donderdag, mei 31, 2007

Deskundige


Architects and Engineers for 9/11 Truth opende maandag zijn site. Zijn er dan toch professionele ingenieurs die twijfelen aan het officiële verhaal van de aanslagen van 9/11? U weet: een veelgehoord verwijt van debunkers is dat complotgelovigen niet kunnen terugvallen op echte deskundigen. Het barst van de theologen die denken dat ze overal verstand van hebben, en een enkele geflipte professor (Jones), maar dat is het wel.

Maar nu heeft een aantal kritische ingenieurs en architecten zich blijkbaar verenigd. Aanvankelijk leek het een eenmansactie van een zekere Richard Cage, maar inmiddels heeft zich een hele lijst arhitecten en ingenieurs voor een petitie aangemeld. Maar zoals gisteren al te lezen viel in de commentaren, zitten er een hoop rare namen tussen: bijvoorbeeld Jannes Beunhaas, Engineering Consultant Hoofddorp, Noord-Holland, Yuri A. Durak, en namen uit de serie South Park. Cage heeft zich duidelijk bij de neus laten nemen. Hoeveel van deze namen zijn nu echt?

Maar laten we het even over Cage zelf hebben. Die raakte geboeid door 9/11 nadat hij een radioshow van 9/11 predikant David Ray Griffin had gehoord. Al twintig jaar is hij architect en verantwoordelijk voor enkele 'vuurbestendige gebouwen', waaronder een campus van een middelbare school. Blijkbaar ben je dan 9/11 deskundige.

In een aantal videopresentaties komt de man echter niet verder dan het citeren van complotsites en het tonen van complotvideo's. Het lijkt wel alsof Cage niet verder heeft gezocht dan het internet. Geen moment hoor je de mening of zelfs maar de deskundigheid van Cage de architect of bouwkundige, maar de mening van Cage de papegaai.

Als je nu nog steeds denkt dat die plofwolkjes uit de instortende WTC torens explosieven zijn, en daarbij ook nog durft op te merken dat "dit voldoende is om de grootste sceptici te overtuigen", ben je niet goed bij je hoofd. Maar ja, Cage is dan ook geen explosievendeskundige en niet meer dan een architect van utiliteitsgebouwen. Desondanks heeft hij zelfs een uitgesproken mening over de echtheid van een videotape van Bin Laden. Blijkbaar hebben architecten daar ook verstand van.

Cage presenteert het een en ander ook nog op een toon alsof hij het allemaal zelf heeft bedacht. Toegegeven: als er vragen worden gesteld, is hij zo eerlijk om te zeggen dat zich niet overal in verdiept heeft, "omdat we al genoeg op ons bord hebben". Maar wie bedoelt hij nou eigenlijk met 'we' en wat ligt er eigenlijk op zijn bord? In ieder geval weinig dat hij zelf bedacht heeft.

Hier nog een mooie deskundige:

Labels:

74 Comments:

At 2:47 a.m., Blogger marxylius said...

Geen Zapruder 1 op 1 stukje ?

 
At 4:13 a.m., Anonymous Anoniem said...

Cage is een volstrekt integer persoon, waren er maar meer zoals hij die nu eens echt hun mond open durven doen en niet de al die leeghoofden volgen.... of heeft hij soms ook die hoer uit de bronkx geneukt....

 
At 6:48 a.m., Blogger Jay said...

Hehehehe, er staan 30 namen minder op de lijst vandaag :)

 
At 7:04 a.m., Blogger Billythekid said...

Cage is inderdaad geen arrogante losbol a la Jim Fetzer, maar roept te snel dingen die hij makkelijk had kunnen verifieren. Dat maakt hem weinig geloofwaardig.

 
At 9:24 a.m., Anonymous Anoniem said...

"Cage is inderdaad geen arrogante losbol a la Jim Fetzer, maar roept te snel dingen die hij makkelijk had kunnen verifieren. Dat maakt hem weinig geloofwaardig."

Zegt Billy voor de kerk van Braad.

 
At 11:17 a.m., Anonymous xaderp said...

Braad die weer een podium kwijt is waar hij z'n geraaskal kwijt kan :D

 
At 11:24 a.m., Anonymous Anoniem said...

Ja, Braad zit te zieken op Zapruder zag ik. Comment aan, comment uit. Ik vind dat Zapruder nog heel erg veel geduld heeft gehad met die lamlul. Overal wordt hij uitgekotst, echt niet alleen op Zapruder. Die werkeloze is geestesziek en wil ons ook ziek maken.

Maar wees blij, kan dat kutventje weer al zijn tijd hier komen opmaken.

