maandag, juni 04, 2007

Infiltrant


Complotters volgen het nieuws op de voet, maar de interpretatie daarvan laat vaak te wensen over. "Liquidaties in het criminele milieu zijn in de afgelopen jaren uitgevoerd door politie-informanten," zo stond er te lezen bij Teletekst. En ja, hoor, daar komen de complotschutters al: "Laat wel een heel ander licht schijnen op organisaties die er van beschuldigd worden geweld te gebruiken. Er zijn al meer berichten bekend dat juist de infiltranten tot geweld aan zetten."

Een ander: "Hef de geheime diensten op en de wereldvrede breekt uit. Hitler was ook een informant die was gestuurd om een toen nog obscuur nazi-partijtje in de gaten te houden. Bewegingen zijn pas leuk voor de powerbrokers, als ze naar de hand kunnen worden gezet. Het CPN bestond naar verluid voor de helft uit BVD-ers. Infiltratie is lekker makkelijk om valse vlag acties op te zetten. Het lijkt meteen alsof het ‘one of them’ was."

Deze complotdombo's verwarren infiltranten met informanten. Politie-informanten zijn elementen uit het criminele milieu die de politie informatie toespelen, al dan niet in ruil voor bescherming of betaling. Het zijn omstreden deals met de nodige risico's, maar voor politiediensten soms de enige manier om aan informatie te komen. Een artikel met als kop "Liquidaties in het criminele milieu zijn in de afgelopen jaren uitgevoerd door politie-infiltranten" zou pas echt opzien baren. Maar helaas voor de complotters: dat staat er dus niet.

Het verbaast dan ook helemaal niet dat complotter Johnito, net terug van de grote G8-protestmanifestatie, op zijn blog suggereert dat gewelddadigheden en rellen in Rostock door de politie in scène zijn gezet. Johnito is eveneens een hardnekkige false flag-gelovige, dus dan gaat de verbeelding al gauw met je op de loop: "Wél viel ons duidelijk op hoe goed de, veelal in het zwart geklede, relschoppers, de politie en de ME op elkaar leken te zijn ingespeeld. Ze leken in hun bewegingen precies te weten waar en hoelaat er toegeslagen moest worden." Een ingestudeerd dansje dus.

Maar hij gaat nog verder: "Vanaf diverse plekken op het terrein observeerden we de bewegingen van relschoppers en de ME, waarbij ons vermoeden van een mate van samenwerking tussen elementen binnen de ME en de relschoppers steeds versterkt werd. Dit vermoeden werd 's avonds om half 9 nog eens versterkt toen we enkele personen, gekleed als blackblockers, en ME'ers op kennelijk collegiale wijze met elkaar zagen overleggen."

En als dat nou eens wel politie-infiltranten waren? Oftewel politie-agenten die meeliepen met de relschoppers om aanwijzingen aan de mobiele eenheid te geven? Trouwens, wel een dure grap om 520 acteurs in te huren die zich vrijwillig laten meppen door 430 agenten (ook acteurs?). En de waterkanonnen, het traangas en de pepperspray waren natuurlijk ook allemaal nep, Johnito?

Labels: ,

23 Comments:

At 12:48 p.m., Anonymous Rogier said...

Kennelijk wil Johnito ons laten geloven dat linkse activisten of antiglobalisten per definitie 'vredelievend' zijn. Hij geloofde ook al niet in het linkse complot tegen Pim. Terwijl krakers er ook wat van kunnen.

 
At 2:27 p.m., Anonymous Anoniem said...

Wie was er bij?

Wie was er niet bij?

Iemand moet zijn grote mond eens leren houden.

 
At 2:28 p.m., Anonymous Anoniem said...

Het is juist de vraag of het gaat om informanten danwel infiltranten.

"Het NOS Journaal meldde eerder vrijdag dat politie-infiltranten liquidaties hebben uitgevoerd in het criminele milieu, terwijl zij voor de politie werkten. Als de recherche zware criminelen heeft ingezet als infiltranten, dan is dat in strijd met de afspraken die zijn gemaakt na een onderzoek van de parlementaire onderzoekscommissie Van Traa in 1996, stelt Wolfsen. Toen werd infiltratie door burgers verboden."

http://www.nieuws.nl/464719

Op TV werd Jesse Remmers afgelopen weekend ook neergezet als een infiltrant, die in opdracht van de politie door moest dringen in de top van de Amsterdamse onderwereld.

