dinsdag, mei 15, 2007

Waandenkbeelden


Hoeveel complotters zouden Elsevier in de ban hebben gedaan? Het weekblad publiceerde vorige week namelijk een heus artikel over collectieve waandenkbeelden, met een kadertje over de aanslagen van 9/11. Een echte aanleiding tot het stuk was er blijkbaar niet, behalve dat volgens de auteur de samenzweringstheorieën nog steeds welig tieren.

Amusante leesstof is het zeker. Het blad citeert allerlei onderzoeken over de complotdenker, die graag bij een groep gelijkgestemden zou willen horen. Dat streelt volgens Elsevier zijn ijdelheid. "Want alleen hij is, samen met een klein aantal andere mensen, slim genoeg om het complot te doorzien en te begrijpen!"

Het geloven en verkondigen van een samenzweringstheorie levert een individu veel psychologische voordelen op, schrijft Elsevier. Dat zou ook verklaren waarom deze mensen die zich hardnekkig kunnen vastklampen aan zo'n theorie, zelfs lang nadat die ontzenuwd is.

Laat de persoonlijkheid van de complotdenker nog onderzocht zijn ook. Lees en huiver: Het betreft vaak zelfingenomen en geobsedeerde mensen die zich graag voordoen als rationele, intelligente en ijverige onderzoekers, maar vaak het tegenovergestelde zijn. Complotdenkers geloven alleen zichzelf en kijken neer op andersdenkenden. Ze kunnen geen hoofdzaken van bijzaken onderscheiden en negeren of verdraaien de feiten om hun eigen theorie overeind te kunnen houden. Ze denken en handelen vanuit vooroordelen, maar weigeren dat in te zien. Ook is er in hun gedachtenwereld volgens Elsevier geen ruimte voor grijsvlakken tussen goed en kwaad, schuld en onschuld.

Is er redding voor complotdenkers? Zapburu heeft geen idee, maar de complotdenkers komen in elk geval naar u toe deze zomer! Complotsite EQgen gaat in juli een strandwandeling organiseren met Zandvoort als startpunt. Succes verzekerd, want initiatiefnemer RickD denkt dat Nederland een politiestaat is en president Bush op staatsfoto's openlijk Heil Satan flitst (zelfs als u Rick vertelt dat het Photoshop-bewerkingen zijn, zal hij u nog niet willen geloven).

Labels:

47 Comments:

At 7:28 a.m., Blogger Bas Mati said...

Ik heb het nooit zo op Elsevier, maar die beschrijving van complotdenkers klopt aardig =) Vooral het volgende klopt als een bus: "Ook is er in hun gedachtenwereld volgens Elsevier geen ruimte voor grijsvlakken tussen goed en kwaad, schuld en onschuld."

Zo waar als het maar kan!

 
At 7:36 a.m., Blogger Jay said...

Het betreft vaak zelfingenomen en geobsedeerde mensen die zich graag voordoen als rationele, intelligente en ijverige onderzoekers, maar vaak het tegenovergestelde zijn. Complotdenkers geloven alleen zichzelf en kijken neer op andersdenkenden. Ze kunnen geen hoofdzaken van bijzaken onderscheiden en negeren of verdraaien de feiten om hun eigen theorie overeind te kunnen houden. Ze denken en handelen vanuit vooroordelen, maar weigeren dat in te zien.

Zou de schrijver van het artikel af en toe eens op Zapruder kijken? Daar hebben ze namelijk precies dezelfde ideeen. Je kan ze nog zo vaak op fouten wijzen, ze zien het niet of willen het niet zien, omdat anders hun denkbeeld verpest is.

 
At 9:05 a.m., Anonymous Braad Spitt said...

Complotdenkers geloven alleen zichzelf en kijken neer op andersdenkenden. Ze kunnen geen hoofdzaken van bijzaken onderscheiden en negeren of verdraaien de feiten om hun eigen theorie overeind te kunnen houden. Ze denken en handelen vanuit vooroordelen, maar weigeren dat in te zien.

Dat is wel een goede opsomming van de kenmerken.

Hier nog een aardig stukje over kenkerken van a crank.

 
At 9:53 a.m., Anonymous VAB said...

Ik had niet anders verwacht van Elsevier. En dat is geen compliment...