Misschien kan Billy die knul overhalen eens een psychiater te bezoeken, maken wij wel een dossiertje van de de miljarden reacties die Braad in de loop der tijd over het hele internet heeft uitgebraakt.

Aan de éne kant vind eze alle complotters dom maar aan de andere kant hebben sites als Zapurder een onbedwingbare aantrekkingskracht op de sekte hier. Best raar. Geeft wel aan dat ze ergens bang voor zijn.

 
At 11:43 a.m., Anonymous Anoniem said...

Zo ene is opzeker een infiltrant. Niemand heeft zo veel tijd en getroost zoveel moeite om maar te blijven debunken. Hij was ook al bij het stormfront zij hij op dit log eens. Zeker weten dat juist de Braads de AIVDers zijn. Of Cidi. Normale mensen hebben echt niet zo veel tijd en laten zich echt niet zo lang afzeiken en uitkotsen als Braad. Braad is AVID.zeker.

 
At 12:30 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

shit, betrapt!!

Ja, hier op het AIVD-hoofdkantoor zitten we de hele dag weblogs uit te printen. Dan knippen we alle comments uit en die plakken we in de knipselmap. En tussendoor reaguren natuurlijk! Dat levert extra vakantiebonus op. Ik ga dit jaar maar weer naar Israël.

Maar wat ben jij reuzeslim Anoniem dat jij dit zo maar geraden hebt!! Je bent zeker helderziend, of niet? Je voelt dit soort dingen aan he?
Of noemt de dokter het eerder "psychotisch"?

 
At 12:57 p.m., Anonymous Kristof D. said...

Merkwaardig: complotters verwijten anderen dat ze niet kritisch denken, maar een ander geluid (dat afwijkt van hun eigen mening) wordt niet gewaardeerd. Hoe komt dat nou, jongens? Moeten we allemaal in jullie pas lopen? Lijkt er wel op he?

 
At 2:21 p.m., Anonymous Anoniem said...

Braad, je hebt gewoon een onwaarschijnlijke plaat voor je harses. Get a life. Dat krijg je ervan als je je leven lang andere mensen voor lul probeert te zetten. Nu moet niemand je meer.

 
At 2:34 p.m., Anonymous Anoniem said...

jannes beunhaas?

Hebben jullie dat verzonnen? Jaytje, Bram, Billy?

Stelletje kleuters.

 
At 2:37 p.m., Anonymous Rogier said...

Nee, het stond er echt en het geeft wel aan hoe onserieus die mijnheer Cage te werk gaat.

 
At 2:46 p.m., Anonymous Anoniem said...

dat het er stond heb ik ook wel gezien. Iedere submission werd meteen op de website getoond. Dat nodigt natuurlijk uit tot misbruik. Foutje van meneer Cage. Het is inmiddels hersteld.

Ik bedoelde:

Hebben jullie dat (jannes beunhaas)gesubmit, Billy, Bram of Jaytje?

 
At 3:55 p.m., Anonymous Han said...

Als je pretendeert om namens echte architecten en ingenieurs zo'n petitie in te dienen, doe het dan serieus. En doe dat niet aan de hand van een 'open inschrijfsysteem'. Lijkt me duidelijk.

 
At 4:47 p.m., Anonymous xaderp said...

Proost, Braad, al net zo impopulair als je grote vriend GWB

Heb je die WMD's nu al gevonden? Laughing stock of the Internet

 
At 5:25 p.m., Blogger Billythekid said...

Ik zie dat Braad weer eens is gebanned bij Flopruder. Het hele topic is op slot. Zo gaat dat bij de staatscensuur van onze complotters. Een alternatieve mening wordt niet geduld. HIV veroorzaakt geen AIDS en waag het niet om die stelling aan te vechten. 9/11 een inside job! Heb je een andere mening? Rot dan op.

 
At 5:45 p.m., Blogger Jay said...

Als je Braad een beetje had gevolgd Xaderpje, dan had je geweten dat hij dat hele sprookje dus ook niet gelooft. En nee, ik ben niet degene die die beunhaad erop heeft gezet. Jullie leven echt in de veronderstelling dat Braad, Billy en ik de enigen zijn die niet in die fantasieverhaaltjes van Zapruder geloven. Dat vind ik pas triest. Get a fecking clue dat jullie echt een lachtertje zijn, zoals ook op Nujij te zien is.

 
At 5:49 p.m., Anonymous Patman said...

Laat ik dan maar eens op Billyboy reageren.

Braat is voorgoed verbannen. Omdat jullie inhoudelijks nooit iets klaarspelen hier, gaan jullie nu met z'n allen achter het censuur argument staan. Is natuurlijk een zwaktebodf.

