dinsdag, november 07, 2006

Verbod


Relletje in Berlijn, waar de Humbold Universiteit vorige week de vertoning van Loose Change heeft geannuleerd. U weet wel: dat is de omstreden 9/11 bedrog-documentaire die al meer dan 70 miljoen maal bij Google Video moet zijn gedownload.

De universiteit had de vertoning in het filmtheater in oktober nog goedgekeurd, maar op 1 november kwam men op het besluit terug. "De film bevat racistische en discriminerende beschuldigingen, waardoor de distributie binnen het publieke domein niet kan worden ondersteund," zo schrijft het universiteitsbestuur. "Het zou ook het beeld van de Federale Republiek van Duitsland kunnen schaden en internationale samenwerking op het spel kunnen zitten."

Een ander punt van kritiek is dat de gepresenteerde 'feiten' volgens het bestuur niet wetenschappelijk genoemd kunnen worden.

Waar de universiteit de racistische en discriminerende beschuldigingen vandaan haalt is ons eerlijk gezegd een raadsel. Het tweede deel van de kritiek is natuurlijk terecht, maar kan ook al geen verbod rechtvaardigen. Het is immers geen activiteit van de universiteit zelf, maar van studenten. Je had er desnoods een mooie wetenschappelijke discussie tegenover kunnen stellen. Laten studenten die documentaire maar afschieten.

Hollywood zou overigens interesse hebben getoond in een heuse bioscoopversie van Loose Change. Dat beweren in elk geval de Loosers zelf. De hamvraag: Wordt dat een gekuiste versie? Want welke studio wil hier zijn vingers aan branden?

26 Comments:

At 9:00 a.m., Blogger Democrat said...

Een ander punt van kritiek is dat de gepresenteerde 'feiten' volgens het bestuur niet wetenschappelijk genoemd kunnen worden

Kennelijk mogen studenten dat dus zelf niet meer uitzoeken.

 
At 9:40 a.m., Anonymous racer said...

"Waar de universiteit de racistische en discriminerende beschuldigingen vandaan haalt is ons eerlijk gezegd een raadsel."

Misschien omdat ze verwijzen naar stukjes uit het antisemitische pulpblaadje American Free Press?

Wordt die bioscoopversie van Loose Change dan ook een speelfilm? Lijkt me een goed idee, lekker absurdistische taferelen van Dick Cheney die zich in de handen wrijft terwijl de torens vallen (gespeeld door Anthony Hopkins) en Kiefer Sutherland als gewetenloze CIA'er die leiding geeft aan de operatie om de passagiers van vlucht 77 te vermoorden en de nabestaanden te bellen met synthetische stemmen.

 
At 11:33 a.m., Anonymous Anoniem said...

Zal een fantastische film worden.

Beter dan James Bond

 
At 11:35 a.m., Blogger Jay said...

Hahaha, hoe moeten we die film dan zien?
Krijgen we dan weer dezelfde onzin te zien als in het origineel?

Het origineel is al een drama, dus ben benieuwd hoe ze daar een speelfilm van willen maken.

 
At 11:37 a.m., Blogger Jay said...

Inderdaad Anonymous, die is ook op fictie gebaseerd :)

 
At 12:08 p.m., Blogger Democrat said...

Er waren eens.... 19 kapers en een aan een nierziekte lijdend opperhoofd met een camera en veel Hi-8 tapes in een vochtige grot.

 
At 12:13 p.m., Blogger Jay said...

Nierziekte?

 
At 12:14 p.m., Blogger Braad Spitt said...

Iemand die blijft volhouden dat de "officiele theorie" het heeft over "19 kapers en een opperhoofd in een grot" verdraait de boel met opzet.
Alsof Saoudi's te dom zouden zijn om zich te organiseren en om overweg te kunnen met moderne technologie. Daar zit wel degelijk een racistische ondertoon achter.

 
At 12:56 p.m., Blogger Jay said...

Ja, beetje treurig altijd als ze met die vergelijking komen dat het een achetrlijk volk is. Die gasten hebben 10 jaar lang 1 van de grootmachten weten bezig te houden en zijn nu ook al jaren bezig tegen het amerikaanse leger. Maar blijf maar vooral volhouden dat het een stel idioten zijn die nog geen plan kunnen bedenken.

 
At 2:43 p.m., Blogger Democrat said...

Een hoop oordelen die niet zijn gebaseerd op mijn bijdrage. Toevoegingen van anderen dus of denkbeelden over anderen. Discussies worden wel eens zuiverder gevoerd.

Alsof Saoudi's te dom zouden zijn om zich te organiseren en om overweg te kunnen met moderne technologie. Daar zit wel degelijk een racistische ondertoon achter.

Toe maar, ook nog racisme erbij. Volgens mij wordt het tijd om de laatste reacties nog eens te overdenken.

Uit het 911 Commission report haal ik toch echt dat er 19 kapers zouden zijn en dat Osama Bin Laden het grote brein achter de actie zou zijn geweest.

