donderdag, juni 28, 2007

Mineta


Zo zijn onze manieren. Onlangs waren er nieuwe simulaties van de Amerikaanse Purdue Universiteit (Indiana) van de aanslagen op de WTC torens. De universiteit zegt zelf dat het om de meest gedetailleerde simulaties tot nu toe gaat, waaraan jaren is gesleuteld. Maar complotters maken gehakt van het onderzoek en hebben naar verluidt de onderzoekers bedreigd. "Dit was niet het soort reacties dat ik verwacht had," zegt hoogleraar Mete Sozen.

De Purdue Universiteit volgt in zijn analyses de officiële theorie, wat door de complotters natuurlijk weer wordt gezien als partijdig. Het argument: de universiteit heeft banden met de overheid. Het verknipte denkraamwerk van de truthers: alles en iedereen zit in het complot.

En dan was er deze week het verhaal van Norman Mineta, de voormalige verkeersminister, die zich op 11 september bevond in het Presidential Emergency Operations Center, een beveiligde bunker bij het Witte Huis, van waaruit vice president Dick Cheney de gebeurtenissen van die dag volgde. Men wist dat er een onbekend vliegtuig op het Pentagon afkoerste, maar Cheney zou geen orders hebben gegeven om het neer te halen. Ook niet toen een jongeman volgens Mineta tegen Cheney zei dat het vliegtuig zich nog maar op tien mijl afstand van het Pentagon bevond. "Heb je mij iets anders horen zeggen," zou Cheney de jongen hebben toegebeten.

Complotters hechten veel te veel waarde aan dit verhaal. Ze denken dat Cheney het vliegtuig met opzet tegen het Pentagon liet vliegen. Achteraf is het heel makkelijk om te beweren dat Cheney had kunnen weten van een derde aanval na de twee eerste aanvallen op de WTC torens, maar in de chaos en verwarring dat die dag is het begrijpelijk dat je niet zomaar een vliegtuig vol onschuldige passagiers neerhaalt als je geen absolute zekerheid hebt over wat er gaat gebeuren. Voor hetzelfde geld hadden de kapers een eisenpakket op tafel gelegd, zoals bij eerdere kapingen gebruikelijk was.

Truthers uit Seattle hebben Mineta onlangs gesproken, en die bevestigde het verhaal nog eens. Ze vinden het verdacht dat Cheney zich al zo vroeg in de bunker bevond, maar het lijkt er sterk op dat Mineta zich in de tijd heeft vergist, en wat hij heeft gehoord mogelijk helemaal geen betrekking had op de aanval op het Pentagon. Want volgens andere verklaringen kwam Cheney pas tegen 10 uur de bunker binnen, ongeveer een kwartier nadat het Pentagon was geraakt. In dat geval zouden de opmerkingen die Mineta hoorde betrekking hebben gehad op het vliegtuig dat uiteindelijk verongelukte in Shanksville. Dat past logischer in het tijdbeeld.

Labels: ,

14 Comments:

At 9:23 a.m., Anonymous Anoniem said...

Billý&Co hebben geen manieren.
Alleen Nazi gedrag van onschuldige mensen vervolgen in plaats van een inhoudelijke discussie.
Zit dat Nazigedrag al lang in jullie bloed?

 
At 9:45 a.m., Anonymous Crap said...

Wartaal

 
At 11:28 a.m., Anonymous xaderp said...

Wat een verdraaingen en leugens weer door Billy the Shill...

Norman Mineta zegt heel duidelijk dat het gaat over het vliegtuig dat het Pentagon invloog...

http://www.youtube.com/watch?v=bDfdOwt2v3Y

 
At 12:35 p.m., Anonymous bee said...

Eigenlijk moet je de complotters geven wat ze zo graag willen hebben.

Een onafhankelijk onderzoek? Prima.

Oh, niemand die ook maar enigszins aan de regering is gelieerd mag meedoen? Nou ja, goed dan.

Wat...wetenschappers, met name geverseerd in de gebieden waarover het gaat (o.a. bouwkunde, metallurgie) zijn verdacht? Oké, dan doen die ook niet mee. Iemand die voor een universiteit werkt kan sowieso niet, omdat de universiteit afhankelijk is van geld van de overheid. Wetenschappers die voor 'de markt' werken zijn natuurlijk helemaal uit den boze.

Overheidsmedewerkers dan? Nee, natuurlijk niet - die zitten in het complot of worden simpelweg gemanipuleerd door hogere krachten.

Misschien dan mensen van de media die ter plaatse waren op 9/11? Uiteraard niet, de media wordt gecontroleerd door hogere machten, dus die lui zijn ook verdacht. Geloof niet wat ze zeggen!!

Nou...hmmm...oké, dan mensen van de brandweer, de politie, rescuewerkers in NY, Washington en Shanksville...oh nee, natuurlijk...ook overheid!

De boer dan in Shanksville, mag die meedoen?

"wat heeft de boer verklaard?"

Dat hij een vliegtuig zag neerstoren.

"nee, dan mag hij niet meedoen!".

----------------------------------

Wat een circus zal dat worden zeg, dat 'onafhankelijke onderzoek'. Ik wil het weleens zien, een zaal vol paranoide geesten, waarzeggers, volksmenners en beroepqueleranten. Alsof ze het ook maar op een concreet punt eens kunnen worden. Mijn inschatting is dat de voorzitter al direct een motie van wantrouwen aan zijn broek krijgt, als iemand suggereert dat de neef van de buurman van de voorzitter een klasgenoot was van Laura Bush.