Braad is dieptriest mannetje dat alle discusiie frustreert. Hier ook. Daarom loopt het hier niet. Wat voor nut heeft te gaan reageren op een log waar een gefrustreerde werkeloze met veel te veel tijd niets anders doet dan een soort pissing-contest houden. Juist. Je moet wel dom zijn om dat te willen.

Braad is voldoende gewaarschuwd, doet nu net alsof hij de onschuld zelf is, zo'n zwakke persoonliljkheid is het kennelijk.

Met censuur heeft het natuurlijk niets te maken. Integendeel, we kregen zoveel klachten en braad was zo irritant aanwezig dat mensen niet meer gingen reageren. Dat is net zo erg voor je 'vrije' discussie als censuur. De meesten zijn hem inmiddels kots en kostziek, waarschijnlijk dat hij dat ook ziet en in plaats dat te zien als een signmaal normaal te gaan doen, is het zijn frustraties alleen nog maar gaan opdrijven.

Braad is kennelijk niet trots genoeg om gewoon Zapruder te laten voor wat het is, en niet dapper genoeg om een artikel te schrijven.

Geen respect. Helemaal niets. Een echte loser.

Wel nogh een vraag? Hoe normaal is het dat je de hele, maar dan ook echt de hele dag besteeds aan het spammen van items? Ik vind het echt heel triest.

 
At 5:52 p.m., Anonymous Patman said...

Spelvauten gratis, ben weer druk bezig Braad z'n onzin van het log te verwijderen. echt heel vreemd dit. Die knul is compleet aan het flippen.

Overal roepen dat het allemaal kneuzen zijn op Zapruder maar er zelf het hardst bij willen horen.

Echt bijzonder.

 
At 5:55 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

Zo, allebei de AIDS-topics op slot.
Ik heb toch echt geen onvertogen woord gebezigd. Tja, als je door Patman's mythe heen prikt dat er in 25 jaar AIDS-onderzoek niks bereikt zou zijn, of dat AIDS in Afrika een armoede-ziekte zou zijn, dan wordt ie boos.
Discussie mag daar inderdaad niet, of het MAG zogenaamd wel als de eindconclusies maar niet in het geding komen, want als je die bestrijd verkondig je "onzin".

Maar goed, ronde 1 is voor mij.
(Lees je mee, Patman? Je laat je weer enorm kennen.)

 
At 5:58 p.m., Anonymous Zap said...

Lol Patman,als ik jouw mag geloven dan moet Nujij jouw ook eigenlijk verbannen. Iedereen is je daar ook kots en kots misselijk.

 
At 5:59 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

ach, daar is ie al!! :D

We zijn pas begonnen, Patman.

Als het om miljoenen slachtoffers gaat, waaronder een aantal persoonlijke vrienden, dan laat zien waar ik sta.
De soort onzin die jij en morosoof Godschalk verkondigen is gewoon kwaadaardig. Ik ga niet uit de weg.

 
At 6:02 p.m., Anonymous Patman said...

Schrijf dan een artikel lamlul. Durf je dat dan weer niet. Niet dat we dat nu nog plaatsen, je hebt je kans gehad.

Bovendien zijn wij van mening dat juist de AIDS-orthodoxie al die mensen vermoord. Ons recht dat te onderbouwen. Simpel.

Je doet nu net alsof je echt begaan bent met mensen, maar ik geloof daar geen ruk van. Je bent gewoon een klein mannetje dat zich op z'n pik getrapt voelt.

Wat jij doet is echt super, super, super laf, dat begrijp jij ook.

 
At 6:04 p.m., Anonymous Patman said...

Nog beter, als jij echt oprecht begaan bent met die slachtoffers, begin je je eigen blogspot.

Net als Billy, niet dat ik het een goed log vind hier, maar hij doet het wel, en hij kan het ook nog eens volhouden. Op zich onderscheidt hij zich daarmee in ieder geval van 99% van de andere schreeuwers, zoals jij.

En dan ga je de ' dissidentie' aan de kaak stellen.

Ergens heb ik het gevoel dat je dat dan weer niet doet. Omdat je wel wilt rellen, maar niet echt moeite ergens in steken.

 
At 6:06 p.m., Anonymous Patman said...

Dus je grote bek over vrijheids van meningsuiting is ook maar heel erg gevijnst.

Jij zou goed passen tussen al die wetenschappers. Gewoon iedereen monddood maken die het niet met jouw fabels eens is.

Je laat je enooooooorm kennen in deze situatie

 
At 6:07 p.m., Blogger Jay said...

Zo, en nu opzouten. Ik ben je zat en aan de hoeveelheid mail die we krijgen meerderen met ons.
Patman (lid) | 31-05-2007 11:29


Ik vraag me af van wie die mailtjes komen. Heb je niet een paar voorbeelden Patman?

