vrijdag, november 24, 2006

Kater


Hoe heeft de achterban van de Partij voor de Waarheid de kater van de verkiezingsnederlaag verwerkt? We hebben geen enkel idee. Het is, afgezien van een enkele opmerking, opvallend rustig gebleven in de forums. Alsof iedereen het maar zo snel mogelijk wil vergeten.

Maar raar is het wel. De Partij voor de Waarheid is voortgekomen uit Ditkannietwaarzijn, maar waarmee opende die site een dag na de verkiezingen? Niet met met het nieuws dat het helaas niet gelukt was. Ook niet met een bedankje van Jan van Aken, de lijstduwer van de Partij van de Waarheid. Wel met het nieuws dat Hitachi een prototype ‘mindswitch’ heeft ontwikkeld zodat je met je gedachen apparaten kunt besturen. Breaking news, ongetwijfeld.

Een achterbanner bij DKNWZ: "Hmm…de verkiezingen zijn voorbij. Geen topic op deze site over de uitslag? Geen bespreking van de resultaten? Geen reacties van de mensen van Lijst 14 ? Vreemd…"

Inderdaad, vreemd. Dagelijks verschijnen er tal van berichten bij DKNWZ: over de JSF, George W. Bush, het verdwijnen van Habeas Corpus en het islam-extremisme, en reageren doorgaans tientallen complotdenkers met verwijzingen naar videofilmpjes en websites waar het allemaal nog eens haarfijn wordt uitgelegd, maar het geluid uit de eigen gelederen kan blijkbaar niet worden verwoord.

Enkele betrokkenen van Lijst 14 hebben wel gereageerd. Volgens Huub Poortman - de nummer 1 - riepen lijstgenoten geregeld dingen als "We komen er allemaal in". Maar strategie om dat doel te bereiken, nee dus.

Poortman's somberste verwachtingen zijn ver overtroffen, zo schrijft hij in zijn dagboek. "Dat wij het niet zouden halen, bleek al in de laatste campagneweek. Er heerste in de media een adembenemende stilte rondom Lijst 14."

Zouden ze bij Lijst 14 de nederlaag hebben zien aankomen? Op de dag van de verkiezingen beweerde Lijst 14 doodleuk dat een bestuurlijke blunder van Minister A. Nicolaï voor Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties er de oorzaak van is dat in 311 gemeenten de verkiezingen van de leden van de Tweede Kamer der Staten-Generaal op 22 november 2006 niet rechtsgeldig zijn en zullen moeten worden overgedaan. Was dit een poging tot bestuurlijke chantage?

Kandidaat Edgar Wortmann, niet van de PvdW, wel van Lijst 14, reageerde ook, maar via Zapruder: "Qua aantallen zijn we ongevaarlijk. Dat is ook wel fijn. Ik moet ofwel heel bekend worden. Ofwel onbeduidend. Anders wordt het gevaarlijk." En in dezelfde reactie: "De AIVD kijkt mee."

Natuurlijk, aan de Dokter van der Stamstraat in Leidschendam spellen ze iedere dag Ditkannietwaarzijn, Zapruder en Eqgen. Maar dan wel tussen de middag of tijdens een Cup-a-Soup moment, bij wijze van leedvermaak.

Is het een wonder dat de PvdW niet serieus werd genomen?

Labels:

12 Comments:

At 7:35 a.m., Blogger Jay said...

Hahahaha, ze lopen nu te gillen bij Ditkannietwaarzijn dat de verkiezingen niet geldig zijn :)

Alsof nieuwe verkiezingen wat zullen veranderen in de uitslag voor lijst 14 :)

 
At 9:32 a.m., Blogger Democrat said...

Natuurlijk, aan de Dokter van der Stamstraat in Leidschendam spellen ze iedere dag Ditkannietwaarzijn, Zapruder en Eqgen. Maar dan wel tussen de middag of tijdens een Cup-of-Soup moment, bij wijze van leedvermaak.

Zowaar een stukje humor. Moet je vasthouden, Billy ;)

 
At 10:06 a.m., Anonymous Arminius said...

Geweldig stuk weer Billy. Kom hier tegenwoordig elke dag. Pas maar op straks wordt je nog beroemder als DKNWZ.nl hahahaha!

 
At 2:26 p.m., Blogger Braad Spitt said...

@Billy:
waar op Zapruder is die reactie van Wortmann te vinden?

 
At 3:14 p.m., Blogger Democrat said...

Ik denk dat je in het forum moet zoeken, Braad.

Overigens fijn idee om te weten dat Billy meeleest op Zapruder: de staat wordt bewaakt.

 
At 3:32 p.m., Anonymous Rastaman said...

Toevallig stond het draadje nog paraat in dat wel erg moeilijk doorzoekbare forum:

http://www.vkmag.com/forums/viewthread/6347/P180/

 
At 3:33 p.m., Anonymous Rastaman said...

Grr, ik krijg de URL er niet in zijn geheel op: het draadje heet Op naar Den Haag.

 
At 4:30 p.m., Blogger Braad Spitt said...

Dank Rastaman, gevonden!

Overigens werken HTML-tags op deze site, je kan zo een linkje maken:

< a href="http://www.hierjeurl.com" > linktitel < /a >

maar dan zonder spaties bij de haakjes.

Als je Firefox gebruikt kan je de BBCode extensie installeren; die doet het bijna vanzelf..

 
At 5:22 p.m., Blogger Democrat said...

Mooie tip, Braad, thx.

 
At 4:11 p.m., Anonymous Rick said...

Kijk daar hebben we tenminste iets aan, alleen werkt het niet bij Firefox versie 2.0 maar evengoed een goede tip.

 
At 4:11 p.m., Anonymous Rick said...

Die extentie bedoel ik dan hé!

 
At 6:17 p.m., Blogger Braad Spitt said...

die extensie werkt prima in FF2.0

 

Een reactie posten

<< Home