit LIWA (Land Information Warfare Activity) verkregen data is tegen die tijd al vernietigd. Toevalligerwijs samen met data dat Condoleezza Rice en voormalig Defense Secretary William Perry zou linken aan wapenhandel met het Chinese leger. In september 2006 komt het Pentagon met een rapport over Able Danger dat meteen door zowel Weldon als Sheffer wordt afgedaan als een “whitewash”. Inhoudelijk brengt het rapport dan ook niets nieuws.

■ Tijdens een emotionele persconferentie op 30 mei 2002 betuigt de huilende FBI agent Robert Wright zijn spijt aan de nabestaanden van de slachtoffers van 9/11. Wright is jaren verantwoordelijk voor een FBI unit die wit-was praktijken van verschillende terroristisch organisaties onderzoekt. Onder zijn leiding worden onder andere bankrekeningen van Yassin Kadi, de hoofd wit-wasser van Osama Bin Laden in beslag genomen en fondsen naar Hamas afgesneden. Maar Wright en zijn mannen worden teruggefloten. Op de persconferentie komt naar voren dat Wright en team op alle mogelijke manieren door hun superieuren zijn tegengewerkt in hun onderzoek. Sterker nog, Wright en teamleden worden keihard geïntimideerd en bedreigd door het bureau. Nadat Wright’s onderzoek in januari 2001 wordt stopgezet, schrijft de agent een interne memo waarin hij verklaard dat het erop lijkt dat de FBI geen aanslag wil voorkomen maar slechts inlichtingen vergaart zodat na de aanslag de juiste mensen kunnen worden gearresteerd. Het heeft er alle schijn van dat de FBI “subjects” aan het beschermen is.

Onmiddellijk krijgt Wright een spreekverbod door de FBI opgelegd. Als de FBI moedwillig onjuiste informatie aan de New York Times doorspeelt over Wright’s bevindingen, wordt het Wright en teamlid John Vincent zelfs verboden om te reageren op de onjuistheden in het onderzoek door de Times. Tot op heden blijft de FBI Wright verbieden om zijn manuscript “Fatal Betrayals of the Intelligence Mission” publiekelijk te maken waarin Wright uitlegt wat er naar zijn mening mis is met het bureau. Tevens is het Wright nog altijd verboden om met leden van het Amerikaanse congres te praten. Wright is niet opgeroepen door de 9/11-commissie ondanks dat de commissie dergelijke “gag-orders” kan over-rulen.

■ In juli 2001 stuurt FBI agent Kenneth Williams een memo naar het FBI hoofdkwartier waarin hij waarschuwt dat aan plaatselijke vliegscholen in Arizona groepen radicale moslims vlieglessen aan het volgen zijn. De zogenaamde “Phoenix-memo”. Williams vermoedt dat de lessen worden gevolgd om uiteindelijk terreuracties uit te voeren. Daarom verzoekt hij om een landelijk onderzoek naar de achtergrond van studenten op vliegscholen. Dit verzoek wordt afgewezen wegens gebrek aan middelen en de memo wordt door overkoepelend speciaal agent Dave Frasca als geheim bestempeld. Ook John O’Neil, dan nog hoofd-counterterrorisme, ontvangt de memo. O’Neil zal als hoofd beveiliging op 9/11 bij de aanvallen op het WTC om het leven komen. Na 9/11 komt de CIA tot de conclusie dat inderdaad twee kapers in Phoenix trainden. Voor die tijd had Williams al contact gezocht met de CIA. Een deel van deze informatie kwam terecht in de presidentiële briefing van 6 augustus 2001.