 
At 10:56 a.m., Anonymous Saw64 said...

http://www.telegraph.co.uk/news/main.jhtml?xml=/news/2007/05/08/wqueen108.xml

Beweer nu nog maar eens dat dit photo-shop zou zijn achterlijke boeren!!!

 
At 11:19 a.m., Anonymous Braad Spitt said...

nou nou, "achterlijke boeren" nog wel.
En dat van iemand die niet eens een werkend linkje kan plaatsen.
Probeer het eens met html of vind je dat te moeilijk?

 
At 12:41 p.m., Anonymous Saw64 said...

Copier het linkje daarna gewoon pasten bovenaan in jouw zoekbalk en je komt vanzelf op de webpagina.....of is dit misschien te moeilijk.

 
At 12:44 p.m., Anonymous Saw64 said...

En misschien nog een vraagje als dit photo-shop is.....waarom zou die krant zich daarmee bezig houden?

 
At 12:53 p.m., Blogger Jay said...

Was er niet een jaar geleden iemand ontslagen bij AP omdat ie een foto had gefotosoeped om de aanvallen van de israelis op de palestijnen te overdrijven, dus lekker extra donkere rook boven de gebouwen. Helaas was het wel een beetje erg duidelijk dat de rook gekloond was. Die foto had wel in allerlij kranten en magazines gestaan(Als ik het me goed kan herinneren) voordat ze er achter kwamen dat het gesoeped was.

Ik weet de details niet meer precies, dus hang me er niet aan op, maar ik weet wel dat dat nogal een rel was.

 
At 12:56 p.m., Blogger Jay said...

Nou ik had het beter eerst ff op kunnen zoeken dus :)

Hier dus het gefotosoepede werk :)

 
At 1:13 p.m., Blogger Jay said...

Moet ik gelijk weer aan de film Pallywood denken waar een palestijn schijnbaar is doodgeschoten is en wordt weggedragen op een draagbaar netjes toegedekt, daarvanaf kukeld en er zelf weer opklimt :D

 
At 1:36 p.m., Anonymous Tim Dog said...

Amusante leesstof is het zeker. Het blad citeert allerlei onderzoeken over de complotdenker, die graag bij een groep gelijkgestemden zou willen horen.

Ik heb persoonlijk geen enkel citaat of referentie naar onderzoek gezien. Zo kritisch als jullie complottheorieen doorlezen, zo makkelijk accepteren jullie dat het blad Elsevier goed onderzoek heeft gedaan naar de achtergrond van psychologische literatuur over complottheorieen.

Aangezien ik mijn scriptie over "complottheorieen" aan het schrijven ben en de meeste psychologische onderzoeken hiernaar heb gelezen neem ik aan dat de Elsevier zich waarschijnlijk beroept op onderzoeken zoals deze:

Case Closed? On the John F. Kennedy
Assassination: Biased Assimilation
of Evidence and Attitude Polarization (1995).


In dit artikel stelt de onderzoeker dat 'conspiracy theory advocates' last hebben van biased informatieverwerking om hun gepolariseerde mening te kunnen blijven handhaven. Wat in het artikel echter mist is een neutrale houding die bij de wetenschap noodzakelijk is. De onderzoeker zal gelijk hebben in dat protagonisten van een complot last kunnen hebben van een gepolariseerde eenzijdige mening, en dat informatie in tegenspraak met hun mening (Oswald heeft het niet alleen gedaan) anders wordt beoordeeld en het liefst onder het tapijt word geschoven. Maar de grootste protagonisten van de officiele theorie, de leden van de Warren-Commission, hadden waarschijnlijk last van hetzelfde probleem. De Warren-Commission stelde bijvoorbeeld dat Oswald de moord in zijn eentje had gepleegd. Hiervoor moesten een aantal wonden in Kennedy’s lichaam en in het lijf van de man die voor hem in de limosine zat verklaard worden met het schot van slechts 1 kogel.

