dinsdag, mei 22, 2007

McDD


McDD - Multiple Complex Developmental Disorder, in het Nederlands: meervoudige complexe ontwikkelingsstoornis - is een vorm van autisme bij kinderen, waarbij een beetje angst al snel ontaardt in paniek, en een beetje boosheid in razernij. Kinderen kunnen fantasie en werkelijkheid niet meer uit elkaar houden.

Complotters zijn de McDD blijkbaar nimmer ontgroeid. Lees even mee op Ditkannietwaarzijn. Daar wordt een artikel over een implanteerbare chip bij kinderen als volgt ingeleid: "Zoals we al vaker hier vermeld hebben willen er nog is op wijzen dat het plan van de NWO is om de totale wereldbevolking te chippen. Alleen kunnen ze dit moeilijk in één keer invoeren, dat zou de bevolking nog niet slikken. Ze zullen ons bombarderen met alleen maar mooie berichten over de chip en wat voor voordelen het allemaal met zich meebrengt."

Helemaal McDD: De anonieme auteur voert een niet-bestaande entiteit (NWO) en een niet-bestaand plan voor het chippen van de wereldbevolking op, waarbij hij ook nog meent te weten dat dit geleidelijk zal worden ingevoerd omdat we het anders nooit zullen slikken. Nu zou je zo'n scenario nog als schrikbeeld kunnen opvoeren, maar voor sommige complotters is de fantasie in hun hoofd al waarheid geworden.

Het geciteerde artikel komt trouwens uit de London Times en gaat over een oude bekende: professor Kevin Warwick, die zich enkele jaren terug als eerste liet chippen en na de moorden op Holly Wells en Jessica Chapman voorstelde om kinderen van een chip te voorzien zodat ze bij vermissing opgespoord zouden worden. Naar aanleiding van de ontvoering van Madeleine McCann zocht het journaille Warwick weer op. Die er overigens nooit mee verder is gegaan. Want niet alleen was zijn plan technisch moeilijk te realiseren, maar Warwick stuitte ook nog op een muur van ethische bezwaren, en dus liet hij het project rusten.

Het artikel gaat vervolgens over alternatieve technieken om kinderen te volgen, zoals een GPS horloge en hoe ook daar de nodige zorgen over zijn. Oftewel: de balans tussen de wens van ouders om hun kinderen niet uit het oog te verliezen en de ethische aspecten die daarmee samenhangen.

Alleen paranoïde complotters lezen hier weer de aanzet in tot het chippen van de complete wereldbevolking: oftewel 6,4 miljard mensen. Denk even na: Daarvan zou dan al gauw de helft ingeschakeld moeten worden om de andere helft 24 uur per dag in de gaten te houden en vice versa. En welk een schat van gegevens zou dat niet opleveren: iedere wandeling van de huiskamer naar de wc en van de keuken naar de badkamer, elke fietstocht van huis naar Albert Heijn en vice versa zou worden vastgelegd. U begrijpt: Daar zit de niet-bestaande NWO echt op te wachten.

7 Comments:

At 7:50 a.m., Anonymous JeMoersTaal said...

De term NWO wordt in diverse toespraken gebezigd door hoge functionarissen. De term komt dus niet geheel uit de lucht vallen. Als diverse personen dan aan de NWO refereren, is dat kennelijk een gezamelijk streven, een doel en daarmee met een achterban o.i.d. Ik zie minder argumenten tegen het bestaan van een NWO dat voor in de bijdrage (of zitten die functionarissen maar wat te dromen en praten ze elkaar na?).

Wat NWO dan in zou houden is dan weer een tweede vraag.

Overigens lijkt de bijdrage voor het insiderpubliek te zijn geschreven. Immers, een korte duiding van de term NWO, New World Order, zat er niet in. Niet geschreven voor een argeloze surfende huismoeder dus, maar voor eigen publiek.

Gelukkig hebben we van Billy al gehoord dat hij in opstand komt mocht algeheel chippen van mensen worden afgekondigd. Hou ons op de hoogte, Billy.

 
At 8:41 a.m., Anonymous Han said...

Ja, natuurlijk wordt het begrip NWO in een breder verband gebruikt, maar dat is nog wat anders dan te suggereren dat er een geheime organisatie is met een agenda en plannen om ons te muilkorven.

 
At 8:43 a.m., Anonymous Braad Spitt said...

Wat NWO dan in zou houden is dan weer een tweede vraag.

Maar dat is wel de belangrijkste vraag. "Nieuwe wereldorde" is nogal een algemeen begrip; degene die het woord gebruikt kan de betekenis invullen naar believen.
Als Lenin het over de NWO heeft gaat het om de (zogenaamde) machtsgreep van het proletariaat. Als Gandhi het erover heeft gaat het om de nieuw gewonnen souvereiniteit tkv de Europese machten. Als Bush sr. over de NWO praat gaat het over het wegvallen van het communistische machtsblok en het vacuum dat daardoor ontstond.

De term is net zo specifiek als bv. "new wave", "jihad" of "revolutie". De betekenis hangt af van degene die het uitspreekt.

 
At 10:35 a.m., Anonymous Anoniem said...

Wat getuigt het van enorme onmacht en wansmaak om complotters te gaan vergelijken met autistische kinderen. Echt heel triest hier. Je ziet dit log afglijden van slecht tot wanstaltig.

 
At 11:02 a.m., Anonymous Rogier said...

Wat is nog veel kwalijker vind zijn idioten die maar van alles op websites beweren alsof de ultieme waarheid is, terwijl ze het volledig uit hun duim zuigen. Waarom zeg je daar niks over, Anoniem?

 
At 11:27 a.m., Anonymous Anoniem said...

De NWO een niet-bestaande entiteit?

Volgens mij is die Billy jaren gelden als ge-chipt
:)

 
At 11:34 a.m., Anonymous Braad Spitt said...

Wat getuigt het van enorme onmacht en wansmaak om complotters te gaan vergelijken met autistische kinderen.

Het is inderdaad wel een beetje een belediging voor autistische kinderen. Die kunnen er niks aan doen.

 

Een reactie posten

<< Home