maandag, juni 11, 2007

Dead or alive


Al enige tijd proberen Zaprudertjes erachter te komen wie uw aller Billy is. Niet de eerste keer trouwens. In het verleden waren we een shill, in dienst van de AIVD (daar hoor je de complotters nauwelijks meer over) of Francisco van Jole. O ja, en recent dan weer iemand van de antiracistische organisatie De Fabel van de Illegaal.

Maar ja, de complotters zouden geen complotters zijn als ze ook niet een complot achter dit blog hadden vermoed. Een zekere Klaas, die zijn berichtjes ondertekent met het veelzeggende "I love the smell of chemtrail in the morning", schrijft dat hij "ook het idee heeft dat hier een hele organisatie achter zit."

Klopt als een bus. Binnenkort gaat Zapburu verhuizen naar de twee bovenste verdiepingen van de Rembrandt Toren in Amsterdam, alwaar 75 fulltime medewerkers en 15 eenheden omkaderingspersoneel round de clock de diverse complotforums zullen ontleden. Dat alles in het kader van een NWO stipendium dat de komende jaren nog verder verhoogd zal worden.

Daarnaast zijn de voorbereidingen in gang van een heuse Reichskulturkammer voor complotters, waarbij iedere complottekst ter goedkeuring aan Billy moet worden voorgelegd. In ruil voor al uw persoonlijke gegevens, kan hierover reeds nadere informatie worden aangevraagd bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Postbus 20010, 2500 EA Den Haag. Een postzegel is niet nodig.

Labels:

26 Comments:

At 9:57 a.m., Anonymous Anoniem said...

(Copy-Paste van Zapruder forum)

laten we zeggen dat een aantal mensen minder blij was met de 9/11 movement, 1 daarvan is ‘billy’ van
http://911-complotdenkers.blogspot.com/2007_03_01_archive.html

In dit ‘1 april’ stukje weet hij alle voor en achternamen op te noemen van zapruder en johnito.. Kortom hij is goed geinformeerd.

welnu ik las onlangs dit nog eens door http://www.gebladerte.nl/11244f79.htm

1 van de schrijvers is iemand die erik krebbers heet. De stijl van schrijven komt overeen met die van billy. Billy vindt niets een complot en alles moet belachelijk gemaakt worden.

Laat ik zeggen dat de stukje van Billy op zich goed geschreven zijn en dat het een slimme vogels is die goed geinformeerd is.


volgende stap

via google kom je de naam erik krebbers ook tegen op een site van NVU-extreem rechts. Het NVU is overigens tegen het huidige buitenlandse beleid van VS en israel. OOk hier valt op dat het NVU alle voor en achternamen heeft van haar ‘tegenstanders’ waaronder erik krebbers. De NVU stelt dat krebbers hoort bij de JDL

van NVU web site

JDL-ers stemmen LPF

Drie van de vier bestuurders van het JDL stemden LPF alleen bestuurslid Frederik Kopuit stemde D’66. De JDL-ers maken zich vooral zorgen over het toenemende antisemitisme onder met name allochtonen van Arabische en Marokkaanse, Turkse afkomst. Daar heeft de joodse gemeenschap volgens hen het meeste last van.

Stichting Uriah

Doelstelling: Aktieve bestrijding van “antisemitisme”. Werkt hierbij nauw samen met “De Fabel van de illegaal” (groep Krebbers, welke een integraal onderdeel van KAFKA vormt). Zetel Oegstgeest. Voorzitter: Wiefering, Erik (Eran) ingeschreven bij de KvK sinds juli 2003. Maakt gebruik van hetzelfde e-mail adres als Vadim Otto (bestuurslid JDL) en woont evenals deze in Oegstgeest. Eric Krebbers (40), sinds zijn 24e actief in de autonome scène 1987. Krebbers groep ageert sinds 1990 en bestaat uit een harde kern van tien personen (merendeels blank mannelijk, academisch geschoold), waarvan er zes fulltime actievoerder zijn. Voorheen waren de betrokkenen actief in de anti-apartheid beweging (Boycot Shell-akties), antipsychiatrie groepen en radicaal-feministische groepen.