According to the single bullet theory, a one-inch long, copper jacketed, lead core 6.5 millimeter rifle bullet fired from the sixth floor of the Texas School Book Depository passed through President Kennedy’s neck, Governor Connally’s chest and wrist and embedded itself in the Governor’s thigh. In doing so, the bullet traversed 15 layers of clothing, 7 layers of skin, approximately 15 inches of tissue, struck a tie knot, removed 4 inches of rib and shattered a radius bone. The bullet that is supposed to have done all this damage was found on Governor Connally's stretcher in the corridor at the Parkland Hospital in Dallas. It became a key Commission exhibit, identified as CE399. Its copper jacket was completely intact. The bullet's nose appeared normal but the tail was compressed laterally on one side. In its conclusion, the Warren Commission found persuasive evidence from the experts that a single bullet caused the President's neck wound and all the wounds in Texas Governor John Connally. It acknowledged that there was a "difference of opinion" among members of the Commission "as to this probability" but stated that the theory was not essential to its conclusions and that all members had no doubt that all shots were fired from the sixth floor window of the Depository building.

Evenals protagonisten van een complot lijken de onderzoekers van de Warren-Commission deze informatie op een biased manier te interpreteren om hun eigen theorie (alleen Oswald) te kunnen ondersteunen. Informatie die op het tegendeel lijkt te wijzen wordt anders behandeld dan informatie die het vooringenomen standpunt bevestigt.
De schrijver van het artikel stelt te makkelijk dat het geloven in een complot wel op een fout moet berusten, en zijn eigen impliciete mening wordt in het artikel erg duidelijk. Beter zou zijn geweest de manieren van informatieverwerking van beide partijen (wel of geen complot) tegenover elkaar te zetten om objectief te kunnen bestuderen of er sprake is van een andere manier van informatieverwerking.

Wat kritische verwerking van informatie betreft slikken jullie bijvoorbeeld dit Elsevier-artikel ook wel heel erg makkelijk. Logisch, het is koren op jullie molen... Maar ook jullie gaan dus anders (veel minder kritisch) om met informatie die jullie in het gelijk lijkt te stellen, iets waar het Elsevier-artikel nu juist complottheoristen van beschuldigt.

 
At 1:58 p.m., Anonymous Saw64 said...

Jullie hebben nog altijd geen verklaring gegeven voor deze foto in de krant.
1.Waarom photo-shop?
2.Waarom staat en voornamelijk waarom blijft deze foto op de pagina van de desbetreffende krant staan....na een eventuele photo-shop?
3.Waarom maakt Bush een satans-symbool in die krant naast de Queen?
4.Is dit om de complot-meute meer op te ruien?
5.Waarom?
Geef maar eens een degelijk antwoord op deze vragen!!!
En ja ik geloof dat hier veel meer achter schuild dan wat jullie gebrekkig proberen te ontkennen of te debunken!!!

 
At 2:18 p.m., Blogger Jay said...

Waarom ga je niet lekker bij Zapruder uit lopen janken SAW, aangezien het Patman is die met het photoshop verhaal kwam. Die is tenslotte een fotograaf die dus weet wanneer er gesjoemeld is met een foto.

 
At 2:31 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

zeg Saw64, jankmannetje, zorg eerst dat je een werkende link post voordat je gaat zeiken.

 
At 2:33 p.m., Anonymous Crap said...

Zeg Saw64, dat zogenaamde Satan teken heeft in Texas een andere betekenis. Zoek maar lekker op, domkop.

 
At 2:35 p.m., Anonymous Crap said...

Zoek onder 'Texas Longhorn or 'Texas UT'.

 
At 2:36 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

@Tim Dog,
ik heb dat hel artikel niet gelezen, noch heb ik erop gereageerd. Het enige wat ik zeg is dat ik de genoemde opsomming erg goed vind:

Complotdenkers geloven alleen zichzelf en kijken neer op andersdenkenden. Ze kunnen geen hoofdzaken van bijzaken onderscheiden en negeren of verdraaien de feiten om hun eigen theorie overeind te kunnen houden. Ze denken en handelen vanuit vooroordelen, maar weigeren dat in te zien.

Dit zie je steeds terug bij complotdenkers en pseudo-wetenschappers.

Zit Richard Wiseman toevallig ook tussen de literatuur die je aan het leze bent?

 
At 2:37 p.m., Anonymous Crap said...

"Wat kritische verwerking van informatie betreft slikken jullie bijvoorbeeld dit Elsevier-artikel ook wel heel erg makkelijk."

Jullie? Speak for yourself, maar volgens mij neem je het stukje veel te serieus.

 
At 3:28 p.m., Anonymous Saw64 said...

