woensdag, februari 07, 2007

Celeb gezocht


Complotdenkers zien alles in het groot. Zo ook hun eigen rol in de strijd tegen het 9/11 bedrog. Superhelden vinden ze zichzelf. Maar de complotters zijn nuchter genoeg om zich te realiseren dat ze vooral voor eigen parochie preken.

Bij Prison Planet, de website van Alex Jones, is het Paul Joseph Watson die een oproep deed om meer bekende mensen bij de strijd te betrekken: "We live in a world where perception is reality and what people see on television, movies and popular culture becomes the accepted norm. The garbage that is ceaselessly pumped out by the architects of the zeitgeist is the primary reason why Americans and westerners in general are more dumb, fat, lazy and brainwashed than at any time in human history. We need to seize the levers of this cultural monolith and use it to educate people or at least encourage them to think for themselves."

Maar dat moet dan wel weer gebeuren via celebs als Charlie Sheen, dan wel andere acteurs of muzikanten, zo schrijft Watson. "Celebrities are the only people who now hold sway in the court of public opinion when up against the gargantuan control of government controlled media conglomerates. Only through shifting the cultural zeitgeist can we begin to even make people believe they can change the world around them, by first changing the programming that is being fed into them on a daily basis."

Oftewel: beroemheid gezocht. In de commentaren bij 911 Blogger voldoende suggesties: Barbara Streisand met Mel Gibson, Deniro, Willis, Eminem of Bob Dylan. Billy suggereert: Paris Hilton, Britney Spears, Gordon met Gerard Joling en Bonnie natuurlijk, liefst met Viola.

11 Comments:

At 8:59 a.m., Anonymous Gedem said...

Tja, ze nemen zichzelf zo serieus aan tegenover de "domme massa" ! "educate people" ? Da's een job voor scientologisten ! Tom Cruise bvb. :p

 
At 12:39 p.m., Anonymous lemming said...

Tja ik weet niet of het gewenste resultaat behaald wordt met het gebruiken van BNérs die het "domme" volk moeten gaan inlichten.

Aan de ene kant is de grote massa nodig wil je zoiets echt aan de gang krijgen, maar ik zou toch de feiten het woord geven dan een paar (quasi)bekenden van tv.

Persoonlijk zou ik namelijk niet snel naar zo iemand luisteren omdat ik dan gelijk zo iets heb van "oh staat er een nieuwe single op de planning en heeft men wat extra exposure nodig?" dan dat ik werkelijk naar de boodschap luister..

Daarom denk ik dat een echt goede docu, met feiten die sterk staan en die goed geregiseerd is, veel meer kan aanrichten als die op prime-time wordt uitgezonden. Dan moet je wel:
- Een docu met genoeg goede feiten kunnen maken
- Een zender vinden die dat op prime-time kan en wil uitzenden

Een film als loose-change is dus geen goed voorbeeld hiervoor..

Maar aan de andere kant denk ik dat een BN'er dus wel belachelijk snel meer gehoor zou krijgen van een grote groep, omdat die hun informatie voornamelijk uit de soaps, hart van nederland en jantje smit halen. Alleen de gedachte al dat het mogelijk is... Meerderheid van Nederland is ook niet bijster intelligent jammergenoeg.

Maar momenteel is het alleen nog maar mileu op tv, het hot item van nu. Als we nu niet iets gaan doen is het te laat, dus laten we allemaal onze tv van de standby halen en spaarlampjes kopen, want zo redden we de wereld!!!

 
At 3:08 p.m., Anonymous Tim Dog said...

Leuk stukje Billy,

Maar het echt triestige vind ik eigenlijk niet dat 'complotdenkers' celebrities zoeken, maar dat het sexleven van Paris Hilton tegenwoordig meer gespreksstof oplevert dan de Europese Unie, alternatieve motieven voor een 'war on terror' en de manier waarop Big Corporations milieu en derde wereldlanden ruineren bij elkaar.

