dinsdag, november 07, 2006

Verbod


Relletje in Berlijn, waar de Humbold Universiteit vorige week de vertoning van Loose Change heeft geannuleerd. U weet wel: dat is de omstreden 9/11 bedrog-documentaire die al meer dan 70 miljoen maal bij Google Video moet zijn gedownload.

De universiteit had de vertoning in het filmtheater in oktober nog goedgekeurd, maar op 1 november kwam men op het besluit terug. "De film bevat racistische en discriminerende beschuldigingen, waardoor de distributie binnen het publieke domein niet kan worden ondersteund," zo schrijft het universiteitsbestuur. "Het zou ook het beeld van de Federale Republiek van Duitsland kunnen schaden en internationale samenwerking op het spel kunnen zitten."

Een ander punt van kritiek is dat de gepresenteerde 'feiten' volgens het bestuur niet wetenschappelijk genoemd kunnen worden.

Waar de universiteit de racistische en discriminerende beschuldigingen vandaan haalt is ons eerlijk gezegd een raadsel. Het tweede deel van de kritiek is natuurlijk terecht, maar kan ook al geen verbod rechtvaardigen. Het is immers geen activiteit van de universiteit zelf, maar van studenten. Je had er desnoods een mooie wetenschappelijke discussie tegenover kunnen stellen. Laten studenten die documentaire maar afschieten.

Hollywood zou overigens interesse hebben getoond in een heuse bioscoopversie van Loose Change. Dat beweren in elk geval de Loosers zelf. De hamvraag: Wordt dat een gekuiste versie? Want welke studio wil hier zijn vingers aan branden?

14 Comments:

At 9:40 a.m., Anonymous Anoniem said...

"Waar de universiteit de racistische en discriminerende beschuldigingen vandaan haalt is ons eerlijk gezegd een raadsel."

Misschien omdat ze verwijzen naar stukjes uit het antisemitische pulpblaadje American Free Press?

Wordt die bioscoopversie van Loose Change dan ook een speelfilm? Lijkt me een goed idee, lekker absurdistische taferelen van Dick Cheney die zich in de handen wrijft terwijl de torens vallen (gespeeld door Anthony Hopkins) en Kiefer Sutherland als gewetenloze CIA'er die leiding geeft aan de operatie om de passagiers van vlucht 77 te vermoorden en de nabestaanden te bellen met synthetische stemmen.

 
At 11:33 a.m., Anonymous Anoniem said...

Zal een fantastische film worden.

Beter dan James Bond

 
At 11:35 a.m., Blogger Jay said...

Hahaha, hoe moeten we die film dan zien?
Krijgen we dan weer dezelfde onzin te zien als in het origineel?

Het origineel is al een drama, dus ben benieuwd hoe ze daar een speelfilm van willen maken.

 
At 11:37 a.m., Blogger Jay said...

Inderdaad Anonymous, die is ook op fictie gebaseerd :)

 
At 12:13 p.m., Blogger Jay said...

Nierziekte?

 
At 12:56 p.m., Blogger Jay said...

Ja, beetje treurig altijd als ze met die vergelijking komen dat het een achetrlijk volk is. Die gasten hebben 10 jaar lang 1 van de grootmachten weten bezig te houden en zijn nu ook al jaren bezig tegen het amerikaanse leger. Maar blijf maar vooral volhouden dat het een stel idioten zijn die nog geen plan kunnen bedenken.

 
At 3:46 p.m., Anonymous Anoniem said...

"Ten tweede, er zijn berichten dat OBL voor een nierziekte is behandeld in een of ander Pakistaans ziekenhuis in 2001. Of dat waar is, weet ik niet, maar de berichten daarover bestaan wel."

Door Bin Laden zelf ontkend, volgens mij

 
At 3:58 p.m., Anonymous Anoniem said...

"19 kapers en een aan een nierziekte lijdend opperhoofd met een camera en veel Hi-8 tapes in een vochtige grot"

Hoe zat dat ook nog maar weer met al die honderden (duizenden?) Al Qaida strijders, opleidingskampen, etc. Het is opmerkelijk hoe CT'ers dit elke keer weten terug te brengen tot een man in een grot met 19 marionetten.

 
At 4:56 p.m., Anonymous Anoniem said...

"Er waren eens.... 19 kapers en een aan een nierziekte lijdend opperhoofd met een camera en veel Hi-8 tapes in een vochtige grot."

Er was eens een radicale Saoedische multimiljonair aan het hoofd van een succesvolle terreurbeweging onder protectie van een islamitisch regiem. Hij kondigde een oorlog tegen Amerika aan en liet zich interviewen door westerse journalisten zoals Robert Fisk. Hij droeg zijn volgelingen iets ongelooflijks op:
- Vliegopleiding volgen (zijn arabieren duidelijk niet toe in staat)
- Vliegtuig kapen (nog nooit iemand gelukt)
- Zelfmoord plegen (ooit gehoord van een islamiet die zichzelf opblaast, dat mag helemaal niet van de Koran)

Kom nou toch, denken ze echt dat we die flauwekul geloven?

 
At 5:38 p.m., Blogger Jay said...

Mooi scenario Racer :)

 
At 6:00 p.m., Anonymous Anoniem said...

Die complotters geven wel een beetje tegengas aan die kruistocht die 5 jaar geleden is begonnen.

Iedereen om me heen heeft een schurfthekel gekregen aan moslims.

Ikzelf vind het vreemd om een paar miljard mensen verantwoordelijk te stellen voor wat een paar arabieren hebben geflikt en 80 landen de oorlog te verklaren.

We hadden beter niets kunnen doen, dan waren er zelfs nog minder aanslagen.

 
At 9:53 p.m., Blogger Jay said...

Democrat, sinds het duidelijk is dat jij het commission report helemaal gelezen hebt en wel alle 585 bladzijdes, kan je zeker wel even aangeven op welke bladzijde(s) die racistische uitlatingen worden gedaan, want daar ben ik wel benieuwd naar dan.

 
At 11:19 p.m., Blogger Jay said...

Wie is er nou wie achterlijk aan het noemen als de officiele versie van 911 uit het 911 commission report zelfs voor racistisch wordt gehouden? Ik ben de draad een beetje kwijt op deze site

Dit zijn toch jouw woorden Democrat, of heb ik het nou verkeerd begrepen?

 
At 12:07 a.m., Anonymous Anoniem said...

Die "Braad"... ach... whatever.

 

Een reactie posten

<< Home