 
At 6:07 p.m., Anonymous Patman said...

" Zap zei...

Lol Patman,als ik jouw mag geloven dan moet Nujij jouw ook eigenlijk verbannen. Iedereen is je daar ook kots en kots misselijk. "

Volgens mij heb ik daar nog nooit gereageerd

 
At 6:08 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

Braad is voldoende gewaarschuwd, doet nu net alsof hij de onschuld zelf is, zo'n zwakke persoonliljkheid is het kennelijk.

hahaha, het zit je dwars he, dat ik werkelijk helemaal nergens inga op die ban? Alsof ik ermee zou zitten! Het enige gevolg is dat ik steeds opnieuw dezelfde berichten moet plaatsen omdat je ze weghaalt, maar dat je daarmee toch niet tegenhoudt dat hetgeen ik wil zeggen steeds weer opnieuw verschijnt.
Tenzij..
1. je het topic dichtgooit
2. Reacties alleen voor leden maakt.

Beide is een knieval die je liever niet zou maken..

Degene die de vermoorde onschuld speelt ben je zelf, door eerst al m'n berichten weg te halen en vervolgens een betoog schrijft over wat ik wel allemaal niet gezegd, gescholden en gedaan zou hebben in de gedelete comments, terwijl je best weet dat dat grote onzin is. Er is geen onvertogen woord over m'n lippen gekomen, en dat zit je gruwelijk dwars. Hahaha!
Mij heb je er niet mee!

 
At 6:09 p.m., Blogger Jay said...

Wie is dan die Zapruder Inc die daar steeds die dingen plaatst Patman?

 
At 6:09 p.m., Anonymous Patman said...

"hahaha, het zit je dwars he, dat ik werkelijk helemaal nergens inga op die ban? Alsof ik ermee zou zitten! Het enige gevolg is dat ik steeds opnieuw dezelfde berichten moet plaatsen omdat je ze weghaalt, maar dat je daarmee toch niet tegenhoudt dat hetgeen ik wil zeggen steeds weer opnieuw verschijnt.
Tenzij..
1. je het topic dichtgooit
2. Reacties alleen voor leden maakt.

Beide is een knieval die je liever niet zou maken.. "


Maar dat zegt het toch precies. Een pissing contest. Jij bent een soort minkukelig machtwellustelingtje (zolang het maar anoniem kan) en voor jou heeft het niets met idealen of een goede zaak te maken.

Heel stoer.

 
At 6:10 p.m., Anonymous Patman said...

" Wie is dan die Zapruder Inc die daar steeds die dingen plaatst Patman?"

Daty is onze account, maar artikelen plaatsen is precies de bedoeling van die site. Reageren daar doe ik niet. Iedereen mag alle artikelen plaatsen die hij wil, daar zit je niemand mee in de weg.

 
At 6:11 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

Schrijf dan een artikel lamlul. Durf je dat dan weer niet. Niet dat we dat nu nog plaatsen, je hebt je kans gehad.

Ja, en dan zeker de Kortjakje behandeling krijgen. "Je mag wat schrijven maar we hebben het al lang gedunkt hoor!" en ondertussen 90% van de punten waarmee ie aankwam niet adresseren.
En dan maar roepen: "kijk, we laten het tegengeluid ook horen".

Om nog maar niet te spreken hoe je 'm probeerde te naaien met je boekje (dat er vooralsnog niet gekomen is)

 
At 6:12 p.m., Blogger Jay said...

Helaas zijn er dus een hele hoop mensen die berichten dus spuugzat zijn zoals in de reacties te lezen valt. Maar dat zal jou een wost wezen natuurlijk, zolang jij Zapruder maar kan pimpen toch?

 
At 6:15 p.m., Anonymous Anoniem said...

" Maar dat zal jou een wost wezen natuurlijk, zolang jij Zapruder maar kan pimpen toch?"

Ja. Dat lijkt me logisch. Is ook niets mis mee. Wat is dit voor een vreemde vraag?

 
At 6:16 p.m., Anonymous Anoniem said...

"Om nog maar niet te spreken hoe je 'm probeerde te naaien met je boekje (dat er vooralsnog niet gekomen is)"

Naaien met dat boekje? Wat lul jij nou? En wat heeft dat er mee te maken. Punt is dat jij een laf mannetje bent zich verlaagt tot een soort site-terrorisme.

 
At 6:17 p.m., Blogger Jay said...