Theorie
Opvallend is dat al deze lieden bijzonder goed geinformeerd zijn over de activiteiten en namen van anderen. Zowel Krebbers als Billy zijn naar de conferentie in Utrecht geweest.
Het is ook duidelijk dat Billy wat te goed schrijft en te goed geinformeerd is om dit allemaal in zijn vrije tijd erbij te doen.


Zowel Billy als Erik krebbers kennen de identiteit van hun ‘tegenstanders’. Met een beetje google en wat namen opschrijven en wat manifestaties bezoeken kom je een heel eind.
Krebbers stelt dat 911 truthseekers ervoor zorgen dat anti-joodse sentimenten worden aangewakkerd. Billy doet er alles aan om 911 truthseekers belachelijk te maken. De officiele 911 versie is waar en het belachelijk maken van alle andere vermeende complotten krijg je ebij kado.
Ik zou ook zeggen laat je niet verwarren door de begrippen: links,rechts, autonomen, shell boycot. Ogenschijnlijk lijken die groepen tegengestelde belangen te hebben. Hoe dan ook De JDL is een vrij radicale organisatie

Tot slot zelfs nog kamervragen over JDL
http://www.minbzk.nl/onderwerpen/veiligheid/algemene/kamerstukken?ActItmIdt=4197

 
At 10:31 a.m., Anonymous Anoniem said...

Ik zou zeggen dat als er nou veel verwijzingen naar het (anti) zionisme in dit blog zaten, die vergelijking met Krebbers nog enigzins hout zou snijden. Maar aangezien dat niet het geval is, slaat het dus nergens op.

 
At 10:32 a.m., Anonymous Thom Meens said...

Mooie weblog, "Billy".

 
At 2:23 p.m., Anonymous han said...

Kijk maar uit, Thom. Straks denken ze weer dat jij er achter zit.

 
At 4:21 p.m., Anonymous Laane said...

Bedankt voor de info.

 
At 6:50 p.m., Anonymous Anoniem said...

Het blijft een goede zaak dat Zapburu ons 'waarheidszoekers over 9/11' (telkens een lastige generalisering) tot scherpte dwingt en toeslaat wannneer sektarische trekjes het winnen van het nuchtere verstand. Jawel, ondanks de vele onzinnigheden die ook op Zapburu passeren.

De site genereert absoluut verkeer in de richting van het 9/11 gebeuren en het blijft aan de lezers om uit te maken in welk midden ieders waarheid ligt.

Gelukkig kan het publiek kiezen tussen verschillende complotmodellen. De bij nader onderzoek zeer ongeloofwaardige officiële complotlezing over Ali Baba en de 40 rovers of de veel aannemelijker versie die het officiële verwerpt ;-))

Zapburu heeft natuurlijk groot gelijk als het stelt dat ook onder de 911-sceptici vreemde lezingen rondcirculeren. Spacewapens, geen vliegtuigen in het WTC, etcetera.

Helaas blijft de grote zwakte van Zapburu het gegeven dat niemand hier openlijk uitkomt voor alle stelligheden die het verkondigt. Het koketteren met de nieuwsgierigheid over de ware identiteit van Zapburu door 'complotters' verandert daar niets aan.

Frank Ho

 
At 7:07 p.m., Anonymous Crap said...

Verschillende complotmodellen? Een rode en een groene? Met of zonder stippen? Streepjes?

 
At 7:17 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

Gelukkig kan het publiek kiezen tussen verschillende complotmodellen.

Waarbij opvalt dat zelfs na bijna 6 jaar geen enkele complotter de moed heeft gehad om een gedegen alternatief scenario te beschrijven.

Voorlopig valt er dan ook niks te kiezen; tenminste niet als je van consistentie houdt.

Laat maar komen die complotmodellen! Het zou eens tijd worden!

 
At 8:17 p.m., Anonymous Anoniem said...

@Braad Spitt
"Waarbij opvalt dat zelfs na bijna 6 jaar geen enkele complotter de moed heeft gehad om een gedegen alternatief scenario te beschrijven."

