woensdag, maart 26, 2008

Paasmars


De Paasmars tegen de oorlog in Irak eergisteren is bepaald geen succes geworden: slechts tachtig deelnemers verzamelden zich op Het Plein in Den Haag. Goed, het was bar weer buiten, maar "hoeveel goede redenen zijn er te verzinnen om Balkenende en co ongezien weg te laten komen met de steun aan een foute oorlog?" vraagt Johnito zich op zijn weblog af. "Stuitend als je bedenkt dat vier miljoen lieden zich op recente zondagavonden vergaapten aan `Boer zoekt vrouw," reageerde de Zaplog aanhang.

Zou de Nederlander nou echt niks geven om het lot van de Irakezen of zwijgzaam instemmen met een oorlog die illegale wijze werd gevochten? Zitten we liever Paaseieren te kleuren en zal ons die hele oorlog een rotzorg zijn?

Welnee, de meeste weldenkende Nederlanders zullen sterk gekant zijn die oorlog. Menigeen zal vinden dat de Amerikaanse bezetting geen zegen is voor het land. Zeg maar gerust een humanitaire ramp met veel te veel onschuldige slachtoffers. Of dat Balkenende wat al te makkelijk oordeelt over de Nederlandse steun aan die inval, met als excuus dat "dictators niet ongestraft resoluties van de VN aan hun laars kunnen lappen.” Geldt dat omgekeerd ook niet voor landen die Irak binnenvallen?

Maar dat er geen massaal verzet is tegen deze oorlog, daar kun je je ook nog wel iets bij voorstellen. Zo zal menige Nederlander zich hebben afgevraagd of een Irak met Saddam Hoessein wel zo gewenst is. Hoe zat het ook nog maar weer met die ernstige repressie en vervolging van dissidenten of de macht die Soennitische moslims (waartoe Hoessein zelf behoorde) zich hadden verworven? De brutale oorlog van Irak tegen Koeweit? Het uitmoorden van Koerden met chemische wapens? Toegegeven: de interne aangelegenheden van Irak zijn nog geen reden om een land binnen te vallen, maar het toont wel het dilemma aan waarin de Nederlander verkeert: deze oorlog is niet goed, maar de oude situatie was dat ook niet.

Alleen daar hoor je Johnito niet over. Die schetst het liefst het beeld van een imperialistisch Amerika dat uitsluitend vanwege oliebelangen Irak binnenviel en op de koop toe ook nog eens een aanval op hun land (9/11) ensceneerde. Ronduit stuitend is het om in een begeleidend videofilmpje te suggereren dat de Irakese bevolking in opstand komt tegen de Amerikanen, terwijl in werkelijkheid etnische groepen met elkaar op de vuist gaan zodra de bezetters de teugels laten vieren. Een regelrechte erfernis van het schrikbewind Hoessein, trouwens.

Labels:

29 Comments:

At 8:39 a.m., Blogger sander said...

Braadspitt
Homepage: www.zapburu.nl
• Ip: 212.64.116.115 block
2008-03-25 20:03:53
Lelijk etterbakje, je schijnt het niet te willen begrijpen he, er komt een tijd dat ik je persoonlijk terug pak en je echt met je ballen achter in je keel alleen nog kunt sputteren. Ik ben jou, vies ventje, helemaal zat, ik hoop dat je dat nu eens en voor altijd hebt begrepen.

 
At 8:50 a.m., Blogger sander said...

Braadzion

De ware aard van sicko ventje braadzion.
Weten jullie ook wie jullie zogenaamde goeroe is.
Een gestrest ventje wat uit geluld is.
En is over gegaan naar het geweld.
Precies wat complotontkenners zijn.

Eerst het negeren,dan het belachelijk maken,dan de verwijdering en als laatste geweld.
We zijn aangekomen in de laatste fase van zielige braadzion,de zielepoot.

Bij geweld aan mijn deur ben je aan de goede deur.
Ik woon in amersfoort.
In de van Boelen straat 23.
Graag zie ik jouw smoelwerk voor mijn deur.
Sukkelzion.
En ik heb wel camaera's voor mijn deur.

 
At 8:54 a.m., Anonymous Anoniem said...

Dat is interessant, Sander. Komt dat comment van jouw blogje?
Als je goed gekeken hebt zie je dat dat IP-adres 212.64.116.115 niet van mij is.

Ik heb een sterk vermoeden dat dit van de compulsieve spoofer Sandocan is, of misschien wel van Klaas. In ieder geval had ik het niet, en nu wel. Staat genoteerd.

