dinsdag, mei 01, 2007

Zandman


"Hoe brutaal en arrogant ze ook wel niet zijn. NU (.nl) meldt dat de VS een Al-Qaeda kopstuk hebben gepakt. Namelijk de verschrikkelijke zandman genaamd Abd al-Hadi al-Iraqi."

Aldus een ingezonden mail bij Zapruder. Maar Abd al-Hadi al-Iraqi bleek in 2001 al opgepakt. Conclusie: Bedrog! Fake! "Volgens mij heet deze jongen: Abd al-hadi Veel-gepaki!"

Zapruder blokhoofd Patman stuurde meteen een boos mailtje naar de redactie van Nu.nl. Let op het hooghartige toontje: "Gaan jullie dit bericht nu rectificeren? Wat is jullie standpunt hierbij, jullie plaatsen namelijk vrij vaak nieuws dat conflicteerd (...) met jullie eerdere berichtgeving. Is er iemand die jullie nieuws controleert of nemen jullie het blind over van de fax en de RSS?"

Nu.nl reageert met een simpele verwijzing naar Wikipedia: "β€œIt was reported in January 2002 that someone with the same pseudonyms Abdul-Hadi al-Iraqi and Abu Abdullah had been captured in Afghanistan. That person was also described as a training camp commander. But despite these coincidences, the two suspects are now known to be distinct people.”

In de reacties hoofdzakelijk gegiechel. Wikipedia, pfffffft!

Zo gaat dat. Je neemt niet eens de moeite om het verhaal achter de mogelijke naamsverwarring uit te zoeken, of schuift het meteen als onzin terzijde. Je gebruikt de media wel om een arrestatiebericht uit 2001/2002 serieus te nemen, omdat dat bericht je toevallig goed uitkomt, maar wijst een ander bericht af omdat het toevallig weer niet in je straatje past.

Maar om Nu.nl de les te lezen is toch wel heel erg brutaal. Want hoe zit het eigenlijk met al die missers bij Zapruder die nooit gerectificeerd zijn? Die zogenaamde live-oefening in Londen die de aandacht van een terrorplot moest afleiden? Een gewicht van 1500 kilogram (!) dat onder een El Al-vliegtuig zou hebben gehangen? Uitdijende planeten? Het plaatsje Chaco? Et cetera?

Die missers mogen dus wel. Want is de pers die niet te vertrouwen is. Een Zapruder papegaai: "Het valt de laatste tijd gewoon op hoeveel propaganda er wel niet op is.. Mits je ge-dezombiefied bent natuurlijk. Wakker worden zombies! Wakker worden....”

Labels: ,

5 Comments:

At 7:33 a.m., Blogger Jay said...

Patman en rectificeren?? Dat bestaat niet. Hoe meer onzin op de site hoe beter.

 
At 8:09 a.m., Anonymous Anoniem said...

Feit blijft dat het bericht van nu niet correct is.

 
At 8:23 a.m., Anonymous Crap said...

Hoezo niet correct? De man is opgepakt en de man die destijds is opgepakt blijkt iemand anders te zijn.

 
At 8:26 a.m., Anonymous Anoniem said...

Lezen crap. Het stuk geeft aan dat die pipoo weer is opgepakt. Dat was ie vorig jaar al. Hij wordt nu overgeplaatst. Maar dat is niet zoals nu het brengt...

 
At 8:31 a.m., Anonymous crap said...

Maar daar gaat het stukje van Zapruder niet over, beste Anoniem.

Los daarvan meldt Nu dan nog het volgende wat je kennelijk is ontgaan: "Wanneer hij is gearresteerd wilde het Pentagon niet zeggen. De Irakees is vorige week overgebracht naar het gevangenkamp Guantanamo Bay op Cuba."

Oftewel: lees het bericht zelf eerst eens even goed.

 

Een reactie posten

<< Home