zondag, juni 10, 2007

Hyena's


Een week of twee geleden ontdekten de Zapruders Nuij.nl, de site waar gebruikers op het nieuws mogen stemmen. Het idee was om meer verkeer te genereren naar de site. En dus stemde en reageerde de Zapruder-aanhang zich een breuk. Missie geslaagd? Nou...nee! (intonatie Peter R. de Vries). Nog steeds eindigen de Zapruder-stukjes hoog bij de stijgers, maar dankzij stemmen uit de fanatieke achterban, niet door extra kliks. Er zijn meer stemmers dan klikkers.

Bovendien lijken de spamacties een averechts effect te hebben gehad. Want tussen de complotters en de noncomplotters brak de afgelopen weken een ware woordenoorlog uit. Daarnaast kwamen enkele Zapruder-haters met een eigen berichtenselectie om het ongelijk van de complotters aan te tonen.

Zelfs Nu.nl baas Laurens Verhagen, die eerst nog een mild oordeel over het gespam had, begon zich te irriteren: "Dit topic is wat mij betreft een schoolvoorbeeld van wat ik liever niet zou terugzien op NUjij. Oninteressant inside geneuzel dat hooguit 50 man boeit. Ter geruststelling: we zijn druk bezig met het tweaken van ons systeem. Dit zal er voor zorgen dat dit soort berichten geen prominente plek meer krijgen."

En dat viel natuurlijk helemaal verkeerd bij de spammende complotters: "Laurens doet niets liever dan zijn site zodanig tunen dat alleen het democratische goedgekeurde, adverteerders (en dus bezoekers-) vriendelijke nieuws bovenaan staan. Laurens heeft absoluut niets met kritische en eerlijke journalistiek, dat blijkt ook uit zijn CV. NU is gewoon een goedbezocht advertentieplatform en dat willen ze graag zo houden." De tegenreactie: "Dadelijk kom je nog met de bewering dat Laurens betaald wordt door de Bilderbergers om bepaalde berichten te weren! Ik hoop dat je snel een ander forum vindt om zieltjes te winnen voor je sekte."

Vanzelfsprekend hadden de complotters op een andere ontvangst van hun complot-evangelie gerekend. Ze hadden lamme schapen verwacht, maar vinden grommende hyeana's tegenover zich. Zapburu voorspelt dat de Zapruders zich uiteindelijk mopperend zullen terugtrekken.

Ook in de VS gaat het er hard aan toe, maar dan tussen complotters onderling. Zo was er het hilarische woordengevecht tussen Kiltown en Loose Change's Dylan Avery, die elkaar voor leugenaar uitmaakten. Kiltown is een no planer, die maar niet begrijpt waarom Avery en zijn mannen in vliegtuigen blijven geloven. Dylan: "Jij hebt de domste van alle 911 theorie├źn."

Een andere notoire no planer Nico heeft ontdekt dat voormalig WTC-portier William Rodriguez uitgerekend voor James Randi heeft gewerkt, een goochelaar die het vooral heeft gemunt op lieden die menen over paranormale vermogens te beschikken. Laat Randi nou ook nog een internetforum hebben waar de 9/11 complotters doorgaans flink worden aangepakt. Waarmee Nico kennelijk wil suggereren dat je een goochelaarsassistent niet kunt vertrouwen. Laat staan een voormalig rechterhand van James Randi. Guilty by association.

Labels:

10 Comments:

At 1:22 p.m., Anonymous Anoniem said...

"Nog steeds eindigen de Zapruder-stukjes hoog bij de stijgers, maar dankzij stemmen uit de fanatieke achterban, niet door extra kliks. Er zijn meer stemmers dan klikkers.
"

Zeker niet nagekeken of je bewering klopt toen je dit stukje zat te schrijven ?

Als je namelijk even zoekt op nujij.nl op Zapruder, dan zie je dat je bewering niet klopt.

http://www.nujij.nl/home.13.lynkx?zoek=zapruder

 
At 1:31 p.m., Blogger Billythekid said...

Niet zo stel, beste. Een stuk of twintig stemmen zijn voldoende om Zapruder stukjes - tijdelijk - in de Best bekeken categorie te krijgen. Ik tel er op dit moment weer twee.

 
At 2:21 p.m., Anonymous Anoniem said...

Tja daartegenover kan je dus talloze artikelen zetten met 100+ klikt, zie bovenstaande link.

 
At 6:28 p.m., Anonymous democraatus said...

Laurens gaf zonder problemen toe dat zijn opmerking veel beter onder berichten met extreme complotten zoals de komst van de antichrist had kunnen staan. Dat hoef je natuurlijk niet te vermelden, want je wil dat Zapruder artikelen als irritatiebron voor Laurens fungeren in je stukje. Dat scoort beter voor het doel dat je hebt met je stukjes.

Ik bedoel, Laurens die niet happy is met antichrist stukjes kan iedereen zich voorstellen. Laurens die niet blij is met een goede weergave van een krampachtig mechanisme dat je in veel discussies tegenkomt, daar is zo'n kanon van de journalistiek bepaalt niet tegen (anders is hij geen journalist).

In je eigen voordeel schrijven is een vak. Geslaagd zou ik zeggen.

 
At 6:33 p.m., Anonymous rogier said...

Beter lezen, Democraatus: zijn opmerking staat onder een stukje over het in diskrediet brengen van complotdenken. Dat vindt hij geneuzel.

 
At 8:34 p.m., Anonymous democraatus said...

Ik wijs naar comment #41 en #43. Wat je daar van maakt, dat mag je uiteraard zelf weten.

 
At 9:34 p.m., Blogger NoDeca said...

moet je de 9/11 anti-conspiracy episode ns zien van randi-adepten pen en teller,,,
http://www.youtube.com/watch?v=HBQRTmL70DM
klik

 
At 1:29 a.m., Blogger Jay said...

Ze hebben op Nujij trouwes een stuk weggehaald van Zapruder. Ging over dat mannen aan de gardacil moesten ofzo. Dat heeft het niet lang vol gehouden daar. Was ook een beetje overkill met dat verhaal dat meisjes aan de gardacil moesten wat ook al door Zapruder was geplaatst.

 
At 7:01 a.m., Blogger Billythekid said...

Foute conclusie, Democraatus. Het is je ontgaan dat Laurens zich tot @Allen richt en dat het zijn eerste reactie is die begint met: "Dit topic...."

 
At 3:46 p.m., Anonymous democraatus said...

Zijn latere reactie is: 'Mijn reactie zou inderdaad net zo goed onder het bericht over de nieuwe wereldorde kunnen staan.'

Welke reactie zegt meer, de eerste of de tweede? Toegegeven, hij zegt 'net zo goed', niet 'veel beter'. Ik maak daar zelf iets anders van.

Echter, ik vermoed dat Laurens het stiekem wel met mij eens is. Niet dat zulks van enig belang is verder.

BTW, kunnen jullie niet iemand vinden die de postcount wat optrekt hier, zoals joreiki?

 

Een reactie plaatsen

<< Home