Zeg Saw64, dat zogenaamde Satan teken heeft in Texas een andere betekenis. Zoek maar lekker op, domkop.

President George W Bush welcomed the Queen to Washington with a time-honoured tradition - one of his famous gaffes.

Texas mmmm waarom dit gebaar maken in Washington...lopen daar ook rangers rond ofzo....strontmuil en het gaat niet over Texas maar over de telegraph waar die foto in staat.

En wat dat janken betreft....

Waarom ga je niet lekker bij Zapruder uit lopen janken SAW, aangezien het Patman is die met het photoshop verhaal kwam. Die is tenslotte een fotograaf die dus weet wanneer er gesjoemeld is met een foto.

Ik heb Patman niet nodig om conclusies te trekken in mijn leven of over de wantoestanden in de wereld...laat staan dat ik Patman nodig zou moeten hebben om iets over te schrijven...niet zoals jij Jay de merde(betekent letterlijk vertaald "stront" in het frans)Jij kunt zelf geen verhaaltje bedenken en loop altijd te zuigen op Patman!!!Alsof jij ooit iets zinnigs verteld zou hebben!!!maak jezelf nuttig in de maatschappij...kloothommel jij bent van geen betekennis nog voor je vrienden,familie laat staan voor iemand of iets.

zeg Saw64, jankmannetje, zorg eerst dat je een werkende link post voordat je gaat zeiken.

Copy past en je komt op de website...maar blijkbaar heb jij nog altijd niet jouw rechter muisknop ontdekt...achterlijke!!!

En tot slot hebben jullie geen antwoord gegeven op mijn vraag waarom staat er photo-shop beeld in één van de meest toonaangevende kranten van Groot-Brittannië...zomaar of misschien omdat die krant het leuk zou vinden om een beetje te foto-shoppen?

Laat maar horen...spuuw jullie gal en frustraties maar uit als ik op deze manier van één therapeutische waarde kan zijn...dan graag!!!

 
At 3:34 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

lekker belangrijk Saw64

wist je al dat het in India stikt van de nazi's? Overal zie je hakenkruizen. Niet normaal man!

 
At 4:03 p.m., Anonymous Saw64 said...

Dat zijn geen hakenkruizen zoals bij het nazi-regime achterlijk!!!
Ga een beetje studeren of iets zinnigs lezen.

 
At 4:06 p.m., Anonymous crap said...

Die humor ontgaat hem ook al ;)

 
At 4:25 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

Dat zijn geen hakenkruizen zoals bij het nazi-regime achterlijk!!!

Dan ben jij nooit in India geweest.
..en wat crap zegt.

 
At 4:35 p.m., Anonymous Saw64 said...

braad spit ga studeren....alvorens nonsens uit te kramen!!!En kijk vooral naar de Kunst en architectuur.
hier alvast een beetje documentatie.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Swastika

 
At 4:40 p.m., Anonymous Saw64 said...

En hier nog meer documentatie!!!

The left-facing swastika can be found in both Hindu and Buddhist tradition.

http://en.wikipedia.org/wiki/Swastika

Dus ga alvast maar een beetje studeren!!!

 
At 4:46 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

jammer dan, Saw64.
Hier, voor 180 Rupees is ie voor jou.
Wil je meer voorbeelden? Of hou je liever vast aan een urban legend?

Zoek toch eens iets op voordat je domme dingen roept.

 
At 4:49 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

Maar het grappige is dat je wel de wikipedia pagina's haalt, maar zoals het een goed complottertje betaamt, alleen maar kijkt naar de dingen die aansluiten bij je bewering en verder niet.. (en zo zijn we weer een beetje on-topic)

Ja, klopt, in Boeddhisme heb je swastika's die linksom gaan.
Maar als je in India geweest zou zijn (of in een boeddhistisch land) weet je dat er OOK rechtshandige swastika's zijn. En nee, dat zijn geen 'slechte' swastika's.

 
At 5:05 p.m., Anonymous han said...

"braad spit ga studeren....alvorens nonsens uit te kramen!!!En kijk vooral naar de Kunst en architectuur."

Ik heb de indruk dat hij het antwoord al niet eens meer afwacht.