Het zal mij een worst wezen dat jullie die boel daar volspammen, maar andere berichten worden zo ondergesneeuwd, maar eelijk gezegd heb ik het idee dat jullie dat niet veel uitmaakt. Kunnen jullie niet gewoon wekelijks een bericht plaatsen en het daarbij laten. Dan worden jullie ook niet meer met de nek aangekeken daar. Nu schiet je je doel namelijk hopeloos voorbij Patman.

 
At 6:17 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

Maar dat zegt het toch precies. Een pissing contest. Jij bent een soort minkukelig machtwellustelingtje (zolang het maar anoniem kan) en voor jou heeft het niets met idealen of een goede zaak te maken.

Ja makkelijk weer he! Maandenlang ga je niet in op de dingen die ik aandraag. Steeds verzin je wel weer iets om me te verwijderen. En nu ga je mij lekker beschuldigen van een pissing contest.

Weet je wat? Dat is het nu ook. Had je maar niet met die kinderachtige ban-spelletjes moeten beginnen ("jij hebt Antagonizer een nazi genoemd!". Ach guttegut, en de context laat je maar mooi weg). En ja, het is 100% uit overtuiging. Je hebt geen idee hoe pissed off ik ben over de bagetellisering van een van de grootste problemen van Afrika en de stigmatisering van AIDS-patienten in Nederland. Werkelijk geen idee.

 
At 6:18 p.m., Anonymous Anoniem said...

"En ja, het is 100% uit overtuiging. Je hebt geen idee hoe pissed off ik ben over de bagetellisering van een van de grootste problemen van Afrika en de stigmatisering van AIDS-patienten in Nederland. Werkelijk geen idee."

Ach gossie. Begin een eigen site. En wie zegt dat jij gelijk hebt met jouw standpunten. Nogal arrogant.

 
At 6:20 p.m., Anonymous Anoniem said...

Misschien moet je ook zo fanatiek in de bres springen voor al die Irak slachtoffers.

 
At 6:20 p.m., Blogger Jay said...

Best gewaardeerd
Bury-knop op NUjij voor Zapruder & co

9 uur 28 minuten geleden door Sas25
Vind jij Zapruder ook zo irritant? Moet er geen knop komen om berichten naar beneden te brengen? Stem dan hier!
www.nujij.nl »
88 reacties Tell a friend Algemeen 73 clicks


Dit zegt toch genoeg Patman.

 
At 6:21 p.m., Anonymous Zap said...

Patman
''Gewoon iedereen monddood maken die het niet met jouw fabels eens is.''

Ehm, ik herken iets wat een bepaalde forum ook doet, weet niet meer welke precies.

Anoniem
''Ja. Dat lijkt me logisch. Is ook niets mis mee. Wat is dit voor een vreemde vraag?''

Zapruder is toch zo begaan met de mensen? Zo lukt dat niet echt he?

 
At 6:22 p.m., Anonymous Anoniem said...

wat zegt het precies?

 
At 6:25 p.m., Blogger Jay said...

Dat de meeste mensen op Nujij, Zapruder dus aardig zat zijn en dat hebben jullie snel voor elkaar gekregen. Maar wat ik al dacht interesseert je dat geen ene moer.

 
At 6:26 p.m., Blogger Jay said...

Maar spam je rot daar zou ik zeggen, dan weet je in ieder geval zeker dat niemand jullie daar nog ooit serieus zal nemen.

 
At 6:31 p.m., Anonymous Anoniem said...

Ik weet niet, waar baseer je dat op. We hebben al een week lang 60% meer bezoekers en die bezoekers klikken zich rot over de hele site.

Dat een paar mensen roepen dat ze ons zat zijn, wil niet zeggen dat dat ook daadwerkelijk de mening van de meerderheid is.

 
At 6:34 p.m., Blogger Jay said...

Zelfs in andere posts worden jullie genoemd. Dan noemen ze jullie alleen Z. Maar leef je lekker uit knul. Spam erop los. Verziek de boel lekker voor de rest daar.

 
At 6:36 p.m., Blogger Jay said...

En wees maar trots op al die extra bezoekers. Kunnen jullie daar ook weer jullie dweilverhalen aan kwijt. Als je geluk hebt trappen ze er nog in ook! Missie volbracht.

 
At 6:38 p.m., Blogger Jay said...

Ik weet niet, waar baseer je dat op. We hebben al een week lang 60% meer bezoekers en die bezoekers klikken zich rot over de hele site.

En dat betekent automatisch dat ze die onzin allemaal geloven zeker.

 
At 6:46 p.m., Anonymous Han said...

"Braad is voldoende gewaarschuwd"

Het lijkt gvd de Spaanse inquisitie wel.

"Met censuur heeft het natuurlijk niets te maken. Integendeel, we kregen zoveel klachten en braad was zo irritant aanwezig dat mensen niet meer gingen reageren."