Voor jou is het niet goed of het deugt niet. Nader tot U zullen we dus zeker niet komen.
Het enig mooie en ronde scenario komt van de Amerikaanse overheid. Het meest rationele scenario van de 'complotters' is gebaseerd op het weerleggen van onbewezen overheidsbeweringen door er zeer divers materiaal (documenten, getuigenissen, foto- en filmmateriaal) tegenover te plaatsen.

In die zin komen deze complotters niet met een afgerond scenario. Ze zouden bij de vele overgebleven vraagstukken ook wel gek zijn om er op los te speculeren. Jammer als je van complete verhaaltjes houdt, zoals die van de Amerikaanse overheid. De goeden tegen de slechte.

Bij de 'complotters' (ik spreek automatisch voor het meer rationele smaldeel) spreken vooral de feiten en waarschijnlijkheden.

Wanneer je dan na jaren bivakeren op 911-fora en het bestuderen van sites als zapruder, waarheid911, onderzoek911, en tal van internationale sites, nog steeds geen kritische vragen kan stellen bij de officiële lezing, nog steeds geen behoefte hebt aan opheldering, dan is al die informatie kennelijk niet aan je besteed.
Ik leg mij dan ook neer bij het verschil van inzicht dat we kennelijk hebben.

 
At 8:33 p.m., Anonymous Han said...

Een hoop vragen zijn inmiddels beantwoord, een hoop misverstanden weggenomen, alleen is dat niet naar de zin van complotters, ook niet het rationele smaldeel, omdat ze kennelijk toch 'meer' hadden verwacht.

 
At 8:45 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

@Anoniem:
Het komt er simpelweg op neer dat er geen enkel coherent alternatief scenario is. Het is natuurlijk niet moeilijk te raden waarom dat zo is, want zodra iemand zich daar aan waagt wordt pijnlijk duidelijk dat er dan werkelijk eindeloos veel meer losse eindjes aan zitten dan bij het "officiele" verhaal.

Liever wordt er doorgeneuzeld over "vrijvalsnelheid" en "poelen gesmolten metaal".

 
At 9:48 p.m., Anonymous Anoniem said...

@Braad Spitt
"Het komt er simpelweg op neer dat er geen enkel coherent alternatief scenario is."

Zoeken naar 'coherente alternatieve scenario's' is leuk voor echte complotdenkers maar met een intentie van waarheidsvinding niet interessant.
Geen idee zo bizar en hardnekkig dan dat van de onderzoeker die, na het aantonen van onjuistheden in een oorspronkelijk verhaal, geacht wordt de verstoorde coherentie van het oude verhaal te herstellen.
Voor het bedenken van alternatieve coherente theorieën is de onderzoeker allerminst verantwoordelijk. Helaas laten sommigen zich daar onder druk wel toe verleiden. Maar wat hebben serieuze onderzoekers daarmee te maken?

Voor het volledig reconstrueren van de werkelijkheid is bovendien veel meer nodig dan een feitenonderzoek op afstand. De huidige lichting onderzoekers probeert slechts gaten te schieten om een serieus onderzoek met grotere bevoegdheden mogelijk te maken.

 
At 10:16 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

Je kan met nog zoveel uitvluchten komen als je wil; waar het gewoon om gaat is:
er is geen enkele coherente alternatieve hypothese.

En het is heel erg duidelijk waarom complotters dat al bijna 6 jaar proberen te vermijden. (en dat de komende decennia zullen blijven doen).

 
At 10:20 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

Hahaha, ik lees je reactie toch maar eens echt door! :D Wat een kolder!

Voor het bedenken van alternatieve coherente theorieën is de onderzoeker allerminst verantwoordelijk. Helaas laten sommigen zich daar onder druk wel toe verleiden. Maar wat hebben serieuze onderzoekers daarmee te maken?

Hahaha, ben jij Democraatus die maar weer eens als Anoniem reageert of zo?
En dan lekker roepen om "een serieus onderzoek".

 
At 10:28 p.m., Anonymous Anoniem said...

Het is wel goed met je ;)

Nou weer klagen over anonieme reacties op een volstrekt anonieme site.
Het is verleidelijk om in te gaan op je manier van discussievoeren, maar dan gaat het weer niet over de inhoud. Daar heb je geloof ik nogal patent op. Hopelijk heb je hier zelf een beetje plezier van...