■ Compleet gefrusteerd door de tegenwerking van haar superieuren, stuurt Coleen Rowley in 2002 een 13 pagina tellende memo naar FBI directeur Robert Mueller waarin zij geen spaan heel laat van het gedrag van Mueller en andere hooggeplaatsten binnen de FBI in de Zacarias Moussaoui-zaak. Om te voorkomen dat haar aanklacht als bovenstaande zaken “onder de pet” zou verdwijnen, stuurt Rowley haar memo tevens naar het congres en justitie. Rowley was onderdeel van de Minneapolis contra-terreur divisie die lang voor zijn arrestatie in augustus 2001 de handel en wandel van Moussaoui in de gaten hield. Alle pogingen van de divisie om Moussaoui aan te pakken werden echter structureel van hoger hand afgewezen, zelfs nadat de Franse geheime dienst bevestigde dat Moussaoui banden met radicale organisaties zou hebben (Moussaoui vocht in Tsjetsenië en is waarschijnlijk getrained door de CIA). Op grond van haar memo en de daaruit voortvloeiende “reorganisatie” van de FBI werd Rowley in 2002 door Time uitgeroepen als “person of the year”. Rowley alsmede haar collega’s van het Minneapolis team zijn nooit door de 9/11-commissie gehoord.

■ Vlak na de aanslagen van 11 september komt Sibel Edmonds in dienst van de FBI als vertaler Turks en Arabische talen. Haar taak is informatie te vertalen die de FBI heeft verkregen via taps of ondervragingen. Al snel krijgt Edmonds te horen dat ze langzaam aan moet doen omdat het vertaaldepartement van de FBI meer budget wil binnenslepen door overwerkt en onderbemand te lijken. Iets wat erg vreemd op haar overkomt omdat zij cruciale informatie voor een aantal lopende onderzoeken aan het vertalen is. Daarnaast merkt zij op dat een collega, Jan Dickerson, stukken aan het vertalen is die informatie bevatten over een Turkse organisatie waar Dickerson ooit voor werkte. Bovendien heeft de bewuste Dickerson een verhouding met een Turkse agent die onderzocht wordt door de FBI. Als Edmonds op een dag Dickerson’s werk overneemt, ziet zij dat Dickerson zwaar informatie aan het censureren is. Informatie waaruit blijkt dat Amerikaanse militaire geheimen en inlichtingen naar derden worden doorgespeeld. Edmonds meldt deze onregelmatigheden aan haar bazen, krijgt geen reactie en wordt na teveel aandringen zonder reden ontslagen. Als Edmonds met haar verhaal naar buiten treedt, krijgt zij het wereldrecord “gag-orders” door zowel FBI, justitie en congres opgelegd. Edmonds biedt de 9/11-commissie aan om te getuigen omdat zij informatie zou hebben die direct met de aanslagen verband heeft maar wordt afgewezen. Na aandringen van de nabestaanden van de 9/11 slachtoffers wordt Edmonds gehoord door de commissie maar haar verklaringen worden tot op heden door de commissie gecensureerd. Edmonds is oprichter van de National Security Whistleblowers Coalition.

■ John M. Cole, voormalig Intelligence Operations Specialist van de FBI, werkte 18 jaar voor de FBI’s counter-intelligence divisie voor India, Pakistan en Afghanistan. Cole gaf bij de 9/11-commissie aan informatie te hebben omtrent activiteiten die direct te maken zouden hebben met de aanslagen op 11 september, maar werd nooit opgeroepen voor verhoor. Ondanks dat vele andere getuigen naar Cole verwezen als waardevolle bron van informatie.

■ Dick Stoltz, agent verbonden het Bureau of Alcohol Tobacco and Firearms speelde een belangrijke rol in “operatie Diamondback”. “Operatie Diamondback” werd opgezet om een groep van Arabische origine in de val te laten lopen bij een wapendeal waar onder andere onderdelen voor een atoombom verhandeld zouden worden. De operatie stopte na een aantal plotselinge arrestaties in juni 2001, terwijl er aanwijzingen waren dat een aantal van deze mensen in direct contact stond met de Taliban, Al Quada en misschien zelfs Osama Bin Laden. De 9/11-commissie weigerde Stoltz op te roepen ondanks aandringen van verschillende inlichtingenorganisaties en de 9/11-nabestaanden.

■ De wat naiëve Richard Andrew Grove komt via het bedrijf waar hij ten tijde van 9/11 werkte, Silverstream software, achter de witwas- en andere illegale financiële praktijken van bedrijven direct betrokken bij zowel de aanslagen op het WTC als de “insider-trading”, cq Merrill Lynch, Deutsche Bank, Alex Brown, AIG ea. Grove wordt aan de kant geschoven maar pikt zijn leven weer op, om vervolgens te stuiten op “backdoors”, achterdeuren in financiële software.

