woensdag, juni 04, 2008

Joris (2)


Eerder deze week werd bekend dat de jacht op justitie topman Joris Demmink weer is geopend. De advocaat van de wegens moord tot levenslang veroordeelde Koerd Hüseyin Baybasin zegt nieuwe bewijzen te hebben dat de twee topambtenaren, onder wie Demmink, tegen Baybasin een vals strafdossier hebben opgemaakt. Een en ander aan de hand van telefoontaps en valse verklaringen van "gemartelde getuigen". De complotters lopen hier mee weg, want Demmink zou zijn gerommel met minderjarige jongens in Turkije in de doofpot hebben willen stoppen.

Dank zij Vrij Nederland hebben we nu dan inzage in die nieuwe bewijzen die in opdracht zijn aangedragen door de ingehuurde oud-rechercheur Klaas Langendoen. En wat heeft die boven tafel gekregen? Nou, opnieuw niet het bewijs dat Demmink rommelde met jonge jongens. Wel doet Langendoen enorm zijn best om Baybasin af te schilderen als een zakenman wiens naam ten onrechte in verband zou zijn gebracht met drugshandel. "De voormalige korpschef van Istanbul en thans ex-minister van transport in Turkije, de heer Necdet Menzir, zou tegenover een in Turkije zeer gerespecteerde journalist, de heer Buhran Kazmali hebben gesproken over de opzet van een zogenaamd "mixed-up" van de naam van de heer Baybasin met allerlei drugshandeloperaties." Maar ja, als Baybasin je onderzoek betaalt, kan je uiteraard moeilijk zeggen dat de Koerd schuldig is. Alleen had Klaas toch echt even wat verder moeten zoeken.

Interessanter zijn de opmerkingen van een Turkse politieman die zegt "we hebben erg veel gemanipuleerd. We hebben stemmen ingevoerd van andere tapes." De politieman zegt originele telefoongesprekken van Baybasin te hebben versneden met opnames van acteurs in de overtuiging dat hij werkte tegen ‘een vijand van de staat’, waardoor deze vervalsingen waren gelegitimeerd. "Als je een man tot doelwit moet maken dan heb je bewijs nodig, legaal of illegaal."

Turkse politiemanieren die, als ze waar zijn, duidelijk niet door de beugel kunnen. Maar daarmee is de betrokkenheid van de Nederlandse justitie bij deze vermeende manipulatie natuurlijk nog allerminst aangetoond, laat staan de onschuld van Baybasin. En in dat kader lijkt het Beklag niet vervolgen van strafbare feiten, waarin we lezen dat Demmink en rechterhand Hillenaar zich schuldig zouden hebben gemaakt aan pedofelie, uitlokking resp. (mede)plegen van opzettelijke en wederrechtelijke vrijheidsberoving van Baybasin en deelneming aan een criminele organisatie (!), een tikkeltje prematuur en moeilijk hard te maken. Niet geschoten is altijd mis, moet de advocate van Baybasin hebben gedacht. Te hoog geschoten echter ook.

Labels:

9 Comments:

At 8:57 a.m., Anonymous pasteurella said...

Of Demmink schuldig is aan kindermisbruik weten we natuurlijk niet en een ieder is onschuldig tot het tegendeel is bewezen. Wat wel zo is, is dat ieder ander die dezelfde beschuldigingen tegen zich had, allang al 3 dagen in de cel gegooid zou zijn om daar indringend aan de tand gevoeld te worden.

 
At 12:05 p.m., Anonymous Anoniem said...

Samenvatting?

 
At 9:10 p.m., Anonymous reaalschijterd said...

SCHITTEREND GEWOON!!!
Dof-toppic:
Iemand die probeert aan de top van de hardnekkige ontkenners te staan is Billy. Het zal U niet verrassen, deze echte held schrijft anoniem, zeg maar de van bivakmuts voorzien en op veilige afstand stenen gooiende “echte” kerel, maar dan in schrift. Billy moet ook altijd enorm lachen om mijn spelfouten op EQgen, ze staan vast ook weer in dit artikel.

Bron:
http://www.eqgen.nl/html/artikel.html

 
At 9:52 p.m., Blogger Billythekid said...

Bizar, ik heb zeker al een jaar niet meer op EQgen gekeken en er amper meer over geschreven. Maar ik constateer dat hij nog even gek is:

"Daarom heeft de scepticus haast websites als EQgen te gaan verbieden, hij rekent namelijk op het slechte korte termijn geheugen van de mens."

Rick, believe me, je zult mij nooit iets horen verbieden.

 
At 10:56 p.m., Anonymous Anoniem said...

Zeg knaap, lul er niet omheen. Geef even een samenvatting.

 
At 11:39 p.m., Blogger heilloze profetie said...

Wat een héérlijk stuk van die Devente :D.

Wat betreft Joris Demmink: ik weet niet hoe de vork in de steel zit, maar er lijkt van een mug weer eens een olifant gemaakt te worden. Waar kennen we dat toch meer van...

 
At 8:22 a.m., Blogger heilloze profetie said...

Zeg knaap, lul er niet omheen. Geef even een samenvatting.

Komt ie feutmans: je bent een kut trol. Verder, zie mijn vorige commentaar.

 
At 10:07 p.m., Anonymous Anoniem said...

Demminck gaat in op beschuldigingen ->ZIE JE WEL! Hij is schuldig!!!
Demminck gaat NIET in op beschuldigingen ->ZIE JE WEL! Hij is schuldig!!!
Demminck gaat naar Thailand op vakantie ->ZIE JE WEL! Hij is schuldig!!!
Demminck durft NIET naar Thailand op vakantie ->ZIE JE WEL! Hij is schuldig!!!

etc. etc.

 
At 6:00 p.m., Anonymous Anoniem said...

Wat betreft Joris Demmink: ik weet niet hoe de vork in de steel zit, maar er lijkt van een mug weer eens een olifant gemaakt te worden. Waar kennen we dat toch meer van...

Of er is geen sprake van een mug, of er is wel sprake van een olifant.

Immers is er niets aan de hand wanneer Demmink geen seks met kinderen heeft gehad, en mocht dat wel zo zijn, dan denk ik dat dat toch behoorlijk ernstig is, zeker voor de hoogste ambtenaar bij Justitie.

Wat de waarheid is ?

Joost mag het weten (niet per se Joost Tonino).

 

Een reactie posten

<< Home