Billy, ik denk dat als je dat adres "212.64.116.115" invult op je IP-blocklijst dat je een hoop gespoof kwijt bent. (Het is een nederlands ip-adres; ik heb nog niet verder gekeken).
Of wacht, je hebt nu meer controle over je comments, je zou eens kunnen kijken met welke commenter dit ip-adres overeenkomt. Ik ben wel benieuwd wie er uit mijn naam meent fysieke bedreigingen te moeten doen.

Sander, ik dreig NOOIT op het internet. Fysiek dreigen vanachter een toetsenbord is voor enorme losers.

 
At 8:57 a.m., Anonymous Anoniem said...

en sander, ik vermoedde al dat je in Amersfoort woonde (dat heb ik je ook al gezegd).
Dat krijg je als je te veel op de fotootjes klikt van de meisjes van Adultfriendfinder en andere pornozut. ;)

 
At 9:11 a.m., Anonymous Anoniem said...

"212.64.116.115" is een Wannadoo-adres, géén proxy.
Volgens de IPlocator komt het uit Den Haag (maar dat is niet altijd even accuraat).

Er is verder geen info over te vinden. Alleen Live-search levert een hit op dat deze persoon blijkbaar ooit de site "christelijkebijbelstudieengeestelijkehulpgroup" heeft bezocht.

 
At 9:17 a.m., Blogger Rogier said...

Gezelli, die oorlogjes. Alleen ik zou echt eens een ander tijdverdrijf gaan zoeken.

 
At 10:03 a.m., Blogger sander said...

Braad spitt

Dan is de mail niet voor jouw gericht,maar voor zielige sandocan.
In plaats van steeds naar israel te kijken,moet sandocan eens naar het hele plaatje bekijken.
Krijgt misschien wat rust in zijn hoofd.

Het adres klopt natuurlijk niet,maar dat zou je wel al uitgezocht hebben.
Amersfoort of niet.
Het adres blijft geheim.

 
At 10:29 a.m., Anonymous Anoniem said...

Sander,
ik weet dus niet zeker of het Sandocan is, het is slechts een vermoeden dat ingegeven wordt door het feit dat Sandocan een wel heel ziekelijke neiging heeft om steeds te posten onder namen van andere mensen. Maar hij is niet de enige natuurlijk.

 
At 11:13 a.m., Blogger sander said...

Braad spitt.

Het was zo akelig stil,de afgelopen dagen op jullie site dat sandocan misschien op visite is elders.
En daar iemands pc gebruikte.
Het bericht ervoor deed hij ook alsof hij jouw was,maar ik herkende zijn ipadres.
Zeker gefrustreerd dat ik het logje petervincentschuld heb opgedoekt.
1 richtingsverkeer over Israel Alleen komt me oren uit en ik wil niet over gaan tot een haat jegens hen.
Al zou ik liever hebben dat ze Israel ergens anders hadden gebouwd of dat ze iedereen toelieten daar.
Het zijn in principe niet de bewoners,die daar zij aan zij willen leven maar de apartheidsstaat zelf wat gecreerd is en waar ze ook in moeten leven.

Internettrollen zijn er in allerlei vormen.
Zelfs onder degene die zo netjes zijn opgevoed en ineens iets horen wat ze gewoonweg niet kunnen geloven.
Dan is het eerst het negeren en dan het belachelijk maken.
Trollen dus.
Het is hun gevangenis,waarin ze leven.

 
At 11:32 a.m., Blogger sandocan said...

http://www.revu.nl/pix/headers/video_2191.png

 
At 11:44 a.m., Anonymous Anoniem said...

"Ronduit stuitend is het om in een begeleidend videofilmpje te suggereren dat de Irakese bevolking in opstand komt tegen de Amerikanen, terwijl in werkelijkheid etnische groepen met elkaar op de vuist gaan zodra de bezetters de teugels laten vieren."


Hahahahaaaaaaaaaaaaaaahahaha. Hahahahaaaaaaaahahahaaaaaa.

Wat een mongool.

Geen woorden voor.

Billy de Zionist.

 
At 11:53 a.m., Blogger sandocan said...