Dat verzin je ter plekke, Patman. De enige(n) die als moderator opereren ben jij en anderhalve paardenkop. En hoezo, mensen reageerden niet? Ik lees tal van reacties. Het zijn alleen reacties die jij en je (2) collega's niet kan verdragen en dus moet Braad zijn mond houden.

 
At 6:55 p.m., Anonymous MooieBraadDag said...

Als je nu nog steeds denkt dat die plofwolkjes uit de instortende WTC torens explosieven zijn, en daarbij ook nog durft op te merken dat "dit voldoende is om de grootste sceptici te overtuigen", ben je niet goed bij je hoofd.

Bingo, weer een topstuk van Billy. De argumenten spuiten weer van het beeldscherm af.

Braad, arme jongen. Gecondoleerd en ik vond het schattig hoe je op 7 manieren toch nog probeerde een post te zetten na je ban.

 
At 7:06 p.m., Anonymous Anoniem said...

7 manieren? Was het maar zo'n feest. Braad heeft de hele dag niets anders zitten doen dan van proxy naar proxy hoppen en proberen de site te spammen. Echt heel bijzonder, had ik echt nog nooit eerder meegemaakt. Ik heb wel 20, 30 IP-adressen voorbij zien komen. Was helemaal aan het flippen volgens mij. Patman

 
At 7:10 p.m., Blogger Jay said...

Patman, Braad heeft al aangegeven dat dit een erg persoonlijk odnerwerp is, dus lijkt me logisch dat hij daar nogal fel op reageert. Hopelijk snap je dat ook.

 
At 7:11 p.m., Anonymous Han said...

"Hoe normaal is het dat je de hele, maar dan ook echt de hele dag besteedt aan het spammen van items? Ik vind het echt heel triest."

Zoals ik het inschat, Patman, besteed jij aanzienlijk deel van je tijd aan het verzorgen van een site waaraan je volgens mij geen cent verdient, dus dit lijkt mij een pot verwijt de ketel argument.

Dat hele Zapruder lijkt me een hobby - obsessie? - van je die aardig uit de hand aan het lopen is. Wat deed je eigenlijk met je tijd voordat je die site begon? Kom je eigenlijk nog aan echt werk toe? Of schiet dat er bij in? En met welk doel: erg veel aanhang win je er niet mee, behalve een groepje trouwe volgelingen.

Het woord spammen is kenmerkend voor je houding: als je controversiële ideeën voor het voetlicht brengt, waarvan je van tevoren weet dat sommigen het daarmee oneens zijn, kijk dan niet raar op dat daar kritisch op gereageerd wordt. Je wilt een discussie aanzwengelen, maar staat als het er op aankomt geen discussie toe.

Een beetje psycholoog herkent in je houding iemand die zo vreselijk onzeker van zichzelf is dat hij geen enkele kritiek kan verdragen. En die omwille van het gelijk hebben gelijk wil halen omdat het zijn zelfwaarde versterkt. Al kan ik de reactie daarop wel weer raden.

 
At 7:15 p.m., Anonymous Anoniem said...

Dat klinkt heel logisch, als je onzeker bent begin je een complotsite zodat je zeker weet dat vrijwel iedereen je zal gaan afzeiken zonder ooit een regel gelezen te hebben. Super. Klip en klaar die analyse.... ;)

Net eigenlijk als al jullie analyses hier...

 
At 7:17 p.m., Blogger Jay said...

Misschien waren dat wel die 60% extra bezoekers die jullie hebben gehad die nu dus zo fel tegen jullie zijn. Of had je daar nog niet aan gedacht.

 
At 7:21 p.m., Blogger Jay said...

En ik lees zo een beetje elke analyse die jullie op die site plempen Patman, daarna ga ik allen zelf verder zoeken en dan blijkt het meeste uit jullie stukken alleen nooit te kloppen, maar dat terzijde.

 
At 7:42 p.m., Blogger Billythekid said...

De gespamde Zapruder stukjes bij Nujij.nl maken in een oogopslag duidelijk wat het probleem is: De Zapruder aanhang spamt de berichten, waar ze dan zelf weer op reageren, maar de waardering voor die stukjes en de (ondersteunende) reacties is elke keer in het rood. De verhouding volume/waardering klopt dus niet.

 
At 7:43 p.m., Blogger Jay said...

Hier heb je trouwens die Hydrocarbon Law van Irak die ik maar niet kon vinden op Zapruder.