 
At 10:32 p.m., Anonymous Anoniem said...

O ja, Frank Ho was ook die laatste ;-))

En dat was wel weer genoeg voorlopig...

 
At 10:40 p.m., Blogger Billythekid said...

"Helaas blijft de grote zwakte van Zapburu het gegeven dat niemand hier openlijk uitkomt voor alle stelligheden die het verkondigt."

Wacht even: Dus als je Frank Ho heet is dat anders dan wanneer je je Pietje Puk noemt? En verder: dit blog verkondigt helemaal geen stelligheden. Het levert (al dan niet spottend) commentaar op het reilen en zeilen van complotsites en hun bewoners, aangevuld met commentaar uit het 'tegenkamp'. Meer pretenties hebben we niet.

 
At 10:54 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

Nou weer klagen over anonieme reacties op een volstrekt anonieme site.

Het is zo'n kleine moeite om even een individueel aanspreekbare nickname te kiezen. Je kiest ervoor om het niet te doen.

 
At 11:00 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

Maar begrijp ik nu goed dat deze alinea uit de pen van Frank Ho komt????

Voor het bedenken van alternatieve coherente theorieën is de onderzoeker allerminst verantwoordelijk. Helaas laten sommigen zich daar onder druk wel toe verleiden. Maar wat hebben serieuze onderzoekers daarmee te maken?

oioioi, dat zou wel heel ernstig zijn..
roepen om onderzoek en dan zoiets eruit persen.

 
At 11:30 p.m., Anonymous VAB said...

Gewoon lekker blijven schrijven, Billy! Zolang je dat blijft doen, blijf je de 9/11-beweging indirect steunen. Keep up the good work...

 
At 11:41 p.m., Blogger Jay said...

Ja dat dachten de complotterjes ook van South Park :)

 
At 11:54 p.m., Anonymous democraatus said...

Riep iemand mij?

 
At 11:44 p.m., Anonymous Anoniem said...

In die zin komen deze complotters niet met een afgerond scenario.

Dat kan ook niet, want dan moet je wat gaan verzinnen. En dan krijg je terecht van Billy op je donder.

Wel kan je wijzen op zaken die niet kloppen. En dan gaat Billy zeuren dat je er een verhaal omheen moet verzinnen, zodat dit een mooi scenario oplevert.

Kennelijk moet je helderziend en alwetend zijn om kritiek te mogen uiten op het officiele verhaal.

Immers is het onmogelijk om achter de precieze details te komen van hetgeen er plaats vond - ongeacht wie er achter de aanslagen zaten.

 
At 9:08 a.m., Anonymous Braad Spitt said...

Nee, je hoeft niet "helderziend" te zijn. Punt is ook niet dat je kritiek hebt op het officiele verhaal. Maar het punt is dat complotters niet alleen maar vragen stellen zoals ze zelf vaak zeggen, maar keiharde onwrikbare conclusies trekken ("911 was an inside job!!").

De meesten van de ct'ers "weten" dus 100% zeker dat het een "inside job" was, maar er is niemand die in de verste verte ook maar een klein beetje aannemelijk kan maken hoe zo'n scenario eruit zou kunnen zien.

Als die conclusie zo vast staat, wat is dan je hypothese? Daar gaat het om!

Het gebrek aan een coherent alternatief verhaal is de grote zwakte van de complotbeweging. Geen hypothese, dan kan je die ook niet onderzoeken.

 
At 10:41 a.m., Anonymous xaderp said...

@ braad:

"Het is zo'n kleine moeite om even een individueel aanspreekbare nickname te kiezen. Je kiest ervoor om het niet te doen."

Uit jouw mond nog wel...

En wanneer stop je eens met je genuil hier en maak je je Braad-o-Rama eens af?

 
At 10:33 p.m., Anonymous democraatus said...

Over braad-o-rama gesproken, wanneer komt Braad met een antwoord op de vragen van Senator Bob Graham?

Hmm, dan moet je wel inhoudelijk worden. Wellicht waagt Billy zich er eens aan (die durft tenminste wel zijn eigen mening te geven).

 

Een reactie posten

<< Home