Dat manneke heeft mij iets teveel zelfvertrouwen.
Komt omdat ie naar mijn stellige overtuiging back-up krijgt door de mossaad.
Bovendien is het een one trick pony die over niets anders kakelt dan over buitenlanders en de Islam.
En dan is er nog dat kapseltje (er is iets met kapseltjes) van een balkbrei dat als een geschokt schoolmeestertje uit de school met de bijbel, langzaam maar zeker suggereerd dat de vrijheid van meningsuiting toch wel wat ingebonden zou kunnen worden want, tja als iedereen zo'n film gaat maken en zegt wat ie denkt, dan krijgen "onze jongens"die de bouw van de pijplijn door Afghanistan en de papavervelden moeten bewaken het extra moeilijk. Ofwel de kosten gaan omhoog.
Zou het dan toch zo zijn dat de voorvechters van de Anti-christ en die van de NWO, twee honden zijn die om hetzelfde been vechten?
Of is het gewoon een hond met twee koppen?

AMSTERDAM - Volgens goed geïnformeerde bronnen was de AIVD zeer geïnteresseerd in de warme banden die Wilders leek te hebben met de vertegenwoordigers van Israël.
"De dienst vermoedde zelfs dat brad op de ambassade instructies kreeg voor diens werk in de Kamer. Het frustreerde hen enorm dat zij niet konden achterhalen wat er binnen het ambassadegebouw werd besproken. Eigenlijk wilden ze om die reden afluisterapparatuur plaatsen, maar dat is in de Israëlische ambassade onmogelijk", aldus een ingewijde. Binnen de AIVD zou de afgelopen jaren grote onenigheid zijn ontstaan over 'politiek getinte activiteiten' van de dienst. Met name het middenkader verzette zich tegen deze werkzaamheden, waarvan het volgen van Wilders maar één voorbeeld zou zijn.

Het AIVD-dossier met alle geregistreerde bezoeken zou door de dienst achter de hand zijn gehouden om het in een later stadium tegen Wilders te kunnen inzetten.

Onlangs ontstond commotie over een geheim gesprek dat billy had bij de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding over de ophef in de Arabische wereld na Wilders' felle kritiek op de islam.

 
At 11:57 a.m., Anonymous Anoniem said...

"Billy de Zionist."

Wow, zelfs Patman valt terug op jodenhaat?

Zijn er dan geen complotdenkers meer te vinden die geen joden/zionistencomplex hebben?

 
At 12:07 p.m., Anonymous Anoniem said...

En ik maar denken dat die Patman een baan had bij Sogeti. Maar op de kosten van zijn baas zit hij kennelijk de hele dag niks anders te doen dan een beetje te reageren in forums. Ik zat net een draadje bij zijn eigen forum te lezen, over betaalde trollen (lachen weer) en daar zie ik hem ook weer voorbij schuiven. Is er iemand bij Sogeti die dit leest? Je moet eens voor de aardigheid al die verkwiste tijd gaat optellen.

 
At 12:09 p.m., Anonymous Anoniem said...

En wat hebben zionisme en Irak met elkaar te maken? Ach, laat ook maar.

 
At 12:17 p.m., Blogger sanhedrin=jood said...

http://www.youtube.com/watch?v=2W4pxy3MGQc

Hé sandra eindelijk komt de aap uit de mouw he? KANKERJOOD!

 
At 12:29 p.m., Blogger sander said...

Weer zionisten brabbel dat het wel weer joden moet zijn.
Zelfs bak ellende is een zionist.
Is hij een jood.
Of neem rouvoet.
Is ook een zionist.
Daarom zitten die kwakbollen ook op de troon.
Zionisme is geen ras,maar een politiek idee.

 
At 12:37 p.m., Anonymous Anoniem said...

"Zelfs bak ellende is een zionist.
Is hij een jood.
Of neem rouvoet.
Is ook een zionist.
"

Waarmee je mijn argument nog maar eens bevestigt..

 
At 12:45 p.m., Blogger sander said...

frednl

Heel veel.
Olie,olie en nog eens olie.
Als die olie naar de euro handel zou gaan de dollar valt.
De dollar is een zionmunt die daardoor de wereld ownt met hun elite.
De rotshilds zeiden het volgende.
Zonder mij hadden de zionisten nooit hun doel bereikt en zonder hen had ik mijn doel ook niet bereikt.
In die geest.

 
At 12:46 p.m., Blogger sander said...

Truth hurts.
Er ligt buiten nog wel een drol die je kan debunken.

 
At 1:15 p.m., Anonymous Anoniem said...

Tja Sander: ik heb in een vorige discussie punt voor punt aangegeven dat je beeld van de wereldgeschiedenis een nogal curieuse draai heeft.
Je hebt dat niet kunnen weerleggen.

 
At 1:48 p.m., Blogger sander said...