DRAFT OIL AND GAS LAW PREPARED BY THE COMMITTEE ON 15 FEBRUARY 2007
4
PREAMBLE
WHEREAS the Republic of Iraq has entered a new era after the adoption of the Constitution
In 2005;
WHEREAS, Article 111 of the said Constitution declares that Oil and Gas are owned by all
the people of Iraq in all the Regions and Governorates;
WHEREAS, Articles 110, 112, 114 and 115, seen in the light of Article 111, broadly define
the authorities and responsibilities of the Federal, Regional and Governorate Authorities
including those in the Petroleum sector;
WHEREAS, the Iraq Republic is endowed with rich Oil and Gas resources, a great portion of
which is already discovered and ready for Development whilst more Petroleum resources are
yet to be discovered;
WHEREAS, Iraq's Production capacity during the last decades has been low and at great
disparity with its exceptionally rich Oil and Gas resources;
WHEREAS, the Iraqi people find themselves at the crossroad to a new and more prosperous
future which will require quick and substantial funding of reconstruction and modernization
projects;
WHEREAS revenues from Oil and Gas represent the most important basis for redeveloping
the country in general and the Iraqi economy, in particular on sustainable and robust basis in
a planned and coordinated manner that takes into consideration the objectives of the
Constitution, including the unity of the Iraq Republic, the exhaustible nature of Petroleum
resources, the need for preserving the environment;


Valt allemaal best mee dus die nieuwe wet. Jullie hadden beter kunnen gaan ouwehoeren toen Saddam daar nog aan de macht was eerlijk gezegd.

 
At 8:02 p.m., Anonymous Rogier said...

Zojuist van Zapruder geplukt:

"ALLE reacties die afkomstig zijn van Braad, zullen worden verwijderd. Nu en in de toekomst. Ik trap er niet voor de 3e (4e?) keer in. Hij heeft genoeg kansen gehad. Nu is hij weer poeslief - de zielepiet, wat heeft hij het toch zwaar met al die boze moderatoren op al die forums die hem al uitgekakt hebben - maar al snel wordt weer draadje na draadje verziekt en hebben veel bezoekers geen lust meer om zich überhaupt nog met de discussie te bemoeien. Worden wij overspoelt met klachten. Nieuwe bezoekers kijken wel uit om het risico te lopen onbeschoft te worden uitgefoeterd op allerlei oninhoudelijke onzi"

Fijn, en zo worden alle dissidentjes die niet willen roepen wat Mao Patman vindt stelselmatig de deur uitgewerkt, zodat een stelletje saaie jaknikkers overblijft. Ik moet nu al gapen.

 
At 8:04 p.m., Anonymous Anoniem said...

Volgens mij heb je de preambule te pakken, of dacht je dat die wet zo kort was.

 
At 9:12 p.m., Anonymous Braad Spitt said...

sja, en ik had ook zoveel mensen onfatsoenlijk uitgefoeterd over oninhoudelijke zaken.. :|

 
At 10:35 p.m., Anonymous Anoniem said...

"Patman, Braad heeft al aangegeven dat dit een erg persoonlijk odnerwerp is, dus lijkt me logisch dat hij daar nogal fel op reageert. Hopelijk snap je dat ook."

Ah. En voor de 7,8 seropositieve personen die ons meehelpen met de artikelenserie en voor ons zelf is het niet persoonlijk ofzo?

Braad moet niet egoistisch zijn. 'Zijn' standpunt krijgt voldoende media-aandacht, dat van onze AIDS-patienten krijgt geen mediaaandacht, anders dan bij ons.

Braad zoekt gewoon een reden om de site te terroriseren. Simpel. Als hij ons zover zou krijgen dat we de comments sluiten kunnen we helemaal gaan zeggen wat we willen zonder dat mensen ons daarop aanspreken. Kennelijk stuurt hij daar op aan, dus zo oprecht betrokken is hij ook weer niet.

Als hij echt oprecht was, had hij het aanbod een artikel te schrijven met twee handen aangepakt.

Dus rot maar op met persoonlijk betrokken of zeg het persoonlijk tegen onze seropositieven...

Ik begin trouwens extreem moe te worden van de negatieve sfeer die hier hangt en soms ook naar onze site doordruppelt. Alleen dat al is voor mij een reden om mensen te vragen om te vertrellen. Ik doe dit voor ' mijn lol' , het kost met zo 3000 euro per kwartaal aan software, bandbreedte en serverhuur, ik steek heel erg veel duurbetaalde (want free-lancer) tijd erin, het laatste waar ik eigenlijk op zit te wachten is dit soort gezeik of mensen die zelf nog nooit een principe hebben gehad die me gaan vertellen dat ik miljoenen Afrikanen de dood in wens.

Patman

 
At 12:40 a.m., Anonymous Braad Spitt said...

