vrijdag, mei 04, 2007

Prutser


Dat was even schrikken: Frank Ho van Waarheid 9/11 vond zijn eigen site onlangs volledig gekopieerd terug op een heel ander domein. "Mochten de makers (of maker) tevens bezoeker zijn van dit forum, dan bedank ik hen bij deze voor hun belangstelling," begint hij vriendelijk in het Zapruder Forum. "Tevens verzoek ik hen om deze ongevraagde verbastering en overname van zeer intensieve en weloverwogen arbeid direct van het web te halen."

Wat krijgen we nu? De 9/11 beweging bestond toch bij de gratie van het papegaaien en het kopiëren? Is Frank vergeten dat hij het gros van zijn site heeft ontleend aan weer andere complotsites?

Maar nee, dat zit zo: "Mijn gehele in Waarheid911 geïnvesteerde kapitaal (in termen van onderzoek en inspanning) mag door derden worden aangewend om kennis over de toedracht van 9/11 te verspreiden. Graag zelfs. Dat kan door de site + bronnen te gebruiken bij het schrijven van eigen artikelen, of door verwijzingen naar waarheid911 en zelfs door overname van integrale delen tekst met bronvermelding. Echter, het zonder toestemming spiegelen van een site onder een ander domein is niet gepast. Het plaatst mijn werk ongevraagd onder andermans condities en doet afbreuk aan de authenticiteit van de oorspronkelijke site."

Frank neemt zichzelf namelijk erg (lees: te) serieus. Dat merk je al aan de veel te dure bewoordingen die niet zelden uit de rails lopen ("Maar als geen nieuwsmedium daarvan een punt maakt en mensen collectief genoegen nemen met hun trance van consensus, dan is voor waarheidsvinding nog de enige mogelijkheid het rationeel aantonen van dat wat men blijft beschouwen als onmogelijk.") en het bijna religieuze optimisme dat wij arme schapen ooit allemaal het licht gaan zien ("Dus nu bundelen steeds meer wetenschappers, politici en militairen hun krachten in tal van 911Truth-groepen. Geleidelijk zal dat ook in Nederland wel beginnen door te dringen ;-))")

Overigens is er wel enig verschil met de kopiesite: die is bijkans onleesbaar door een rode achtergrond. "Gauw afkappen, straks is het iemand die bewust desinfo wil verspreiden en staan er binnenkort no planers en spacebeam verhalen op," zo waarschuwt een Zapruder.

Maar uiteindelijk blijkt het niet zo kwaad bedoeld: "Bizar, als je op linkjes drukt kom je ook op jou site uit. Het lijkt niet echt iemand die kwaad wilt doen, maar meer een prutser."

8 Comments:

At 9:19 a.m., Anonymous Anoniem said...

Waar gaat dit over?

 
At 9:33 a.m., Anonymous Braad Spitt said...

lezen is moeilijk, he?

 
At 9:57 a.m., Anonymous Rogier said...

Het is wel grappig dat een complotter zich druk maakt over het feit dat zijn site wordt gekopieerd, terwijl hij zelf alleen maar aan het overschrijven is.

 
At 12:40 p.m., Blogger Jay said...

Ik ben in ieder geval blij dat het Dylan niet om het geld te doen is...

Well, Virgin signed a contract, so essentially, they paid us for the rights to NOT screen Loose Change 2.

Us: 1.
Haters: 0.

:lol:

 
At 12:42 p.m., Blogger Jay said...

Das vreemd, ik post wat in een ander topic en het resultaat komt hier tevoorschijn....

 
At 12:57 p.m., Anonymous tamara said...

Jay, dat is n complot van Billy.

 
At 4:02 p.m., Anonymous Anoniem said...

"Maar als geen nieuwsmedium daarvan een punt maakt en mensen collectief genoegen nemen met hun trance van consensus, dan is voor waarheidsvinding nog de enige mogelijkheid het rationeel aantonen van dat wat men blijft beschouwen als onmogelijk."

Oef, dat is een rottige zin. Waar die ook al weer vandaan komt? Nu zie ik je toch eindelijk eens pijnlijk scoren ;-) (al is de zin inhoudelijk wel weer de spijker op z'n kop)

Ja, ik mag je meestal graag lezen. Beetje verstrooiing kan geen kwaad.
Frank Ho

 
At 10:05 a.m., Anonymous Anoniem said...

Billythekid is een proleet die alleen maar durft te roepen op een afstandje en dan heel bang wegrent.
post eens onder je eigen naam en adres laffe uitkerings filosoof

 

Een reactie posten

<< Home