Wat ik snap is,wat jij niet snapt.
Zolang jij nog niet snapt wat ik snap,zal jij blijven kakelen als een kip zonder kop en je weet niet eens welke kant je opwandeld.

Ik loop rechtdoor met een duidelijke visie van het onstaan.
Jullie leventje gaat niet verder als de jaren 60,de dag dat jullie geboren zijn.
Daarom word je ook een neatherthaler genoemd die nooit mee ging met de tijd.
En andere gingen juist wel mee met de tijd.
De oude dogma's loslaten en kijken naar de vernieuwingen om ons heen.

Dan zie je pas wat er speelt om ons heen.

Het kan natuurlijk ook dat je in de jaren 70 bent onstaan en de hippietijd nog beleefde van de lsd en paddo's en nu je dat achter je gelaten heb,niet meer weet dan je tripjes in je hoofd naar het onbekende.

Wat nu natuurlijk ook nog het geval kan wezen is dat je gewoon dom geboren ben en nu als trol profileert tussen de andere trollen.

 
At 5:02 p.m., Blogger Billythekid said...

Wat betreft comment 1: degene met dat IP adres is een regelmatige bezoeker van dit blog.

 
At 5:17 p.m., Blogger blogkeeper said...

" Ronduit stuitend is het om in een begeleidend videofilmpje te suggereren dat de Irakese bevolking in opstand komt tegen de Amerikanen, terwijl in werkelijkheid etnische groepen met elkaar op de vuist gaan zodra de bezetters de teugels laten vieren"

Misschien moeten we maar eens uitzoeken wie de Gouden Moskee heeft opgeblazen, en wie voorstander van een opdeling van Irak zijn, en wie dus de profiteurs van onderlinge etnische gevechten zijn.

Ik stel verder de vraag wat jij zou doen als je Irakees was en je wist over de Bremer Orders, de leugens over de aanleiding voor de oorlog, en daarbij zou je nog de huidige belabberde situatie voor de inwoners van Irak kunnen indenken? Dat heb ik er niet bijgezet, maar het is dan ook geen krant maar een clipje.(menigeen vindt de situatie sinds de invasie en de bezetting slechter dan onder Saddam Hoessein, ongeacht of ze Saddam-aanhangers zijn)

Vervolgens vraag ik:

"Verzet plegen? Dat maakt jou dus een potentiele terrorist."

Je gaat nu vast met droge ogen beweren dat dat een overdreven stelling is?

 
At 5:21 p.m., Blogger blogkeeper said...

Sorry blogkeeper is Johnito

 
At 5:30 p.m., Blogger Billythekid said...

Weet je nou echt niks van de etnische problemen in Irak, Johnito, of doe je maar alsof? Irak is gewoon een herhaling van Joegoslavie na de val van het communisme. Natuurlijk worden de Amerikanen niet als bondgenoten binnengehaald, maar het is een stuk complexer dan jij voorspiegelt.

 
At 6:20 p.m., Blogger sander said...

Ik wil Johnito wel een steuntje in de rug geven over de leugens over Irak.

Wat was de reden dat Irak aangevallen werd.
WMD.
Er zijn ca 1,5 miljoen irakezen gesneuveld,in plaats van ca 80.000.
Ik laat hier een docu zien.
Gaat over fosfor wat gebruikt is door de amerikanen in falujah.

http://video.google.nl/videoplay?docid=9058519743431142534

Irak was al vooraf gepland en als doel om het te verdelen zoals yougoslavie is verdeeld.
De NAVO is een huurlegertje van de illuminatie.
Oftewel de macht.

En elke dag hoor je schit en troep op de TV wat de waarheid verbloemt en onder de tafel duwt.
Wij leven in een matrix.
En jullie proberen niet wakker te worden in deze enge nare wereld.
Democratie hier is een toneelspel.
Ze verzinnen politieke partijen voor zogenaamd de keuze dat er vrijheid is.
Het zijn allemaal jokers.

 
At 6:22 p.m., Blogger blogkeeper said...

"Weet je nou echt niks van de etnische problemen in Irak, Johnito, of doe je maar alsof?"

Volgens mij ben jij zelf degene die het allemaal simpel als een bevrijding voorstelt, beste Billy.. Maar goed, ik kom er sowieso nog op terug, gezien de actuele situatie in Irak. Maar niet hier.

 
At 7:12 p.m., Blogger Billythekid said...

Bevrijding? Wijs even aan waar dat staat.

 

Een reactie posten

<< Home