Maja zolang je maar een stok hebt om mee te slaan he, of jouw artikel inhoudelijk klopt maakt niets uit ?

 
At 2:50 p.m., Anonymous Racer said...

"Kennelijk wil Johnito ons laten geloven dat linkse activisten of antiglobalisten per definitie 'vredelievend' zijn."

Exact. In het zwart geklede anarchisten die openbaar geweld plegen? Noooooit van gehoord, dat moet wel een false flag zijn.

't Is allemaal net zo onwaarschijnlijk als fundamentalistische moslims die een aanslag plegen.

 
At 3:01 p.m., Anonymous Han said...

"Voor de politie werken" betekent niet dat criminelen op de loonlijst staan. Zware criminelen zijn uiteraard niet ''in dienst'' van de politie. Ze kunnen wel als informant fungeren en daarvoor betaald krijgen. De commissie Van Traa onderzocht destijds de IRT affaire, waarbij politiemensen meehielpen bij het opzetten van drugstransporten om zo achter de logitiek van die transporten te komen. Dat vonden velen te ver gaan. Sindsien zijn dit soort constructies niet meer toegestaan. Informanten blijven echter noodzakelijk. Deze berichtgeving gaat specifiek over de recente liquidaties op onder meer vastgoedhandelaar Kees Houtman.
In ruil voor strafvermindering heeft een kroongetuige verklaringen afgelegd over diverse liquidaties in de Nederlandse onderwereld. Het komt inderdaad (vaak) voor dat politie-informanten van twee walletjes proberen te eten. Wat is er mooier dan om enige bescherming te genieten van de politie, terwijl je er intussen lustig op los moordt? Maar dat is iets anders dan om te suggereren dat politiemensen doelbewust infiltreren om liquidaties uit te voeren. En dat suggereer jij dus weer.

 
At 3:12 p.m., Anonymous Anoniem said...

Han, in bovenstaande reactie wordt nergens gesuggereerd dat politiemensen doelbewust infiltreren om liquidaties uit te voeren. Als jij dat zo wilt lezen, moet je dat geheel voor je eigen rekening nemen, want dat staat er simpelweg niet.

Verder is bovenstaande slechts een weergave van wat er in de media over deze zaak werd vermeld, ik kan daar dus verder ook niets aan toevoegen.

 
At 3:15 p.m., Anonymous Anoniem said...

"Houtman werd in november 2005 op straat doodgeschoten. De politie had nog contacten met de informanten Jesse R. en Peter la S. toen al duidelijk was dat zij achter de liquidatie zaten. Jesse R., die ook wordt verdacht van de moord op Cor van Hout, werd pas negen maanden nadat hij de moord op Houtman had opgebiecht opgepakt. Hij kreeg bovendien geld om zich in Engeland te verschuilen, meldt de NOS. Of de politie de regels omtrent de omgang met criminelen heeft overtreden is nog onduidelijk."

http://www.depers.nl/binnenland/68314/Liquidaties-door-informanten.html

 
At 3:17 p.m., Anonymous Han said...

"Of de politie de regels omtrent de omgang met criminelen heeft overtreden is nog onduidelijk."

Kijk, daar staat het alweer duidelijker.

 
At 4:55 p.m., Blogger Billythekid said...

Bij Nujij.nl is er iemand die in het kader van discussies over Zapruder telkens de naam Billy gebruikt (waarop ik inderdaad niet het alleenrecht kan claimen, overigens luidt mijn nickname voluit BillytheKid), maar voor alle duidelijkheid; die berichten komen niet van mij. Ik heb geen tijd om me met die discussies te bemoeien, overdag al helemaal niet, ik lees ze liever. Bovendien heb ik al een uitlaatklep: dit blog.

 
At 5:32 p.m., Anonymous Anoniem said...

We weten dat jij je alleen hier veilig voelt Billy.

No worries.

Blijkbaar zijn er wat verwarde geesten die houvast zoeken bij een wereldbeeld die jij goed weet vorm te geven.

 
At 5:46 p.m., Blogger Jay said...

Hij heeft zijn nick al aangepast naar Billy-Marck. Marck was dus zijn echte nick, maar aangezien de Zaprudertjes hem steeds voor Billy uitmaakten heeft ie zijn nick maar aangepast.