Vertellen dat er in Nederland 13.000 seropostieve mensen doodgaan aan AIDS, of vertellen dat AIDS in Afrika een armoede-ziekte is heeft werkelijk GEEN ZAK te maken met het verhaal van die 7-8 nederlandse seropositieven die achter je staan.

Dat zijn gewoon fabels, wat je ook wil geloven over HIV en AIDS.

En flikker toch eens godverdomme op met het aanbieden van "een eigen verhaal op Zapruder". Kortjakje heeft dat gedaan, en het is duidelijk wat er dan gebeurt.
Er wordt niet echt op gereageerd, maar er wordt heel hard geroepen dat alles al "debunked" is (Patman schijnt te denken dat als je een weerword geeft dat dat automatisch een debunk is, maar zo werkt dat niet), wordt er niet echt gediscussieerd over de punten, maar wordt het stukje wel des te harder aangegegrepen als "zie je nou, wij kunnen alles weerleggen".

Dit soort stukjes moeten er alleen voor zorgen dat er een illusie is van een echte discussie, maar die is er niet, want wie aan de conclusies tornt die vooraf al bepaald zijn, wordt vroeger of later beschuldigd van het verkondigen van onzin, of het tonen van cognitieve dissonantie, etc. etc.

Patman heeft besloten dat HIV niet bestaat (in tegenstelling tot bv. Peter Duesberg), dus moet de eindconclusie van de discussie zijn dat HIV niet bestaat. Iets anders wordt niet getolereerd.

 
At 6:52 a.m., Blogger Billythekid said...

"Braad moet niet egoistisch zijn. 'Zijn' standpunt krijgt voldoende media-aandacht, dat van onze AIDS-patienten krijgt geen mediaaandacht, anders dan bij ons"

De aap uit de mouw. Mensen die anders denken dan wijzelf moeten maar oprotten. Het staat er letterlijk.

 
At 9:06 a.m., Blogger Jay said...

Volgens mij heb je de preambule te pakken, of dacht je dat die wet zo kort was.

Dit is het enige wat er tot nu toe bekend is, omdat dit een draft versie is. Tenzij jij natuurlijk contacten in de Iraakse regering hebt en de gehele wet hebt kunnen inzien. Dus laat jij die gehele wet maar eens zien Patman waar je zoveel commentaar op hebt.

 
At 12:39 p.m., Anonymous Anoniem said...

De Irakezen hebben er niet voor niets kritiek op.

Bijgaand wat verwijzingen, ook MSM.

 
At 1:07 p.m., Blogger Jay said...

Zo zijn er ook zat Iraakse voorstanders van de wetten. De protesten komen ook vanuit de regio's waar een hoop olie zit, want die vinden dus niet dat de olie inkomsten gelijkmatig over geheel Irak verdeeld moet worden, maar dat zij dus recht hebben op meer inkomsten.

Hier een positief stukje daarover dus.

http://www.slate.com/id/2161629/

 
At 2:38 p.m., Anonymous Donkerdoorn said...

Hier is de eerste draft, en met wat doorklikken Arabisch/Engels.
http://zapruder.nl/forums/viewthread/8274/
Nou Jay. Ik durf te wedden dat je er enorm genuanceerde mening over gaat hebben. Zoals bijvoorbeeld, zoals je nu zelf aanhaalt, dat de wet juist eenheid bewerkstelligd.

 
At 3:47 p.m., Blogger Jay said...

Dat is de draft uit januari 2007 en niet die uit februari 2007 die ik dus liet zien. Maar leuk geprobeerd.

 
At 3:55 p.m., Anonymous Donkerdoorn said...

Wat ben je ook een naar ventje..

http://priceofoil.org/wp-content/uploads/2007/03/Iraqoillaw021507.pdf

Succes Jay....

 
At 4:10 p.m., Anonymous Donkerdoorn said...

Ow, die had je al. Anyway, dit is de versie waar het om gaat en waar het bezwaar tegen is. Zoals je kunt lezen is de allocatie van de opbrengsten voor maar 7% aan regio's. De vorming van een "supercompany" is met name het probleem. Cq, gewoon de Saddam situatie....

 
At 4:11 p.m., Blogger Jay said...

Ah ik zie dat daar nu wel de nieuwe versie opstaat, maar dat die nog niet geanaliseerd is door Al-Ghad. Ik zal vanavond die analyse eens bekijken in ieder geval Donkerdoorn als ik er tijd voor heb dan, anders wordt het morgenavond.

 
At 4:15 p.m., Blogger Jay said...

Mijn excuses, ik had die nieuwe versie even over het hoofd gezien op die site Donkerdoorn.

 

Een reactie posten

<< Home