Ten tweede, er zijn berichten dat OBL voor een nierziekte is behandeld in een of ander Pakistaans ziekenhuis in 2001. Of dat waar is, weet ik niet, maar de berichten daarover bestaan wel.

Ten slotte, Tora Bora werd volgens mij gebombardeerd en binnengevallen om tot de kern van Talibanstrijders door te dringen op zoek naar OBL, tevergeefs overigens. OBL zat ten tijde van 9/11 in Afghanistan begreep ik. Tora bora en OBL-> grot dus. Of deze vochtig was, dat weet ik inderdaad niet. Of dat ook racistisch is, dat mogen jullie nu duidelijk maken.

Maar goed, als mijn bijdragen al als racistisch wordt betiteld, kan ik mij voorstellen waarom een kritische blik op bijvoorbeeld WTC7 dat zo hoffelijk was om spontaan mee te vallen met de Twin Towers voor bepaalde lieden niet mogelijk is als denkbeeld. Wie is er nou wie achterlijk aan het noemen als de officiele versie van 911 uit het 911 commission report zelfs voor racistisch wordt gehouden? Ik ben de draad een beetje kwijt op deze site (en zijn maker).

Je hoeft echt niet alles voor zoete koek te slikken wat 'believers' allemaal naar voren brengen. Dat gebeurt dan ook veelvuldig op deze site, maar de kwalificaties die ik toegedicht krijgen kan ik weinig anders dan voor jullie rekening laten komen.

Bel de 911 commission eens op wat ze dan bedoelden met die 19 kapers en OBL als brein daarachter. Wellicht zien ze er wel een complot in. Komt de titel van deze site weer wat beter tot zijn recht.

 
At 3:35 p.m., Blogger Braad Spitt said...

Wie is er nou wie achterlijk aan het noemen als de officiele versie van 911 uit het 911 commission report zelfs voor racistisch wordt gehouden?

omg, mafketel

de racistische ondertoon zit 'm in de manier waarop de kapers sorden neergezet als een soort holbewoners die volstrekt incapabel geacht worden om een vrij complexe operatie op poten te zetten.

 
At 3:46 p.m., Anonymous Han said...

"Ten tweede, er zijn berichten dat OBL voor een nierziekte is behandeld in een of ander Pakistaans ziekenhuis in 2001. Of dat waar is, weet ik niet, maar de berichten daarover bestaan wel."

Door Bin Laden zelf ontkend, volgens mij

 
At 3:58 p.m., Anonymous Han said...

"19 kapers en een aan een nierziekte lijdend opperhoofd met een camera en veel Hi-8 tapes in een vochtige grot"

Hoe zat dat ook nog maar weer met al die honderden (duizenden?) Al Qaida strijders, opleidingskampen, etc. Het is opmerkelijk hoe CT'ers dit elke keer weten terug te brengen tot een man in een grot met 19 marionetten.

 
At 4:56 p.m., Anonymous racer said...

"Er waren eens.... 19 kapers en een aan een nierziekte lijdend opperhoofd met een camera en veel Hi-8 tapes in een vochtige grot."

Er was eens een radicale Saoedische multimiljonair aan het hoofd van een succesvolle terreurbeweging onder protectie van een islamitisch regiem. Hij kondigde een oorlog tegen Amerika aan en liet zich interviewen door westerse journalisten zoals Robert Fisk. Hij droeg zijn volgelingen iets ongelooflijks op:
- Vliegopleiding volgen (zijn arabieren duidelijk niet toe in staat)
- Vliegtuig kapen (nog nooit iemand gelukt)
- Zelfmoord plegen (ooit gehoord van een islamiet die zichzelf opblaast, dat mag helemaal niet van de Koran)

Kom nou toch, denken ze echt dat we die flauwekul geloven?

 
At 5:38 p.m., Blogger Jay said...

Mooi scenario Racer :)

 
At 5:58 p.m., Blogger Democrat said...


Braad Spitt said...
Wie is er nou wie achterlijk aan het noemen als de officiele versie van 911 uit het 911 commission report zelfs voor racistisch wordt gehouden?

omg, mafketel

de racistische ondertoon zit 'm in de manier waarop de kapers sorden neergezet als een soort holbewoners die volstrekt incapabel geacht worden om een vrij complexe operatie op poten te zetten.


Beste Braad Spitt, je begint nu wel uit de rol van beheerste en coole kikker te vallen. ‘Mafketel’ mag je tegen jezelf zeggen, ondertussen heb je nog niets kunnen inbrengen tegen het feit dat het 911 rapport 19 kapers noemt en OBL als het grote brein. Integendeel, er wordt gescholden hetgeen nogal een zwaktebod is. Dat geldt al helemaal aangezien ik mijn reactie, in weerwil van het ‘wat men erin wil lezen’ in plaats van goed lezen zelf, uitvoerig toegelicht heb met de feiten. Je diskwalificeert jezelf vanzelf op deze wijze en dat is onnodig.