Blijkbaar zijn er wat verwarde geesten die houvast zoeken bij een wereldbeeld die jij goed weet vorm te geven.

Ja ik ben inderdaad in de war. Voornamelijk over het feit dat ze op Zapruder werkelijk alles slikken. En blijkbaar ben je in de veronderstelling dat de vaste bezoekers hier nergens anders hun info vandaan halen.....

 
At 8:48 p.m., Anonymous anoniem 2.0 said...

anoniem zei:" Wie was er bij?

Wie was er niet bij?

Iemand moet zijn grote mond eens leren houden."
2:27 PM

tuurlijk, en jij kon nog net uit vlucht 11 springen voor het een vd twin towers in vloog zeker

 
At 10:27 p.m., Anonymous Anoniem said...

tuurlijk, en jij kon nog net uit vlucht 11 springen voor het een vd twin towers in vloog zeker

Ik zou graag een kijkje in de cockpit nemen in de Twilight Zone, net voordat deze in de toren slaat.

Atta met zijn paspoort in zijn hand, het moet een mooi gezicht zijn.

 
At 11:26 p.m., Anonymous Anoniem said...

"tuurlijk, en jij kon nog net uit vlucht 11 springen voor het een vd twin towers in vloog zeker"

Jawel, maar dat was wel tijdens een spelletje Flight Simulator. Telt dat ook ?

 
At 11:32 p.m., Blogger Jay said...

Er zijn zelfs vliegtuigtickets gezien door de brandweer.

I noticed in the courtyard that there were valises, suitcases, strewn about the courtyard. There were wallets everywhere, broken glass, and then I noticed that there were airplane tickets.

 
At 11:33 p.m., Blogger Jay said...

Ow en als iemand toch de posts wil lezen die op de afgesloten zapruder forums staan(gedeeltelijk dan) klik dan hier :)

 
At 1:25 a.m., Anonymous Anoniem said...

Waarom moet iemand dat lezen Jay, er staat daar toch alleen maar onzin ? Of oefent het toch zo'n aantrekkingskracht op je uit, dat je simpelweg niet weg kunt blijven ?

 
At 6:37 a.m., Blogger Jay said...

Ja, dat is het...

 
At 9:23 a.m., Anonymous Braad Spitt said...

Zeg anoniem, heb je het nu echt niet door, of doe je maar alsof?

Blijkbaar vind je alles maar onzin op dit blog en desondanks lees je 't en ga je reageren.

En wat is het verwijt dat je maakt? Dat er mensen zijn die alles op Zapruder maar onzin vinden en desondanks het blijven lezen en blijven reageren.

Van mij mag je hoor! Niet dat het iets zinnigs bijdraagt, maar als jij die behoefte hebt moet je 't niet laten. Weet wel dat je datgene doet wat je iemand anders verwijt.

 
At 9:28 a.m., Anonymous Gedem said...

"Atta met zijn paspoort in zijn hand, het moet een mooi gezicht zijn. "
Pech het was een ander zijn paspoort, lees beter volgende keer... :p

paspoort?

Waarom de vondst één van de paspoorten "faken" blijft de vraag. ;)

 
At 2:22 p.m., Anonymous Johnito said...

@Billy: 520 acteurs zijn niet nodig om rellen te veroorzaken. 1 opperhoofdje (of enkele) en wat over-idealistische meelopers, that's all it takes. Je denkt veel te moeilijk, jongen. Zeker nooit een rel meegemaakt?

@Rogier: in het filmpje wat ik gemaakt heb wordt "links" (of wat daar voor doorgaat) niet gespaard. Sterker nog, ik denk dat ik daar meer problemen mee kan krijgen dan van jullie allemaal bij elkaar.

@racer: het is heel waarschijnlijk dat veel aanslagen door fundamentalistische moslims worden gepleegd. Maar niet allemaal.

Veel plezier met het complotdenken allemaal, ik ga een terrasje pakken :)

 
At 10:39 a.m., Anonymous Anoniem said...

Billythekid is een kankerlijder die zijn dagen verslijt met klikspaan halve maan.
He sta je uitkering eens af luie armoe zaaier

 
At 1:22 p.m., Anonymous Johnito said...

@anoniem: is dit nodig?

 

Een reactie posten

<< Home