woensdag, mei 02, 2007

Verzinkschroeven


"Is religie de enige redding tegen de NWO?" is het soort kop waar je flink van in de war kunt raken. Het is minstens even raadselachtig als de vraag of verzinkschroeven zelftappend zijn. In dat geval zul je toch echt eerst moeten weten wat verzinkschroeven zijn. En waarom die kunnen tappen.

"In de strijd tegen de krachten achter de schermen (wat sommigen dus de NWO noemen) zie je een opvallende tweedeling ontstaan als het gaat om de mensen die zich verzetten tegen dit machtsmisbruik. Daarbij valt op dat twee tegengestelde kampen als (streng)gelovigen en de rationelen/intelligentia een onvermoed gezamenlijk doel nastreven, maar dit op andere gronden baseren," doceert filosoof Antagonizer bij Zapruder.

We zullen u niet verder vermoeien met de rest van het betoog. De gemiddelde lezer is namelijk al bij de eerste alinea afgehaakt. De auteur heeft het verzinkschroeven-probleem niet onderkend. Want wie of wat is de NWO?

En daar begint de ellende al, want complotters kunnen die zogenaamde Nieuwe Wereld Orde niet eens duiden. Het is iets heel hoogs, iets heel geheims en blijkbaar ook iets heel engs. Iets met tien horens en zeven koppen. Je leest zelden rugnummers of namen. Je krijgt geen enkel inzicht in de organisatiestructuur. Ja, de Bilderberg Groep, die achter gesloten deuren vergadert, dat schijnt de NWO te zijn. Het internationale bankwezen, de multinationals, de media, de handel en de industrie, dat alles is ook NWO. Maar vraag complotters niet hoe dit amorfe gezelschap ons precies onder de duim houdt. Of hoe ze met elkaar plannen afspreken en die vervolgens uitvoeren. Want dat is natuurlijk allemaal erg geheim. Wat wel weer handig is, want dan ben je als complotter geen verdere verklaring schuldig.

Dus als iemand de vraag stelt of religie de enige redding tegen de NWO is, vraagt hij eigenlijk of religie de enige religie tegen een geloof is. Wat een buitengewoon onzinnige vraag is.

Labels:

3 Comments:

At 10:42 a.m., Anonymous Tamara said...

Complotten en Debunken zijn toch de nieuwe religie.

 
At 1:15 p.m., Anonymous Psycho-Social-Change-Agent said...

Kom gerust eens een kijkje nemen en laat jullie vooral niet weerhouden om de artikelen te debunken!!!

 
At 7:08 p.m., Anonymous Freek said...

Geweldig, meteen bestellen:

http://dewaarheid.wordpress.com/2007/05/02/controverse-omtrent-gezelschapsspel-war-on-terroroorlogspropaganda/#more-196

 

Een reactie posten

<< Home