dinsdag, september 26, 2006

Klokkenluider (2)


Zondag hadden we het over een nieuwe klokkenluider die de 9/11 complot beweging heeft ontdekt: sergeant Lauro "LJ" Chavez. Die zou in een belangrijk commandocentrum hebben gewerkt. Een brief van zijn hand, eigenlijk gericht aan een dagblad in Cincinatti, verscheen op de website Veterans for 9/11 Truth.

Maar van meet af aan was er, met name onder de complotgelovigen zelf, veel twijfel over deze Chavez, die precies vertelt wat de complotdenkers willen horen: geheime oefeningen waarbij vliegtuigen in gebouwen moesten vliegen, een stand down van NORAD, de organisatie die het Amerikaanse luchtruim bewaakt, en een vriend - explosievenexpert - die Chavez vertelt dat de torens zo goed als zeker zijn opgeblazen.

Chavez beweerde echter ook dat Dick Cheney de leiding kreeg over NORAD, terwijl luchtmacht generaal Ralph Eberhart aan de touwtjes trok, spelde namen verkeerd en beweerde dat thermiet onderdeel is van een plastic explosief genaamd C4, wat ook al niet waar is. Voeg daarbij de lange lijst met verwijzingen naar bekende complotsites en je krijgt stellig de indruk dat een complotdenker het verhaal geloofwaardig heeft willen maken door zich voor te doen als oud militair.

Maar radiomaker Alex Jones dook er natuurlijk meteen bovenop en wist de man in zijn show te krijgen. Er kwam zelfs een document boven water waaruit moet blijken dat Chavez in dienst heeft gezeten. Chavez vertelt dat hij werkte bij de helpdesk voor de pc's, maar ondanks zijn lage rang toch toegang had tot een belangrijk commandocentrum (CENTCOM), waar geheime documenten over militaire oefeningen blijkbaar open en bloot lagen. Chavez kan echter geen enkele naam meer herinneren van hooggeplaatste officieren. En ook de naam van zijn explosievenvriend wil hij niet omthullen. Daarmee wordt hij een wel erg dubieuze bron.

Niet dat Jones het wat kan schelen. "Desnoods leggen we hem foto's van die officieren voor. We wisten voor 98 procent zeker dat Cheney achter de aanslagen zat, maar we hebben die extra 2 procent nodig om hem aan de grond te nagelen." "Je klinkt oprecht in mijn oren," zegt Jones ook nog tegen Chavez.

Het zou echter niet de eerste keer zijn dat er een twijfelachtige klokkenluider opstond die op het eerste gehoor toch heel geloofwaardig klinkt. Een zekere Samuel Danner mocht eerder dit jaar in een andere radioshow uitleggen hoe hij een Global Hawk - een militair, en dus geen verkeersvliegtuig - in het Pentagon had zien vliegen en zelfs nog had geassisteerd bij de reddingsoperaties, ook al zo'n verhaal waarvan complotdenkers alleen maar kunnen dromen. Totdat zijn zoon in een 9/11 forum liet weten dat pa had gelogen. "Hij zat gewoon thuis toen het Pentagon werd aangevallen."

Het interview met Chavez heeft ook bij de complotdenkers de twijfel niet weg kunnen nemen. "Too glib, too superficial, and too pandering to the movement...," staat er te lezen in de commentaren bij 911 Blogger. "How many more hints do you need to realise that this is a dead-end?" Jammer dat niet met dezelfde skeptische blik naar al die andere beweringen van complotdenkers wordt gekeken.

Labels: ,

5 Comments:

At 6:51 p.m., Anonymous Anoniem said...

Billy, mocht dit dan toch waar blijken en een bom leggen onder het officiƫle verhaal dan wil ik je toch bedanken voor je inzet.

Het gevecht is nog niet voorbij en we zullen evengoed nog onze kans krijgen om Iran en Syriƫ binnen te vallen.

Karl Rove beweert nog een verassing in het vooruitzicht te hebben en ik heb geen reden daar aan te twijfelen.

 
At 9:54 p.m., Anonymous racer said...

"Karl Rove beweert nog een verassing in het vooruitzicht te hebben en ik heb geen reden daar aan te twijfelen."

Ik wel. Bij de presidentsverkiezingen van 2004 hadden de CT'ers het ook over een surprise; Rove zou er namelijk voor zorgen dat Bin Laden (je weet we, die acteur van Al-CIA-da) gillend en vloekend met handcuffs voor de camera's zou worden gesleept om de herverkiezing van Bushitler veilig te stellen. Wat is daarvan terecht gekomen?

 
At 6:05 p.m., Anonymous Anoniem said...

"Rove zou er namelijk voor zorgen dat Bin Laden gillend en vloekend met handcuffs voor de camera's zou worden gesleept"

Ct-ers denken over het algemeen dat Bin Laden dood is of nooit bestaan heeft, dus begrijp niet waar je deze onzin vandaan haalt.

Karl Rove is er iedere keer nog in geslaagd om de populariteit van Bush uit het slob te trekken door een goede angst campagne, gaat hem dit keer weer lukken.

 
At 9:37 p.m., Anonymous Racer said...

"Ct-ers denken over het algemeen dat Bin Laden dood is of nooit bestaan heeft"

of dat hij een "slecht acteur" is, in de woorden van Daan de Wit.

"dus begrijp niet waar je deze onzin vandaan haalt."

's even kijken, waar vind je de meest geconcentreerde onzin van het hele internet? tja, dat moet Zapruder geweest zijn.

"Karl Rove is er iedere keer nog in geslaagd om de populariteit van Bush uit het slob te trekken door een goede angst campagne, gaat hem dit keer weer lukken."

Tijd dat de democraten dan ook eens een goede campagne gaan voeren. Wat zijn dat voor slaapmutsen, dat ze zich elke keer een loer laten draaien door dat pafferige mannetje.
En waarom heeft Rove eigenlijk geen WMD neergelegd in Irak? Dan had hij helemaal geen surprise hoeven te verzinnen en had Bush nu in Iran kunnen zitten.

 
At 7:20 p.m., Anonymous Racer said...

Joehoe anoniempje, ben je er nog?
Alex Jones: Could Rove's October Surprise Be Osama's Dead Carcass?
http://www.prisonplanet.com/articles/september2006/260906deadcarcass.htm
.
Oooh hoe ken dat nou, "Ct-ers denken over het algemeen dat Bin Laden dood is of nooit bestaan heeft".
Nog meer geleuter in de aanbieding?

 

Een reactie posten

<< Home