 
At 5:14 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

Het ironische is, en dit is echt waar, dat ik inderdaad een jaar lang een cursus Zuid-Aziatische Cultuur & Samenleving aan de UvA heb gevolgd (georganiseerd door verschillende universiteiten).
Deels om mijn stage in India en Sri Lanka een beetje goed voor te bereiden, deels gewoon uit algemene interesse. Ik heb veel gelezen over hindoeistische en boeddhistische mythologie, heb de complete Ramayana en Mahabharata hier staan, fascinerende verhalen. Ik blijf mijlenver van de new-age shit, maar de filosofie en mythologie vind ik fantastisch. Mijn halve huis is een orgie van knipperende kitsch uit India.
[/lijflog]

..en ik had al een vrij goed idee van te voren dat Saw64 precies op deze manier zou reageren. Beetje gemeen, hehehe.
Het is ook zo voorspelbaar.

 
At 5:15 p.m., Anonymous Saw64 said...

Ja, klopt, in Boeddhisme heb je swastika's die linksom gaan.
Maar als je in India geweest zou zijn (of in een boeddhistisch land) weet je dat er OOK rechtshandige swastika's zijn. En nee, dat zijn geen 'slechte' swastika's.

Daar kan ik niets aan toevoegen...terechte opmerking en doelde voornaamelijk op swastika's die linksom gaan.
En wat wikipedia berteft hier kan men alle kanten mee op...bertouwbaarheid=nihil.

en wat het Complotten betreft=welke complotten?

Maar om nu ff terug on topic te komen wat staan photo-shop beelden in een krant te doen?Hier heeft niemand mij nog geen zinnig antwoord opgegeven!!!
Misschien moet dit gewoon kunnen om de bevolking voor te liegen met valse beelden en duivelshorens.
Is duidelijk denk ik....
Wat staan die beelden daar te doen?Als Bush in texas een duivelshoorn maakt dan toont hij dat in het openbaar met zijn arm in de lucht wat heeft dit gebaar te betekenen bij de QUEEN en waarom staat dit in de krant en nog belangrijker als dit photo-shop is waarom wordt dit dan niet verwijderd???

 
At 5:24 p.m., Blogger Jay said...

Misschien omdat ze niet eens weten dat het gefotosoeped is, of omdat hij inderdaad het longhorn teken maakt van Texas. Schrijf anders een mail naar de redactie van die krant en vraag of die foto echt of niet is en wijs ze op die hand. Zo is dat met die andere foto's ook gebeurd namelijk dat individuen hun op die vervalste foto's wezen.

 
At 5:28 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

nee saw64, je bent gewoon keihard gePWNED.
Je krijst dat ik moet studeren terwijl jij het bent die domme dingen roept.

En dat gedoe over dat handsymbool is zoooo verschrikkelijk onbenullig. Paranoide schizofreen die je bent.

 
At 5:42 p.m., Anonymous Saw64 said...

(waar jij duidelijk geen kaas van hebt gegeten)
en ik kan je alvast vertellen dat iedereen schyzofreen is en kan dit ook steen-hard maken.En wat paranoia betreft één gezonde achterdocht is beter dan alles te slikken voor zoete koek.Ga jij maar lekker mythische verhaaljes lezen om jouw realiteit in stand te houden.

 
At 5:44 p.m., Anonymous Saw64 said...

Ik vind het leuk dat jij terminologie aanhaalt uit de DSM
(waar jij duidelijk geen kaas van hebt gegeten)
en ik kan je alvast vertellen dat iedereen schyzofreen is en kan dit ook steen-hard maken.En wat paranoia betreft één gezonde achterdocht is beter dan alles te slikken voor zoete koek.Ga jij maar lekker mythische verhaaljes lezen om jouw realiteit in stand te houden.

 
At 6:00 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

een schizofreen comment nooit alleen.

 
At 6:30 p.m., Blogger Billythekid said...

Photogeshopped of niet, ik zoek niet al te veel achter dat handgebaar.

 
At 6:51 p.m., Anonymous Anoniem said...

Kan toch ook een geintje van de fotograaf geweest zijn? Als ik 100 vrijwel identieke foto's had van dat ene moment, zou ik voor de grap ook net deze uitgekozen hebben waarin Bush even met z'n hand zit te frummelen en dan een halve seconde toevallig dat gebaar maakt.
Hetzelfde zie je ook wel eens met voetballers die op een actiefoto in elkaars kloten lijken te grijpen, etc.

 
At 6:53 p.m., Anonymous Anoniem said...