■ Andreas Von Bulow is het eerste politieke figuur die alarm slaat over 9/11. De Duitse oud-minister houdt het voor onmogelijk dat de Amerikaanse inlichtingendiensten niet op de hoogte waren van de plannen en merkt op dat het gedrag van de Amerikaanse regering na de aanslagen wel erg vreemd overkomt. In zijn boek “The CIA and 11 September” stelt Von Bulow dan ook dat de CIA en de Amerikaanse regering een rol speelden tijdens 9/11. Von Bulow geeft tegenwoordig voornamelijk lezingen over de war-on-terror, de rol van inlichtingendiensten, georganiseerde misdaad en drugshandel.

■ Alleen gepubliceerd in Cuba en verboden door Google is de boodschap van oud-chef staf van het Russische leger Leonid Ivasov. Ivasov wijst erop dat een aanslag als dat van 9/11 zoveel planning en organisatie vereist dat het zonder hulp van inlichtingendiensten onuitvoerbaar is. “Internationaal terrorisme is niet iets dat los staat van de wereldpolitiek, maar is een instrument”. Het doel van de aanslagen is duidelijk het ondermijnen van bestaande internationale normen en creëren van acceptatie van agressie en dictatuur. Dit alles dient de agenda van verregaande globalisatie.

■ verschillende buitenlandse inlichtingendiensten waarschuwden de Amerikanen voor terroristische aanvallen: De Duitsers, de Iraniërs, de Israelies, de Britten, de Pakistanen, de Russen ea.

■ In de nasleep van 9/11 wordt de belangrijkste “whistleblower” over de giftige stof/asbest vrijgekomen tijdens 9/11, Mike McCormack, door de politie op 12 september van dit jaar van zijn bed gelicht met als smoes dat er “chemische geuren” rond zijn huis zijn te ruiken. Uiteindelijk wordt McCormack alleen verboden wapenbezit aangerekend, maar de 9/11-groundzero held denkt zelf dat dit een intimidatiecampagne is. McCormack staat op het punt aan te tonen dat de overheid heeft gelogen over de vrijgekomen hoeveelheden gif op 9/11.

Deze lijst is verre van volledig. Maar het gaat te ver om alle mensen te noemen die zich hebben uitgesproken over voorkennis van de Amerikaanse regering of zijn genegeerd door de 9/11-commissie. Wat blijft staan is dat mensen in bepaalde posities binnen de Bush administratie verdomd goed wisten wat er aan de hand was. En dat de 9/11-kapers zelfs in bescherming werden genomen. Door organisaties die tot taak hebben om juist het Amerikaanse publiek te beschermen.

Donkerdoorn | 9/11 | 29/09 | 08:10 PM | Tell a Friend

 
At 10:17 p.m., Anonymous patrick said...

http://www.vkmag.com/zapruder/comments/9_11_de_whistleblowers/

En nou niet meer huilen hier he? Hebben jullie ook eens een fatsoenlijk artikel staan.

 
At 10:06 a.m., Anonymous Anoniem said...

Andreas Von Bulow klokkenluider? Hij heeft de klok horen luiden ja, en daarmee is alles gezegd.

 
At 7:25 p.m., Anonymous racer said...

Hee Patrick, heb je nou al die klokkenluiders gevonden die weten hoe ze de Twin Towers hebben volgestouwd met explosieven?
Dat gepaste over Siebel Edmonds begint nou toch echt te vervelen.

 
At 7:30 p.m., Anonymous racer said...

"In september 2006 komt het Pentagon met een rapport over Able Danger dat meteen door zowel Weldon als Sheffer wordt afgedaan als een “whitewash”. Inhoudelijk brengt het rapport dan ook niets nieuws."
.
Natuurlijk doen ze dat meteen af als een "whitewash", ze worden in dit rapport persoonlijk met de grond gelijk gemaakt, ze mogen blij zijn dat ze niet worden vervolgd.

 

Een reactie posten

<< Home