vrijdag, mei 30, 2008

RummyComplotters zijn meesters in het verdraaien van woorden. Correctie: het verkeerd interpreteren van citaten die ook nog eens vakkundig uit hun verband worden gerukt omdat ze anders niet overtuigen. In de (bijna) twee jaar dat dit blog bestaat hebben we daarvan talloze voorbeelden gezien, waaronder het tot vervelends toe aangehaalde Pull it van Larry Silverstein.

De reden is simpel: complotters willen uitsluitend horen of lezen wat ze denken, vinden of vermoeden. Neem voormalig minister van Defensie Donald Rumsfeld. Die zegt op een onlangs openbaar gemaakte tape het volgende: "We haven't had an attack in five years. The perception of the threat is so low in this society that it's not surprising that the behavior pattern reflects a low threat assessment. The same thing's in Europe, there's a low threat perception. The correction for that, I suppose, is an attack."

Het is volstrekt duidelijk wat hier staat. Rumsfeld zegt dat er - in zijn ogen - veel te licht over de dreiging van terroristische aanvallen wordt gedacht en hij bang is dat alleen een aanslag dat zou kunnen corrigeren. Simpeler kan het niet. Zou je zeggen.

Maar wat doen onze wensdenkende complotters? Ze maken er dit van: "Maw Rumsfeld vindt dat er een nieuwe aanslag nodig is om mensen meer in angst te doen leven en aangepaste gedragspatronen te geven. Zoals naar meer controle van de overheid te doen vragen en akkoord te gaan met verdere oorlogen (Iran, Syri├ź)? Dit noemt hij de correctie van het te lage gevoel van een dreiging. Deze woorden zijn een van de duidelijkste bewijs stukken dat 9/11 een inside job is en dat de Bush regering met deze strategie van de angst werkt via psychologische operaties zoals zelf ge├źnsceneerde aanslagen."

Waarschuwing: Huur nooit een complotter als vertaler in.

Labels:

2 Comments:

At 6:39 p.m., Anonymous Anoniem said...

http://eliezeryair.punt.nl/?home=1

Mischien een leuke rant? Ik zie er naar uit billy...

 
At 6:51 p.m., Anonymous Rick said...

Fantastisch filpmje.

 

Een reactie posten

<< Home