PS: als je het echt wilt weten, moet je gewoon de desbetreffende krant + fotograaf opbellen. Scheelt misverstanden.

 
At 7:05 p.m., Anonymous Anoniem said...

Bekende verhaal: val de boodschapper aan, roep iets over zijn psychische toestand,en rep vooral niet over de inhoud.

 
At 8:35 p.m., Anonymous Arminius the Terrible said...

En nou ist klaar!

 
At 9:20 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

o ja "de boodschapper", "de inhoud"..

omg.

een paranoide fruitcake
dat is ie

 
At 8:17 a.m., Anonymous Gedem said...

's jongens toch, je ziet toch dat Bush aan het lachen is met iemand met zijn teken... texaanse boerkens. (zucht)

 
At 1:57 p.m., Anonymous xaderp said...

Wie neemt überhaupt het Zionistische vodje Elsevier serieus? Jay en Gedem misschien, maar dat zíjn Zionisten.

 
At 5:53 p.m., Anonymous Crap said...

Xaderp, je bent een karikatuur van jezelf.

 
At 9:05 a.m., Anonymous Anoniem said...

Billy is het bilmaatje van zijn ome Joris Demmink
Billy is het bilmaatje van zijn ome Joris Demmink
Billy is het bilmaatje van zijn ome Joris Demmink
Billy is het bilmaatje van zijn ome Joris Demmink
Billy is het bilmaatje van zijn ome Joris Demmink
Billy is het bilmaatje van zijn ome Joris Demmink
Billy is het bilmaatje van zijn ome Joris Demmink
Billy is het bilmaatje van zijn ome Joris Demmink
Billy is het bilmaatje van zijn ome Joris Demmink
Billy is het bilmaatje van zijn ome Joris Demmink
Billy is het bilmaatje van zijn ome Joris Demmink
Billy is het bilmaatje van zijn ome Joris Demmink
Billy is het bilmaatje van zijn ome Joris Demmink
Billy is het bilmaatje van zijn ome Joris Demmink
Billy is het bilmaatje van zijn ome Joris Demmink

 
At 1:23 a.m., Anonymous Fernandes said...

CONROLEER ALLES AUB NAAR WAARHEID!!

De hakenkruis linksom wordt al eeuwen gebruikt en staat voor de zon, het zou geluk brengen. De nazi's draaide de hakenkruis om en bij hun stond het voor macht.

Er zijn ook videos van Bush terwijl hij de heil satan sign maakt, zijn die gevideoshopt.

DEZE GAAT U LEUK VINDEN!!!!
Wist u dat een veel gebruikt satanisch teken de Pentagram is en dat het hart van de pentagram een pentagon heet? PENTAGON welbekend van het Amerikaans ministerie voor defensie. HIHIHI HAHAHAHA.

CONROLEER ALLES AUB NAAR WAARHEID!!

Sodium Flouride is dus volgens jullie NIET giftig, aspartaam is goed voor de gezondheid (zit in veel frisdranken zoals coca cola zero, het leuke is op de COLA ZERO FLESSEN IS DE HEIL SATAN TEKEN OOK TE VINDEN, maar ja toeval), chemtrails zijn ook gewoon moderne wolken, in de westerse wereld krijgt NIET 1 op de 2 mannen vroeg of laat kanker, de broer van Bush is niet Marvin Bush, kwik is goed voor uw gezondheid, in de griepprik zit NIET ongeveer 25 microgram kwik, 1 microgram staat NIET te boek als giftig, de wetten en regels uit de grote steden van Nederland komen niet uit Amerika (zoals pensioen), ze zijn er door uw stem gekomen, toch, want de illuminati bestaat niet.

AUB voor de economie, gebruik uw GSM elke dag het liefst elk minuut, sms, bel, download, maak foto's met je GSM, berg hem dan op het liefst in uw borstzak, voor de vrouwen zorg dat uw GSM zo dicht mogelijk bij uw baarmoeder zit!
Wie niet horen wil gaat maar voelen. Ziekenfonds verplicht.

Sorry voor de speelfouten, ik ben maar 'n achterlijke allochtoon uit 'n achterstaandswijk.

Ik wil deze website Zapburu bedanken voor het helpen van het verneuken van uw ersens, BIERTJE.

 

Een reactie posten

<< Home