Nergens heb ik het over 19 incapabele kapers. Sterker nog, volgens het officiële 911 rapport zijn ze daar prima in geslaagd. Osama leefde naar vermeent in een grot (Tora Bora), dus vandaar de verwijzing naar OBL als opperhoofd in een grot. Nogmaals, of deze ook vochtig was is iets dat ik niet kan beoordelen. Dat is dus een stukje fictie van mijn kant. Daar kan je wat van zeggen. De rest is gewoon (door de overwinnaar) geschreven historie.

Han said...
"Ten tweede, er zijn berichten dat OBL voor een nierziekte is behandeld in een of ander Pakistaans ziekenhuis in 2001. Of dat waar is, weet ik niet, maar de berichten daarover bestaan wel."

Door Bin Laden zelf ontkend, volgens mij


Dat kan ik zo niet beoordelen. Overigens, als aan deze ontkenning belang wordt gehecht, wordt er dan ook belang gehecht aan de ontkenning van OBL van (ik geloof) 16 september 2001 dat hij bij 911 betrokken is? Je kan de verklaringen niet controleren, dat is de pest.
Han said...
"19 kapers en een aan een nierziekte lijdend opperhoofd met een camera en veel Hi-8 tapes in een vochtige grot"

Hoe zat dat ook nog maar weer met al die honderden (duizenden?) Al Qaida strijders, opleidingskampen, etc. Het is opmerkelijk hoe CT'ers dit elke keer weten terug te brengen tot een man in een grot met 19 marionetten.


Ik beperk mij niet tot 19 kapers en OBL, ik noem er slechts 19+1. Bovendien ben ik niet ‘de CT’ers’, dus ook daar geraakt een stukje discussietechniek op het verkeerde spoor. Als je tegengas wil geven kan dat het beste volgens de regelen der kunst.

Kom nou toch, denken ze echt dat we die flauwekul geloven?


Net zoals ik geloof dat WTC7 uit medelijden mee is gegaan, de Twin Towers achterna.

 
At 6:00 p.m., Anonymous Anoniem said...

Die complotters geven wel een beetje tegengas aan die kruistocht die 5 jaar geleden is begonnen.

Iedereen om me heen heeft een schurfthekel gekregen aan moslims.

Ikzelf vind het vreemd om een paar miljard mensen verantwoordelijk te stellen voor wat een paar arabieren hebben geflikt en 80 landen de oorlog te verklaren.

We hadden beter niets kunnen doen, dan waren er zelfs nog minder aanslagen.

 
At 7:15 p.m., Blogger Braad Spitt said...

@Democrat
Wie is er nou wie achterlijk aan het noemen als de officiele versie van 911 uit het 911 commission report zelfs voor racistisch wordt gehouden?


gekke jongen toch!

 
At 9:14 p.m., Blogger Democrat said...

De lezer kan zijn eigen oordeel in dezen wel vormen, Braad ;)

 
At 9:18 p.m., Blogger Braad Spitt said...

dat denk ik ook wel.

 
At 9:53 p.m., Blogger Jay said...

Democrat, sinds het duidelijk is dat jij het commission report helemaal gelezen hebt en wel alle 585 bladzijdes, kan je zeker wel even aangeven op welke bladzijde(s) die racistische uitlatingen worden gedaan, want daar ben ik wel benieuwd naar dan.

 
At 11:16 p.m., Blogger Democrat said...

Volgens mij zijn die racistische uitlatingen er niet echt, tenzij Braad gewoon een enorme hekel aan Arabieren de schuld geven heeft of zo.

Braad is hier echt even de weg kwijt en kan dit simpel rechtzetten door even zijn ongelijk toe te geven en dat hij zijn eigen interpretatie gaf aan iets dat ik niet had geschreven. Geen probleem.

Hij kan ook doorgaan met vage ontwijkingen. Ook geen probleem.

 
At 11:19 p.m., Blogger Jay said...

Wie is er nou wie achterlijk aan het noemen als de officiele versie van 911 uit het 911 commission report zelfs voor racistisch wordt gehouden? Ik ben de draad een beetje kwijt op deze site

Dit zijn toch jouw woorden Democrat, of heb ik het nou verkeerd begrepen?

 
At 12:07 a.m., Anonymous VAB said...

Die "Braad"... ach... whatever.

 
At 11:03 a.m., Blogger Democrat said...

Wat begrijp je niet, Jay, dat Braad kennelijk bevindingen van het 911 report racistisch vindt?

Dat snap ik namelijk ook niet. Daarna licht hij zijn idee daarbij niet verder toe, dus ik moet verder in het duister tasten. De bal ligt bij hem.

 
At 3:46 p.m., Blogger Braad Spitt said...

Wat begrijp je niet, Jay, dat Braad kennelijk bevindingen van het 911 report racistisch vindt?

malle jongen toch!

 

Een reactie plaatsen

<< Home