 
At 1:20 p.m., Anonymous Anoniem said...

"Men wist dat er een onbekend vliegtuig op het Pentagon afkoerste, maar Cheney zou geen orders hebben gegeven om het neer te halen. Ook niet toen een jongeman volgens Mineta tegen Cheney zei dat het vliegtuig zich nog maar op tien mijl afstand van het Pentagon bevond. "Heb je mij iets anders horen zeggen," zou Cheney de jongen hebben toegebeten."

Er werd gevraagd of de order nog steeds geldig was. Echter is er nooit gespecificeerd wat die order dan wel was, dus da's slechts interpretatie.

 
At 1:46 p.m., Anonymous Anoniem said...

Complotters hechten veel te veel waarde aan dit verhaal. Ze denken dat Cheney het vliegtuig met opzet tegen het Pentagon liet vliegen. Achteraf is het heel makkelijk om te beweren dat Cheney had kunnen weten van een derde aanval na de twee eerste aanvallen op de WTC torens, maar in de chaos en verwarring dat die dag is het begrijpelijk dat je niet zomaar een vliegtuig vol onschuldige passagiers neerhaalt als je geen absolute zekerheid hebt over wat er gaat gebeuren. Voor hetzelfde geld hadden de kapers een eisenpakket op tafel gelegd, zoals bij eerdere kapingen gebruikelijk was.

De kernvraag is of Mineta het had over orders die kwamen (of 'still standing' bleven) voordat het vliegtuig het Pentagon raakte of niet. Die vraag lijkt in het voordeel van vóór inslag in het Pentagon te zijn beslecht. Dat zou anders zijn als je Mineta van alzheimer of vergeetachtigheid beticht.

Wat daarvan de consequenties zijn is een tweede. Billy spreekt van 'begrijpelijkheid'. Ik spreek van de schijn tegen hebben. De laatste acties van de 'veep' werken ook niet in zijn voordeel. De man is slecht nieuws, maar daarover zullen de meningen vast minder verdeeld zijn.

 
At 3:12 p.m., Anonymous Han said...

"Norman Mineta zegt heel duidelijk dat het gaat over het vliegtuig dat het Pentagon invloog..."

O ja? Of dacht hij dat achteraf? En waarom heeft hij de emoties rond de impact dan niet meegemaakt, maar heeft hij wel de opmerkingen over Skanksville onthouden?

 
At 8:19 p.m., Blogger Hans said...

Het lijkt me dat de heren in de bunker het wel degelijk over vlucht 77 hebben gehad.
Shanksville ligt nl. veel verder weg dan 10 mijl.
Als Mineta in de bunker bij het Witte Huis zat, dan heeft hij de inslag in het Pentagon helemaal niet gehoord of gevoeld.
Als hij naar buiten was gelopen, dan had hij misschien de rookpluim gezien aan de overkant van de Potomac.
Dus hij zal ook wel niet erg in de war zijn geraakt door de emoties.

 
At 8:39 p.m., Anonymous Anoniem said...

Bekijk dat filmpje zelf, mensen. Moet je zien hoe de voorzitter Mineta 'subtiel' probeert te sturen door vooraf al conclusies te lijken trekken.

Mineta, er breekbaar uitziend maar desondanks vasthoudend aan zijn originele woorden, laat zich niet de woorden in de mond leggen.

En laten we niet vergeten: NIEMAND wist dat er een vliegtuig richting Pentagon vloog, als je de officiële verklaring mag geloven. Maar Cheney wist het zeker wel gezien de verklaring van Mineta.

En als Mineta het heeft over gevechtsvliegtuigen die vanaf andere vliegbases moeten komen terwijl notabene Andrews Airbase op steenworp afstand van Washington D.C. afligt.

Maar 'toevallig' waren de straaljagers daar op oefening naar het zuiden gestuurd.

 
At 9:27 p.m., Anonymous Han said...

"Als Mineta in de bunker bij het Witte Huis zat, dan heeft hij de inslag in het Pentagon helemaal niet gehoord of gevoeld."

Nee, maar toen het Pentagon geraakt werd, moet dat toch ook voor de nodige consternatie hebben gezorgd. Daar hoor je hem niet over. "Ten miles out" ten opzichte van wat? Het Witte Huis? Pentagon? Hoe wisten ze dat het vliegtuig op het Pentagon afvloog (de piloot maakte uiteindelijk een grote bocht).

 
At 11:23 p.m., Anonymous Anoniem said...

kunnen die stukken hiero niet wat bondiger? Zo is het echt niet te lezen.

 
At 4:25 p.m., Blogger Hans said...

Deze reactie is verwijderd door de auteur.

 
At 4:27 p.m., Blogger Hans said...

@han:
het Witte Huis ligt niet zo heel ver van het Pentagon, dus 10 mijl van het Pentagon is bijna hetzelfde als 10 mijl van het Witte Huis.
Die uitspraak ("ten miles out") kan nooit op vlucht 93 hebben geslagen.
Wat er gezegd is, lijkt me veel belangrijker dan het precieze tijdstip waarop het is gezegd.

 
At 5:06 p.m., Anonymous Anoniem said...

"En laten we niet vergeten: NIEMAND wist dat er een vliegtuig richting Pentagon vloog, als je de officiële verklaring mag geloven. Maar Cheney wist het zeker wel gezien de verklaring van Mineta."

Nogal wiedes; het vliegtuig vloog richting Washington. Wat het precieze doel kon zijn was koffiedik kijken voor eenieder die niet inhoudelijk op de hoogte was van het complot.

 

Een reactie posten

<< Home