In de dystopische toekomstroman 'Fahrenheit 451' beschreef Ray Bradbury hoe men de personen op televisie 'family' noemt, en het heeft over uncle's en aunts. Hoor men tegenwoordig maar eens praten over de baby van Brad en Angelina, over Paris en Britney en je weet dat Bradbury gelijk heeft gekregen.

Het triestige is niet dat 'complotdenkers' beroemdheden zoeken, maar dat men tegenwoordig zo zielig gefixeerd is op mensen die stinkend rijk zijn en ergens aan de andere kant van de wereld god weet wat uitvreten, en dus niets maar dan ook NIETS met mij of jouw of ons te maken hebben...

Met ons gefixeerd en afgeleid van ons eigen leven en van de wereld om ons heen verbaast het me inmiddels niet meer waar Big Corporations en overheden mee weg kunnen komen.

 
At 3:50 p.m., Anonymous Crap said...

Wat een serieuze acties op dit artikel

 
At 5:53 p.m., Anonymous Hans D said...

De elende is dat er bijna geen integere BN-ers zijn.

Het gros verhoert zich aan reclames, spelletjes en reallive soaps.

 
At 6:28 p.m., Anonymous racer said...

Tja, je moet toch wat als je geen echte journalisten, historici, structural engineers, seismologen, demolition experts aan je kant krijgt.

 
At 6:53 p.m., Blogger Braad Spitt said...

Wat racer zegt!
want dat is natuurlijk waar het werkelijk om gaat. Het is leuk en aardig als je Jan Publiek meekrijgt maar de 'waarheid' is nu eenmaal niet democratisch; ook al gelooft 95% van de mensen dat 9/11 een inside job is, dat maakt het nog niet waar.

 
At 7:00 p.m., Anonymous lemming said...

nee dat maakt het idd niet waar, het zal wel grote druk op politiek en organisaties zetten om een onafhankelijk onderzoek in te stellen.

 
At 10:49 p.m., Anonymous Gedem said...

Jongens jongens, het lijkt wel een mantra "ooohhhmmm wij eisen een onafhankelijk onderzoek" .... Geloven jullie nu écht dat dit ooit komt met zo flauwe argumenten ?
Moest er ooit een nieuw onderzoek gebeuren en gelijkaardige conclusies geven, zal je die dan wél geloven ?

 
At 11:29 p.m., Anonymous lemming said...

Jongen jongen, wat een mantra.. :S

Het valt me trouwens steeds meer op dat sommige posters het als een battle zien, wij tegen jullie. Maar besef je wel dat niet iedereen dezelfde opinie heeft omtrent deze gebeurtenis. Ik voel dan ook niet aangesproken als er wordt gesproken over truthers, loonies, sheeple of weetikveel wat voor koosnaampjes er voor elkaar bedacht zijn. Maar de reactie van Gedem is gericht op meerdere personen maar ik zou in de context niet kunnen opmaken wie dan meer naast mijzelf. Daarom spreek ik je er op aan (als het niet zo is, mijn excuses) om alleen duidelijk te stellen dat het hokjes plaatsen te makkelijk is.

Maar om erop in te gaan; het ging meer over de reactie van Braad dat zoiets wel degelijk van grote invloed zou kunnen zijn als de publieke opinie zo uitgesproken zou zijn over dit onderwerp.

Zal dat ooit zo zijn, denk het niet. Lig ik daar wakker van? nee.

Daarnaast eis ik geen onafhankelijk onderzoek, maar ik ben wel nieuwsgierig of dat dezelfde uitkomsten zou geven als die nu naar boven zijn gekomen.

 
At 2:04 a.m., Anonymous Johnito said...

Maar wacht eens even. Als je aandacht van Billy en vaste aanhang krijgt, dan bén je toch gewoon een celebrity? Dus waar maakt Watson zich druk over.Ik zie het probleem niet...

 

Een reactie posten

<< Home