woensdag, oktober 04, 2006

Gezond verstand


Bij de Partij van/voor de Waarheid zijn ze een beetje wakker geworden. Een echt partijprogramma is er nog altijd niet, maar wel weten we nu ten minste welke punten voor de verkiezingen naar voren worden gebracht. Dat was ook wel nodig na de aanzwellende kritiek van de achterban, die maar niks hoorde uit de gelederen.

Maar verwarrend blijft het. "De stijl van de Partij voor de Waarheid zal ietsjes anders worden," zo lezen we. De stijl? De huisstijl? De aanpak? De filosofie?

Punten die naar voren zullen worden gebracht voor de Tweede Kamer verkiezingen zijn in elk geval de volgende: 1. voorkomen van mogelijke fraude met stemcomputers 2. nieuw officieel onafhankelijk onderzoek 911 3. stop verdere aantasting burgerrechten 4. betere bescherming klokkenluiders 5. echte inflatiecorrectie 6. een meer betrouwbare overheid: aow, hypotheekaftrek, alternatieve energie 7. meer gezond verstand in de politiek i.p.v. waan van de dag 8. minder belasting op arbeid 9. gekozen burgemeester 10. nader uit te werken punten inzake openbaar bestuur.

Oftewel: een zootje links en rechts bij elkaar gegraaide en nauwelijkse uitgewerkte punten, vermoedelijk gisteren nog even snel op een bierviltje neergekrabbeld, waarbij ineens de slogan Gezond Verstand in Nederland centraal wordt gesteld. Wat hebben aow, hypotheekaftrek en alternatieve energie gemeen in relatie tot een 'meer betrouwbare overheid'? Je moet het maar raden, want uitgelegd wordt het niet. En wie maken het bestuur uit van de partij? Doet er kennelijk niet toe, want eerst moet de aanhang de ondersteuningsverklaring invullen op het gemeentehuis. Zo gaat dat bij de partij: eerst de formuliertjes, dan komt de inhoud vanzelf wel.

Te oordelen naar de reacties is er weinig enthousiasme meer te bespeuren bij de harde kern, die ooit het 9/11 bedrog bij de Nederlandse politiek aan de kaak had willen stellen. Maar ja, dat is nu oud nieuws geworden, en mogelijke fraude met stemcomputers klinkt ook reuze spannend.

Update: De Raad van State heeft het beroep van de partij dinsdag ongegrond verklaard. "Appellante heeft haar verzoek tot inschrijving van de aanduiding van haar politieke groepering in het register ingediend door middel van het daarvoor door het centraal stembureau ter beschikking gestelde formulier. De Afdeling stelt vast dat op dit formulier door appellante niet is vermeld met welke aanduiding zij in het register wil worden opgenomen. In de tot de stukken van de aanvraag behorende statuten van appellante is in artikel 1 bepaald dat de vereniging de naam 'Partij van de Waarheid' draagt, doch dat de naam kan worden afgekort als 'Pv/dW'. Aangezien door appellante derhalve ten minste twee namen worden gebezigd, kon het centraal stembureau reeds hierom niet uit het door appellante overgelegde betalingsbewijs afleiden dat zij als aanduiding haar volledige statutaire naam 'Partij van de Waarheid' wenste in te schrijven. Daar komt bij dat het een politieke groepering vrij staat de volledige naam, een afkorting daarvan, maar ook een andere aanduiding te laten registreren. Ook uit de door het centraal stembureau afgegeven ontvangstbevestiging valt om dezelfde reden niet af te leiden dat het duidelijk was dat het verzoek de inschrijving van de aanduiding 'Partij van de Waarheid' betrof, nog daargelaten dat deze ontvangstbevestiging geen deel uitmaakt van de aanvraag."

7 Comments:

At 12:39 p.m., Anonymous racer said...

Wat een fantasieloos, karig puntenlijstje, en dat voor CT'ers die normaal gesproken aan 1 stuk doorratelen over hun favoriete waandenkbeelden. Ik stel voor dat we de PvdW een handje helpen en heb alvast de volgende punten bedacht, aanvullingen iemand?
- Nederland uit Afghanistan en de NAVO
- Opheffen AIVD
- Peak Oil op de agenda brengen
- Dollar-hegemonie ondermijnen (google: petro-dollar)
- Verbod op outsourcing naar buitenland
- Verbod op UMTS Zendmasten
- Verbod op fluoride in tandpasta
- Verbod op ontwikkeling van electronische ID tags
- Farmaceutische industrie nationaliseren
- Onderzoek de Bilderberg Groep
- Monarchie vervangen door republiek

 
At 4:13 p.m., Anonymous Anoniem said...

9/11: Press For Truth


Kijken Billy et al. misschien leren jullie er nog iets van.

 
At 10:07 a.m., Anonymous Racer said...

9/11 Press for Truth!
9/11 Press for Truth!
9/11 Press for Truth!

Gelukkig heeft SLC al een review geplaatst, kan ik ook even copyen en pasten, het volgende geeft exact weer wat ik dacht toen ik de film keek:

"Then we get into the destruction of the towers. Again, no direct controlled demolition discussion, but it's certainly hinted at. "Why did the buildings fall? How could skyscrapers just like, crumple to the ground in ten seconds?" As usual, the narrator is unable to resist the "factoid". "Never before, or since, had fire caused a steel frame building to collapse."

Of course, that's BS both ways. The World Trade Center towers did not solely collapse because of fire; there was also a little matter of the planes slamming into them, destroying columns and stripping fireproofing from the steel. And steel-framed buildings have collapsed from fire before; just not highrise steel framed buildings.

Then we get into World Trade Center 7, and I'm sorry, but I'm beginning to doubt this is anything less than a CT film cleverly disguised.

We get the mother of a firefighter giving us the next lie:

"The largest structural collapse in world history, the largest loss of life on American soil since the Civil War and not one governmental or elected official wanted to know why and how this happened?"

In fact the collapses of the World Trade Center buildings are probably the most studied disasters of all time. Major building code changes have come out of these studies. Are these women, who tell us how much they have studied 9-11, simply unaware of all this?"
http://screwloosechange.blogspot.com/2006_09_01_screwloosechange_archive.html

 
At 10:32 a.m., Anonymous Racer said...

Oh ja, ik heb even die fameuze PressForTruth "Timeline" bekeken, en dan zie je dingen als "Op de morgen van 9/11 werd het alarmsysteem van WTC7 uitgeschakeld". (Typische CT-hint: ze gingen natuurlijk sinistere dingen doen in dat gebouw). Er is toen inderdaad het *brandalarm* uitgeschakeld wegens onderhoud.
Ik denk dat SLC gelijk heeft, PFT is een verkapte CT-film, waarschijnlijk gemaakt in de hoop bij een groot publiek ingang te vinden. En die Jersey Widows vinden alles best, zolang de regering maar afgekraakt wordt.

 
At 11:47 a.m., Anonymous Anoniem said...

SLC is het gospel voor de complotontkenners. Vooral niet zelf nadenken schaapjes...

 
At 12:58 p.m., Anonymous Racer said...

CT Jargon 101:
"zelf nadenken" -> Hersenloos nablaten van krankzinnige beweringen uit de koker van patienten als Alex Jones, Michael Rupert en Jimmy Walter.

 
At 2:24 p.m., Anonymous Anoniem said...

Wie copy paste hier een hele lap tekst...gelukkig heeft SLC een recensie geschreven...anders had je er zelf over na moeten denken. Beh!

 

Een reactie posten

<< Home